Gezondheid

10 BEHANDELINGEN VOOR NATUURLIJKE KANKER BESTRIJDING EN GENEZING THERAPIEEN VOLGENS VOORAANSTANDE ARTSEN

01 47 - 10 BEHANDELINGEN VOOR NATUURLIJKE KANKER BESTRIJDING EN GENEZING THERAPIEEN VOLGENS VOORAANSTANDE ARTSEN

10 BEHANDELINGEN VOOR NATUURLIJKE KANKER BESTRIJDING EN GENEZING THERAPIEEN VOLGENS VOORAANSTANDE ARTSEN

Heb je je ooit afgevraagd hoe effectief tegen kanker kunnen zijn?Ongeveer 20 jaar geleden werd mijn moeder gediagnosticeerd met borstkanker kanker . Dit was op dat moment gek voor mijn familie omdat mijn moeder gymleraar was, zweminstructeur en altijd als "gezond" werd beschouwd.

GRATIS gids: de 10 meest effectieve behandelingen voor natuurlijke kanker

Na haar diagnose nam ze het advies van haar oncologen in de Cleveland Clinic en onderging ze een borstamputatie gevolgd door vele chemotherapiebehandelingen . Ik kan me nog herinneren dat ik het haar van mijn moeder zag uitvallen en dacht dat ze 10 jaar oud was in de paar weken na de chemotherapie.

God zij dank, na al haar behandelingen werd haar de diagnose 'kankervrij' en gezond gesteld. Maar de daaropvolgende jaren was ze zieker dan ooit in haar leven en had ze te kampen met obstipatie, candida, depressie en chronisch vermoeidheidssyndroom .

Toen, ongeveer negen jaar na haar eerste diagnose, gebeurde er iets vreselijks: ze kreeg opnieuw de diagnose kanker. Op dat moment had ik ervaring met het werken op het gebied van natuurlijke gezondheid, dus toen ik naar huis vloog, baden we samen en praatten we over de beste gezondheidszorgstrategie. Ze besloot om natuurlijke behandelingen voor kanker na te streven door zich te concentreren op veranderingen in voeding en levensstijl.

Mijn moeder begon een volledig natuurlijk plan te volgen dat groentesap, probiotische voeding , immuunbevorderende supplementen, stressverlagende technieken en gebed omvatte . En na slechts vier maanden waren de tumoren op haar longen aanzienlijk geslonken en een jaar later werd opnieuw gediagnosticeerd als zijnde "kankervrij" en gezond. Het is nu 10 jaar en mijn moeder is onlangs 60 jaar geworden -  en ze is in de beste vorm van haar leven, regelmatig waterskiën, hardlopen en nog steeds goed gaan.

Ik wil duidelijk zijn: ik beweer niet dat wat we met mijn moeder deden een kankerbehandeling is. Maar ik geloof dat deze natuurlijke therapieën, die door henzelf of in combinatie met conventionele medische behandelingen worden gebruikt, het lichaam in het genezingsproces kunnen ondersteunen.

Mij ​​wordt vaak gevraagd: "Wat deed je moeder precies?" Hier zijn de natuurlijke behandelingen en strategieën voor kanker die ze volgde om haar lichaam te genezen.


Meest effectieve natuurlijke Canc er Behandelingen 

1. De Gerson-therapie en sap

Ik zie in hem een ​​van de meest vooraanstaande genieën in de geschiedenis van de geneeskunde. Veel van zijn basisideeën zijn overgenomen zonder dat zijn naam daarmee verband houdt. Toch heeft hij meer bereikt dan mogelijk leek in ongunstige omstandigheden. Hij laat een erfenis achter die de aandacht opeist en die hem zijn gepaste plaats verzekert. Degenen die hij heeft genezen, zullen nu getuigen van de waarheid van zijn ideeën.

~ Albert Schweitzer, MD (Nobelprijswinnaar winnaar, 1952)

Over wie sprak Albert Schweitzer?

Hij verwees naar Dr. Max Gerson , de Duits- Amerikaanse arts die 90 jaar geleden een van de meest effectieve natuurlijke behandelingen tegen kanker ontwikkelde. Bedacht de ' Gerson-therapie' , hielp Dr. Gerson honderden kankerpatiënten het buitengewone vermogen van hun lichaam om zichzelf te genezen te activeren door het volgende aan te bevelen:

 • Organisch, plantaardig voedsel
 • Rauwe sappen
 • Koffie-enemas
 • Runderlever
 • Natuurlijke supplementen

In de woorden van het Gerson Instituut:

Met zijn benadering van het hele lichaam tot genezing, reactiveert de Gerson-therapie op natuurlijke wijze het vermogen van je lichaam om zichzelf te genezen - zonder schadelijke bijwerkingen. Dit is een krachtige, natuurlijke behandeling die het eigen immuunsysteem van het lichaam stimuleert om kanker, artritis, hartziekten, allergieën en vele andere degeneratieve ziekten te genezen. ( 1 )

Hoe de Gerson-therapie werkt

De Gerson-therapie richt zich op de belangrijkste metabolische vereisten in uw lichaam. Hoe? Geloof het of niet, deze therapie stelt u in staat om de voedingswaarde te benutten van het dagelijks consumeren van 15 - 20 kilo organisch geteelde groenten en fruit! Dit is de verdeling:

 • The Gerson Diet - Bestaand uit het eten van alleen biologisch fruit, groenten en gekiemde oude granen, is het Gerson Dieet uitzonderlijk rijk aan vitaminen, mineralen en enzymen. Het is ook erg laag in vetten, eiwitten en natrium. Het maaltijdplan adviseert kankerpatiënten om 13 glazen vers bereid sap te drinken, drie plantaardige maaltijden te eten en elke dag alleen een snack op vers fruit. Ook raadt de traditionele Gersontherapie aan om rauwe runderlever te consumeren, omdat dit het meest voedzame voedsel op aarde is en een extreem hoog gehalte aan vitamine B12.
 • Sapmaken - Volgens het Gerson Institute: "Vers geperst sap van rauwe voeding biedt de eenvoudigste en meest effectieve manier om hoogwaardige voeding te leveren." Het kankerbestrijdingsprotocol vereist dat patiënten elke dag verse groenten drinken, inclusief  rauwe wortels of appels en sap met groene bladeren. Om de voedingswaarde te behouden, moet het sap elk uur worden bereid met behulp van een tweestappers of een maischmaaier die wordt gebruikt met een afzonderlijke hydraulische pers. Dit helpt denaturatie te voorkomen - wanneer vitaminen, mineralen en enzymen worden vernietigd. (De meeste commerciële sapcentrifuges roteren zo snel dat ze het sap verwarmen tot het punt dat ze in principe gepasteuriseerd zijn!)
 • Ontgifting - De Gerson-therapie maakt gebruik van koffie-klisma's als de primaire methode om het lichaam te ontgiften door het parasympatisch zenuwstelsel te vergroten. Voor kankerpatiënten kan dit elke dag tot vijf klysma's duren. Het belang van het vrij van gifstoffen houden van het lichaam wordt benadrukt door de dochter van Dr. Gerson, Charlotte:

Op het moment dat een patiënt de volledige therapie in gaat, zorgt het gecombineerde effect van het voedsel, de sappen en de medicatie ervoor dat het immuunsysteem tumorweefsel aantast en doodt, naast het werken om geaccumuleerde gifstoffen uit de lichaamsweefsels weg te spoelen. Deze geweldige procedure voor het opruimen brengt het risico met zich mee van overbelasting en vergiftiging van de lever - het allerbelangrijkste orgaan voor ontgifting, dat bij een kankerpatiënt waarschijnlijk al beschadigd en verzwakt is.

 • Supplementen - De Gerson-therapie beveelt de volgende biologische medicinale therapieën aan:
  • De oplossing van Lugol
  • Pancreasenzymen
  • Kaliumverbinding
  • Schildklierhormoon
  • Vitamine b12

2. Het Budwig-protocol

In de loop der jaren heb ik ook veel verschillende adviezen gekregen, dus toen ik hoorde van het protocol van Dr. Budwig was ik ook erg sceptisch, totdat ik het probeerde. Talrijke, onafhankelijke klinische kankeronderzoeken die wereldwijd in grote medische tijdschriften worden gepubliceerd, bevestigen de bevindingen van Dr. Budwig. Meer dan 40 jaar geleden presenteerde Dr. Budwig duidelijk en overtuigend bewijsmateriaal, wat is bevestigd door honderden andere verwante wetenschappelijke onderzoekspapers sinds dat de essentiële vetzuren de kern vormden van het antwoord op het kankerprobleem.

~ Robert E. Willner, MD, PhD ( The Cancer Solution )

In 1952 was Dr. Johanna Budwig de senior expert van de Duitse regering op het gebied van lipiden en farmacologie en werd hij beschouwd als een van de toonaangevende mondiale autoriteiten op het gebied van vetten en oliën. Tijdens haar onderzoek ontdekte ze dat veel van de conventionele verwerkte vetten en gehydrogeneerde oliën de membranen van onze cellen vernietigden, en dit veroorzaakte zieke cellen en toxiciteit.

Bij het ontwikkelen van een specifiek dieet - in dit geval het Budwig-dieetprotocol - om dit kankerverwekkende proces tegen te gaan, beweerde Dr. Budwig dat ze meer dan 90 procent succes behaalde met haar protocol gedurende een periode van 50 jaar!

Hoe het Budwig-protocol werkt

Wanneer u dodelijk verwerkte vetten en oliën vervangt door levengevende onverzadigde / verzadigde vetzuren, worden uw cellen opnieuw opgebouwd en verjongd. Dr. Budwig ontdekte dat het nuttigen van een mengsel van kwark, lijnzaad en lijnzaadolie de beste resultaten opleverde. ( 2 )

Wanneer kwark (die rijk is aan zwavelproteïne en verzadigde vetten) en vlas (dat rijk aan elektronrijke onverzadigde vetzuren is) op deze manier wordt gecombineerd, kan uw lichaam deze essentiële voedingsstoffen gemakkelijker en sneller opnemen.

Mijn recept "Beyond Budwig"

Vanwege de veranderingen in de landbouw, stel ik deze bijgewerkte 21eeeuwse versie van het Budwig-protocol voor:

 • 6 gram gekweekte zuivel (kwark, geitenmelk kefir of amasai)
 • 4 eetlepels gekiemde en gemalen chia of vlas
 • 1 eetlepel lijnzaadolie
 • 1 theelepel kurkuma poeder
 • 1/4 theelepel zwarte peper

Meng alle ingrediënten samen in een kom of blender en consumeer één keer per dag.

Raadpleeg voor meer informatie het artikel en de video die ik heb gepost op het Budwig Diet Protocol voor kanker .

3. Proteolytische enzymtherapie

In 1906 stelde John Beard voor dat de proteolytische enzymen van de pancreas de belangrijkste afweer van het lichaam tegen kanker vertegenwoordigen. Baard concentreerde zich op een hooggedoseerde pancreatische enzymtherapie op basis van varken en het eten van een holistisch dieet om een ​​interne omgeving te creëren waarin het lichaam zichzelf beter kan genezen. ( 3 )

Hoewel het niet werd onderzocht voor het grootste deel van de 20 ste eeuw, een paar wetenschappers pakte het concept in de jaren 1960. Maar het was niet totdat Nicholas J. Gonzalez, MD begon met het evalueren van het concept op Cornell University Medical College in 1981 dat mensen deze natuurlijke benadering serieus gingen overwegen.

Hoe de Pancreatic Proteolytic Enzyme Approach werkt

Het autonome zenuwstelsel bestaat uit het sympathische ("vecht" of "vlucht") en autonome ("rust" en "digest") zenuwstelsel. Terwijl hij zijn protocol baseerde op het onderzoek van dr. Francis Pottenger in de jaren 1920 en 1930, concentreert het werk van Gonzalez zich op het in balans houden van deze twee systemen, omdat ze vermoedelijk een van de belangrijkste oorzaken van kanker zijn.

Hij ontdekte dat een vegetarisch dieet de sympathische functie onderdrukt, terwijl het tegenovergestelde het geval is bij een vleesrijk dieet. Dus na het verdelen van patiënten in verschillende categorieën op basis van hun metabole verschillen, genetische en fysieke make-up, zijn hier de aanbevelingen:

 • Mensen met epitheliale tumoren zoals long-, pancreas-, colon-, prostaat- en baarmoederkanker hebben een grotendeels op planten gebaseerd dieet voorgeschreven met minimaal tot geen dierlijke eiwitten.
 • Mensen met bloed of immuun-gebaseerde tumoren zoals leukemie, myeloom of lymfoom worden op een hoog dierlijk proteïne, vetrijk dieet met minimaal tot matig plantaardig voedsel gezet.

Bovendien adviseren deze artsen om 5 gram proteolytische enzymen 3 maal daags te nemen op een lege maag tussen de maaltijden om ontsteking te verminderen.

Volgens Dr. Josef Beuth is het onderzoek achter deze natuurlijke kankerbehandeling behoorlijk luchtdicht:

Deze studies toonden aan dat systemische enzymtherapie significant door tumor geïnduceerde en door therapie veroorzaakte bijwerkingen en klachten zoals misselijkheid, gastro-intestinale klachten, vermoeidheid, gewichtsverlies en rusteloosheid verminderde en duidelijk de kwaliteit van leven stabiliseerde. ( 4 )

4. Vitamine C-chelatie

Chelatietherapie maakt gebruik van chemicaliën of natuurlijke verbindingen om giftige metalen uit het lichaam te verwijderen. Het woord "chelaat" betekent iets vastpakken, wat het vermogen van chelaterende stoffen om zich op giftige stoffen vast te grijpen beschrijft. 

Over het algemeen gebruiken alleen holistische artsen en natuurgeneeskundigen chelatietherapie omdat het geen officieel "goedgekeurde therapie" is voor de meeste aandoeningen in de geneeskunde van tegenwoordig. Wanneer het echter in het medische systeem wordt gebruikt, wordt het meestal gebruikt om kalkaanslag uit slagaders te verwijderen.

In een studie gepubliceerd in Free Radical Biology & Medicine bleek vitamine C-chelatietherapie na slechts één uur behandeling zeer pro-oxidant te zijn. Dit voordeel duurde meer dan 16 behandelingen bij afwezigheid van voedingssuppletie en voorzag zelfs in "gunstige langdurige antioxiderende effecten." ( 5 )

Pro-oxidatie is niet altijd goed, maar in dit geval wel.

Er werd ontdekt dat "Pro-oxidant-effecten verantwoordelijk lijken te zijn voor het vernietigen van tumorcellen. Deze pro-oxidante effecten kunnen ook endogene antioxidantsystemen in normale weefsels induceren die bescherming bieden tegen carcinogene belediging! "

Samen met vitamine C-chelatie kan het consumeren van meer vitamine C-rijk voedsel ook kanker voorkomen en bestrijden. ( 6 )

5. Wierook Essentiële olietherapie

Dr. Budwig beveelt wierook essentiële olie aan (vooral als het gaat om het bestrijden van hersentumoren). En nu vullen onderzoeksproeven over wierookbestrijdende vaardigheden van frankincense medische tijdschriften aan. Specifiek, is de Indische wierook ( Boswellia-serrata) klinisch getoond aan het zijn een potentieel efficiënte behandeling voor:

 • Hersenkanker
 • Borstkanker
 • Darmkanker
 • Alvleesklierkanker
 • Prostaatkanker
 • Maagkanker ( 7 , 8 , 9 , 10 , 11 )

Volgens onderzoekers van het Baylor Universitair Medisch Centrum in Dallas zijn de potentiële  kankerverdodingseffecten van wierook deels te wijten aan het vermogen om je genen te beïnvloeden om genezing te bevorderen. Wetenschappers van Baylor-kanker benadrukken dat Boswellia serrata een levensvatbare kandidaat is voor zowel kankerpreventie als behandeling!

Hoe Frankincense etherische olietherapie werkt

Wrijf driemaal daags etherische olie van wierook op je nek. Drink ook driemaal daags drie druppels in 8 liter water.

6. Probiotische voedingsmiddelen en supplementen

Best bekend als "goede bacteriën",  probiotica zijn micro-organismen die een natuurlijke balans in uw darmmicroflora bevorderen. De beste manier om probiotica in uw dieet op te nemen is in hun meest natuurlijke staat, waaronder rauwe melkproducten zoals kaas, kefir en yoghurt.

Recent onderzoek heeft gesuggereerd dat probiotische suppletie mogelijk tumorgroei kan stoppen. ( 12 ) En dat is volkomen logisch omdat 80 procent van je immuunsysteem in je onderbuik zit. In aanvulling op het ondersteunen van je immuniteit tegen ziekte, heeft onderzoek ook aangetoond dat probiotica de spijsvertering en absorptie van mineralen kunnen verbeteren en ook helpen bij het genezen van lekkende darm, die allemaal bijdragen aan het helpen voorkomen van kanker!

7. Zonneschijn en vitamine D3

Wetenschap blijft het feit ondersteunen dat hoge niveaus van gezonde, in vet oplosbare vitaminen en mineralen essentieel zijn om uw lichaam vrij van kanker te houden. En recentelijk is er aanzienlijke vooruitgang geboekt met betrekking tot de rol die vetoplosbare vitamine D3 speelt bij de preventie van kanker.

Onderzoekstudies nemen toe en een gerandomiseerde, placebogecontroleerde dubbelblinde klinische studie uit 2007 suggereert dat vitamine D een zeer effectieve manier is om kanker te helpen voorkomen.

Het onderzoek, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, is echt baanbrekend omdat het bijna 1.200 vrouwen na de menopauze vier jaar lang heeft geëvalueerd en bijgehouden hoe een 1400-1500 milligram supplement van calcium vergeleken met een calciumsupplement plus 1.100 IU vitamine D3 bij het voorkomen van kanker. ( 13 )

De resultaten waren geweldig. Na slechts één jaar suppletie met vitamine D3, was het risico op het ontwikkelen van alle soorten kanker met maar liefst 77 procent afgenomen ! Vergeleken met de 0 procent verbetering in de placebo- en calciumsupplementen alleen groepen, is dit echt opmerkelijk!

De beste manier om vitamine D te krijgen

Om borstkanker het beste te voorkomen, suggereert onderzoek dat  u moet aanvullen zodat uw vitamine D3-waarden ten minste 40-60 ng / ml en maximaal 80 ng / ml bedragen.

De goede plek waar je op fotografeert is 50-70 ng / ml. Dit is de beste manier om er te komen:

 • Optimaliseer vitamine D3 tot 20 minuten blootstelling aan de zon elke dag. Dit kun je het beste doen door 40 procent van je lichaam bloot te stellen aan de zon tussen 10.00 en 14.00 uur.
 • Neem dagelijks een oraal supplement met ongeveer 5.000 tot 10.000 IU vitamine D3. Omdat ze vetoplosbaar zijn, moet je ervoor zorgen dat je ze inneemt met sommige gezonde "vette" voedingsmiddelen die kokosoliebevatten of een probiotische drank zoals kefir .

Het kan een uitdaging zijn om een ​​puur supplement op de markt te vinden, dus probeer een combinatieformule te vinden van astaxanthine, omega-3 visolie en vitamine D3.

8. Kurkuma en curcumine 

Hoewel de link tussen  curcumine en de omkering van de ziekte op grote schaal is onderzocht, is het gebruik van deze specerij in relatie tot kanker een van de meest grondig onderzochte onderwerpen.

Een aantal laboratoriumonderzoeken naar kankercellen suggereren dat curcumine wel antikankereffecten heeft. Het lijkt kankercellen te kunnen bestrijden en meer te kunnen laten groeien. Het lijkt het meest effectief tegen  borstkanker , darmkanker , maagkanker en huidkankercellen .

In feite toonde een laboratoriumonderzoek in 2007 aan dat de gecombineerde behandeling van curcumine en chemotherapie meer darmkankercellen elimineerde dan alleen chemotherapie.

Andere laboratoriumonderzoeken hebben ook aangetoond dat curcumine interfereert met de ontwikkeling, groei en verspreiding van kanker. En onderzoekers hebben gemeld dat curcumine de vorming van kankerverwekkende enzymen bij knaagdieren blokkeerde.

Conclusie: er zijn aanwijzingen dat kurkuma over het algemeen goed werkt om kanker op zijn weg te houden en vooral helpt bij de behandeling van borstkanker, darmkanker en huidkanker.

9. Zuurstoftherapie en hyperbare kamers

Alle normale cellen hebben een absolute behoefte aan zuurstof, maar kankercellen kunnen leven zonder zuurstof - een regel zonder uitzondering. Berijd een cel 35% van zijn zuurstof gedurende 48 uur en het kan kanker worden.

~ Otto Warburg, MD (Nobelprijs voor fysiologie Winnaar, 1931)

Dr. Warburg maakte duidelijk dat de worteloorzaak van kanker zuurstofgebrek is, dat een zure toestand in het menselijk lichaam veroorzaakt. Hij ontdekte ook dat kankercellen geen zuurstof ademen en niet kunnen overleven in de aanwezigheid van hoge niveaus van zuurstof, zoals aangetroffen in een basische toestand.

We hebben allemaal gehoord dat antioxidanten vrije radicalen in het lichaam doden en chronische oxidatieve stress veroorzaken. Dit is een van de redenen waarom ik het heerlijk vind om bosbessen te gebruiken in mijn ochtend Berry Protein Smoothie ! Maar is het eten van bosbessen genoeg om kanker te genezen?

Waarschijnlijk niet. Daarom is het aanvullen met zuurstoftherapie en het gebruik van een hyperbare kamer zeer gunstig voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke behandelingen voor kanker.

Omdat de luchtdruk in een hyperbare zuurstoffamer ongeveer 2,5 keer groter is dan de normale druk in de atmosfeer, zorgt dit ervoor dat uw bloed meer zuurstof naar de organen en weefsels in uw lichaam vervoert. Dacht alles te genezen van geïnfecteerde wonden tot stralingsschade, veel mensen beweren dat het hen heeft genezen van kanker. Hoewel het nog niet helemaal mainstream is, hebben een groeiend aantal ziekenhuizen een aantal eenheden gekocht om hun patiënten te helpen.

10. Gebed en vrede opbouwen

Een vreugdevol hart is een goed medicijn, maar een gebroken geest droogt de botten op.

~ Spreuken 17:22

Naast de vele onderzoeken die zijn uitgevoerd naar de genezende voordelen van het gebed, zijn het handhaven van mentale rust en een positieve kijk absoluut cruciaal voor de preventie en behandeling van kanker.

Sommige mensen maken gebruik van oosterse technieken zoals het beoefenen van tai chi of gewoon dankbaarheid voelen, en deze zijn zeer effectief op hun eigen recht.

 MIJN FAVORIETE VORMEN VAN MEDITATIE BESTAAN ​​ECHTER UIT GEBED, DANKBAARHEID EN HET LEZEN VAN DE BIJBEL.

Wat uw voorkeur ook is, zorg ervoor dat u zich concentreert op het leven van een stressvrije levensstijl gevuld met vrede en vreugde!


Bonustherapie: Paddo's die het immuunsysteem stimuleren

Paddestoelen worden al meer dan 4000 jaar in de Chinese geneeskunde gebruikt en onderzoek naar de soorten cordycep en reishi en kankertherapie was vrij eenvoudig. Ze kunnen:

 • Overleven potentieel verhogen
 • Help tumoren te verkleinen
 • Boost je immuunsysteem
 • Vermindering van bijwerkingen door radiotherapie en chemotherapie, zoals misselijkheid en haarverlies ( 14 )

Natuurlijk zijn deze resultaten allemaal afhankelijk van welke extracten u kiest en hun concentraties. Sommige bronnen suggereren dat dat supplement met een complementaire dosis vitamine C ook noodzakelijk is.