Voedsel

25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

 • Waarom reizen?
 • Gezondheidsvoordelen van reizen
  • Verhoogt uw immuniteit
  • Houdt je geest scherp
  • Verlaagt stressniveaus
  • Verlaagt het risico op hartziekten
  • Verbetert de creativiteit
  • Verbetert de bottengezondheid
  • Maakt je blij
  • Hulpmiddelen met gewichtsverlies
  • Versterk persoonlijke relaties
  • Helpt overwinnen Periode problemen
  • Verdiept je empathie
  • Vermindert het risico op depressie en angst
  • Verbetert de ademhaling
  • Verlicht spijsverteringsproblemen
  • Goed voor je huid
  • Verbetert het vertrouwen
  • Verbetert de slaapstand
  • Verbetert aanpassingsvermogen
  • Verhoogt jodiumniveau's
  • Helpt je spieren
  • Reizen heeft helende eigenschappen
  • Verbetert Libido en vruchtbaarheid
  • Vergroot kennis en perspectieven
  • Houdt u jong
  • Verbetert uw vermogen om te werken
 • Voorzorgsmaatregelen

Waarom reizen?

 

Voor velen van ons lijkt reizen vaak een luxe om af en toe te genieten als we kunnen.

Het is iets waar velen van ons van genieten en over nadenken, maar er niet altijd aan toe komen.

Bovendien hebben we zelden de neiging om na te denken over reizen in termen van de voordelen die het oplevert voor onze gezondheid.

In ons dagelijks leven zijn we ons meer bewust van andere gezondheidsgerelateerde activiteiten, zoals lichaamsbeweging en voeding.

Reizen is iets dat degradeert naar de achtergrond om in overweging te nemen wanneer de gelegenheid zich voordoet, en er is genoeg tijd en geld om een ​​reis te plannen.

Maar de waarheid is dat reizen het potentieel heeft om ons gezonder te maken, zowel fysiek als psychologisch.

We zijn ons daar misschien niet actief van bewust, maar reizen kan wezenlijke positieve veranderingen teweegbrengen, die zowel tijdens het reizen als op de langere termijn effect kunnen hebben.

 

Gezondheidsvoordelen van reizen

 

Verhoogt uw immuniteit

 

Als het gaat om fysiologische gezondheid, is een van de grootste verdiensten van reizen dat het helpt om je immuunrespons op bacteriën, virussen en andere vreemde lichamen veel sterker te maken.

Dat betekent natuurlijk niet dat u tijdens het reizen onvoorzichtig moet zijn met hygiëne en sanitaire voorzieningen of dat u het directe risico loopt om ziek te worden (bijvoorbeeld door geen gasmasker om gevaarlijke stoffen te dragen).

Wanneer je echter nieuwe plaatsen bezoekt, geef je je lichaam natuurlijk de kans om met verschillende deeltjes in wisselwerking te staan, wat ertoe leidt dat menselijke lichamen meer antistoffen aanmaken (of eiwitten die vechten tegen vreemde lichamen en je beschermen tegen de ziekten die ze kunnen veroorzaken).

Deze antilichamen zorgen ervoor dat uw lichaam na verloop van tijd sterker wordt en u in de toekomst kunt beschermen tegen vergelijkbare ziekten.

Overweeg een tweeling, die veel van hun genetische opbouw deelt, maar niet noodzakelijkerwijs in hun hele leven in dezelfde externe omgeving heeft geleefd.

Onderzoek toont aan dat immuniteit veel meer te maken heeft met niet-overerfbare invloeden (zoals milieublootstelling) dan met genetica.

Hoe meer je reist naar nieuwe locaties met nieuw voedsel, klimaten en een milieuvriendelijke flora en fauna, hoe meer je blootgesteld wordt aan verschillende antigenen en je lichaam kan antilichamen tegen hen opslaan.

Castle landmarks - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Houdt je geest scherp

 

Inmiddels ben je waarschijnlijk heel bekend met dezelfde oude routine. Opstappen en door je verschillende dagelijkse activiteiten gaan, oefent niet echt veel van je mentale vermogens uit, omdat je hersenen niet veel nieuwe informatie hoeven te verwerken.

Maar wanneer u op reis bent (vooral naar landen of regio's die aanzienlijk verschillen van de uwe), zult u worden blootgesteld aan een veelheid aan nieuwe informatie waarmee uw hersenen te maken hebben.

Je dagelijkse schema zal anders zijn. Je zult altijd nieuwe beslissingen moeten nemen, en je zult je een weg moeten banen door verschillende straten en verschillende talen.

Al deze kennis zal uw hersenen helpen bij het opbouwen van veerkracht tegen degeneratieve ziekten op celniveau naarmate u ouder wordt ( 2 ).

Ondervinden van nieuwe stimuli, die je veel doet tijdens het reizen, zal daarom je geest jong houden en je geheugen en concentratie verbeteren ( 3 ).

venice water views landmarks - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Verlaagt stressniveaus

 

Hoewel dit punt geen zeer verrassend voordeel is van reizen, is het ongetwijfeld een van de aantrekkelijkste voor veel mensen.

Veel mensen beschouwen reizen als een manier om los te komen van de routine en druk van het normale leven, en enige tijd vrij te nemen om zich op jezelf te concentreren.

En het is waar: reizen kan zeker helpen om de ketenen van de spanningen die je geest bezig houden te doorbreken!

Als u een leuke kleine reis van uw stad en platteland maakt, kunt u uw geest opfrissen en de stress wegwerken die uw gezondheid schaadt.

Wanneer je geen pauze neemt van de dagelijkse stressoren die je tegenkomt, wordt de hoeveelheid stresshormoon cortisol verhoogd; dit versnelt het verouderingsproces en verhoogt de bloedsuikerspiegel.

Deze impact kan later veel ongewenste effecten veroorzaken, zoals ontstekingen, gastro-intestinale problemen, cardiovasculaire problemen en vruchtbaarheidsproblemen. ( 4 ).

Enquêtes hebben aangetoond dat het nemen van een vakantie kan helpen stress en negativiteit te beheersen ( 5 ), die na slechts een dag of twee in een vakantie beginnen te verdwijnen ( 6 ).

Daarom stelt reizen je geest in staat te ontspannen en zich te concentreren op het ervaren van nieuwe dingen, in plaats van jezelf te overwerken of je zorgen te maken.

Dubai skyline landmarks - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Verlaagt het risico op hartziekten

 

Hartaandoeningen verwijzen in het algemeen naar cardiovasculaire complicaties die ontstaan ​​uit versmalde of geblokkeerde bloedvaten, die hartaanvallen, angina, beroertes, hartafwijkingen en andere soortgelijke stoornissen kunnen veroorzaken.

Vele andere factoren kunnen hartaandoeningen veroorzaken, dus het afweren ervan vereist een balans van gezonde voeding in het dieet, lichaamsbeweging en het vermijden van schadelijke gifstoffen en schadelijke gewoonten.

Stress kan ook een grote factor zijn bij hartziekten, omdat dit kan leiden tot hogere bloeddruk en bloedsuikerspiegels die de bloedsomloop geleidelijk verzwakken.

Specifiek wijzen onderzoeken uit dat mannen die een aantal jaren geen vakantie van het werk nemen, veel meer kans hebben dan anderen om aan hartaanvallen te lijden ( 7 ).

Een longitudinaal onderzoek naar hartziekten toonde ook aan dat vrouwen die slechts om de zes jaar of minder één reis vakantie namen, meer kans liepen op een hartinfarct en coronaire sterfte, in vergelijking met degenen die elk jaar reisden ( 8 ).

Over het algemeen bent u meer onderweg en neemt u deel aan verschillende fysieke taken wanneer u op reis bent, wat op zijn minst een milde vorm van lichaamsbeweging biedt die uw gezondheid van het hart sterk houdt.

venice landmarks - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Verbetert de creativiteit

 

Als je jezelf niet voldoende laat blootstellen aan nieuwe stimuli, zul je merken dat je creatieve krachten beginnen af ​​te nemen.

Daarom is creativiteit nauw verbonden met neuroplasticiteit (hoe de hersenen en de neurale netwerken zijn georganiseerd).

Naar nieuwe plaatsen gaan en nieuwe geluiden, smaken, sensaties en bezienswaardigheden ervaren, kan de hersenen ertoe brengen nieuwe neurale verbindingen te vormen ( 9 ).

Een onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat creatieve directeurs van modellijnen consequent meer creatieve designoutput produceerden als ze meer tijd in het buitenland doorbrachten ( 10 ).

Een ander experimenteerde met een serie tests, die van de deelnemers creatieve inzichten eisten.

Het bleek dat degenen die naar het buitenland reisden en enige tijd in verschillende culturen verbleven over het algemeen beter in deze taken waren ( 11).

Daarom kan reizen zeker helpen om de boeien van verveling of creatieve stagnatie te doorbreken en de inspiratie te bieden die je nodig hebt om de wielen weer soepel in je hoofd te laten werken.

Vooral voor diegenen van jullie, van wie het werk veel creatief denken inhoudt, is een vakantie naar een plek waar je nog nooit eerder bent geweest, misschien wel de inspiratie die je nodig hebt om je creatieve sappen weer te laten stromen.

Eifeil tower landmark - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Verbetert de bottengezondheid

 

Het is over het algemeen waar: wanneer u reist, bent u geneigd om een ​​groot deel van uw tijd buitenshuis door te brengen.

De schoonheid van reizen is om nieuwe dingen te ervaren, waarbij je meestal verschillende bezienswaardigheden bezoekt of geniet van de lokale cultuur en architectuur van de plek.

Daarom kunt u veel zonlicht absorberen, vooral als u ergens bezoekt met een warm klimaat.

De stralen van de zon zorgen voor vitamine D, een behoefte waaraan niet alleen via het dieet kan worden voldaan.

Vitamine D stimuleert de opname van calcium en fosfor in het spijsverteringskanaal en mobiliseert botcalcium ( 12 ).

De verhoogde calciumabsorptie is zeer nuttig voor het behoud van sterke botten, omdat het ervoor zorgt dat het tijdens het hermodelleringproces uit uw botten wordt verwijderd en adequaat wordt vervangen.

Vitamine D3 is ook rechtstreeks in verband gebracht met de gezondheid van de botten, omdat uit onderzoek is gebleken dat er een duidelijke correlatie bestaat tussen vitamine D-inname en afgenomen botdichtheidsverlies ( 13 ).

Omdat osteoporose een probleem is dat vooral mensen van boven de 35 jaar treft, komt het vooral voor bij vrouwen in de menopauze en bij ouderen.

Daarom zullen mensen veel baat hebben bij een pauze op het werk en ergens naartoe reizen met veel zon.

szechenyi chain bridge landmark - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Maakt je blij

 

Veel van wat we doen, is uiteindelijk het vinden van geluk, maar vaak vergeten we dat ons constant inspannen of onze levensstijl in een sleur laten vallen, weinig doen om het geluk dat we hunkeren te waarborgen.

Reizen is daarom een ​​geweldige manier om jezelf onder te dompelen in iets nieuws en spannends, en het geeft je veel om naar uit te kijken.

Als je naar plaatsen gaat die je altijd al had willen bezoeken, neem dan de tijd om te ontdekken wat deze plaatsen te bieden hebben en bouw een repertoire op van goede herinneringen voor de toekomst, het zal je helpen om je gelukkige hormonen (dopamine en serotonine) te laten stromen.

Deze conclusie is niet alleen gebaseerd op algemene of anekdotische redeneringen: veel onderzoek correleert geluk met reizen.

Eén studie heeft aangetoond dat het anticiperen op een geplande vakantie geluk en emotioneel evenwicht kan vergroten ( 14 ).

Een ander heeft geconstateerd dat de gedachte aan het doen van ervaringsgerichte aankopen (zoals een reis) mensen meer vreugde geeft dan de gedachte aan materiële aankopen, zoals kleding of elektronica ( 15 ).

De waarde van dergelijke ervaringen kan enorm zijn en op de lange termijn tot meer tevredenheid leiden.

Flying high in a plane - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Hulpmiddelen met gewichtsverlies

 

Voor veel mensen is het voor hun dagelijkse taken vereist dat ze in een kantoor zitten dat het grootste deel van de tijd zit.

Zelfs als dat niet het geval is, hebben maar weinig banen betrekking op fysieke activiteit, in die mate dat het voldoende extra calorieën kan verbranden.

Bovendien is het vanwege tijdsgebrek niet mogelijk om regelmatig naar de sportschool te gaan of alleen te trainen.

Hoewel de effecten mogelijk alleen van korte duur zijn, kan reizen u een flinke dosis gewichtsverlies geven .

De mate waarin reizen op het gewicht van een persoon verschilt, verschilt van persoon tot persoon en varieert ook op basis van het soort activiteiten waaruit de reis bestaat.

Maar reizen houdt meestal een mix van verschillende activiteiten in, inclusief sightseeing en avontuurlijke sporten, en het is onwaarschijnlijk dat u gewoon wat tijd doorbrengt met loungen in uw hotelkamer.

Een reis met veel wandelen of activiteiten (zoals wandelen, bergbeklimmen of bergbeklimmen) zal in dit opzicht duidelijk meer voordelen bieden.

Een studie over obese mensen vond dat alleen al het bezoeken van een locatie op grote hoogte zonder training in slechts één week leidde tot gewichtsverlies ( 16 ).

Deze resultaten waren waarschijnlijk toe te schrijven aan de verandering in hoogte, en het klimaat nam toe in metabole en verzadigingsniveaus terwijl de honger afnam.

Een andere studie toont aan dat de kou kan helpen bij het verbranden van calorieën en 'bruin vet', wat op zijn beurt het verbranden van 'wit vet' doet escaleren ( 17 ).

Aan de andere kant, als je al in een koud klimaat leeft, kan het warm zijn op een plek meer fysieke activiteit stimuleren ( 18 ).

statue of liberty landmark - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Versterk persoonlijke relaties

 

Meestal is reizen een lonende ervaring, of u het nu alleen of met uw vrienden of familie doet.

Wanneer u echter met anderen reist, is het een groot voordeel dat u een bandervaring krijgt die uw relaties kan versterken.

Voor paren is het een effectieve manier om nieuwe ervaringen te creëren, die waarde en betekenis aan de relatie toevoegen.

Volgens een enquête voelen veel paren een algehele toename in hun perceptie van nabijheid en gedeelde interesses met hun partners na hun gezamenlijke reis.

Deze koppels meldden een hogere tevredenheid van hun relaties en rapporteerden veel meer betere communicatie ( 19 ).

Andere studies wijzen uit dat vrijetijdsbesteding met familie, zoals reizen, het gevoel van verbondenheid tussen gezinsleden, inclusief kinderen en hun ouders, kan vergroten ( 20 ).

Een uitgebreid overzicht van literatuur over de effecten van reizen concludeert ook dat het gebruik van reizen als een manier om contact te maken met familieleden, de kansen op echtscheiding verkleint, het gevoel van welbehagen verbetert en de kwaliteit van banden tussen leden verbetert ( 21 ).

Deze impact is vooral handig als een stel of gezin niet veel tijd of gelegenheid heeft om samen te groeperen en deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten op andere momenten.

Girl playing in the watter - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Helpt overwinnen Periode problemen

 

Pijnlijke of ongemakkelijke perioden zijn de ergste nachtmerries van elke vrouw, maar toch moeten zoveel vrouwen eronder lijden.

Als u iemand bent die lijdt aan grillige periodes, zware stromingen, premenstruele stemmingswisselingen of krampen rond uw buikstreek, denkt u misschien dat reizen tijdens uw menstruatie geen goed idee is, omdat het uw ervaring kan temperen.

U zult echter merken dat reizen daadwerkelijk helpt de symptomen te verbeteren en u enige verlichting biedt.

Reizen omvat daarom vaak drie dingen: vitamine D, lichaamsbeweging en verlaagde stressniveaus.

Uit de zon zijn en wat vitamine D opnemen, kan de PMS-symptomen en het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) helpen verlichten, wat hormonale schommelingen en onregelmatige menstruaties met zich meebrengt ( 22 ).

Matige lichaamsbeweging tijdens het reizen, zoals wandelen en zwemmen, verbetert de bloedsomloop en verlicht krampen en een opgeblazen gevoel ( 23 ).

De endorfines die tijdens het reizen vrijkomen, helpen ook vermoeidheid en crankiness te voorkomen. Bovendien zal verminderde stress verdere onregelmatigheden voorkomen.

 

Verdiept je empathie

 

Hier is een prachtig aspect van reizen: onderweg kom je meestal veel verschillende mensen tegen.

Aan het eind kun je met nieuwe vrienden en kennissen vertrekken, of anders met nieuwe herinneringen aan mensen.

Daarom kan reizen, vooral naar plaatsen die geografisch of cultureel ver van je verwijderd zijn, een enorm effect hebben op je vermogen om je in te leven.

Het omgaan met vreemdelingen, het delen van ervaringen en het herkennen van overeenkomsten kunnen allemaal zorgen voor een gevoel van binding en begrip, wat minder mogelijkheden zal bieden in het reguliere leven.

Dit vermogen om je in te leven in en in contact te komen met anderen, zal je hele leven lang nuttig zijn, zowel op het werk als in je privéleven.

Flying plane - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Vermindert het risico op depressie en angst

 

Depressie heeft zijn wortels in verschillende oorzaken, maar het spreekt vanzelf dat het, ongeacht de oorzaak, een van de meest onbegrepen, moeilijke ervaringen is die je moet doormaken.

Hoewel het niet duidelijk is of een gebeurtenis in de toekomst een depressieve episode kan veroorzaken, is het over het algemeen waar dat het leiden van een gezond, uitgebalanceerd leven een lange weg kan gaan naar het beheersen van depressie.

Reizen biedt de gelegenheid voor u om even uit te putten uit het dagelijkse leven en u te concentreren op uzelf en uw emoties.

Volgens één studie hadden vrouwen die met vakantie gingen veel minder vaak last van depressies en andere psychische problemen, waardoor ze later een hogere kwaliteit van leven genoten ( 24 ).

Over het algemeen kan reizen naar het soort plaatsen waar u een persoonlijke voorkeur voor heeft, een bron van motivatie zijn.

Specifieke soorten locaties, zoals rustige bossen of bergachtige omgevingen, hebben bewezen effectief te zijn in het verlagen van het aantal psychologisch stressgerelateerde ziekten ( 25 ).

Evenzo hebben warme klimaten en zonlicht een positief effect op depressie (met name seizoensgebonden affectieve depressie), omdat licht melatonine en hormonen, zoals dopamine en serotonine , kan reguleren ( 26 , 27 ).

 

Verbetert de ademhaling

 

Overweeg om in een stad of stad te wonen: heen en weer pendelen en door drukke straten navigeren.

Hoewel je het misschien niet actief beseft, worstelt je luchtwegen misschien vanwege vervuiling.

Van autokeuken tot rook tot industriële vervuiling tot stof, er kunnen veel luchtverontreinigende stoffen zijn die uw longen geleidelijk aantasten en u steeds kwetsbaarder maken voor ziekten en aandoeningen, zoals astma, bronchitis en longkanker ( 28 ).

Door te reizen naar plaatsen die ver weg zijn van industriële opstellingen of stedelijke vervuiling, ontgift uw longen en herstelt u zich naar een gezondere staat.

Meer specifiek, reizen naar een regio in de buurt van een oceaan of zee kan echt wonderen doen voor je longen. Dit concept is niet nieuw.

Al meer dan 200 jaar bezoeken mensen oceaanzouten en zoutbaden om te herstellen van verschillende kwalen.

En wetenschappelijke studies hebben ook aangetoond dat inademing van zeelucht kan helpen bij het overwinnen van cystische fibrose (een opeenhoping van dik slijm dat de longen verstopt) ( 29 ) en longziekte ( 30 ).

Het is aangetoond dat ademhalen in de lucht van de zee slijm uitdunnen, hoesten verminderen, sinusdruk verlagen en de longfunctie verbeteren.

hiking benefits - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Verlicht spijsverteringsproblemen

 

Veel mensen realiseren zich niet de talloze schadelijke effecten die stress op hun lichaam kan hebben, vooral als het gaat om de effecten van spijsverteringsproblemen.

Omdat de spijsvertering echter wordt gereguleerd door het enterische zenuwstelsel - in essentie een darmbrein-as die een verandering kan veroorzaken in de manier waarop iemand de ander beïnvloedt - kan stress een stille verwoesting veroorzaken in uw spijsverteringsstelsel.

Het kan in wezen de bloedtoevoer naar uw systeem afsluiten, de secreties verminderen die nodig zijn voor de spijsvertering en de samentrekking van de spijsverteringsspieren beïnvloeden.

Symptomen kunnen zijn: oesofageale spasmen, misselijkheid, diarree of obstipatie ( 31 ).

Andere problemen die rechtstreeks voortvloeien uit het effect van stress op de spijsvertering zijn verminderde immuniteit (omdat de absorptie van voedingsstoffen en immuunrespons nauw verbonden zijn) en een toename van slechte darmbacteriën in verhouding tot de goede ( 32 , 33 ).

Stressbeperkende factoren en een ontspannen gemoedstoestand tijdens reizen kunnen deze problemen verlichten ( 34 ).

De tijd nemen om stress weg te nemen, kan u ook helpen chronische darmontsteking te voorkomen ( 35 ).

space needle landmark - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Goed voor je huid

 

Voelt je huid zich ongezond? Is het vatbaar om uit te breken in vlekken of acne, of ziet het er saai en futloos uit?

Er zijn veel redenen waarom uw huid mogelijk op deze manier zou kunnen werken, inclusief stress en vervuiling.

Stress kan leiden tot de overmatige productie van cortisol, wat dan leidt tot de overmatige productie van talg en ervoor zorgt dat je huid uitzet en vettig aanvoelt.

Het kan ook de huidaandoeningen verergeren, zoals psoriasis , eczeem en rosacea.

Een goede vakantie kan helpen bij het overwinnen van stress en dus het verlichten of voorkomen van dergelijke huidproblemen.

Door naar een plaats te gaan die u vasthoudt, zoals een kustgebied of de bergen, kunt u uw huid laten herstellen tot de oorspronkelijke kwaliteit.

Als u naar een strand reist, kan de kwaliteit van uw huid verbeteren, dankzij de exfoliërende kwaliteit van zand en zeezout, samen met het vermogen van zout water en jodium om uw huid te ontgiften en zich te ontdoen van puistjes die bacteriën en schimmels veroorzaken.

Ook kan zwemmen in het magnesiumrijke oceaanwater je huid veel beter hydrateren dan kraanwater, en het kan de ruwheid en ontsteking van de huid verminderen ( 36 ).

Als u niet op het strand bent, kan het reizen naar een plek met weinig luchtvervuiling uw huid helpen zichzelf te vernieuwen.

Luchtdeeltjes die worden veroorzaakt door verkeer en dampen (zoals stikstofdioxide en rook) kunnen extrinsieke veroudering van de huid en vlekken veroorzaken en kunnen de poriën verstoppen en de opbouw van bacteriën doen toenemen ( 37 ).

Reis naar plaatsen met serene luchtkwaliteit en zie hoe het je huid transformeert!

London landmarks - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Verbetert het vertrouwen

 

Meestal gaat reizen niet alleen over het ontdekken van nieuwe plaatsen en culturen. Het gaat ook over jezelf ontdekken.

In een onbekend gebied ben je het best geschikt om je eigen gedachtenontwikkeling te evalueren, en een reis eindigt meestal met een groter gevoel van begrip over jezelf en wie je bent.

Als je de kans hebt om ergens heen te gaan waar je geen druk voelt om een ​​façade op te zetten of externe sociale beperkingen te voelen, kun je een geweldige stap zetten om een ​​betere zelfwaardering te ontwikkelen.

Bovendien kan alleen reizen of met leeftijdgenoten als volwassene betekenen dat je de leiding hebt over de besluitvorming en je een weg baant rond een buitenlandse locatie, waardoor je je zelfvertrouwen terugkrijgt en minder angstig wordt.

 

Verbetert de slaapstand

 

Iedereen met een normaal slaappatroon beseft het misschien niet, maar het kan heel moeilijk zijn om een slaappatroon op te zetten .

Slaap is zo centraal belangrijk voor de algehele gezondheid en het welzijn, en een tekort kan allerlei problemen veroorzaken, van cognitieve desoriëntatie tot prikkelbaarheid.

Er zijn verschillende redenen waarom reizen u kan helpen om beter te slapen.

Op de eerste plaats zul je tijdens het reizen minder snel tijd besteden aan elektronische gadgets, zoals je smartphone of laptop.

Wanneer het wordt gebruikt in de buurt van het naar bed gaan, kan het licht van dergelijke apparaten melatonine-onderdrukking veroorzaken door uw hersenen ervan te overtuigen dat het donker is en tijd voor bed heeft ( 39 ).

Door tijd te besteden aan andere activiteiten en overdag buitenshuis in natuurlijk zonlicht rond te kijken, kunt u uw circadiane ritme eigenlijk helpen reguleren.

Op die manier heb je geen problemen om in slaap te vallen en ben je de volgende dag opgewonden en energiek ( 40 ).

Bovendien is het over het algemeen gemakkelijker om te slapen als je minder gestrest bent, waarvan we weten dat dit een van de grootste voordelen is van reizen ( 41 , 42 ).

Bovendien kan het verbeteren van de slaapkwaliteit ook het trainen door te wandelen en andere activiteiten tijdens het reizen te verbeteren.

louvre landmark - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Verbetert aanpassingsvermogen

 

In ons dagelijks leven worden we zelden uitgedaagd om anders te denken of te handelen dan we normaal doen.

We werken routinematig en komen zelden iets tegen dat ons dwingt om te navigeren in situaties buiten onze comfortzones.

Maar reizen naar onbekend terrein doet het tegenovergestelde: het daagt je uit om je aan te passen aan een geheel andere cultuur, vaak rond mensen die je niet zo goed kent.

Dit feit geldt vooral als je ergens naartoe gaat waar je moedertaal niet gebruikelijk is, en cultuur en levensstijl aanzienlijk verschillen.

Door jezelf onder te dompelen in de lokale manier van leven, kun je je hersenen helpen hun stijfheid te verliezen en flexibel genoeg worden om zich aan te passen aan verschillende omstandigheden als dat nodig is.

Deze vaardigheid kan zeer nuttig zijn in uw professionele en persoonlijke leven, omdat u beter in staat bent om op een effectieve, positieve manier met veranderingen om te gaan.

 

Verhoogt jodiumniveau's

 

Als je het kustgebied leuk vindt en in zeewater wilt zwemmen, dan zul je blij zijn wetende dat er nog een voordeel is! Jodium kan worden geconsumeerd via reguliere voedselbronnen, maar zwemmen in zeewater of het eten van zeewaardige planten- en dierengerechten kan je die extra boost geven.

Jodium beïnvloedt hoe de functies van de schildklier direct betrokken zijn bij het reguleren van hormonen en metabolisme ( 43 ).

Jodium kan ook de immuniteit verbeteren en helpen bij apoptose (of geprogrammeerde celdood), die kwaadaardige en vernietigde cellen vernietigt voordat ze zich vermenigvuldigen en een probleem worden.

Ze kunnen ook apoptose van carcinoomcellen veroorzaken, wat een van de redenen is waarom voldoende jodium bepaalde vormen van kanker kan voorkomen ( 44 ).

Bovendien kan het, in bepaalde mate, ook helpen bij schildklieraandoeningen en struma ( 45 ).

mountain road landmark - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Helpt je spieren

 

Zovelen van ons besteden zoveel tijd alleen maar aan zitten of werken, terwijl de waarheid is dat menselijke lichamen niet zijn ontworpen om gewoon zo lang stil te zitten.

Een gebrek aan voldoende beweging verstrakt de spieren langs de heupen, waardoor achteruitgang van de ruggengraat en pijn worden veroorzaakt.

Je buikspieren degenereren ook langzaam, omdat je ze niet zittend gebruikt ( 46 ).

Tijdens het reizen, heb je de neiging om meer lichamelijk actief te zijn en voldoende beweging te krijgen om je spieren te helpen zich goed te ontwikkelen, zonder ze aan te scherpen door inactiviteit.

Naar een oceaan gaan kan vooral nuttig zijn voor spieren, omdat zeezout kan helpen zere en pijnlijke spieren te verlichten en ontstekingen in de gewrichten te verminderen ( 47 ).

 

Reizen heeft helende eigenschappen

 

Zowel emotioneel als fysiek is reizen de beste remedie als je op zoek bent naar een manier om te ontgiften.

Of je nu een negatieve periode in je leven hebt gehad, het gevoel hebt dat het leven de laatste tijd te slap is of dat je rouwt of diepbedroefd bent, met reizen kun je langzaam het verleden loslaten en je geest vernieuwen.

Door het land van je dromen te bezoeken, nieuw voedsel uit te proberen en nieuwe mensen te ontmoeten, kun je jezelf afleiden van het verleden en je focus op de toekomst richten.

We weten hoe reizen je humeur en geluk enorm kan verbeteren, en het kan een nieuwe fase in je leven betekenen.

Reizen naar een rustige omgeving kan uw lichaam geleidelijk helpen om alle afval en gifstoffen uit te filteren en u gezond en nieuw leven inblazen.

Rome aquaduct landmarks - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Verbetert Libido en vruchtbaarheid

 

Onvruchtbaarheid en verlaagde libido is een veelvoorkomend maar onder-besproken probleem voor veel koppels, en vaak is de oorzaak achter hen duister.

Sommige onderzoeken of bezoeken aan een specialist kunnen helpen vaststellen wat de problemen zijn en wat er kan worden gedaan om ze te overwinnen.

Maar soms is het antwoord even simpel als het verlagen van stress.

Eén studie toonde aan dat vrouwen met een hoog alfa-amylase gehalte veel moeilijker zwanger zijn dan andere vrouwen, ondanks het feit dat ze geen geschiedenis van onvruchtbaarheid hebben ( 48 ).

Reizen en je lichaam laten ontspannen en de hormonen in balans brengen, kan je helpen om dat obstakel te overwinnen.

Een andere studie heeft aangetoond dat stress het aantal zaadcellen, de kwaliteit en de mobiliteit kan verminderen, dus mannen die vaders willen worden, kunnen ook profiteren van het nemen van een vakantie om af te koelen ( 49 ).

Evenzo kan stress de geslachtsdrift bij zowel mannen als vrouwen belemmeren ( 50 ), en reizen kan je ook helpen dat front te verbeteren.

Meer dan een miljoen respondenten van één enquête zeiden zelfs dat reizen hun libido verbeterde ( 51 ).

new york skyline - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Vergroot kennis en perspectieven

 

Studies hebben aangetoond dat internationaal reizen grote gevolgen kan hebben voor de persoonlijkheid en dat vreemdelingen nieuwe waarden en inzichten kunnen ontwikkelen uit reizen ( 52 ).

Een mogelijke reden kan zijn dat wanneer je reist, je niet langer leeft in de microkosmos van je lokale gemeenschap.

Reizen laat je kennismaken met veel verschillende soorten mensen en gemeenschappen en opent echt je ogen voor de realiteit en verwachtingen van andere mensen overal ter wereld.

Bovendien word je tijdens je reis beter geïnformeerd over de verschillende geschiedenissen en tradities van de plaats en de mensen, waardoor je meer inzicht krijgt in de wereld.

U kunt zich realiseren dat uw veronderstellingen te simplistisch of onjuist waren.

Natuurlijk kun je kennis opdoen door eenvoudig middelen te gebruiken, zoals boeken of internet.

Maar niets kan echt zo indrukwekkend zijn als het maken van observaties en conclusies voor jezelf.

Deskundigen beweren ook dat reizen je meer openstelt voor andere mensen en een algemeen vertrouwen schept in de mensheid ( 53 ).

 

Houdt u jong

 

De bevolkingsstructuur in de meeste ontwikkelde landen is zodanig dat er een groot aantal oudere mensen is, vergeleken met de jongeren.

Omdat we deze leeftijd van een verouderende meerderheid omarmen, is het ook belangrijk om te beseffen dat het gezicht van vrije tijd aan het veranderen is, wat nu wordt bepaald door meer recreatieve activiteiten, zoals reizen.

En onderzoek toont aan dat deze trend positief is, omdat reizen het voordeel kan hebben dat mensen zich jonger en gezonder voelen.

In zekere zin kan reizen als medicinaal worden beschouwd, omdat het de gezondheid van de hersenen bevordert en de veerkracht bij ouderen en ouderen beschermt.

Degenen die reizen hebben een verminderd risico op het ontwikkelen van ziekten, zoals Alzheimer en dementie ( 54 , 55 ).

Reizen is een geweldige manier om actief en betrokken te zijn bij het leven en verschillende dingen te ervaren, zelfs als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt.

pyramids landmarks - 25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN

Verbetert uw vermogen om te werken

 

Reizen biedt veel behaaglijkheid als je het echt doet, maar hoe zit het wanneer het tijd is om naar huis terug te keren en doelen en deadlines aan te pakken?

Welnu, het bewijsmateriaal wijst op de suggestie dat regelmatig reizen daadwerkelijk de productiviteit en de werkprestaties verbetert.

We weten al hoe reizen uw hersenen en het vermogen om cognitieve taken uit te voeren op scherp stellen, dus dat is een mogelijke reden.

Een andere is dat je door een alledaags patroon van veel werk en weinig spel je afgemat en gedemotiveerd voelt, die je nu en dan kunt overwinnen door een reis ( 56 ).

Eén studie toonde aan dat recuperatie van een hoge mate van werkdruk vóór de vakantie succesvol was toen de reis zo georganiseerd was dat de vakantiegangers konden genieten van vrije tijd, veel zon, beweging en de mogelijkheid om nieuwe kennissen te vormen ( 57 ) .

Andere studies tonen aan dat vakanties een onderbreking van spanning en verlichting van burn-out kunnen bieden ( 58 ), waardoor het ziekteverzuim en de lage energie op het werk afnemen ( 59 ).

Zo nu en dan kan een pauze om te reizen en uw batterijen op te laden u helpen door te blijven werken en goed te presteren.

 

Voorzorgsmaatregelen

 

Zoals we hierboven hebben gezien, heeft reizen veel voordelen, maar het kan schadelijk zijn.

Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat reizen iets is dat idealiter zou moeten helpen om stress te elimineren, niet om het te veroorzaken!

Als u comfortabel reist terwijl uw eigen voorkeuren problemen voor u opleveren, zijn er andere manieren om uw gezondheidsproblemen op te lossen.

Een ander ding om te onthouden is dat je voorafgaand aan het reizen voorafgaand onderzoek moet doen om ervoor te zorgen dat er geen virale puistjes optreden.

Zorg ervoor dat u voldoende bent gevaccineerd, zodat reizen niet leidt tot verslechtering van de gezondheid, in plaats van tot verbetering.

Denk er ook aan slim te zijn met wat u op reis meeneemt of vervoert: zorg ervoor dat u essentiële zaken, zoals zonnebrandcrème, meeneemt. (En pas het religieus toe, terwijl de zon veel voordelen biedt, kan het ook gevaarlijk zijn zonder bescherming!)

Neem ook insectenwerende middelen, noodzakelijke medicijnen en schoon drinkwater en laat zoveel mogelijk waardevolle spullen achter.

Zorg ervoor dat het voedsel dat je gebruikt hygiënisch is en dat je altijd de juiste hygiëneregels volgt, waar je ook bent.

Als u al last heeft van een ziekte die het moeilijk maakt om te bewegen, is het wellicht gemakkelijker om thuis handiger oplossingen te vinden in plaats van uw toch al kwetsbare gezondheid nog meer te riskeren.

Hetzelfde is waar als u zwanger bent en een geschiedenis van complicaties hebt.

En tenslotte, om ervoor te zorgen dat u uzelf niet in gevaar brengt tijdens het reizen, moet u zich altijd bewust zijn van uzelf, uw bezittingen en uw omgeving!

Reizen heeft niet slechts één gezicht, en er zijn veel verschillende soorten ervaringen die je hebt, afhankelijk van waar je heen gaat, met wie je gaat en met welke activiteiten je besluit om deel te nemen.

Maar door een optimistische, gemakkelijke houding aan te houden, kun je ervan genieten, ongeacht wat je doet.

En nu dat u weet dat reizen zoveel meer bijdraagt ​​aan uw welzijn dan alleen tijdelijke bevrediging, hopen we dat u nadenkt over waar uw volgende reis zou moeten zijn!

Als dit artikel u niet heeft kunnen overtuigen dat reizen op vele manieren goed voor u is, kunt u het zelf eens proberen.

Neem een ​​fijne vakantie, en u zult zelf zien hoe het uw gezondheid en vooruitzichten kan transformeren, zowel op grote als kleine manieren.

25 BEWEZEN GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN REIZEN