overig

13 NATUURLIJKE REMEDIES VOOR ALLERGISCHE RHINITIS

13 NATUURLIJKE REMEDIES VOOR ALLERGISCHE RHINITIS

 • Wat is allergische rhinitis
 • Allergische Rhinitis Symptomen
 • Hoe allergische rhinitis te vermijden
 • Allergische Rhinitis Remedies

Het wisselen van de seizoenen is, voor velen met allergische rhinitis, een gevreesde tijd van het jaar.

Vaak aangeduid als 'hooikoorts', 'seizoensgebonden allergieën' of gewoon 'allergieën', is allergische rhinitis een aandoening die in feite chronisch is en in veel gevallen het hele jaar door blijft bestaan.

Geschat wordt dat 10-20% van de Amerikaanse bevolking wordt getroffen door allergische rhinitis.

Deze aandoening kan chronisch zijn en jaren duren.

Het kan zelfs een levenslange conditie zijn.

Het kan soms leiden tot infecties van het binnenoor en / of sinusitis.

Hoewel het als chronisch wordt beschouwd, is allergische rhinitisbehandeling beschikbaar en vaak effectief.

Velen die lijden aan allergische rhinitis bezoeken hun huisarts (PCP) of allergiespecialist om hen te helpen hun allergische rhinitis te diagnosticeren en te behandelen.

Hoewel deze behandelingen voornamelijk gericht zijn op injecties en orale medicatie, zijn er natuurlijke remedies voor allergieën die kunnen worden gedaan in het comfort van uw eigen huis.

Als u denkt dat u mogelijk last heeft van allergische rhinitis, lees dan verder om meer te weten te komen over wat het is, wat de symptomen zijn, hoe u dit kunt voorkomen en welke home remedies voor allergieën u moet gebruiken om allergische rhinitis te bestrijden.

 

Wat is allergische rhinitis

 

Allergieën en allergische rhinitis zijn al honderden jaren een onderwerp van onderzoek.

In feite bestudeerde een 10e-eeuwse Perzische filosoof en arts met de naam Rhazes het.

In de jaren 1850 werd stuifmeel uiteindelijk geïdentificeerd als een allergeen door de Britse wetenschapper Charles Blackley.

Ongeveer 50 jaar later hielp de Oostenrijkse kinderarts en wetenschapper Clemens von Pirquet de term 'allergie' te verzilveren.

Allergische rhinitis kan het best worden omschreven als een allergische reactie die in de neus plaatsvindt na het inhaleren van een stof.

Dit resulteert in de ogen worden waterig en jeukende, een krassend en pijnlijke keel, en hoesten of niezen.

Wanneer u verschillende allergene deeltjes uit de omringende lucht inademt, herkent uw immuunsysteem deze buitenlandse indringers en gaat de aanval uit.

Niezen, hoest, loopneus, tranende ogen en andere symptomen zijn echt het resultaat van de poging van uw immuunsysteem om de geïnhaleerde allergenen uit uw lichaam te verwijderen.

In sommige gevallen zullen bepaalde allergenen een persoon minder en minder na verloop van tijd beïnvloeden, zelfs tot het punt waarop het individu niet langer een merkbare fysieke reactie op deze allergenen heeft.

Het tegenovergestelde geldt ook voor sommige mensen; wat u in het verleden misschien niet heeft beïnvloed, kan nu of in de toekomst allergische rhinitis veroorzaken.

Dus, wie loopt er risico op het ontwikkelen van allergische rhinitis?

Statistieken die in de loop van de jaren zijn verzameld, tonen aan dat mannen meer kans hebben op allergische rhinitis dan vrouwen.

Ook zijn degenen met auto-immuunziekten of anderszins aangetaste immuunsystemen kwetsbaarder voor allergische rhinitis omdat hun immuunsysteem niet allergische indringers op de juiste manier kan bestrijden.

Degenen die roken of voortdurend worden blootgesteld aan passief roken, lijden aan andere soorten allergieën, of die een familiegeschiedenis hebben van allergieën en allergische rhinitis, lopen ook risico.

 

Allergische Rhinitis Symptomen

 

Symptomen van allergische rhinitis kunnen variëren bij mensen met allergieën, de soorten allergenen waaraan ze worden blootgesteld en of ze al dan niet seizoensgebonden allergische rhinitis (hele jaar door) hebben.

Hoewel sommige gevallen niet als ernstig worden beschouwd, kunnen de gevallen die van grote invloed zijn op de kwaliteit van leven van een persoon, soms op een redelijk permanente of vaak terugkerende basis.

Allergische rhinitis-symptomen zijn meestal:

 • Regelmatig niezen, vooral als u 's ochtends wakker wordt.
 • Waterige en jeukende ogen.
 • Een loopneus en postnasale infusie. (Drainage is meestal helder en vloeibaar, tenzij je een sinus-infectie hebt, waardoor de drainage gelig en dikker is.)
 • Een droge en krassende keel en een schorre stem.
 • Verstopte neus en benauwdheid.
 • Droge en jeukende oren.
 • Pijn in en / of rond de oren.
 • Verlies van geur.
 • Piepende ademhaling en / of hoesten.
 • Ademen door de mond in plaats van de neus.
 • Je vermoeid voelen.
 • Hoofdpijn, migraine of een gevoel van druk in het hoofd.

Voor veel mensen hebben deze symptomen de neiging om te komen en gaan.

Symptomen zijn meestal 's ochtends de ergste of onmiddellijk na blootstelling aan bepaalde allergenen (zoals schimmel, meeldauw en stof).

Sommige mensen ervaren ook kruisreactiviteit.

Een persoon die reageert op graspollen kan bijvoorbeeld ook reageren op tarwe, omdat deze twee stoffen enkele overeenkomsten vertonen.

 

Hoe allergische rhinitis te vermijden

 

Mensen met allergieën hebben de neiging om het gevoel te hebben dat het vaak onmogelijk is om allergenen te voorkomen, met name allergenen die buiten bestaan ​​of op overdekte locaties waar ze geen controle hebben over hun aanwezigheid.

Mensen met allergische rhinitis kunnen echter leren hoe ze de allergenen kunnen vermijden die hun reacties veroorzaken.

Het regelen van uw blootstelling aan allergenen begint thuis en de methoden om dit te doen zijn onder meer:

 • Je huis schoon houden van stof, waaronder regelmatig stof afstoffen en huisstofmijten verwijderen. Dit omvat regelmatig wassen van linnen om ze te ontdoen van stof en huidschilfers.
 • Reinig grondig na huisdieren en verwijder huidschilfers van huisdieren. Dit kan gaan om het regelmatig wassen van linnengoed, het dagelijks vegen van tegel- en houten vloeren en het stofzuigen van vloerbedekking om de één of twee dagen.
 • Houd schimmel en schimmel binnenshuis op afstand door de gebieden te reinigen waar ze de neiging hebben om te groeien. Douches, toiletten en putten moeten na gebruik schoon en zo vrij van vocht mogelijk worden gehouden.
 • Als het aantal pollen hoog is tijdens warmere seizoenen, probeer dan zoveel mogelijk binnenshuis te blijven om stuifmeel te voorkomen.
 • Houd uw ramen en deuren 's nachts gesloten en in tijden van hoge pollenaantallen.
 • Schakel uw airconditioning in om eventuele stuifmeel in uw huis onder controle te houden. Het gebruik van een ventilator met geopend venster kan mogelijk meer stuifmeel opleveren, dus sluit uw ramen en deuren en laat de airconditioner een paar uur draaien.
 • Houd uw gazons bijgesneden. Maaien op wekelijkse basis of, als de buitenallergenen teveel voor u zijn, laat iemand anders u maaien. Het kan ook nodig zijn om uw tijd besteed aan tuinieren te beperken.
 • Als u langere tijd buitenactiviteiten uitvoert, douchen nadat u weer naar binnen bent gegaan.
 • Hang uw kleding niet te drogen, want dit kan allergenen in de stof vangen. Droog je kleding in plaats daarvan in een geventileerde droger.
 • Aangezien schimmelsporen het meest waarschijnlijk in de lucht zijn tijdens natte, regenachtige dagen, kunt u overwegen om binnenshuis te blijven.
 • Schimmel kan overvloedig groeien in verstopte dakgoten. Houd de goten van uw huis schoon van bladeren en ander vuil zodat schimmelgroei beperkt is.
 • Schimmel kan ook in de airconditioning van uw auto groeien, dus zorg ervoor dat u een goede schimmelverwijderaar koopt bij een auto-onderdelenwinkel om te voorkomen dat de schimmel daar groeit.

Nu u zich bewust bent van manieren waarop u allergenen kunt voorkomen die allergische rhinitis veroorzaken, bespreken we huismiddeltjes om symptomen te behandelen wanneer ze zich voordoen.

 

Allergische Rhinitis Remedies

 

Water stomen

 

Een van de meest voorkomende huismiddeltjes voor allergieën is stomen met water.

Regelmatig inhaleren van stoom kan u helpen om uw verstopte neusholtes van dik slijm te verwijderen, evenals eventuele ingesloten deeltjes die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Om water te stomen, moet je deze stappen volgen:

 1. Kook water op de kachel in een pan.
 2. Als het water kookt, voeg je het voorzichtig toe aan een grote kom.
 3. Voeg 2 of 3 druppels van je favoriete essentiële olie toe aan het water (deze stap is optioneel).
 4. Gebruik een badhanddoek om de achterkant en zijkanten van je hoofd te bedekken. Leun voorzichtig met je hoofd over de kom en houd je gezicht boven de bovenrand.
 5. Besteed ongeveer 5 tot 10 minuten rustig inhaleren van de stoom en uitademen. Langzaam en diep ademhalen werkt het best.
 6. Gebruik een tissue en blaas zachtjes je neus.
 7. Herhaal een paar keer per dag totdat uw symptomen beginnen op te ruimen.

U kunt ook een warme douche nemen of een bad nemen om de verstopte neus op te ruimen.

Deze methode is ideaal voor jonge kinderen, omdat een douche of bad veiliger is voor hen.

 

Zoutoplossing Spoelen

 

Een andere veel voorkomende allergische rhinitisbehandeling is het spoelen van uw eigen zoutoplossing.

Voor deze methode heeft u een neusballon nodig.

Dit artikel kan bij de meeste supermarkten en apotheken zonder recept worden gekocht.

Om uw zoute spoeling te maken, moet u:

 1. Plaats 2 kopjes warm, gedestilleerd water in een kleine kom. Voeg een snuifje bakpoeder en 1 theelepel zout toe en roer ze samen.
 2. Teken het zoute water in je neusballon en pomp hem voorzichtig in je neus, één neusgat tegelijk.
 3. Laat de zoute spoeling door het andere neusgat lopen of langs de achterkant van je keel.
 4. Blaas je neus om overtollig slijm af te tappen.
 5. Herhaal meerdere keren per dag totdat uw symptomen verbeteren.

 

Kurkuma

 

Kurkuma is een sterke ontstekingsremmer en antioxidant.

Het kan in de meeste winkels worden gekocht en in verschillende soorten remedies worden gemaakt.

Een van de gemakkelijkste en meest effectieve remedies met kurkuma is om 6 eetlepels gemalen kurkuma toe te voegen aan 6 eetlepels rauwe honing (of honingvervanger als je veganist bent).

Meng de ingrediënten goed en bewaar ze in een luchtdichte container in uw keuken.

Neem dagelijks 2 theelepels oraal in tot de symptomen verdwijnen.

Je kunt ook kurkuma in je maaltijden mengen, omdat het een uitstekende smaakmaker is die allergische rhinitis nog steeds kan bestrijden wanneer het in voedsel wordt gegeten.

 

Gember

 

Gember is een andere krachtige ontstekingsremmer en antioxidant die goed samengaat met kurkuma in thee.

Het kan ook worden gebruikt als smaakmaker in voedsel.

Gember is een natuurlijke antihistaminicum dat zelfs de meest hardnekkige symptomen kan verwijderen.

Een van de meest nuttige en heerlijke manieren om gember als remedie te gebruiken, is om 1 eetlepel gemalen gember toe te voegen aan 1 kopje water.

Voeg een klein kaneelstokje (of een scheutje gemalen kaneel) en een paar teentjes toe.

Kook gedurende 5 minuten, voeg honing (of honingvervanger) en citroensap toe, en neem dan een slokje weg!

Dit drie keer per dag doen tijdens het allergieseizoen kan optimale effecten produceren.

 

Appelcider azijn

 

Een andere nuttige antihistaminica en antibiotische substantie is appelciderazijn.

Studies hebben aangetoond dat het drinken van zelfs een eetlepel appelciderazijn elke dag kan helpen om je immuunsysteem in balans te houden.

Het kan ook vele soorten bacteriën doden, waardoor het een fantastische antibacteriële stof is.

Volg deze eenvoudige stappen om een ​​remedie tegen appelciderazijn te maken:

 1. Maak een glas warm water.
 2. Voeg 2 theelepels ongefilterde biologische appelazijn toe.
 3. Voeg 1 theelepel honing (of honingvervanger) en 1 theelepel citroensap toe. Roer tot het gemengd is.
 4. Drink driemaal per dag of totdat uw symptomen verdwijnen.

 

Knoflook

 

Knoflook is nog een ander krachtig antihistaminicum, omdat het een rijke bron van quercetine is.

Het heeft ook tal van andere voordelen, zoals het stimuleren van uw immuunsysteem, het verbeteren van de gezondheid van uw botten en het ontgiften van uw lichaam van zware metalen.

Knoflook is een geweldige smaakmaker voor maaltijden.

Je kunt ook elke dag 2 of 3 rauwe knoflookteentjes kauwen om symptomen van allergische rhinitis te verminderen.

 

Olie trekken

 

Oliespanning is een van de minder bekende home-remedies voor het omgaan met allergische rhinitis.

De term "olie trekken" verwijst naar het feit dat deze Ayurvedische remedie het spoelen van uw mond met kokos of sesamolie omvat.

Ga als volgt te werk om deze techniek te proberen:

 1. Meet 1 eetlepel kokos of sesamolie (bij kamertemperatuur, dus niet opwarmen) en stop hem in je mond. Niet doorslikken.
 2. Wip de olie ongeveer 15 tot 20 minuten in uw mond.
 3. Spuug de olie eruit en spoel je mond vervolgens grondig af met lauw water.
 4. Doe dit één keer in de ochtend voordat je je tanden poetst.

Merk op dat het inslikken van de olie betekent dat je de gifstoffen opslokt die de olie moest verwijderen.

Dit is waarom het belangrijk is om de olie eruit te spugen.

 

Vitamine C

 

Wanneer u allergische rhinitis probeert aan te pakken, is het eten van voldoende vitamine C-rijk voedsel cruciaal.

Vitamine C vermindert niet alleen de symptomen als gevolg van de antihistaminische eigenschappen, maar het helpt ook uw immuunsysteem bij het zuiveren van uw lichaam van schadelijke gifstoffen.

Enkele van de meest vitamine C-dichte voedingsmiddelen die u zou moeten eten zijn:

 • sinaasappels
 • Broccoli
 • citroenen
 • paprika
 • Grapefruit
 • Boerenkool
 • spruitjes
 • aardbeien
 • Kiwi
 • guava

 

Brandnetel

 

Een andere minder populaire remedie thuis voor het omgaan met allergische rhinitis is brandnetel.

Ook bekend onder de naam Urtica dioica, zijn brandnetelplanten al lang medicinaal gebruikt vanwege hun anti-inflammatoire en antihistaminische mogelijkheden.

Het gebruik van brandnetel kan helpen bij het verlichten van jeukende ogen en verstopte neus.

Om een ​​brandende naald te bereiden, heb je een brandende brandnetel nodig.

Voer vervolgens de volgende stappen uit:

 1. Verwarm 1 kopje water en voeg vervolgens 1 eetlepel gedroogde brandnetelblaadjes toe.
 2. Bedek de beker en laat hem 5 minuten trekken.
 3. Zeef de bladeren en voeg honing (of honingvervanger) toe.
 4. Drink deze thee 2 of 3 keer per dag tot je symptomen verdwijnen.

Houd er rekening mee dat kinderen en zwangere vrouwen dit middel niet mogen gebruiken, hoewel het over het algemeen veilig is voor iedereen.

 

probiotica

 

Binnen ons lef bestaan ​​goede en slechte bacteriën.

Een opeenhoping van slechte bacteriën kan leiden tot een enorm scala aan gezondheidsproblemen, waaronder allergieën en allergische rhinitis.

Het krijgen van voldoende probiotica, met name Lactobacillus acidophilus, kan helpen de frequentie en ernst van uw symptomen te verminderen, omdat het gezonde bacteriën weer in uw spijsverteringsstelsel brengt.

Veel verschillende soorten yoghurt en kefir (inclusief niet-zuivelproducten) bevatten prebiotica en probiotica .

U kunt ook Lactobacillus acidophilus krijgen van soja-gebaseerde producten (zoals tempeh) en andere soorten gefermenteerd voedsel.

Zelfs een enkel pakket yoghurt per dag kan uw gezondheid enorm verbeteren.

 

Lijnzaadolie

 

Lijnzaad is normaal gesproken wat veganisten en vegetariërs kiezen voor visolie als het gaat om het krijgen van hun omega-3 vetzuren.

Het is een extreem krachtig ontstekingsremmend middel en wordt zelfs aanbevolen voor patiënten met het syndroom van Sjogren die chronische ontstekingen, droge ogen en keel en slijmafvoer ervaren.

Voor deze remedie hoeft u slechts één eetlepel lijnzaadolie per dag oraal in te nemen totdat uw symptomen verbeteren.

Alleen al die eetlepel bevat voldoende noodzakelijke vetzuren (13,6 gram vet, 0,01 gram eiwit en 120 calorieën).

 

Castor Oil Pack

 

Castorolie is een remedie die kan worden gebruikt door tieners en volwassenen.

Castorolie werkt om je immuunsysteem te stimuleren en helpt bacteriën en virussen te bestrijden.

Het is meestal samengesteld uit vetzuren, ongeveer 90% daarvan is ricinolzuur, dat bekend staat om zijn helende vermogens.

Je kunt je eigen ricinusoliepak maken met hexaanvrije ricinusolie, kleurstofvrije en ongebleekte wol of katoenen flanel, een wrap-around verpakking, een verwarmingskussen of een warme waterfles, een Mason-pot met een deksel en een oude handdoek of doek om eventuele lekkages op te ruimen.

Volg deze stappen om een ​​pakket te maken:

 1. Knip een groot stuk wol of flanel en vouw het in drie delen. Je moet drie lagen maken. Je originele stuk moet ongeveer 20 inch bij 20 inch zijn en vervolgens krimpen tot 7 × 10 eenmaal gevouwen.
 2. Doordrenk het materiaal in ricinusolie door het in de Mason-pot te plaatsen. Voeg om de 20 minuten 1 eetlepel ricinusolie toe. Zorg ervoor dat je dit de dag voordat je het gebruikt, doet zodat het tijd heeft om erin te weken.
 3. Verwijder en vouw de doek of de wol uit nadat deze een dag is gedrenkt.
 4. Ga liggen op een oude handdoek en plaats de doek op het lichaamsdeel waar u het nodig hebt. Je kunt het wrap-around pack gebruiken en het verwarmde pack erop leggen.
 5. Ontspan met je voeten gedurende 30 minuten tot een uur verhoogd.
 6. Nadat je klaar bent, maak je schoon (met zuiveringszout om eventuele ricinusolie op je huid te verwijderen) en drink je wat water om gehydrateerd te blijven.

Merk op dat dit een tijdrovend proces is, dus u moet vooruit plannen.

 

Koud en warm comprimeren

 

Als laatste, maar zeker niet de minste, zijn het koude en warme kompressen.

Onderschat nooit de kracht van een kompres.

Wisselen tussen een warm en een koud kompres kan helpen om pijn en ontsteking in de sinusholtes te verlichten.

Voor de kompressen om hun werk effectief te kunnen doen, moet u beginnen met het plaatsen van het koude kompres op uw sinussen.

Laat het koude kompres gedurende twee minuten op zijn plaats.

Nadat die twee minuten zijn opgebruikt, verwissel je deze met het warme kompres.

Het koude kompres werkt om de pijn te verdoven, waarna de warmte de spieren ontspant.

Warme kompressen werken goed voor droge ogen en koude kompressen zijn meestal gunstig voor de behandeling van jeukende ogen.

Sommige mensen vinden echter dat hete kompressen beter werken bij het opbreken van hun sinuscongestie, waardoor ingesloten slijm vrijer kan stromen.

 

Conclusie

 

Deze natuurlijke remedies voor allergieën zijn slechts 13 van de vele die u thuis kunt proberen.

Er zijn veel soorten zelfhulpmiddelen en varianten van die rechtsmiddelen die online circuleren.

Natuurlijk zijn er ook veel over-the-counter (OTC) en voorgeschreven medicijnen (inclusief allergieschoten) die ook beschikbaar zijn.

Het is echter soms het beste om te beginnen met thuisbehandelingen, omdat deze de minst ingrijpende en minder dure behandelingen zijn.

Als u deze oplossingen uitprobeert en geen of minimale verlichting ervaart, moet u overwegen contact op te nemen met uw huisarts of een allergiespecialist voor meer informatie over diagnose en behandelingsopties.

Houd er rekening mee dat wanneer u thuismiddelen gebruikt, u wellicht een aantal andere moet proberen voordat u iets vindt dat voor u werkt.

Er is verlossing daar!

Uw allergische rhinitis hoeft uw leven niet te beheersen, en het gebruik van een goed hulpmiddel voor thuis kan helpen.