Gezondheid

10 SCHOONHEIDS VOORDELEN VAN GROENE THEE VOOR HUID EN HAAR EN LICHAAM

07 2 - 10 SCHOONHEIDS VOORDELEN VAN GROENE THEE VOOR HUID EN HAAR EN LICHAAM10 SCHOONHEIDS VOORDELEN VAN GROENE THEE VOOR HUID EN HAAR EN LICHAAM

In het begin was groene thee populair in China en gebruikte het medicinaal al eeuwen om alles te behandelen, van hoofdpijn tot depressie . Tegenwoordig consumeren mensen uit verschillende delen van de wereld groene thee vanwege de vele voordelen voor de gezondheid . Het bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, evenals enzymen, aminozuren en fytochemicaliën zoals polyfenolen. Daarnaast heeft het B-vitaminesupplementen, foliumzuur, mangaan, kalium, magnesium en cafeïne.

Naast de voordelen voor de gezondheid, biedt groene thee een indrukwekkende set voordelen voor de huid en de haarbehandeling . Om je schoonheid te verbeteren, kun je groene thee-extract gebruiken in je schoonheidsmaskers. Drink ook dagelijks een paar kopjes van de populaire drank.
Hier zijn de allerbeste 10 voordelen voor de schoonheid van groene thee-extract voor poriën en huid en haar.

1. Verbetert de huid teint

Groene thee verbetert uw huid teint en maakt je huid gezond. Het helpt gifstoffen uit de huid te verwijderen, puistjes en vlekken te genezen en vermindert de zwelling. Het verhoogt zelfs de elasticiteit van de huid.

Een onderzoek uit 2003 van de Medical University of Georgia toonde aan dat groene thee-extract helpt poriën en huidverjonging. Het kan worden gebruikt voor de verzorging van poriën en huidziekten en wonden.

 1. Snijd 2 gebruikte groene theezakjes open en schep de inhoud eruit.
 2. Voeg 1 tot 2 2 theelepels rauwe honing toe.
 3. Meng een beetje citroensap.
 4. Breng het aan op je gezicht en laat het 5 tot 10 minuten zitten.
 5. Spoel het af met lauw water.
 6. Gebruik dit gezichtsmasker één of twee keer per week.

2. Vermindert gezwollen ogen en donkere kringen

De antioxidanten en tannines (een samentrekkend middel) in groene thee-extract helpen bij het behandelen van gezwollen ogen en donkere kringen. Ze helpen de bloedvaten in de gevoelige huid langs de ogen te verminderen. Vermindert daarom opgeblazen gevoel en wallen.

Bovendien helpt de vitamine K in groene thee-extract donkere kringen onder het oog verlichten.

 1. Doe 2 gebruikte groene thee-extractbagage in de koelkast gedurende dertig minuten.
 2. Plaats de koude theezakjes op je gesloten oogleden.
 3. Leun achterover en ontspan gedurende 15 minuten.
 4. Gebruik deze remedie twee keer per dag totdat u tevreden bent met de resultaten.

3. Bestrijdt verouderingsborden

Groene thee heeft anti-aging en antioxiderende voordelen die tekenen van huidveroudering kunnen vertragen, zoals verslapping van de huid, beschadiging door de zon, ouderdomsvlekken, fijne lijntjes en rimpels.

De polyfenolen in groene thee neutraliseren schadelijke vrije radicalen, die aanzienlijke schade aan uw huid kunnen veroorzaken en sneller ouder kunnen worden.

Bovendien kan het helpen om epidermiskanker te voorkomen.

 • Meng 3 eetlepels natuurlijke yoghurt, 1 eetlepel extracten van groene theelextracten en een beetje kurkuma poeder. Gebruik het op die persoon en nek. Laat het 20 minuten rusten voordat u het afspoelt met lauw water. Gebruik dit gezichtsmasker één of twee keer per week.
 • Een andere optie is om gewoon 1 theelepel Matcha groene thee en een paar druppels water te mengen om een ​​pasta te maken. Als je een droge epidermis hebt, voeg dan 1 theelepel Matcha groene thee-extract en ½ theelepel extra-virgin kokosnootetherische olie en heet water toe. Gebruik het op die persoon, laat het op totdat het volledig droogt, en was het af met warm water. Doe dit meerdere keren per week.

4. Behandelt acne en puistjes

De catechinen in groene thee zijn antibacteriële middelen die helpen acne-veroorzakende bacteriën te bestrijden. Catechinen helpen zelfs bij het reguleren van hormonale onevenwichtigheden in het lichaam, een van de belangrijkste oorzaken van acne .

Bovendien, anti-inflammatoire eigenschappen van groene thee helpen verminderen de roodheid en ontsteking veroorzaakt door acne .

Een 2012 studie gepubliceerd in het Journal of Investigative Dermatology concludeerde dat epigallocatechin-3-gallate (EGCG), een component in groene thee, acne helpt behandelen door intracellulaire moleculaire targets te moduleren en p te remmen. acnes bacterias.

 1. Meng ¼ glas elk van vers gezet extract van groene thee en water.
 2. Werk met een watje om deze oplossing op het beschadigde gebied te gebruiken.
 3. Laat het 10 tot kwart uur zitten en was het dan af met koud water.
 4. Doe dit elke dag tot je acne-vrije poriën en huid hebt.

5. Werkt als een poriën en huidtoner

Deze populaire drank werkt ook als een natuurlijke toner voor je huid. Het helpt bij het verwijderen van onzuiverheden, vermindert de grote poriën en geeft uw huid een mooie, gezonde gloed. Het helpt zelfs om je huidlaag gehydrateerd te houden, wat essentieel is voor een gezonde opperhuid.

 1. Brouw 2 mokken groene thee-extract en laat het afkoelen.
 2. Voeg een paar druppels etherische olie naar keuze toe.
 3. Plaats het antwoord in een schone applicatiefles.
 4. Spuit het antwoord op die persoon of gebruik het twee keer per dag met een watje.

Mensen met epidermisaandoeningen, zoals psoriasis en rosacea, kunnen deze oplossing ook gebruiken.

6. Stimuleert de haargroei

Groene thee bevat een grote hoeveelheid antioxidanten die de haargroei bevorderen . De catechinen bevatten 5-alfa-reductase remmende eigenschappen die DHT helpen blokkeren (dihydrotestosteron), een van de belangrijkste oorzaken van haarverlies.

Het kan zelfs de groei van nieuw haar bevorderen en veelvoorkomende problemen voorkomen zoals droge kop en roos.

Een onderzoek uit 2005 dat werd gepubliceerd in de Journal of the Country Wide Medical Association ontdekte dat de polyfenolen in extracten van groene thee dunner wordend haar bij knaagdieren hielden.

 • Na het wassen van je haar, spoel je het af met een koel, vers gezet extract van groene thee. Laat het tien minuten aan staan ​​en spoel het vervolgens uit met koud water. Doe dit twee of drie 3 keer per week gedurende twee maanden.
 • Drink ook dagelijks 2-3 3 kopjes groene thee om te genieten van sterk en mooi haar.

7. Beschermt tegen beschadiging door de zon

03 2 - 10 SCHOONHEIDS VOORDELEN VAN GROENE THEE VOOR HUID EN HAAR EN LICHAAM

Groene thee kan zelfs je huid beschermen tegen schadelijke ultraviolette (UV) stralen van de zon. Het looizuur, theobromine en polyfenolen in groene thee kunnen helpen de door de zonverbrande huid te kalmeren en te genezen door de schade door blootstelling aan UV-stralen te neutraliseren.

Een studie uit 2011, gepubliceerd in het tijdschrift Biochemical and Biophysical Research Marketing, ontdekte dat EGCG in groene thee-extract een soort van huidkanker voorkomt genaamd melanoom door het remmen van genen die zwelling activeren.

 1. Zet 2-3 kopjes groene thee-extract en zet het een flinke tijd in de koelkast.
 2. Doordrenk een zachte handdoek in de thee en gebruik hem voorzichtig in de zonverbrande gebieden.
 3. Herhaal twee of drie keer per dag drie keer om pijn en roodheid te verminderen.

8. Maakt haar glanzend

04 2 - 10 SCHOONHEIDS VOORDELEN VAN GROENE THEE VOOR HUID EN HAAR EN LICHAAM

Samen met je haar sterk en gezond te maken, maakt groene thee je haar glanzend en vol leven. Bovendien beschermt het je haar tegen schade als gevolg van vervuiling en agressieve producten.
Bovendien zorgen de hoge niveaus van panthenol en vitamine E en C ervoor dat uw haar geconditioneerd blijft.

 1. Steek 2 of 3 3 groene thee-extractbagage in 4 kopjes warm water gedurende één uur.
 2. Neem de theezakjes weg en laat het antwoord afkoelen.
 3. Bevochtig mooi haar en was dan mooi haar met deze oplossing.
 4. Wacht tien minuten, maak dan mooi haar schoon met shampoo.
 5. Spoel je haar af met koud water om de glans te verzegelen.
 6. Gebruik deze remedie 2 of 3 keer per week.

9. Shrinks Open poriën

Vanwege de antioxiderende en adstringerende eigenschappen kan groene thee helpen de vergrote poriën te verkleinen die de neiging hebben om verstopt te raken en uiteindelijk slecht besmet raken met bacteriën. Zo kan het helpen om je huid gladder en strakker te maken.

 • Steek een glas krachtig extract van groene thee en nodig het uit om af te koelen. Combineer een paar eetlepels thee in 2 eetlepels bentonietklei of een andere esthetische klei om een ​​pasta te maken. Verspreid dit poriënverstragende gezichtsmasker op je gezicht en laat het volledig drogen. Wrijf het zachtjes weg en spoel je gezicht af met warm water.
 • Drink ook dagelijks enkele kopjes groene thee om gifstoffen uit het lichaam te spoelen.

10. Exfolieert de huid

06 2 - 10 SCHOONHEIDS VOORDELEN VAN GROENE THEE VOOR HUID EN HAAR EN LICHAAM

De lichte harde textuur van gedroogde bladeren van groene thee-extract helpt je huidlaag te exfoliëren om dode epidermiscellen, vuil en andere onzuiverheden te verwijderen.

 • Meng 1 eetlepel gedroogd extract van groene thee, 1 glas suiker, ½ glas extra-vergine essentiële olijfolie en 2 eetlepels biologische honing. Gebruik het op die persoon en / of lichaam en wrijf het voorzichtig in ronde bewegingen. Was het ten slotte af met lauw tot warm water. Gebruik deze gezichtsscrub één of twee keer per week.
 • Een andere optie is om 1 groene theezak te zetten in 1/3 kopje water. Laat het afkoelen. Doe 1 eetlepel van deze groene thee in een kom en voeg er 2 eetlepels suikers aan toe. Als de mix vloeibaar lijkt, voeg dan meer glucose toe. Gebruik deze mix als een scrub exfoliërende epidermis een paar keer per week.