Gezondheid

14 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN KNOFLOOK

 

14 VOORDELEN VAN KNOFLOOK

 • Gezondheidsvoordelen van knoflook
  • Geneeskrachtige elementen
  • Goed voor je metabolisme
  • Anti-kanker eigenschappen
  • Verhoogt het immuunsysteem
  • Bestrijdt hoge bloeddruk
  • Anti-microbiële effecten van knoflook
  • Antiplaque-eigenschappen
  • Rich in Antioxidants
  • Kan de levensverwachting verlengen
  • Kan de atletische prestaties verhogen
  • Bewezen ontgiftende voeding
  • Kan Oestrogeenniveaus verhogen bij vrouwen in de menopauze
  • Goed voor Cognitieve functies en geheugen van de hersenen
  • Bevordert de gewichtscontrole
  • Fantastische Culinaire toevoeging
 • Garlic kopen en bewaren
 • Conclusie

Wanneer de meeste mensen denken aan knoflook, denken ze aan culinaire verrukking: de geurige geur van Frans en Italiaans eten dat wordt uitgestoten door gebakken knoflook in boter of wanneer het is ingesmeerd met olijfolie.

Soms kruipen slechte adem en vampiers in onze gedachten!

Maar hoe zit het met de gezondheidsvoordelen?

Knoflook heeft veel. Het wordt zelfs door veel alternatieve gezondheidsbeoefenaars als medicijn beschouwd.

Deze plant maakt deel uit van de uifamilie (allium).

Tegenwoordig wordt het overal ter wereld gekweekt of geïmporteerd.

 

fresh garlic bulbs - 14 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN KNOFLOOK

 

De geschiedenis van Knoflook

 

In de oudheid gebruikten vele culturen knoflook als medicijn.

In India en China werd het gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering, ademhalingsproblemen en om parasitaire infecties te bestrijden. ( 1)

Knoflook werd in Canon of Medicine genoemd als een verbinding die werkt tegen "artritis, kiespijn, chronische hoest, obstipatie, parasitaire besmetting, slangen- en insectenbeten, en gynaecologische ziekten, evenals bij infectieziekten (als antibioticum)." ( 1 )

Het gebruik van knoflook werd gebruikelijker in de Middeleeuwen en is nog steeds een populaire remedie voor vele kwalen.

Knoflook

De plant groeit tot vier voet hoog en is van de familie van de bolgewassen.

Knoflookbollen of het hoofd bevatten ongeveer 10-20 kruidnagelen.

Allicine is het hoofdbestanddeel van knoflook dat helende eigenschappen heeft.

Het wordt geproduceerd wanneer knoflook wordt gebroken, hetzij gesneden of geplet, en het enzym wordt geactiveerd.

 

Gezondheidsvoordelen van knoflook

 

Knoflook heeft Geneeskrachtige elementen

 

Hoewel knoflook meestal niet als een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen fungeert, kan het bijdragen aan verschillende voedingsfactoren met potentiële gezondheidsvoordelen.

Deze omvatten de aanwezigheid van oligosacchariden, arginine-rijke eiwitten en, afhankelijk van de bodem en groeiomstandigheden, selenium en flavonoïden.

Volgens het Journal of Nutrition: "Talloze studies hebben de waarde aangetoond van groenten en fruit bij de preventie van kanker en hartaandoeningen ...

Knoflook

Naarmate het onderzoek vordert, is het duidelijk dat veel groenten en fruit antioxiderende eigenschappen hebben en, zoals gezegd, de effecten zijn vaak synergetisch in plaats van additief.

Dergelijke middelen beïnvloeden ontstekingen, differentiatie en vele andere basiskwalen.

De anti-kanker effecten van fytochemicaliën worden steeds meer erkend als complex en multifactorieel. "( 2 )

 

Knoflook is Goed voor je metabolisme

 

Het zenuwstelsel is het belangrijkste communicatienetwerk in het menselijk lichaam.

De normale werking ervan is sterk afhankelijk van het behoud van de structurele integriteit en van vele complexe metabole processen.

Neurologische aandoeningen kunnen het gevolg zijn van ondervoeding of slechte absorptie, wat vervolgens leidt tot grotere neurologische problemen.

Het centrale zenuwstelsel controleert alle lichaamsfuncties, degeneratieve ziekten die de hersenen, de ruggengraat en het ruggenmerg beïnvloeden.

De neurodegeneratieve aandoeningen omvatten de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en meer.

Hoewel de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende neurodegeneratieve aandoening is, is een van de belangrijkste boosdoeners het geval wanneer het zenuwstelsel wordt onderdrukt door slechte cholesterol. ( 3 )

Knoflook wordt nu gebruikt vanwege zijn vermogen om het cholesterolgehalte in kleinere dieren te verlagen.

"Een aantal studies hebben eveneens aangetoond dat knoflook- en knoflookpreparaten plasmalipiden significant verlaagden, vooral totaal cholesterol en LDL-cholesterol bij mensen ...

Dierproeven hebben aangetoond dat suppletie van knoflook in het dieet de leveractiviteiten van lipogene en cholesterogene enzymen onderdrukte. "( 3 )

Personen met cardiovasculaire aandoeningen hebben positieve resultaten getoond wanneer ze elke dag zelfs maar 1 gram knoflook nemen.

Knoflook

Er is een vermindering van stolsels, tumoren en andere celdegeneratie.

De eigenschap van knoflook rijk aan antioxidanten bestrijdt de vrije radicalen die kanker bij mensen en dieren bevorderen.

Door te helpen deze toxines te verwijderen, is het lichaam minder vatbaar voor celvertraging.

 

garlic blub - 14 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN KNOFLOOK

 

Knoflook heeft Anti-kanker eigenschappen

 

Kanker is de leidende ziekte voor Amerikanen.

Studies hebben aangetoond dat inname van 5 gram knoflook elke dag de uitscheiding van nitropoline blokkeert - een enzym dat kankercellen vertraagt.

Eén studie beweert: "Preklinische modellen leveren nogal overtuigend bewijs dat knoflook en de bijbehorende componenten de incidentie van borst-, colon-, huid-, baarmoeder-, slokdarm- en longkankers kunnen verlagen.

Onderdrukking van de vorming van nitrosamine blijft naar boven komen als een van de meest waarschijnlijke mechanismen waardoor knoflook kanker vertraagt. "( 4 )

Bewijs heeft ook het vermogen van knoflook ondersteund om tumoren en andere middelen die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van kanker te remmen.

"Er zijn veel onderzoeken uitgevoerd die aantonen dat knoflook ook verschillende antitumorale effecten heeft.

Bij knaagdieren is gemeld dat knoflook en zijn bestanddelen de ontwikkeling van chemisch geïnduceerde tumoren in de lever colon, prostaat, borstklier, slokdarm, longen, huid en maag remmen.

Knoflook

Dergelijk positief onderzoek omvatte ook de remming van tumorcelgroei en chemopreventieve effecten. " (1)

Het National Cancer Institute verklaarde: "Verschillende populatiestudies tonen een verband aan tussen een verhoogde inname van knoflook en een verlaagd risico op bepaalde kankers, waaronder kankers van de maag, colon, slokdarm, pancreas en borst."

 

KnoflookVerhoogt het immuunsysteem

 

Het consumeren van knoflook is een manier om je immuunsysteem een ​​extra boost te geven.

Met hoge antioxidanten helpt knoflook om vrije radicalen en ziekteverwekkende toxines te elimineren.

Een 12 weken durende studie met 140 gerandomiseerde vrijwilligers bevestigde dat knoflook (of allicinesupplementen) een negatief effect hebben op de gewone verkoudheid.

In feite waren verkoudheden met meer dan 60% verminderd bij de vrijwilligers die knoflook kregen.

De andere groep die een placebo kreeg, vertoonde slechtere symptomen van de verkoudheid en had meer klachten in hun dagelijkse dagboek. ( 6 )

De vrijwilligers die de knoflookcapsule kregen, vertoonden minder ernstige symptomen voor kortere hoeveelheden tijd (1,5 dagen).

De vrijwilligers die de placebo kregen, ontdekten dat ze de kou gedurende langere tijd (5 dagen) en vaker in de maanden november tot februari - toen het onderzoek werd uitgevoerd - verkouden hadden.

Een vergelijkbaar onderzoek meldde dat een verdubbeling van de dosering van knoflook het aantal ziektedagen met nog eens 61% verminderde ( 7 ).

Als u wilt voorkomen dat u ziek wordt of de ernst van uw ziekte verlaagt, voeg dan knoflook toe aan uw dieet of neem een ​​supplementenkapsel om de verkoudheid of wintergriep te bestrijden.

 Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd knoflook ook gebruikt om gangreen te bestrijden.

De boost in het immuunsysteem bestrijdt infecties en een van de gebruikte methoden was het maken van knoflookthee: gehakte knoflook in warm water weken.

Rauwe knoflook werd ook op wonden geplaatst om de verspreiding van de infectie te stoppen.

 

garlic cloves on table - 14 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN KNOFLOOK

 

Knoflook Bestrijdt hoge bloeddruk

 

Knoflook krijgt veel lof en erkenning voor de behandeling en preventie van hart-gerelateerde ziekten.

De consumptie van knoflook is in de wetenschappelijke wereld bewezen als een positief effect door de bloeddruk te verlagen.

"Verschillende klinische onderzoeken, beginnend in 1979 tot 2013, hebben aangetoond dat knoflook de bloeddruk verlaagt bij meer dan 80% van de patiënten met hoog bloed." ( 1 )

Een onderzoek naar de effecten van knoflook op 47 hypertensiepatiënten vond dat knoflook de bloeddruk met 12 mmHg deed dalen.

Een van de pluspunten van knoflook is dat het natuurlijk is en geen nadelige effecten heeft die andere geneesmiddelen op je lichaam hebben.

Vergelijkbare onderzoeken, waarin patiënten driemaal daags 200 mg knoflookpoeder innamen, toonden een verlaging van de diastolische bloeddruk. (8)

Aangezien hart- en vaatziekten honderdduizenden mensen per jaar doden, is dit een zeer goedkope toevoeging aan uw dieet die kan helpen bij hypertensie.

Als u zich gedwongen voelt om vlees en vet-zwaar of gefrituurd voedsel te eten, zal het toevoegen van knoflook aan het gerecht in ieder geval werken tegen sommige vetten met lage dichtheid die u aan uw lichaam toevoegt.

 

Anti-microbiële effecten van knoflook

 

Eeuwenlang werd knoflook genoemd als een nuttig middel om infectieziekten te bestrijden.

In 1858 noteerde Louis Pasteur het antibacteriële effect van allium tegen vele snel-reproducerende bacteriën.

"Deze omvatten Salmonella, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella, Klebsiella, Micrococcus, Bacillus subtulis, Clostridium, Mycobacterium en Helicobacter." ( 1 )

Allicine, de actieve antibacteriële samenstelling in knoflook, wijzigt het vermogen van bacteriën om zich te vermenigvuldigen en voorkomt dat ze zich verspreiden.

Eén manier om E. coli te voorkomen tijdens het koken, is door rauwe knoflook te gebruiken als wrijfmiddel voor alle soorten vlees - het krachtige antibioticum in knoflook zal deze bacteriën doden.

Hetzelfde kan worden gedaan met salades - het gebruik van rauwe knoflook in dressings kan u misschien redden van verwende spinazie of sla.

 

Knoflook Antiplaque-eigenschappen

 

Naast antibacteriële eigenschappen heeft knoflook ook sterk bewijs getoond voor de bestrijding van humane tand plaque microbiota.

Knoflook

Knoflook werkt vergelijkbaar met het farmaceutische ciprofloxacine (gebruikt om infecties in de mond te bestrijden).

Historisch werden holtes en mondinfecties ook bestreden door op een hele kruidnagel te kauwen.

" Verschillende studies hebben aangetoond dat het extract effectief was tegen een groot aantal protozoa waaronder Candida albicans, het belangrijkste plaque-agens in de mond en gist-infectie die bacteriën en vele andere bacteriën veroorzaakt."

Knoflook is een zeer goede vervanging voor zware antibiotica die het immuunsysteem kunnen verzwakken en patiënten open kunnen stellen voor andere infecties en bacteriën

 

Knoflook is Rijk aan Antioxidanten

 

Antioxidanten werken tegen de vrije radialen die cellen vertragen en veroudering in het lichaam veroorzaken.

Toxine-opbouw beïnvloedt rechtstreeks ziekten zoals cardiovasculaire, degeneratieve en kanker.

Oud knoflookextract (AGE) staat bekend om het voorkomen van de oxidatie van de cellen waardoor ze schadelijk worden.

"AGE beschermt DNA tegen door vrije radicalen gemedieerde schade en mutaties, remt meerstaps carcinogenese en verdedigt tegen ioniserende straling en UV-geïnduceerde schade, inclusief bescherming tegen sommige vormen van door UV geïnduceerde immunosuppressie."

Knoflook

Dientengevolge, is het verouderde knoflookuittreksel verantwoordelijk voor het beschermen van de hersenen tegen geheugenverlies, verliest motor en neuroncontroles in de hersenen, en helpt met levensduur.

Hoe hoger de dosering van AGE, hoe meer antioxidanten het lichaam ontvangt, waardoor de stress afneemt.

Dit werkt om degeneratieve ziekten zoals Alzheimer, hoge bloeddruk en kanker te stoppen.

 

garlic crushed - 14 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN KNOFLOOK 

Knoflook Kan de levensverwachting verlengen

 

Omdat de levensverwachting voortdurend verandert, zijn er te veel variabelen om een ​​precieze reden hiervoor te krijgen; het is moeilijk te zeggen of knoflook de levensduur van het lichaam verlengt.

De positieve eigenschappen die knoflook met zich meebrengt door het elimineren van vrije radicalen, het vertragen van de degeneratieve ziekte, het bestrijden van kankercellen en het verlagen van de bloeddruk dragen allemaal bij aan het leven van mensen en geteste dieren.

Door te helpen voorkomen dat mensen verkoudheid krijgen en de ernst van de symptomen verminderen, legt knoflook minder stress op het lichaam.

 

Knoflook Kan de atletische prestaties verhogen

 

Knoflook wordt al duizenden jaren door atleten gebruikt als een verbetering.

Er zijn verslagen dat oude Grieken en de eerste Olympiërs een paar lepels geplette knoflook namen voordat ze meededen.

In de Middeleeuwen kregen arbeiders knoflook om vermoeidheid te bestrijden.

Knoflook

De reden hiervoor is dat knoflook werkt om je hartslag te verlagen, waardoor meer bloed naar je spieren kan stromen en als gevolg daarvan je lichaam beter laat presteren.

De Society for Heart Research zegt: "Personen met hartziekten die gedurende 6 weken knoflookolie gebruikten, hadden een verlaging van de piekhartslag van 12% en verbeterden hun inspanningscapaciteit

Dus de volgende keer dat je traint voor een marathon of je klaar maakt om naar de sportschool te gaan, voeg dan wat rauwe knoflook toe aan je maaltijd en merk het verschil op.

 

Knoflook Bewezen ontgiftende voeding

 

Een element dat in knoflook aanwezig is, is zwavel, vandaar de unieke geur.

Behalve dat het rijk aan antioxidanten is, is aangetoond dat knoflook helpt om het lichaam te ontdoen van toxische metalen (naast vrije radicalen).

De zwavelverbinding in knoflook werkt om het lichaam te beschermen tegen metaalschade.

Een studie werd uitgevoerd op arbeiders van een autobatterij.

Ze klaagden over hoofdpijn en leden aan klinisch hoge bloeddruk.

Gedurende vier weken kregen de deelnemers elke dag 3 doses knoflook, wat resulteerde in een vermindering van het loodgehalte in hun bloed met bijna 20% ( 11 ).

Allicine en selenium werken beide om de lever te beschermen tegen vrije radicalen, waardoor de druk op de organen wordt verlicht.

 

good garlic - 14 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN KNOFLOOK

 

Knoflook Kan Oestrogeenniveaus verhogen bij vrouwen in de menopauze

 

Naarmate vrouwen ouder worden, moeten ze vaak rekening houden met het verlies van calcium en de mogelijkheid van osteoporose.

Studies bij muizen hebben aangetoond dat er een verband bestaat tussen calcium en osteoporose.

Onderzoek met knaagdieren heeft echter ook aangetoond dat knoflook botverlies kan minimaliseren door oestrogeen bij vrouwen te verhogen.

Knoflook

Aangezien vrouwen de menopauze ervaren, nemen hun oestrogeenspiegels af, wat leidt tot een vermindering van de calciumabsorptie.

Maar een andere studie was dat vrouwen een droge knoflookcapsule ontvingen bij de equivalentie van 2 g verse knoflook.

De resultaten toonden aan dat er minder vermindering van het oestrogeenverlies van vrouwen was.

Als gevolg hiervan waren er positieve voordelen voor de gezondheid van de botten.

 

Knoflook Goed voor Cognitieve functies en geheugen van de hersenen

 

De knoflookconsumptie is direct gecorreleerd aan verhoogde niveaus van serotonine en verbeterde geheugenfunctie.

Dientengevolge, zijn er hogere cognitieve functies aangetoond bij knaagdieren na tests.

Een onderzoek onder 16 ratten, verdeeld in twee groepen, werd uitgevoerd.

De testgroep kreeg gedurende 21 dagen 250 mg / kg verse knoflook.

De controlegroep kreeg een gelijke hoeveelheid water voor dezelfde duur.

De ratten waaraan knoflook werd toegediend bevestigden een significante verbetering van de geheugenfunctie, terwijl de watergroep herhaaldelijk de schokken tegenkwam die werden gebruikt om de geheugenfunctie te bepalen.

"De huidige resultaten tonen daarom aan dat het geheugenverbeterende effectvan knoflook geassocieerd kan zijn met een verhoogd hersen-5-HT-metabolisme bij ratten.

De resultaten ondersteunen verder het gebruik van knoflook als voedingssupplement voor de verbetering van het geheugen. "

 

Knoflook Bevordert de gewichtscontrole

 

Naast het verlagen van de bloeddruk is allicine gekoppeld aan het verlagen van insuline- en triglycerideniveaus.

Knoflook heeft de piek in insuline verminderd en geholpen met het metabolisme van suikers in laboratoriumdieren die op een dieet met veel suikers waren of zelfs degenen die tekenen van diabetes vertoonden. ( 14 )

Het American Journal of Hypertension heeft een onderzoek uitgevoerd waarbij dieren met een hoog insulineniveau, hoge bloeddruk en hoge triglyceriden allicine kregen.

Knoflooksupplementen 

De dieren die de knoflook ontvingen, vertoonden een lichte afname in hun gewicht terwijl de controlegroep een lichte toename vertoonde.

Dientengevolge kan knoflook gewichtstoename verminderen of helpen bij het stabiliseren van suikerniveaus bij diabetische patiënten.

 

 Knoflook Fantastische Culinaire toevoeging

Knoflook is een geweldige aanvulling op maaltijden.

Of het nu in de vorm van een extractcapsule is, verouderd of gewoon rauw, je hebt geleerd over alle verbazingwekkende gezondheids- en medicinale eigenschappen die knoflook heeft.

Het is echter ook enorm nuttig om te koken.

Als een ingrediënt heeft knoflook een zeer lage hoeveelheid calorieën en grote voordelen.

De gemiddelde knoflook-portie is ongeveer één tot drie kruidnagels; deze hoeveelheid heeft ongeveer 12 calorieën (meestal 4 calorieën per kruidnagel).

In grotere hoeveelheden is 100 g knoflook rijk aan C- en B-vitamines, mineralen zoals ijzer, calcium, zink, fosfor en mangaan.

Het heeft ook ongeveer 2 g vezels, wat geweldig is voor de spijsvertering.

Een meerderheid van keukens over de hele wereld omvat regelmatig knoflook: met name Aziatische paletten, Europese en Noord-Amerikaanse landen.

Het is een goede aanvulling op hartige maaltijden.

Knoflook werkt goed als kruiderij voor bouillons, soepen en sauzen.

Veel chef-koks zullen knoflook vers, in pasta's of oliën en als poeder gebruiken.

Knoflooksupplementen  

Het is belangrijk om te onthouden dat allicine, de werkzame stof, wordt gevormd wanneer knoflook rauw en geplet is.

De voordelen voor de gezondheid zijn niet krachtig als het geheel en gekookt is-allicine verliest zijn helende componenten wanneer het wordt gekookt bij een temperatuur hoger dan 140 graden.

Als u knoflook aan uw gerechten toevoegt terwijl u op zoek bent naar enkele van de voordelen ervan, kunt u deze het beste fijnmalen of in plakken snijden en minstens 10 minuten aan de lucht blootstellen voordat u het aan uw eten toevoegt.

Dr. Kraus, universitair hoofddocent Milieukunde en Biologie aan de Universiteit van Alabama, zegt: "Veel huischefs bereiden knoflook onterecht onmiddellijk na het pletten of hakken ervan.

Om de gezondheidsvoordelen te maximaliseren, moet u de knoflook op kamertemperatuur laten kloppen en ongeveer 15 minuten laten staan.

Dit veroorzaakt een enzymreactie die de gezonde bestanddelen in knoflook verhoogt. "

Veel mensen gebruiken knoflook om aioli te maken, knoflook toegediend als extra vierge olijfolie, als sladressing of in boter.

De beste manier om knoflookolie te maken is door de kruidnagels te hakken, ze te laten beluchten en ze vervolgens toe te voegen aan warme olijfolie.

Voeg alle kruiden toe die je lekker vindt.

Dit kan dan worden gebruikt als dipsaus of kruiderij.

 

garlic on a table - 14 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN KNOFLOOK

Knoflook wordt het best bewaard op een koele, donkere plaats die droog en onbedekt is.

Knoflook hoeft niet te worden gekoeld en het bewaren van de knoflook in de vriezer vermindert ook de voordelen.

Gehele bollen kunnen ongeveer een maand worden bewaard. Peeling van knoflook kan vaak frustrerend zijn.

Een eenvoudige manier om het vervelende onderdeel van koken met knoflook te vermijden, is door de kruidnagels een uur of twee voorafgaand aan de maaltijdbereiding eenvoudig in water te weken.

Hierdoor wordt de huid losser en kunt u de schil er direct aftrekken. Dit zal de voordelen van de knoflook niet verminderen of veranderen.

Er zijn meldingen dat bepaalde mensen allergieën hebben voor de alliumfamilie: sjalotten, knoflook, uien, prei en bieslook.

Dit gaat vaak gepaard met diarree en maagklachten.

Indigestie wordt vaak veroorzaakt wanneer te veel rauwe knoflook wordt geconsumeerd.

Een ander negatief neveneffect is slechte adem en lichaamsgeur.

Het eten van venkelzaad (zoals gedaan in de Indiase keuken) of verse peterselie (typisch voor Italiaanse maaltijden) zijn twee manieren om de knoflookadem te bestrijden.

 Conclusie gezondheid van Knoflook

 

De hernieuwde interesse in alternatieve geneeskunde en natuurlijke producten heeft knoflook op de voorgrond geplaatst van natuurlijke remedies.

Met zoveel therapeutische effecten en zo weinig negatieve bijwerkingen, wordt knoflook beschouwd als een veilig voedsel en een geneeskrachtig kruid.

Knoflook toont bewijs dat het een geweldig voedsel is in de strijd tegen kanker, tumoren, diabetes en hoge bloeddruk.

Het is ook fantastisch in het helpen van het stabiliseren van het gewicht en het bevorderen van gewichtsverlies.

Bovendien beschermt knoflook het lichaam tegen verschillende kankers, waaronder de borst, prostaat en dikke darm.

Als een natuurlijke antiplaque, antibioticum en schimmelwerend middel kan knoflook helpen met kiemen, bacteriën en infecties.

Met zoveel positieve dingen is het moeilijk om redenen te vinden om knoflook niet aan je dieet toe te voegen.