Voedsel

10 REGELS VOOR SCHOON EN ZUIVER VOEDSEL GEZOND ETEN + DRINKEN

10 Commandments of Eating Clean - 10 REGELS VOOR SCHOON EN ZUIVER VOEDSEL GEZOND ETEN + DRINKENVaker wel dan niet, kan schoon en gezond leven een behoorlijke uitdaging blijken te zijn. Het is veel gemakkelijker om op te geven en terug te keren naar je oude gewoontes dan om gezond te eten, en vervolgens een gezond en schoon leven te leiden. Het is veel gemakkelijker om een ​​cake in een winkel te kopen dan om thuis je eigen cake te maken. Het is veel gemakkelijker om een ​​frisdrank of sinaasappelsap in een fles te kopen dan om je eigen sap of smoothie te maken. Of, zo is ons verteld!

De waarheid is, het maken van je eigen maaltijden en drankjes is niet zo moeilijk of gecompliceerd. Sterker nog, het kan zelfs leuk zijn. Het beste van alles is dat je precies weet wat je aan het eten bent, omdat je het hebt gemaakt.

Dit is een lijst met 10 geboden die je moet volgen als je schoon en gezond voedsel wilt eten.

  1. Ken je eten

Dit betekent dat je naar de basis van het bereiden van voedsel moet gaan. Je moet ook weten welk voedsel je moet eten, wat goed is voor je lichaam en wat niet. Gezond eten bestaat voornamelijk uit het eten van vers fruit en groenten, bonen, noten en zaden . Maar maak je geen zorgen, dit betekent niet dat je niet van het eten zult kunnen genieten.

  1. Gebruik hele voedingsmiddelen in uw dieet

Hele voedingsmiddelen zijn onverwerkte voedingsmiddelen zoals fruit en groenten, volle granen, geroosterde noten en zaden zonder toegevoegd zout, kip zonder vel en vetarm vlees gekookt of geroosterd met andere groenten, met kokosolie en olijfolie van eerste persing. Alle genoemde voedingsmiddelen kunnen zorgen voor een schoon dieet en een schoon en gezond leven.

  1. Winkel slimmer

Vermijd het kopen van voedsel in verpakkingen of dunne blikjes en zorg ervoor dat uw voedsel vers is. Op deze manier vermijd je ook het lijden aan bijna elk type eetstoornis. Koop vlees en vis van je slager. Ga naar je lokale markt en koop vers fruit en verse groenten, geroosterde noten en volle granen zoals gerst, maïs, rijst, quinoa en tarwe.

  1. Eet biologisch voedsel

Het kiezen van biologisch voedsel betekent simpelweg dat je het schoonste voedsel hebt gekozen, voedsel dat essentieel is voor je gezonde voedingsplan . Dit is een voedsel zonder pesticiden, kunstmest en voedsel dat vrij is van hormonen en steroïden.

  1. thuis koken

Je moet thuis minstens drie of vier keer per week koken om gezond voedsel volledig te waarderen. Je kunt ook denken aan verschillende ideeën voor het eten van lunchen op het werk, in plaats van uit te gaan naar een 'fastfoodlunch'. In plaats van pizza of hamburger te bestellen, kun je er zelf een maken. Je moet me geloven; je zult je geweldig voelen wetende dat je je eigen maaltijd kunt maken.

  1. Geniet van een geweldig ontbijt

Het ontbijt is een belangrijke maaltijd. Het klinkt als een cliché, maar het is ook heel waar. Het ontbijt is een geweldige kans om 'schoon eten, snelle en gemakkelijke maaltijden' te oefenen, zoals volle granen met magere yoghurt, kaneel , honing en grote stukjes lekker fruit, of roerei met basilicum, olijfolie en zelfgemaakte tomatensaus .

  1. Kijk naar de labels

Zelfs als je voedsel in pakjes koopt, bekijk de etiketten dan goed. Als je de ingrediënten niet kunt uitspreken, zit deze waarschijnlijk vol met conserveermiddelen, voedsel en kleuradditieven die je niet wilt opnemen in je gezonde eetgewoonten. Vergeet niet dat je je veilig moet voelen tijdens het eten.

  1. Vermijd voedsel voor suiker en verzadigd vet

Dit is belangrijk. Zeg nee tegen iets dat er suiker aan heeft toegevoegd, zoals chocoladerepen, frisdrank, in de winkel gekocht gebak, milkshakes, siropen en sauzen. Suiker kan in zijn natuurlijke staat worden aangetroffen in allerlei soorten fruit en het allerbeste is dat suiker enorm goed voor je is. Blijf ook uit de buurt van voedsel met verzadigd vet, zoals bewerkt vlees, gewone kaas, zuiveldesserts, hamburgers en pizza's.

  1. Drink veel water

Dit zal je misschien verbazen, maar dit is een van de belangrijkste dingen die je moet doen. Dit is ook een essentieel onderdeel van schoon eten voor gewichtsverlies. Je moet gewoon je lichaam de hele dag gehydrateerd houden als je een gezond leven wilt leiden.

  1. Geniet van je eten

Er bestaat een enorme misvatting dat een schoon dieet niet goed kan smaken. Dit kan niet verder van de waarheid zijn. Plan elke maaltijd van tevoren en wees niet bang om nieuwe dingen te proberen.

Er is een overvloed aan smakelijke, voedzame, schone voedingsmiddelen om te proberen, en tegelijkertijd gezond te zijn. Manieren om die voedingsmiddelen voor te bereiden zijn ontelbaar. Als je een gezond leven wilt leiden, een leven vol energie en kracht, moet je voedsel eten dat goed voor je is. Zo eenvoudig is het.

Het enige wat je hoeft te doen is die voedingsmiddelen een kans geven. Je zult er geen spijt van krijgen.