Voedsel

17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN

 • Waarom ontbijt
 • De voordelen van het eten van ontbijt
  • Goed voor uw lichamelijke gezondheid
  • Helpt bij het handhaven en afvallen
  • Goed voor je geestelijke gezondheid
 • Waarom slaat men het ontbijt over ?

  15  GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN MAGNESIUM

 • Tips voor het bereiden van ontbijt
  • Stel realistische doelen
  • Stel een plan in beweging
  • Bereid uw maaltijden van tevoren voor
  • Stel een alarm in
 • 17 Ideeën voor gezond ontbijt
  • Gezond ontbijtideeën to-go
  • Ontbijten Prepped de nacht ervoor
  • Gemakkelijk gezond ontbijtideeën
 • Conclusie

Waarom ontbijt 

 

Doet het ontbijt het lichaam echt goed?

Het korte antwoord is ja, maar alleen als je je lichaam het juiste voedsel geeft.

Of u nu 's morgens vroeg op kantoor of in de sportschool bent, ontbijt is essentieel voor een goede gezondheid van uw lichaam en uw geest.

Je eerste maaltijd van de dag zorgt voor energie en geeft je lichaam de brandstof die het nodig heeft om de rest van je ochtend opgeladen te blijven.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat het je lichaam vult met alle juiste voedingsstoffen om je gezond en gelukkig te houden.

Natuurlijk is het ontbijt alleen wat je ervan maakt.

Het eten van een gigantische schaal met chocoladegraangewas of zeer geraffineerde, met weinig voedingsstoffen gevulde bagels heeft niet zo'n gezond effect dat je zoekt.

Zorg er in plaats daarvan voor dat je een gezond ontbijt krijgt gevuld met een eerlijke mix van vezels, eiwitten en calcium, en je zult jezelf klaarstomen voor een geweldige dag verder.

In dit artikel zullen we delen waarom het ontbijt belangrijk is, de vele voordelen van het elke dag eten van het ontbijt en 17 heerlijke, gemakkelijke, gezonde ontbijtrecepten die je enthousiast maken om 's ochtends uit bed te komen.

 

mixed fruit healthy breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

De voordelen van het eten van ontbijt

 

Je lichaam is uniek en het is de enige die je in dit leven krijgt; dus waarom zou je er niet zo goed mogelijk voor zorgen?

Het overslaan van het ontbijt is alsof je opzettelijk je lichaam pijn doet.

Volgens een onderzoek van NPD uit 2011, slaat 10% van de Amerikanen het ontbijt dagelijks over. ( 1 )

Het is niet echt een gewoonte die je wilt nabootsen.

Nog steeds niet verkocht op het idee om het vasten te verbreken?

Hier zijn 3 verbazingwekkende voorbeelden van waarom u elke ochtend een gezond ontbijt zou moeten eten.

 

Goed voor uw lichamelijke gezondheid

 

Uit de studie van NPD bleek dat meer dan 31 miljoen Amerikanen dagelijks het ontbijt overslaan, waarbij mannetjes de meest waarschijnlijke boosdoeners zijn.

Het overslaan van het ontbijt kan een enorme impact hebben op uw lichamelijke gezondheid.

Volgens een studie van het American Journal of Clinical Nutrition stijgt het risico van diabetes type 2 wanneer het ontbijt regelmatig wordt overgeslagen.

Evenzo laat deze studie zien dat een gezonde voeding het risico op hart- en vaatziekten kan helpen verminderen, vooral bij mannen van 45 tot 80.

Geef uw lichaam de energie die het nodig heeft en bestrijd toekomstige gezondheidsproblemen zoals hartziekten en diabetes type 2 door elke ochtend een gezond ontbijt te verslinden. ( 2 )

 

muscle woman - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Helpt bij het handhaven en afvallen

 

Of je nu een fitnessbezoeker bent of gewoon op zoek bent naar een gezonde lichaamsvorm, ontbijt wordt je nieuwe beste vriend.

Niet alleen 'ontbijt breekt letterlijk' snel 'van de slaap en krijgt je stofwisseling weer op gang , maar studies tonen aan dat degenen die kiezen voor gezonde opties voor het ontbijt, vaak gezondere maaltijden eten voor de rest van de dag.

Sommige studies suggereren zelfs dat degenen die deelnemen aan een gezond ontbijt meer kans hebben om af te vallen dan degenen die de eerste maaltijd van de dag overslaan.

Obesitas is een groeiende zorg; een gezond ontbijt kan uw maaltijden op het goede spoor zetten.

Volgens een studie uit 2011-12 bereikte het aantal volwassenen met overgewicht of obesitas in Amerika een hoogste punt ooit van 68,6,, met even sombere percentages bij obesitas bij kinderen ( 3 ).

Deze trend kan worden onderdrukt, vooral bij kinderen, door dagelijks gezonde maaltijden inclusief ontbijt in te stellen.

 

Goed voor je geestelijke gezondheid

 

Ontbijten kan je zelfs slimmer maken!

Kies ontbijt gevuld met omega-3, ijzer, volle granen, antioxidanten en vezelrijke voedingsmiddelen om een ​​geweldige bron van energie en breinverhogende krachten te garanderen ( 5 ).

Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen geweldig om je fysieke lichaam gezond te houden, ze verbeteren ook je geheugen en ondersteunen cognitieve functies .

 

oatmeal with fruits healthy breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Waarom slaat men het ontbijt over ?

Dus waarom slaan mensen het ontbijt over als het zo goed voor hen is?

Als bekend is dat ontbijt echt je belangrijkste maaltijd is, waarom laten zoveel mensen deze voedzame start dan van zich af?

NPD's ontbijtstudie noemde de meest voorkomende redenen als:

 1. Te weinig tijd hebben om 's ochtends te ontbijten.
 2. Niet hongerig genoeg zijn voor het ontbijt in de ochtend.
 3. Te laat komen of te druk zijn om een ​​gezond ontbijt te maken.

Andere redenen zijn onder andere een zwakke maag in de ochtend, geen gezond voedsel dat direct thuis verkrijgbaar is en te moe is.

Wilt u ervoor zorgen dat u uw lichaam het beste ontbijt geeft dat mogelijk is? Blijf lezen om te zien hoe u het ontbijt een vast onderdeel van uw dag kunt maken.

 

Tips voor het bereiden van ontbijt

 

Nu u weet hoe essentieel het is om uw dag goed te beginnen met een maaltijd, is het tijd om uw plan in gang te zetten en emotioneel, fysiek en mentaal te profiteren van uw nieuwe ontbijtroutine.

Als je je een beetje dubieus voelt over hoe je elke ochtend een gezonde en vullende maaltijd kunt eten, wees dan bang voor je chaotische schema.

We zijn op zoek naar 4 manieren waarop u uw ochtendontbijt een veel gemakkelijkere gewoonte kunt maken om te onderhouden.

Van maaltijdbereiding tot het beheren van uw verwachtingen, hier is hoe u een gezond ontbijt kunt maken tot een realistisch en verbazingwekkend eenvoudig deel van uw ochtend.

 

 • ontbijt Stel realistische doelen

 

Als je er dagelijks naar streeft om een ​​gezond ontbijt te eten, zorg dan dat je redelijke doelen stelt.

Doe alleen wat u kunt doen volgens uw schema.

Je hebt bijvoorbeeld niet de tijd om 's ochtends een luxueus grote en gezonde maaltijd te bereiden als je een tijdwinst hebt of als je je kinderen snel naar school moet laten gaan.

Niet elke dag je gezondheidsdoelen halen kan je ontmoedigen, dus vecht tegen dit afschrikmiddel en word enthousiast over het bereiken van je ontbijtdoelen.

 

 • ontbijt Stel een plan in beweging

 

Elke ochtend ontbijten hoeft geen klus te zijn, het hoeft ook niet moeilijk te zijn of zelfs te lang duren!

Begin uw nieuwe gelofte van een gezond ontbijt in de ochtend door een tijdschema te maken.

Zoek uit hoeveel tijd je 's morgens hebt om het ontbijt voor jezelf of het hele gezin klaar te maken, en of je meer tijd nodig hebt om een ​​lunch voor je kinderen te bereiden voordat je ze naar school stuurt.

Of bepaal hoeveel tijd je nodig hebt om op te staan, te douchen, je klaar te maken voor je werk, terwijl je jezelf de tijd geeft die nodig is om een ​​gezonde ontbijtkeuze te maken voor je lichaam.

 

 • ontbijt Bereid uw maaltijden van tevoren voor

 

Een van de gemakkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat je elke ochtend wat kunt eten, is door de avond tevoren wat te eten klaar te maken.

Dit kan het verpakken van een aantal gemakkelijke vooraf gemaakte maaltijden zoals hardgekookte eieren of 's nachts havermout, en het maken en opslaan van enkele eiwit-pannenkoeken.

Een andere optie is het samenvoegen van een vegetarische omelet of smoothie en deze in de koelkast te bewaren voor elke ochtend een eenvoudig ontbijt om mee te nemen.

 

 • ontbijt Stel een alarm in

 

Nu u het hele proces van het bereiden van uw maaltijden heeft doorlopen om ervoor te zorgen dat u 's ochtends een gezond en uitgebalanceerd ontbijt krijgt, wilt u een alarm instellen.

Want wat heeft het voor zin om al die maaltijdbereidingen door te maken als je je eerste maaltijd van de dag gaat doorslapen?

Oké, dus het is misschien leuk om in te slapen, maar we beloven dat je meer dan 15 extra minuten wilt genieten van wakker worden met een energiestimulerend ontbijt.

Het ontbijt hoeft niet ingewikkeld te zijn met deze eenvoudige stappen.

Binnenkort ben je een meester in het bereiden van het ontbijt en het maken van gezondere keuzes voor je lichaam.

Het enige wat u nodig heeft, zijn een paar fantastische recepten in de vroege ochtend om u op weg te helpen.

 

healthy eggs with boast breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

17 Ideeën voor gezond ontbijt

Het ontbijt is onderdeel van een gezond dieet.

Nu je weet waarom mensen het overslaan en hoe je je geest en lichaam elke ochtend moet bereiden voor het ontbijt, is het tijd om de goederen op te geven - de recepten!

We kijken naar 17 gezonde ontbijtideeën die je elke ochtend kunt maken.

Als je tijd om te sparen bij het ontbijten van het ontbijt varieert van een minuut tot een paar minuten, hebben wij jou gedekt.

Als u op zoek bent naar een gezonde en snelle ontbijtbijt, hebben we alle recepten die u ooit zou willen om uw ochtend te beginnen.

 

Gezond ontbijtideeën to-go

 

Moet je 's morgens vroeg opstaan, douchten en de deur uit?

Dat is nog steeds geen reden om de belangrijkste maaltijd van de dag over te slaan.

Dit zijn 5 recepten die je onderweg kunt gebruiken voor een ontbijt zonder gedoe.

 

Ontbijtdoos

 

Een ontbijtdoos is een snelle en gemakkelijke manier om een ​​ontbijt met veel gezonde opties in te pakken die u onderweg gemakkelijk kunt meenemen.

Deze ontbijtoptie kan de avond van tevoren worden voorbereid of binnen een paar minuten na het opstaan.

Pak eenvoudig een plastic container en pak uw doos in met:

 • 2 hardgekookte eieren (156 calorieën gecombineerd)
 • 1 dompelbeker gevuld met 1 TBSP biologische pindakaas (100 calorieën)
 • 1 gesneden appel (116 calorieën)

Appels zijn ook een geweldige optie voor een on-the-go ontbijt omdat ze vezels bevatten die nuttig zijn bij het helpen van je darmen en de spijsvertering.

Appels bevatten ook antioxidanten die het lichaam kunnen helpen bij het bestrijden van diabetes, hartziekten en het risico op kanker kunnen verminderen ( 8 ).

Dit ontbijt is niet alleen gezond, het is slechts 372 calorieën!

Dat is een gezond ontbijt dat je onderweg kunt maken en boordevol vitamines, gezonde vetten, aminozuren, ijzer en veel eiwitten bevat om je de hele dag energiek te houden!

 

Hardboiled Eggs as breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Hardgekookte eieren

 

Hardgekookte eieren zijn een geweldige optie voor het ontbijt.

Eieren bevatten voldoende voedingsstoffen om je de hele dag op gang te houden.

Eén groot ei bevat slechts 78 calorieën, 6,3 gram eiwit en zit vol met vitamine D, A, E, K, B12, B6, koper, ijzer en selenium.

Eiwit zit ook vol met gezond cholesterol.

Je kunt je hardgekookte eieren alleen eten, in een salade, ondergedompeld in heerlijke toastpunten, of fijngestampt op volkoren brood.

Recept:

 • Vul een kleine pot met twee kopjes water en breng aan de kook.
 • Zet de eieren na het koken voorzichtig in het water.
 • Kraak de eieren niet.
 • Kook de eieren 12 minuten of totdat ze beginnen te barsten.
 • Laat de eieren volledig afkoelen en schil de schil eromheen.

Tip : Oudere eieren zijn geweldig om hard te koken, omdat hun schelpen gemakkelijker te pellen zijn. Doorgaans zijn eieren van 7-10 dagen perfect om af te pellen, omdat de schaal na verloop van tijd dunner is geworden.

 

Carrot Cake Protein Shake - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Worteltaart Eiwitshake

 

Proteïne-shakes zijn een leuke manier om het ontbijt onderweg te nemen en te vermijden dat u uw overgesuikerde calorieën in uw plaatselijke koffiewinkel drinkt.

Ze zijn ook een geweldige manier om wat fruit en groenten mee te nemen naar je ochtenddieet.

Het toevoegen van eiwitpoeder aan je ochtend-smoothie is ook fantastisch in het helpen opbouwen van spieren (voor diegene die helemaal over dat fitnessleven gaan!) En zich langer vol te voelen.

Laat je proteïne je eigen shake uniek maken door je favoriete ingrediënten samen met een bolletje proteïnepoeder toe te voegen.

Hier is een heerlijke kijk op een eiwitshake.

Recept:

 • 1 bevroren banaan
 • 1/2 kop wortelsap
 • Amandelmelk met 3/4 kopjes
 • 1 lepel vanille-eiwitpoeder
 • Dash kaneel
 • Handvol ijsblokjes

Meng je shake tot een gladde massa en geniet van de 17 gram eiwit en 5 gram vezels die dit recept te bieden heeft.

 

yogurt parfait healthy breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Gezond fruit en yoghurtparfait

 

Een parfait is een makkelijk te krijgen ontbijtproduct dat niet veel tijd of gedachten kost.

Deze gezonde snack smaakt vers en heerlijk en kan de avond ervoor worden gemaakt voor een nog eenvoudiger ontbijt in de ochtend.

Zorg ervoor dat je Griekse yoghurt gebruikt, in tegenstelling tot suikerhoudende winkelmerken bij het maken van je parfait.

Griekse yoghurt heeft het overgenomen als de nieuwe gezonde manier om zuivel te doen.

In tegenstelling tot andere mengbare winkelmerken bevat Griekse yoghurt minder suiker en koolhydraten en heeft deze meer eiwitten, vitamine B12, calcium, probiotica en kalium.

Dit zijn allemaal geweldige ingrediënten om 's ochtends te hebben omdat ze je lichaam voeden. Sommigen gebruiken zelfs Griekse yoghurt als workoutherstelvoedsel omdat het gezonde eiwitten bevat.

Recept :

Grijp een Mason-pot voor eenvoudig gebruik onderweg en breng deze in lagen:

 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • Bessen, perziken of fruit naar keuze
 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • Meer fruit

Blijven laagjes naar hartenlust en top met wat biologische muesli.

Opmerking: er zijn 20 gram vet per 100 gram granola. Sommige merken bevatten meer suiker per portie dan een blikje cola, dus doe het rustig aan met de granola. U kunt ook uw eigen muesli maken om ervoor te zorgen dat er gezonde ingrediënten worden gebruikt.

 

Healthy Morning Muffins - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Gezonde ochtendmuffins

 

Wat is er makkelijker dan een muffin pakken als je 's morgens op de vlucht bent?

Deze ontbijtmuffin is niet alleen eenvoudig te maken en gemakkelijk te eten, maar hij is ook heerlijk en past perfect bij je kop koffie.

Je zou waarschijnlijk een muffin pakken terwijl je toch naar kantoor gaat, dus waarom zou je het niet gezond maken?

Dit lekkere recept is eenvoudig te maken en volledig aanpasbaar.

Voeg eenvoudig fruit of gezonde ingrediënten naar keuze toe voor een gepersonaliseerde ochtendmuffin.

Recept:

 • 1/4 kopje bloem voor alle doeleinden
 • 1 kopje gerolde haver
 • 1/2 kop rozijnen
 • 1/2 kopje donkere bruine suiker
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1/2 theelepels zuiveringszout
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel grof zout

Verwarm je oven voor op 400 graden C. Meng droge ingrediënten samen tot goed gemengd en voeg dan natte ingrediënten toe.

 • 1/3 kop magere melk
 • 1 ei
 • 3 extra vierge olijfolie van TBSP
 • 4 geraspte worteltjes
 • 1 banaan

Roer tot alles goed gemengd is, verdeel het in muffinvormpjes en bak het 20-25 minuten of totdat een tandenstoker erin is gestoken er schoon uitziet.

Deze heerlijk gezonde muffins zijn de avond tevoren gemakkelijk te maken en worden 3 dagen bewaard in een luchtdichte verpakking. Gelukkig ontbijt!

 

Ontbijten Prepped de nacht ervoor

 

Als je zin hebt om in de ontbijtspel te komen, maar twijfelt of je de tijd hebt om jezelf te organiseren in de ochtend, dan is dit ontbijt iets voor jou.

 

healthy breakfast overnight oats - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Overnight Oats

 

Er is een reden waarom mensen havermout eten sinds de goede oude tijd - het zit vol met gezonde voordelen.

Havermout remt slechte cholesterol en zit vol vezels, wat helpt bij problemen met de spijsvertering, langer vol voelt en de bloedsuikerspiegel onder controle houdt ( 9 ).

Blijf uit de buurt van instant havermout-pakketten en houd u aan staal gesneden haver om de gezondste voordelen mogelijk te krijgen.

Wie zegt dat je geen ontbijt kunt krijgen als ontbijt?

Niet alleen zal dit overheerlijke 's nachts haver recept je watertanden, zijn gezonde eiwitten geven je de boost die je nodig hebt om door te gaan tot de lunch.

Recept:

Voeg in een afsluitbare Mason-pot toe:

 • 1/2 kop pure, suikervrije pompoenpuree
 • 1/2 niet-vette Griekse yoghurt of magere melk
 • 1 TBSP suikervervanger zoals Truvia of honing
 • 1/4 kop staal gesneden haver
 • 1/4 theelepel kaneel

Plaats de pot en schud of roer tot het mengsel grondig is gecombineerd.

Koel gedurende 8 uur of 's nachts.

De volgende ochtend, knal eenvoudig het deksel en geniet van!

 

Blueberry Protein Pancakes Healthy - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Blueberry Protein Pancakes

 

Eiwitpannenkoekjes hebben zich snel een weg gebaand in de workoutcirkel als een heerlijke vorm van schoon eten.

Proteïne helpt bij de ontwikkeling van lichaamseigen stoffen en helpt het lichaam bij het herstellen van weefsel.

Het helpt ook bij het opbouwen van botten, spieren, haar en nagels, en dit is slechts een korte lijst met de voordelen ervan!

Eiwitpannenkoekjes smaken verbazingwekkend, hebben relatief weinig ingrediënten om mee te rommelen en kunnen schuldvrij worden gegeten!

Deze pannenkoekenmix kan de avond ervoor gemakkelijk worden gemaakt, met de pannenkoeken die 's ochtends vers worden bereid.

U kunt ze ook de avond ervoor maken en in de koelkast bewaren voor opwarming in de ochtend.

Recept:

 • 1/2 kop haver
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 3/4 kop Griekse yoghurt
 • 1/2 lepel vanille proteïnepoeder
 • 1/2 banaan
 • 1/2 theelepel vanille
 • 1 ei
 • 1/4 kopje bosbessen (vers of bevroren)

Voor een snelle en eenvoudige assemblage, combineer alle ingrediënten (minus de bosbessen) in een blender en verwerk tot een gladde massa.

Voeg bosbessen toe aan het voltooide mengsel.

Verwarm een ​​koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur boven het vuur.

Smeer de pan in met een magere anti-aanbraad spray.

Dump het mengsel in de hete pan en wacht tot de bubbels verschijnen.

Zodra bubbels naar de bovenkant van de pannenkoek stijgen, draait u ze om.

Ga door tot je slagman weg is. Voel je vrij om de bosbessen in te delen voor je favoriete fruit.

 

Low Carb Broccoli Breakfast Casserole Breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Low Carb Broccoli Ontbijt Casserole

 

Broccoli is heerlijk in vele vormen: in een wok, geroosterd, gemengd met pasta, besprenkeld met kaas en onze favoriet - gemengd met eieren.

In deze gezonde ontbijtschotel hebben we een eenvoudig koolhydraatarm ontbijt dat perfect is voor een snelle ochtendmaaltijd.

Deze gezonde groene veggie bevat foliumzuur, dat een integraal onderdeel is van de productie van rode bloedcellen.

Het is ook een drager van kalium, die het risico op beroerte, hartproblemen, nieraandoeningen, hoge bloeddruk en stress verlaagt en essentieel is voor elektrolytfuncties en een gezond metabolisme.

Vitaminen C en K komen ook voor in broccoli.

Ze beschermen het immuunsysteem, dragen bij aan een gezonde huid, bestrijden hart- en vaatziekten, transporteren calcium, helpen bij de bloedstolling en helpen het lichaam te reageren op verwondingen.

Al met al maken de gezondheidsvoordelen en lekkere smaak van deze groente het het perfecte voedsel om je dag mee te beginnen.

Recept:

 • 6 eieren
 • 1 TBSP magere melk
 • 1/2 kopje broccoli
 • 1/2 kop magere kaas
 • Zout en peper naar smaak)

Verwarm je oven voor op 375 graden F en vet een ovenschaal in.

Kook je broccoli tot hij je gewenste zachtheid heeft bereikt.

Kies ervoor om uw broccoli te stomen in plaats van het in water te koken - het behoudt meer van zijn voedingswaarden.

Als je broccoli gaar is, laat je hem afkoelen.

Meng in een aparte kom eieren, melk, zout en peper en roer tot alles goed gemengd is. Giet het eimengsel in de ovenschaal.

Voeg broccoli toe aan het braadpanmengsel en bestrooi met magere kaas.

Bak gedurende 25 minuten totdat de bovenkant prachtig bruin is en de eieren luchtig zijn.

 

healthy breakfast vegatable bites - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Ei bijt

 

De kookgekte in de muffinbeker is nog lang niet afgelopen en deze eierbijt is een heerlijk bewijs dat er een reden is waarom het nog steeds populair is.

Bijtproducten zijn een snelle ontbijtmix die je de avond ervoor kunt maken om op te warmen of 's ochtends vers bereid wordt.

Eieren zijn een geweldige bron van eiwitten, vitamine B6, B12, D, zink en ijzer.

Dit ontbijtproduct met weinig calorieën is zeer veelzijdig tijdens de maaltijden, en deze eierkippen zijn geen uitzondering.

De rode en groene paprika's in dit recept bevatten gezonde antioxidanten, bèta-caroteen en vitamine C.

De eieren zorgen voor gezond eiwit.

De babyspinazie zit boordevol vitamines (C, B1, K, A, E), evenals kalium, calcium, magnesium, ijzer, eiwitten en nog veel meer.

Deze eierbeten zijn een verbazingwekkend gezonde manier om een ​​heerlijk ontbijt te eten.

Recept:

 • 1 kop babyspinazie
 • 1/2 koppaddestoelen
 • 1/2 kopje rode peper
 • 1/2 kop ui
 • 1/2 kopje groene peper
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eieren
 • 2 eiwitten
 • Zout en peper naar smaak)

Begin met je eiermuffins door je oven voor te verwarmen tot 350 graden F en vet een muffinblik in met een vetarme kookspray.

Hak je groenten en leg ze apart.

Bak twee eieren in een mengkom.

Grijp nog twee eieren en kraak ze, scheid de dooier van het eiwit.

Voeg alleen de blanken toe aan de mengkom. Klop de eieren tot ze goed gemengd zijn en meng dan je gewenste groenten.

Eenmaal gemengd, giet in 6 muffinbekers en bak gedurende 15 minuten.

De eierkippen verschijnen stevig als je klaar bent.

Deze heerlijke ontbijtbites duren 3-4 dagen wanneer ze worden verzegeld en bewaard in de koelkast.

Hebben we al gezegd dat je keuken geweldig gaat ruiken?

Dit recept vult 6 muffinkoppen.

Verdubbel het recept om een ​​dozijn te doen.

Pas de ingrediënten in deze eierhapjes eenvoudig aan uw smaakpapillen aan.

 

Raspberry Lemon Chia Pudding - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Raspberry Lemon Chia Pudding

 

Als u op zoek bent naar een onderhoudsarm, gezond ontbijtrecept, dan is dit het wel.

Raspberry lemon chia pudding is een snel en overheerlijk make-ahead ontbijt dat boordevol gezonde ingrediënten zit.

Chia-zaden bevatten weinig calorieën en bevatten gezonde antioxidanten, vezels, calcium, mangaan, fosfor, vitamine B3, B1, B2, kalium en eiwitten.

Het beste deel is dat dit alles te vinden is in ongeveer 2 eetlepels! Over een superfood gesproken.

De zoete en zure frambozen in dit recept zitten ook vol met vitamine C en kankerbestrijdende zuren ( 12 ).

Recept:

 • 2 kopjes magere melk
 • 4 TBSP chiazaden
 • 1 kopje frambozen
 • Sap van 1/2 citroen
 • 1 TBSP agave of honing

Meng alle ingrediënten samen in een Mason-pot of een plastic afsluitbare container en bewaar deze 's nachts in de koelkast.

Tegen de tijd dat je opstaat en gedoucht, wacht je ontbijt op je! Top met extra fruit en serveer het koud.

 

Gemakkelijk gezond ontbijtideeën

 

Het ontbijt zou nooit een maaltijd moeten zijn waar je graag mee weg wilt komen; het zou een gerecht moeten zijn waar je van geniet.

Voor degenen die niet voor tijd vastzitten en op zoek zijn naar een luxueus gezonde manier om uw eerste maaltijd van de dag te bereiden, zijn hier 7 eenvoudige en heerlijke, gezonde ontbijtideeën om uw dag te beginnen.

 

Avocado on Toast healthy breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Avocado on Toast

 

Avocado's zijn absolute sterren in de keuken.

Ze zitten niet alleen vol met meer dan 15 vitaminen en mineralen, maar ze gaan ook samen met alles, van taco's tot pasta!

Avocado's bevatten vitamine B (die helpt bij het geheugen en de hersenfunctie), E (goed voor immuniteit), C (helpt ook bij het immuunsysteem), kalium (helpt bij het zenuwstelsel), foliumzuur (speelt een integrale rol bij DNA-reparatie en synthese) en luteïne (helpt bij het bestrijden van degeneratie geassocieerd met veroudering).

Ze bevatten ook weinig suiker en veel vezels!

Recept:

 • Geroosterd brood
 • Avocado
 • Je favoriete toppings (cherrytomaatjes, aardbeien, basilicum, eieren, kalkoenbacon)

Steek je favoriete volkoren brood of roggebrood in de broodrooster.

Terwijl je wacht tot hij knalt, snijd je avocado voorzichtig van links naar rechts totdat hij uit elkaar valt.

Gebruik je mes om de avocado in te hakken.

Schraap de ingewanden in een kom en pureer de avocado tot de gewenste textuur.

Breng op smaak met zout en peper, indien gewenst.

Verspreid de avocado op het geroosterde brood en geniet zoals het is, of bedek met fruit, groenten of vetarm spek!

 

Fruit Bowl healthy breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Fruitschaal

 

Er is niets verfrissends voor het ontbijt dan een gigantische fruitsalade.

Sla de suikerachtige ingeblikte versie over en maak er zelf een voor het meest verse ontbijt dat mogelijk is.

Mix en match je favoriete fruit voor een persoonlijke salade en combineer met wat kaneelachtige Griekse yoghurt om te dippen!

Sommige opties voor gemengd fruit zijn onder andere:

 • Kiwi. Dit tropische fruit zit vol met kalium, vitamine C, K en E, koper, mangaan en foliumzuur.
 • Aardbeien. Deze zoete en pittige vrucht is een uitstekende bron van fosfor, vitamine B6 en C, mangaan, kalium, omega-3 vetzuren en biotine, die helpt bij de verwerking van eiwitten door het lichaam.
 • Bosbessen. Deze fruitige blauwe favoriet zit vol met vitamines B6, C, vezels en helpt het cholesterol in het lichaam te verlagen. Bosbessen verminderen ook het risico op bepaalde ziekten, zoals hartaandoeningen.
 • Mango. Deze tropische vrucht kan net zo goed worden beschouwd als een superfood, rekening houdend met alle gezondheidsvoordelen die het biedt. Sommige onderzoeken suggereren dat de overvloedige antioxidanten die in mango worden gevonden, kunnen helpen bij het voorkomen van leukemie, evenals colon-, prostaat- en borstkanker. Mango's zijn ook goed voor de gezondheid van huid en ogen en het spijsverteringskanaal. Bovendien verlagen ze het cholesterolgehalte en zitten ze vol vezels.
 • Peaches. Deze sappige vrucht bevat kalium, calcium, vezels, zink, koper en is vet- en cholesterolvrij!
 • Watermeloen. Trouw aan zijn naam, watermeloen is meer dan 90% water! Ondanks dit feit zit watermeloen vol met gezonde vitamines en mineralen zoals lycopeen en vitamine A, C en B6.
 • Sinaasappelen. Rijk aan calcium, koper, vitamine A, B, C en vezels.
 • Ananas. Deze tropische, pittige vrucht zit vol met bèta-caroteen, vitamine C en B6, folaat, vezels, calcium en tal van andere fantastische vitaminen en mineralen.

Als je van tevoren je fruitschaal maakt, motregen je fruit met wat vers citroensap om te voorkomen dat het bruin wordt en om de helderheid en smaak te behouden.

 

Poached Eggs and Fried Tomatoes breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Gepocheerde eieren en gefrituurde tomaten

 

Iets over eieren schreeuwt gewoon ontbijt.

Gepocheerde eieren zijn gemakkelijk te maken en zijn een gezonde manier om uw proteïne 's morgens te krijgen.

Combineer deze ontbijtklassieker met enkele gefrituurde tomaten voor een fantastisch ontbijt en bijgerecht.

Tomaten zijn rijk aan vitamines en mineralen zoals A, B1, B6, C, K, kalium en koper, waardoor ze een gezonde gekruide kant zijn voor het eiwitrijke ei!

Recept:

 • 1 ei
 • 1 sneetje volkoren brood
 • Je favoriete tomaten
 • Zout en peper

Zet een pan met water op middelhoog vuur en breng aan de kook.

Scheur een ei in een metalen serveerlepel en laat de lepel voorzichtig in het kokende water zakken (je kunt het ei ook gewoon in het water kraken, maar er is minder kans op breuk op deze manier).

Het ei begint onmiddellijk te koken en probeert te scheiden.

Om zijn vorm te behouden, veegt u voorzichtig het eiwit rond de dooier terwijl deze kookt.

Kook gedurende 5 minuten en verwijder dan met een schuimspaan.

Leg het ei op een plak toast.

Zet in de tussentijd een koekenpan op middelhoog vuur en snijd je favoriete tomaten.

Rundvleestomaten, groene tomaten of cherrytomaatjes werken perfect.

Zet een theelepel boter of margarine in de pan tot het begint te sissen.

Leg de tomaten in de pan en bak aan beide kanten tot ze gaar zijn voor een mooie bruine tint.

Breng op smaak met zout en peper.

 

Gezond spekontbijt

 

Denk je dat je geen spek kunt krijgen alleen omdat je gezond probeert te eten? Denk nog eens na.

Dit gezonde ontbijtidee combineert zoete aardappelen en boerenkool in een gezonde hasj die is gevuld met gezonde vitamines, mineralen en eiwitten, waaronder - je raadt het al - spek!

Zoete aardappelen zijn een grote bron van vitamines en mineralen.

Sterker nog, ze zitten er vol mee!

Zoete aardappelen bevatten bèta-caroteen, vitamine C, B6, koper, mangaan, niacine, kalium, vezels en meer.

Kale, al bekend als een superfood, is arm aan calorieën, rijk aan eiwitten, vezels, vitamines, omega-3 vetzuren, foliumzuur (goed voor de ontwikkeling van de hersenen) en meer.

Heb je al watertanden?

Recept:

 • Zoete aardappel
 • 3 reepjes vetarm spek, kalkoenbacon of suikervrij spek
 • 1 paprika
 • 1 kopje boerenkool
 • eieren
 • Zout en peper

Begin met het villen van je zoete aardappel, snijd hem in hapklare stukjes en stomen tot het is dente.

Zet in een pan op middelhoog vuur de vetarme bacon tot hij knapperig is.

Maak de pan vet schoon en verwijder het spek.

Breng de pan terug naar de verwarmde brander en gooi er een gehakte paprika in en de gehakte zoete aardappel.

Bak totdat paprika en zoete aardappel gaar en mooi bruin zijn.

Zout en peper naar smaak. Gooi vervolgens je spek (nu gehakt) terug in de pan en voeg er je boerenkool aan toe.

Als de boerenkool is verwelkt, kraak je enkele eieren in de hash-mix en kook je tot de eieren hard worden. Serveer warm.

Dit ontbijt maakt stevige porties en is zeker bedoeld om te delen.

 

Smoothie Bowl for breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Smoothie Bowl

 

Smoothie-bowls maken hun ronde in de fitnesswereld en het is geen wonder waarom.

Deze eenvoudige ontbijtkommen zijn niet alleen heerlijk, maar zitten ook boordevol vitamines, eiwitten en smaak.

Er zijn eindeloze combinaties voor een smoothiekom, maar ze volgen allemaal dezelfde formule.

 1. Toevoeging van eiwitten zoals die in notenboter of Griekse yoghurt.
 2. Vloeibare basis zoals kokoswater of sojamelk.
 3. Ingrediënten zoals aardbeien, bananen, spinazie, boerenkool en andere heerlijke vruchten en groenten.
 4. Toppings zoals muesli, geraspte kokosnoot, of vers fruit.

Combineer de door u gekozen ingrediënten eenvoudig in een blender en pulseer tot een gladde massa.

Giet in een kom en bedek met vers fruit, noten, muesli of een takje munt en geniet van je eenvoudige, gezonde ontbijt.

 

bell pepper egg in a hole healthy breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Bell Pepper Egg-in-a-Hole

 

Als je niet al wist hoe geweldig eieren zijn voor je lichaam, voegen we nu rode paprika's toe aan de mix.

Dit gezonde ontbijtidee is lekker, eenvoudig te bereiden en ziet er zo luxe uit dat je ontbijtpartner denkt dat je er een uur over gedaan hebt!

Rode paprika's zitten vol met gezonde ingrediënten waardoor ze je ontbijt 's ochtends zeker waard zijn.

De paprika met weinig calorieën bevat veel vitamine C, dat zorgt voor een gezond en sterk immuunsysteem en een jonge en soepele huid.

Rode paprika's zitten ook vol met vitamine E en B6, die het slechte cholesterol verlagen en ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Welke betere redenen heb je nodig om dit heerlijke ontbijtrecept te proberen?

Recept:

 • 1 ei
 • 1 rode paprika
 • Zout en peper

Verwarm een ​​antikleefpan op middelhoog vuur.

Terwijl de pan aan het opwarmen is, begint u met het bereiden van uw ingrediënten.

Snijd je paprika in horizontale richting tot je holle pepernagels hebt.

Plaats je ring in de verwarmde pan en knal een ei in het uitgeholde midden.

Breng je ei op smaak met zout en peper.

Zodra het ei steviger begint te worden en de dooier steviger lijkt, draait u de peper en het ei voorzichtig om om de eidooier te koken.

Leg het eitje op een toastje of eet het als een smakelijk en verfrissend ontbijt.

 

Energy Boosting Toasts healthy breakfast - 17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN EN RECEPTEN

 

Energiebevorderende toastjes

 

Wie zegt dat toast saai moet zijn?

Als je dit goed hebt gedaan, is deze ochtend misschien niet meer je nieuwe favoriete ontbijtproduct.

Pak een plakje van je favoriete gezonde brood (rogge, meergranen, volkoren) en maak je favoriete toppings klaar.

Enkele geweldige toppings voor energiestimulerende toasts zijn:

 • Romige roomkaas met daarop vers gesneden perziken
 • Organische pindakaas met plakjes banaan
 • Kwark en mango
 • Avocado belegd met tomaten en basilicum
 • Lichte roomkaas gegarneerd met plakjes zalm
 • Meloen en geitenkaas
 • Peer en honing
 • Gesneden appel en pindakaas

 

Conclusie

 

Het is tijd om het ontbijt serieus te nemen!

Doe jezelf een gelofte af: je zult niet langer uitkomen voor bevroren wafels of zoete ontbijtrepen om je dag te beginnen.

Niemand heeft ooit spijt gehad van het eten van een gezond ontbijt en met deze eenvoudige gezonde maaltijdplannen en  is er geen reden meer om de belangrijkste maaltijd van de dag over te slaan!

Maak van het ontbijt een onderdeel van uw dagelijkse routine door te begrijpen hoe het u ten goede komt, het bereiden van maaltijden, redelijke doelen stellen en uw manier van denken veranderen om ochtendontbijt als een hoofdbestanddeel van uw ochtend te aanvaarden.

Probeer onze 17 gezonde ontbijtideeën en kom op het goede spoor voor een gezond lichaam en een nog gezondere mindset!

17 EENVOUDIGE, GEZONDE ONTBIJTIDEEËN