Gezondheid

11 VERKOUDHEID EN GRIEP-HUISREMEDIES

11 verkoudheid en griep-huisremedies

194x105 At Home Remedies SS - 11 VERKOUDHEID EN GRIEP-HUISREMEDIES

Behandel je verkoudheid thuis

Ziek zijn, zelfs als je thuis bent in bed, is niet leuk. De combinatie van pijn in het lichaam , koorts , koude rillingen en verstopte neus kan genoeg zijn om iemand ellendig te maken.

Er zijn tal van huismiddeltjes die uw symptomen kunnen verlichten en u weer normaal kunnen maken. Als u zich na een paar weken nog steeds ziek voelt, maak dan een afspraak met uw arts. Als u moeite hebt met ademhalen, snel hartritmestoornissen hebt , zich flauw voelt of andere ernstige symptomen ervaart, moet u eerder medische hulp krijgen.

Blijf lezen om te zien welke verkoudheids- en griepremedies je thuis kunt oproepen.

KIPPENSOEP
Kippensoep
chickensoup - 11 VERKOUDHEID EN GRIEP-HUISREMEDIES

Kippensoep is misschien geen wondermiddel, maar het is een goede keuze als je ziek bent. Onderzoek suggereertdat het genieten van een kom kippensoep met groenten, helemaal opnieuw bereid of opgewarmd vanuit een blik, de beweging van neutrofielen in je lichaam kan vertragen. Neutrofielen zijn een veelvoorkomend type witte bloedcellen. Ze helpen je lichaam te beschermen tegen infecties. Wanneer ze langzaam bewegen, blijven ze meer geconcentreerd in de delen van je lichaam die de meeste genezing vereisen.

De studie wees uit dat kippensoep effectief was voor het verminderen van de symptomen van hogere luchtweginfecties in het bijzonder. Low-sodium soep draagt ​​ook een hoge voedingswaarde en helpt je gehydrateerd te blijven. Het is een goede keuze, ongeacht hoe je je voelt.

GEMBER
Gember
ginger - 11 VERKOUDHEID EN GRIEP-HUISREMEDIES

De gezondheidsvoordelen van gemberwortel zijn al eeuwenlang gewekt, maar nu hebben we wetenschappelijk bewijs van de genezende eigenschappen ervan. Een paar plakjes rauwe gemberwortel in kokend water kan helpen om een hoest of een zere keel te kalmeren . Onderzoek suggereert dat het ook gevoelens van misselijkheid kan afwenden die zo vaak gepaard gaan met influenza. Een onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat slechts 1 gram gember "klinische misselijkheid van verschillende oorzaken kan verlichten".

Grijp wat gemberthee vandaag online en begin zijn kalmerende voordelen te voelen.

HONING
Honing
honey - 11 VERKOUDHEID EN GRIEP-HUISREMEDIES

Honing heeft verschillende antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen. Het drinken van honing in thee met citroen kan keelpijn verlichten. Onderzoek suggereert dat honing ook een effectieve hoestonderdrukker is. In één onderzoek ontdekten onderzoekers dat het geven van 10 gram honing voor het slapengaan de ernst van hun hoestsymptomen verminderde. De kinderen sliepen naar verluidt meer gezond, wat ook helpt om verkoudheidsverschijnselen te verminderen.

Je moet nooit honing geven aan een kind jonger dan 1 jaar oud, omdat het vaak botulinumsporen bevat. Hoewel ze meestal onschadelijk zijn voor oudere kinderen en volwassenen, zijn de immuunsystemen van baby 's niet in staat om ze te bestrijden.

Vind nu een verscheidenheid aan honing op Amazon.

KNOFLOOK
Knoflook
garlic - 11 VERKOUDHEID EN GRIEP-HUISREMEDIES

Knoflook bevat de verbinding allicine, die mogelijk antimicrobiële eigenschappen heeft. Het toevoegen van een knoflooksupplement aan uw dieet kan de ernst van verkoudheidsverschijnselen verminderen. Volgens sommige onderzoeken kan het zelfs helpen om te voorkomen dat je ziek wordt in de eerste plaats.

Er moet meer onderzoek worden gedaan naar de potentiële voordelen van knoflook tegen kou. In de tussentijd zal het toevoegen van meer knoflook aan je dieet waarschijnlijk geen kwaad.

ECHINACEA
Echinacea
echinacea - 11 VERKOUDHEID EN GRIEP-HUISREMEDIES

Inheemse Amerikanen hebben het kruid en de wortel van de echinacea- plant gebruikt om infecties gedurende meer dan 400 jaar te behandelen. De actieve ingrediënten zijn flavonoïden, chemicaliën die veel therapeutische effecten op het lichaam hebben. Flavonoïden kunnen bijvoorbeeld uw immuunsysteem stimuleren en ontstekingen verminderen .

Onderzoek naar de effectiviteit van het kruid bij de bestrijding van verkoudheid en griep is gemengd. Maar één beoordeling suggereert dat het nemen van echinacea uw risico op de verkoudheid met meer dan 50 procent kan verlagen. Het kan ook de lengte van verkoudheid verminderen. Als u een gezonde volwassene bent, overweeg dan om driemaal daags 1 tot 2 gram echinacea-wortel of -kruid als thee te nemen , niet langer dan een week.

VITAMINE C
Vitamine C
vitaminc - 11 VERKOUDHEID EN GRIEP-HUISREMEDIES

Vitamine C speelt een belangrijke rol in uw lichaam en heeft veel voordelen voor de gezondheid. Samen met limoenen, sinaasappels, grapefruits, bladgroen en andere vruchten en groenten, zijn citroenen een goede bron van vitamine C. Door verse citroensap toe te voegen aan hete thee met honing, kan slijm minder worden als je ziek bent. Het drinken van warme of koude limonade kan ook helpen.

Hoewel deze drankjes je koude misschien niet volledig opruimen, kunnen ze je helpen om de vitamine C te krijgen die je immuunsysteem nodig heeft. Het krijgen van voldoende vitamine C kan infecties van de bovenste luchtwegen en andere ziekten verlichten .

PROBIOTICA
probiotica
probiotics - 11 VERKOUDHEID EN GRIEP-HUISREMEDIES

Probiotica zijn "vriendelijke" bacteriën en gisten die worden aangetroffen in uw lichaam, sommige voedingsmiddelen en supplementen. Ze kunnen u helpen uw darm en immuunsysteem gezond te houden, en onderzoek wijst erop dat probiotica uw kans op ziek worden met een bovenste luchtweginfectie mogelijk verkleinen.

Voor een heerlijke en voedzame bron van nuttige bacteriën, neem probiotische yoghurt in uw dieet op. Naast de potentiële voordelen voor uw immuunsysteem, is yoghurt een gezonde snack die veel eiwitten en calcium bevat . Zoek naar producten die levende bacteriën op het etiket vermelden.

ANDERE OPTIES
Andere opties

Zout water

Gorgelen met zout water kan infecties van de bovenste luchtwegen helpen voorkomen . Het kan ook de ernst van verkoudheidsymptomen verminderen. Het kan bijvoorbeeld keelpijn en verstopte neus verlichten.

Gorgelen met zout water vermindert en los slijm, dat bacteriën en allergenen bevat. Om deze remedie thuis uit te proberen, lost u 1 theelepel zout op in een vol glas water. Wikkel het om je mond en keel. Spuug het dan uit.

Wrijf uit

Misschien vind je de geur niet leuk, maar sommige ouderwetse, lokale zalven , zoals dampwrijven, lijken de symptomen van verkoudheid te verminderen bij kinderen ouder dan 2 jaar. Slechts een of twee toepassingen voor het slapengaan kunnen open luchtpassages helpen om congestie te bestrijden, hoesten te verminderen en de slaap te verbeteren. De wrijving tussen de darmen neemt toe bij sommige artsen die ouders aanmoedigen om zonder het geven van medicijnen zonder voorschrift jonge kinderen te geven vanwege ongewenste bijwerkingen.

Vochtigheid

Griep gedijt en verspreidt zich gemakkelijker in droge omgevingen. Het creëren van meer vocht in uw huis kan uw blootstelling aan dit griep-veroorzakende virus verminderen. Verhoogde luchtvochtigheid kan ook de neusontsteking verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ademen als je ziek bent. Het tijdelijk toevoegen van een koele mistluchtbevochtiger aan je slaapkamer kan je helpen om je comfortabeler te voelen. Dit geldt vooral in de winter, wanneer droge binnenwarmte uw symptomen kan verergeren. Het toevoegen van een paar druppels eucalyptusolie kan ook je ademhaling stimuleren.

Ontvang een luchtbevochtiger online en begin gemakkelijker te ademen.

Vergeet niet dat het water dat wordt gebruikt in de luchtbevochtigers dagelijks moet worden vervangen om te voorkomen dat schimmel en andere schimmels groeien. Voor hetzelfde effect zonder een luchtbevochtiger, een lange douche nemen of blijven hangen in een stomende badkamer.

Warme baden

Soms kun je de koorts van een kind verminderen door ze een warm sponsbad te geven. Warme baden kunnen ook de symptomen van verkoudheid en griep bij volwassenen verminderen. Het toevoegen van Epsom-zout en zuiveringszout aan het water kan lichaamspijnen verminderen. Het toevoegen van een paar druppels etherische olie , zoals theeboom, jeneverbes, rozemarijn, tijm, sinaasappel, lavendel of eucalyptus, kan ook een rustgevend effect hebben.

KOM MEER TE WETEN
Kom meer te weten

Er zijn veel manieren waarop mensen hun verkoudheids- en griepsymptomen behandelen met huismiddeltjes. Sommige van die oplossingen lijken misschien een beetje raar, maar er zijn mensen en gemeenschappen die zweren door hun effectiviteit. Om meer te weten te komen over de vreemdste opties die er zijn, bekijk de gekste koude behandelingen van over de hele wereld.

Als u wilt voorkomen dat u helemaal ziek wordt, moet u uw immuunsysteem proactief stimuleren. Voor dat, leren onze geheimen om nooit ziek.