Superfoods

SPIRULINA – 25 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN SPIRULINA

 

25 wetenschappelijk bewezen voordelen van Spirulina

 • Wat is Spirulina?
 • De geschiedenis erachter
 • Interessante feiten over Spirulina
 • Gezondheidsvoordelen van Spirulina
  • Rijk aan proteïne
  • Rijk aan vitaminen en mineralen
  • Tegengif tegen vergiftiging
  • Gevechten Allergieën
  • Reguleert de bloeddruk
  • Beheert cholesterol
  • Helpt met kanker, vooral oraal
  • Verhoogt de immuniteit
  • Verbetert het geheugen en de academische prestaties
  • Beschermt de hersenen
  • Krachtige antioxidanten
  • Ontstekingsremmende eigenschappen
  • Beschermt LDL-cholesterol tegen oxidatie
  • Effectief tegen bloedarmoede
  • Verbetert spierkracht en uithoudingsvermogen
  • Helpt bij het reguleren van suikerniveaus
  • Helpt tegen leveraandoeningen
  • Helpt bij gewichtsverlies
  • Bestrijdt PMS-symptomen
  • Elimineert Candida
  • Helpt HIV / AIDS te beheren
  • Houdt de huid gezond
  • Kan hepatitis C behandelen
  • Behoudt botgezondheid
  • Vermindert stralingsziekte
 • Hoe Spirulina te nemen
 • Hoe het beste merk te kiezen
 • Voorzorgsmaatregelen en problemen om op te letten
 • Conclusie

Wat is Spirulina?

 

Met de opkomst van het  eten van schoon in de afgelopen jaren , is het geen wonder dat u hoort van nieuwe voedingsmiddelen als onderdeel van deze beweging.

Het gaat allemaal om het wegwerken van bewerkte voedingsmiddelen en het verwelkomen van natuurlijk, gezond en zelfs holistisch voedsel als onderdeel van deze inspanning voor schoon eten.

Een dergelijk voedsel dat op de voorgrond is getreden, dat nog steeds veel aandacht krijgt, is spirulina.

Eten is een manier van eten waarbij je je lichaam van binnenuit voedt.

In plaats van uit gemak te eten of zich te wenden tot verwerkt voedsel, gaat deze gewoonte over het consumeren van voedsel met veel gezondheidsvoordelen.

Om te slagen in het eten van schoon, moet je gaan met een open geest en de bereidheid om nieuw voedsel te proberen dat je misschien nog nooit hebt gedacht aan eten.

Je zult merken dat deze voedingsmiddelen goed smaken, je gezondheid op een belangrijke manier ten goede komen en ook goed passen in een schoon voedingsschema.

Laten we dus eens kijken naar wat spirulina is, en waarom het in het algemeen zo’n superieure voedselkeuze is.

 

spirulina-algen-lake-voordelen

 

Je zult verbaasd zijn om te horen dat spirulina eigenlijk de algen is die je op de top van een vijver zou kunnen vinden.

Ja, het is diezelfde algen die je kunt zien en die je misschien afwendt als vijverresten, maar op zo veel manieren echt goed voor je is.

Vanzelfsprekend, als je het eet in de uiteindelijke vorm van spirulina, is het voorbereid en veilig om te eten.

Daarom zijn de gezondheidsvoordelen die daarmee gepaard gaan te verbazingwekkend om te negeren.

Spirulina heeft een donkerblauwe kleur en is een spiraalvormig soort algen.

Het is heel specifiek in zijn samenstelling en dit is de reden waarom deze algen, in zijn uiteindelijke vorm, vol zit met eiwitten waarvan je kunt genieten en waarvan je kunt profiteren.

Het is vergelijkbaar met andere zeegroenten zoals  chlorella  of  kelp  in zijn voedingsprofiel.

Dit type algen wordt geoogst uit meren in warmere klimaten zoals Afrika of Zuid-Amerika, maar het wordt ook op een meer lokale basis gekweekt en gebruikt.

Hoewel je misschien niet per se algen als voedingsbron hebt gezien, zul je zien dat het echt goed kan smaken wanneer het wordt gekweekt en dienovereenkomstig wordt bereid.

Niet alleen is spirulina een uitstekende bron van eiwitten, maar er wordt ook gedacht dat het een aantal echt prachtige natuurlijke helende krachten heeft voor een aantal medische aandoeningen.

 

aztec-structuur-groen-Spirulina

De geschiedenis van Spirulina

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe algen die bovenop een vijver zitten plotseling zijn uitgegroeid tot een levensvatbare voedselbron.

Zoals je je kunt voorstellen, gebeurde dit niet van de ene op de andere dag; er is een rijke en specifieke geschiedenis.

Wat ooit net vijvertuig was, kostte tijd om te worden geaccepteerd en genoten als voedsel.

Dit geloof groeide exponentieel zodra de ware voordelen voor de gezondheid werden begrepen.

Nu zie je dat dit ware superfood wordt gezien als een eiwitbron en zelfs als een manier om bepaalde gezondheidsproblemen te voorkomen.

Kan het echt zo voordelig zijn?

U zult snel zien dat de voordelen voor de gezondheid voor zichzelf spreken en dat deze oplossingen zijn afgeleid van de bevindingen van onze voorouders.

Ze wisten dat spirulina iets goed voor je was, maar ze wisten gewoon niet hoe uitgebreid deze bevindingen uiteindelijk zouden zijn.

De geschiedenis van spirulina, zoals we die vandaag kennen, dateert uit de veertiende eeuw met de Azteken.

Andere etnische groepen die in Afrika of omliggende regio’s wonen, ontdekten ook dat deze specifieke algen hen goed in hun dieet hielpen.

Ze wisten niet dat het vol zat met eiwitten, maar ze erkenden dat het bevredigend en bevredigend was en werd daarom een ​​van de belangrijkste hoofdbestanddelen van hun dieet.

Door de hele geschiedenis heen begon spirulina vaart te krijgen in het feit dat het bepaalde culturen van brandstof en voeding kon voorzien.

Het was het soort voedsel dat achter de schermen zat, om zo te zeggen, hoewel veel delen van de wereld spirulina in hun dieet genoot.

Pas in 1974 werd spirulina uitgeroepen tot een van de beste voedingsmiddelen voor de toekomst.

Deze verklaring kwam uit handen van de Wereldvoedselconferentie en was in die tijd specifiek een voedingsmiddel dat werd overwogen om ondervoeding in bepaalde delen van de wereld te helpen bestrijden.

Het zou niet jaren later stijgen tot populariteit in de mainstream of in gevestigde landen.

Spirulina zou ook een hoofdmoot worden binnen de dieetplannen die NASA zou gebruiken voor hun astronauten in de ruimte.

De algen werden verstrekt in een vorm die geschikt was voor de behoeften van de ruimtevaarders, maar bood hen nog steeds de voeding die ze nodig hadden.

De rest van de wereld zou dit superfood gaan vangen zodra mensen hoorden dat NASA het gebruikte voor zijn superieure voedingsprofiel.

Vanaf dat moment zou het verhaal van spirulina in de loop van de tijd blijven groeien en evolueren.

 

donkergroen-spirulina-bowl

Interessante feiten over Spirulina

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat Spirulina zijn rijke donkere kleur geeft.

Je kunt je zelfs afvragen waarom dit vijverresten werd geaccepteerd als een levensvatbare en veilige voedselbron.

Je bent misschien sceptisch en dat is volkomen normaal.

Toegegeven, totdat je spirulina in zijn voorbereide vorm hebt geprobeerd, ben je misschien helemaal niet zeker van het eten ervan.

Bijna iedereen doorloopt deze overgang, maar als je met een open geest binnengaat, zul je snel merken dat je ook daadwerkelijk van Spirulina kunt genieten.

Laten we beginnen met het feit dat dit superfood tot 70{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} proteïne per gewicht bevat.

Je zou moeilijk worden ingedrukt om een ​​ander voedsel te vinden dat zo nutritioneel superieur is.

Niet alleen krijg je een echt belangrijke portie eiwitten, maar je geniet ook van een hoge concentratie aan vitamines, mineralen en antioxidanten.

We zullen later de specifieke gezondheidsvoordelen krijgen, maar weten nu dat de samenstelling van spirulina onderdeel is van wat het onderscheidt als uniek en uitstekend.

Laten we beginnen met de inkleuring.

Spirulina’s kleur is meer dan waarschijnlijk ongebruikelijk voor jou en kan niet worden vergeleken met iets anders dat je hebt gezien.

De blauwgroene, diepe, rijke kleur van spirulina wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een specifiek pigment dat  fycocyanine wordt genoemd .

Het vormt de kern van wat tot gezondheidsvoordelen leidt en dit pigment alleen is specifiek verantwoordelijk voor de rijke kleur die u zult herkennen en waarderen.

Spirulina heeft een buitengewoon hoog aantal antioxidanten, wat kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die het lichaam binnendringen.

Het is de essentie van dit dat spirulina nutritioneel superieur is voor zowel mens als dier.

Veel gezondheidsdeskundigen zijn van mening dat de aanwezigheid van het pigmentphycocyanine ook de krachten biedt om vrije radicalen te bestrijden, ook wel toxines genoemd, die in het lichaam kunnen binnendringen.

Het is buitengewoon opmerkelijk dat het begrijpen van de noodzaak van antioxidanten in onze voedselvoorziening en in onze gezondheid begon met voedingsmiddelen zoals spirulina.

Geen wonder dat zoveel mensen en culturen naar spirulina keken en appelleerden omdat ze een echte superfood waren, nog voordat we echt herkenden wat dat in de eerste plaats betekende!

groen-Spirulina poeder

 

Gezondheidsvoordelen van Spirulina

Je hoort de term ‘superfood’ de hele tijd de hele tijd, maar er zijn maar weinig voedingsmiddelen die zo perfect bij deze indeling passen als spirulina.

Het is een voedzaam voedsel dat op verschillende manieren ook voordelig is voor uw gezondheid.

Het kan een uitstekende eiwitbron zijn en het kan je ook je dagelijkse dosis voedingsstoffen geven – niet veel voedingsmiddelen kunnen dat zeggen, maar dit is wat helpt om Spirulina te onderscheiden van alle andere superfoods!

De gezondheidsvoordelen zijn onmogelijk te negeren omdat ze zo sterk zijn; daarom is het belangrijk om ze volledig te begrijpen.

Dit is het soort voedsel dat u elke dag aan uw dieet wilt toevoegen.

spirulina is Rich in Protein

Rijk aan proteïne

Naast het feit dat spirulina 50-70{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} eiwit bevat, bevat het ook alle essentiële aminozuren

Hoewel sommige studies stellen dat veel spirulina nodig is om aan je dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen, beweren andere onderzoeken dat slechts twee eetlepels voldoende zijn om proteïne in een maaltijd te vervangen 

Ook al zijn dit zeer krachtige algen, ze zullen je maaltijd waarschijnlijk niet vervangen als het gaat om eiwitten.

Bovendien is het erg duur, ongeveer 30 keer zo duur als melk of vlees per gram 

Om deze reden is het misschien niet praktisch om spirulina als de belangrijkste eiwitbron te hebben.

Probeer in plaats daarvan andere eiwitbronnen, zoals volle granen, quinoa, peulvruchten en noten.

 

spirulina is rijk aan vitaminen en mineralen

Spirulina is Rijk aan vitaminen en mineralen

Spirulina is, samen met zuivel en dierlijke producten, een van de beste bronnen van jodium.

Ook heeft het ongeveer dezelfde hoeveelheid fosfor, magnesium en calcium als melk ( 5 ).

Bovendien is het een goede bron van vitamine K, kalium en pantotheenzuur (B5), evenals thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), koper, ijzer en mangaan ( 6 ).

Je kunt duidelijk zien dat spirulina een goede bron van B-vitamines is, maar wat spirulina uitzonderlijk maakt, is de B12-vitamine die erin zit.

Een tekort aan B12 kan leiden tot een verstoord gezichtsvermogen, depressie en afnemende mentale vermogens.

Bovendien moet spirulina niet als enige bron van B12 worden beschouwd, omdat sommige studies suggereren dat ons lichaam niet in staat is om deze specifieke vorm van B12 te absorberen.

Als alternatief kunt u zalm, zuivelproducten en vleesproducten, eieren of verrijkte granen proberen.

 

spirulina-voedingswaarde-waarde

 

Spirulina als Tegengif tegen vergiftiging

 

Volgens een studie is spirulina in staat om arseenvergiftiging te behandelen ( 8 ).

Omdat wereldwijd hoge concentraties arsenicum worden geconsumeerd door  drinkwater , hebben Bengaalse onderzoekers een studie van drie maanden uitgevoerd.

34 patiënten die lijden aan chronische arsenicumvergiftiging kregen spirulina, terwijl 17 patiënten placebos kregen.

De resultaten tonen aan dat spirulina, gemengd met zink tweemaal daags gedurende 16 weken, een aanzienlijke verbetering van de symptomen veroorzaakte.

Dit bewijst dat spirulina een krachtige ontgifter is, die te wijten is aan hoge niveaus van chlorofyl en het vermogen ervan om toxines uit het bloed te verwijderen en de darm- en leverfunctie te verbeteren.

 

spirulina is tegengif tegen vergiftiging

 

Spirulina vecht tegen Allergieën

Miljoenen mensen hebben problemen en irritaties door allergieën voor huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren, pollen en nog veel meer.

Als u symptomen heeft zoals verstopte neus, tranende ogen of jeukende keel, lijdt het geen twijfel dat u lijdt aan een van die irriterende stoffen.

Dierproeven suggereren dat spirulina de afgifte van histamine stopt, verantwoordelijk voor symptomen van allergische rhinitis

Volgens studies bij mensen verbeterde de consumptie van spirulina symptomen als niezen, verstopte neus, jeukende neus en loopneus in de neus in vergelijking met de placebogroep 

hartvormig-Spirulina poeder

Reguleert de bloeddruk

Een manier om uw hoge bloeddruk onder controle te houden, is door middel van gezond dieet, lichaamsbeweging en levensstijl.

Een andere manier is het consumeren van superfoods zoals spirulina.

Volgens een Mexicaanse studie verlaagden zowel mannen als vrouwen die dagelijks 4,5 g spirulina slikten de tarieven van hoge bloeddruk in slechts zes weken zonder enige verandering in het voedingspatroon 

Natuurlijk zal het eten van algen tijdens het nuttigen van grote hoeveelheden ongezond voedsel geen verschil maken.

Wat je echt nodig hebt, is een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

spirulina helpt bij het beheren van cholesterol

Spirulina Beheert cholesterol

Net als in het geval van bloeddruk, kan cholesterol worden gereguleerd met een  uitgebalanceerd dieet  en regelmatige lichaamsbeweging.

Het is ook belangrijk om het “goede” en het “slechte” cholesterol in evenwicht te brengen om een ​​hartaanval of beroerte te voorkomen.

Een van de meest conventionele manieren om uw cholesterol te verlagen, is het nemen van medicijnen.

Echter, met medicijnen komen bijwerkingen.

Aan de andere kant, in plaats van het nemen van medicijnen, wil je misschien voedingssupplementen uitproberen waaronder Spirulina.

In een studie uitgevoerd bij oudere patiënten, zijn lagere cholesterolwaarden geassocieerd met het verbruik van 8 gram spirulina per dag gedurende 16 weken 

In een andere studie heeft spirulina bewezen heilzaam te zijn in het voorkomen van atherosclerose (een verharding van de slagaders veroorzaakt door hoge cholesterolniveaus) en het verlagen van de risicopercentages voor hart- en vaatziekten.

 

spirulina Helpt met kanker vooral oraal

 

Spirulina Helpt met kanker, vooral oraal

Vanaf vandaag is kanker een van de belangrijkste doodsoorzaken geworden en zijn er veel onderzoeken uitgevoerd naar het effect van spirulina op kanker.

In één onderzoek hadden mensen die tabak kauwden en spirulina hadden genomen, minder precancereuze laesies in vergelijking met de placebogroep 

Eén onderzoek bij proefdieren toont aan dat spirulina tumor- en kankerincidentie voorkomt

Studies hebben aangetoond dat spirulina effectief is in de strijd tegen mondkanker.

87 mensen uit India met precancereuze laesies namen één gram spirulina per dag gedurende één jaar.

Als gevolg hiervan had 45{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} van hen een complete regressie van laesies in een maand, terwijl slechts 7{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} in de controlegroep regressie vertoonde

Toen ze stopten met het nemen van spirulina, traden laesies op en ontwikkelden zich het volgende jaar opnieuw.

In nog een andere studie namen 40 mensen met precancereuze laesies één gram spirulina per dag in, wat leidde tot significante verbeteringen in de symptomen in vergelijking met het medicijn Pentoxifylline 

Volgens een andere studie is spirulina in verband gebracht met de remming van de groei van alvleesklierkanker 

Niettemin moet nog worden onderzocht en bewezen dat spirulina positieve effecten heeft op kanker.

Je kunt kanker ook voorkomen door veel biologisch fruit en groenten te eten die rijk zijn aan antioxidanten en suikers, eenvoudige koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen uitsnijden 

 

lepels-spirulina-poeder-voordelen

 

Spirulina Verhoogt de immuniteit

Als je gezondheidsproblemen hebt door hier en daar een verkoudheid te vangen, kan spirulina je misschien helpen.

Er is gevonden dat spirulina de  werking van het immuunsysteem kan  verbeteren en de ontwikkeling van virale infecties kan voorkomen 

Bovendien laten onderzoeken naar senioren en dieren zien dat spirulina de immuniteit verhoogt 

Vanwege zijn krachtige voedingsstoffen zoals polysacchariden, is spirulina in staat de immuniteit te versterken.

Een andere voedingsstof in spirulina, phycocyanine, is de helderblauwe antioxidant die het aantal witte bloedcellen in het lichaam verhoogt.

Het is bekend dat witte bloedcellen een belangrijke rol spelen in uw immuunsysteem omdat ze antilichamen produceren die uw lichaam beschermen tegen vreemde indringers en bacteriën.

 

spirulina verbetert het geheugen en de academische prestaties

 

Spirulina Verbetert het geheugen en de academische prestaties

Studies suggereren dat spirulina daadwerkelijk zowel cognitieve vaardigheden als geestelijke gezondheid verbetert.

In een onderzoek onder 549 schoolgaande kinderen, die dagelijks twee gram spirulina gedurende twee maanden slikten, vertoonde de verbetering van de academische prestaties een verbetering met 10{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f}

Hoewel het niet zeker is dat spirulina de oorzaak is van verbeterde prestaties, kan dit nog steeds mogelijk zijn vanwege L-tryptofaan – een aminozuur dat wordt aangetroffen in spirulina, een voorloper van de neurotransmitter serotonine.

Spirulina heeft ook bewezen geheugenverlies te voorkomen door oxidatieve schade te verminderen 

 

spirulina Beschermt de hersenen

 

Spirulina Beschermt de hersenen

Spirulina nemen kan ook de hersenen beschermen tegen degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson ( 25 ).

Een studie vergelijkt spirulina met antioxidanten zoals spinazie en bosbessen, die neuroprotectieve effecten veroorzaken vanwege hun vermogen om ontstekingen te verminderen en vrije radicalen te elimineren ( 26 ).

Spirulina beschermt niet alleen je hersenen tegen degeneratie, maar scherpt ook je geest en focus aan.

Sommige bevindingen suggereren dat het dagelijks innemen van spirulina de productiviteit en het vermogen om via zoiets als ADHD werkt te veroorzaken 

Bovendien zijn neurodegeneratieve aandoeningen verantwoordelijk voor ischemie en veroudering.

In een onderzoek bij muizen werd geconcludeerd dat voeding met spinazie, bosbessen of spirulina effecten heeft op het focale ischemische brein 

Na vier weken van de proefperiode kregen alle dieren chloraalhydraat.

Dientengevolge werd gemeld dat de dieren behandeld met blauwe bes, spinazie of spirulina verminderde ischemie / reperfusie-geïnduceerde apoptose en cerebrale overtreding hadden.

 

spirulina-tabletten-up-voordelen

Spirulina Krachtige antioxidanten

Als uw lichaam wordt blootgesteld aan oxiderende eigenschappen, kan dit uw DNA en cellen beschadigen, wat verder leidt tot chronische ontstekingen, kanker en andere ziekten ( 29 ).

Omdat het erg rijk aan antioxidanten is, is spirulina in staat om je lichaam te beschermen tegen oxidatieve schade.

spirulina heeft ontstekingsremmende eigenschappen

 

Spirulina heeft Ontstekingsremmende eigenschappen

 

Phycocyanine is het belangrijkste actieve bestanddeel van spirulina en geeft het de unieke blauwgroene kleur.

Phycocyanine heeft het vermogen om vrije radicalen te elimineren en de productie van ontstekingsmoleculen te voorkomen, waardoor indrukwekkende ontstekingsremmende en antioxiderende effecten worden verkregen 

 

Spirulina  Beschermt LDL-cholesterol tegen oxidatie

Tegenwoordig is hartaandoening de belangrijkste doodsoorzaak 

Veel van de genoemde risicofactoren zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op hartaandoeningen.

Spirulina is geassocieerd met het bewerkstelligen van gunstige effecten op deze factoren: het verlagen van totaal cholesterol, LDL-cholesterol en triglyceriden, terwijl het HDL-cholesterol (het “goede” cholesterol) verhoogt.

Eén studie had 25 mensen met type 2-diabetes die twee gram spirulina per dag kregen.

De resultaten toonden een significante verbetering in de eerder genoemde markers ( 34 ).

In een ander onderzoek werd gemeld dat mensen met een hoog cholesterolgehalte die één gram spirulina per dag slikten, triglyceriden met 16,3{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} en LDL met 10,1{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} hadden verlaagd ( 35 ).

Verschillende andere onderzoeken bevestigen de gevonden resultaten in de twee genoemde studies, maar bevelen hogere doses van 4,5-8 gram spirulina per dag aan ( 36 37 ).

 

spirulina is werkzaam tegen bloedarmoede

 

Spirulina is Effectief tegen bloedarmoede

Er zijn veel vormen van bloedarmoede.

De meest voorkomende wordt echter als volgt gekenmerkt: een aandoening waarbij er een tekort aan rode bloedcellen of hemoglobine in het bloed is, waardoor vermoeidheid ontstaat.

Deze aandoening komt vrij veel voor bij ouderen en veroorzaakt meedogenloze vermoeidheid en zwakte ( 38 ).

In een onderzoek onder 40 ouderen die eerder of op dit moment aan bloedarmoede leden, werd bewezen dat suppletie met spirulina het hemoglobinegehalte van rode bloedcellen verbeterde en verhoogde. De immuniteitsfunctie was ook verbeterd ( 39 ).

Niettemin moet er meer onderzoek worden gedaan om deze bevindingen te onderbouwen voordat er aanbevelingen kunnen worden gedaan.

Verbetert spierkracht en uithoudingsvermogen

Een belangrijke oorzaak van spiervermoeidheid is door inspanning geïnduceerde oxidatieve schade.

Om dit te voorkomen, kunt u bepaalde plantaardige voedingsmiddelen met sterke antioxiderende eigenschappen gebruiken en daarom spiervermoeidheid voorkomen, of op zijn minst helpen de schade te beperken.

Daarnaast bleek spirulina gunstig te zijn als het gaat om spierkracht en uithoudingsvermogen, waardoor  uw atletische vermogens worden verbeterd .

Twee studies suggereren dat spirulina in staat is het uithoudingsvermogen te verbeteren, waardoor de kans op blessures vermindert en de tijd die het kost om vermoeid te raken ( 40 41 ).

In nog een andere studie uitgevoerd bij topsporters, is suppletie met spirulina in verband gebracht met verhoogde spierkracht, maar het uithoudingsvermogen niet tegelijkertijd verbeterd.

spirulina Helpt bij het reguleren van suikerniveaus

Spirulina Helpt bij het reguleren van suikerniveaus

Sommige dierstudies suggereren dat spirulina de bloedsuikerspiegel in hoge mate verlaagt.

In sommige gevallen laten de resultaten zien dat spirulina beter presteerde dan enkele van de meest populaire diabetesgeneesmiddelen, waaronder Metformine ( 42 43 44 ).

Volgens sommige gegevens kan spirulina niet alleen effectief zijn voor dieren, maar ook voor mensen.

In één onderzoek hadden 25 patiënten met type 2 diabetes twee gram spirulina per dag gedurende twee maanden, wat hun bloedsuikerspiegel aanzienlijk verminderde ( 45 ).

HbA1c, de belangrijkste marker als het gaat om de bloedsuikerspiegel op de lange termijn, is verlaagd van 9{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} naar 8{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f}.

Hoewel het met 1{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} werd verlaagd, is dit percentage aanzienlijk in deze marker.

De 1{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} verandering was geassocieerd met het verminderde risico op diabetesgerelateerde sterfte met 21{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} ( 46 ).

Toch moet u geen voorbarige conclusies trekken vanwege het feit dat de studie klein was en twee maanden duurde.

 

spirulina-pill-bottle-table

 

Spirulina Helpt tegen leveraandoeningen

Spirulina, afgezien van zijn vele voordelen, kan ook zeer nuttig zijn voor mensen met chronische leverziekte.

Er zijn aanwijzingen dat spirulina mensen met een chronische leverziekte beschermt tegen leverbeschadiging, levercirrose en leverfalen.

In een studie gepubliceerd in de Journal Nutrition, kwamen onderzoekers tot de conclusie dat spirulina gunstig kan zijn voor de gezondheid van de lever.

Spirulina is gemeld als een antioxidant, cheleert schadelijke metalen, elimineert celbeschadigende vrije radicalen en voorkomt leverschade veroorzaakt door een bekend levertoxinetetrachloride.

Nog een studie concludeerde dat spirulina gunstig is voor NAFLD-patiënten.

15 Kretenzische patiënten werden behandeld met grote spirulina-doses van zes gram per dag.

Van de patiënten werd gemeld dat ze substantieel positieve resultaten vertoonden, waarbij het cholesterolgehalte met 30{e53bba1030de5d23439f4ba6954652b37d97872d9284df4dd04ceeeea490ae9f} daalde, terwijl de niveaus van lipoproteïne-cholesterol en hemoglobine drastisch toenamen ( 48 ).

 

spirulina en gewichtsverlies

Spirulina Helpt bij gewichtsverlies

Vanwege de grote hoeveelheden eiwit die spirulina bevat, kan het eten van deze krachtige plant u en uw honger stillen.

Het bevat ook veel vezels, wat een voorwaarde is voor een gebalanceerde eetlust.

In het geval van regelmatige consumptie van spirulina, kunt u op  lange termijn gewichtsverlies merken  ( 49 50 ).

Zorg er echter voor dat u een consistent en uitgebalanceerd dieet inbouwt in uw gewichtsverliesprogramma en meng het met oefening.

Een gezonde levensstijl is een vereiste voor uw inspanningen om gewicht te verliezen, die uiteindelijk uw metabolisme zullen versnellen en uw resultaten verbeteren ( 51 , 52 ).

 

spirulina Bestrijdt PMS-symptomen

Spirulina Bestrijdt PMS-symptomen

Volgens sommige experts heeft spirulina enkele voordelen bij het bestrijden van de symptomen van PMS.

Sommige van deze symptomen zijn vermoeidheid, krampen, een opgeblazen gevoel en vooral stemmingswisselingen.

Hoewel het nog steeds onbekend is of spirulina al dan niet kan helpen bij depressie of angst, kunnen PMS-symptomen worden gecontroleerd en verlicht met sommige voedingssupplementen zoals spirulina.

Naast het feit dat u in staat zult zijn om deze symptomen te verlichten, kunt u ze ook elimineren door regelmatig spirulina te nemen ( 53 ).

Als u eenmaal regelmatig een behandeling met spirulina ondergaat, merkt u misschien de veranderingen op en beseft u dat de symptomen kunnen worden geminimaliseerd of volledig kunnen worden kwijtgescholden.

 

Spirulina Elimineert Candida

Candida-soorten behoren tot de schimmelmicrobiota en kunnen worden aangetroffen in de mondholte van de mucosa, het maag-darmkanaal en de vagina ( 54 ).

Ook al klinkt het misschien als schadelijk, het is het niet.

Als uw microflora echter niet gezond en in balans is, zal uw lichaam veel vatbaarder zijn voor verschillende ziekten en ziekten.

Als gevolg hiervan kan de microflora-onevenwichtigheid leiden tot het lekke darmsyndroom en candidiasis, wat de belangrijkste oorzaak is van sterfgevallen ten gevolge van mycose in de VS ( 57 ).

Nogmaals, een ongezond voedingspatroon dat rijk is aan suiker en kunstmatige ingrediënten veroorzaakt een lagere antimicrobiële resistentie, en dus een significante toename van infecties.

Spirulina kan echter helpen met het probleem, omdat verschillende dierstudies hebben aangetoond dat het een effectief antimicrobieel middel is, in het bijzonder voor candida ( 58 59 60 ).

Bovendien is van spirulina gemeld dat het de groei van gezonde bacteriële flora in de darmen bevordert, wat Candida remt van het bloeien.

 

spirulina Helpt HIV-AIDS te beheren

 

 

Spirulina Helpt HIV / AIDS te beheren

Vanaf vandaag hebben veel epidemiologen zich afgevraagd waarom de hiv / aids-cijfers relatief laag zijn in Japan, Korea en Tsjaad.

Volgens één onderzoek kan de mogelijke verklaring zijn de hoeveelheid algen die mensen in deze gebieden consumeren.

Aan het onderzoek namen 11 HIV-patiënten deel die voorafgaand aan het onderzoek geen antiretrovirale middelen hadden gebruikt.

De deelnemers werden in drie groepen verdeeld.

De eerste groep kreeg 5 g bruin zeewier per dag, de tweede groep kreeg 5 g spirulina en de derde groep kreeg een combinatie van beide ( 61 ).

Na drie maanden, toen de proefperiode voorbij was, bleek uit het onderzoek dat de zeewiervariëteiten en de combinatie geen nadelige effecten hadden op de patiënten.

CD4-cellen die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van infectie bleven stabiel.

 

spirulina Houdt de huid gezond

 

Houdt de huid gezond

Vanwege zijn krachtige voedingsstoffen, zoals alle acht essentiële aminozuren, spreekt het vanzelf dat spirulina je huid er fantastisch, stralend en gezond zal laten uitzien.

Vrije radicalen zijn overal aanwezig en zijn verantwoordelijk voor de verslechtering van uw  huid .

Om deze vrije radicalen weg te houden van je huid, zal het opnemen van spirulina in je dieet alle gifstoffen uit je huid elimineren.

Dit zal ook het huidmetabolisme verhogen  , wat betekent dat je de celherstel en genezing van je huid zal stimuleren, waardoor je huid blijft glimmen.

Kortom, spirulina is in staat om uw huid gehydrateerd, ontgift en gloeiend te houden.

Bovendien heeft deze krachtige plant ontstekingsremmende eigenschappen die huidtumoren voorkomen.

Veel mensen, vooral degenen die worden blootgesteld aan UVR, zijn vatbaar voor de ontwikkeling van huidtumoren.

In een studie met muizen toonden de resultaten aan dat de knaagdieren die spirulina kregen, antitumoreffecten tegen UVB-straling in de huid hadden door de ontstekingsremmende en antioxiderende effecten van de plant ( 62 ).

 

spirulina Kan Hepatitis C behandelen

 

Spirulina Kan hepatitis C behandelen

Zoals we al hebben vermeld, is spirulina een effectief middel als het gaat om de behandeling van verschillende leverziekten.

Niet veel planten kunnen echter nuttig zijn voor hepatitis C, een van de ernstigste leveraandoeningen.

Hepatitis C is een virale infectie die de ontsteking van de lever induceert en leverfalen kan veroorzaken als deze niet in de vroege fase wordt gedetecteerd ( 63 ).

Spirulina bezit immuun- en antibacteriële stimulerende eigenschappen, die kunnen helpen bij de behandeling van de aandoening.

Een klinisch onderzoek werd uitgevoerd bij 66 mensen bij wie de diagnose hepatitis C was gesteld.

30 van hen werden behandeld met het spirulina-supplement, terwijl de rest werden behandeld met Silymarin.

Volgens de resultaten werd gemeld dat de groep die werd behandeld met spirulina een significante verbetering van de alanine-aminotransferase-,  CLDQ- en ASEX-scores vertoonde in vergelijking met de Silymarin-groep ( 

Spirulina Behoudt botgezondheid

Spirulina is, vanwege de grote hoeveelheden calcium die erin worden aangetroffen, bekend als goed voor botten.

Sommigen beweren dat het zelfs kan worden gebruikt als een vervanging voor zuivelproducten, of melk, om precies te zijn.

In één onderzoek werd spirulina onderzocht of het positieve effecten heeft op het botmetabolisme bij oestrogeen-deficiënte ratten.

De dosering die werd gebruikt in de studie was ongeveer gelijk aan de aanbevolen hoeveelheid in gezonde voedingsmiddelen voor mensen.

De resultaten toonden aan dat de inname van spirulina de botmineraaldichtheid verhoogde ( 68 ).

 

spirulina vermindert stralingsziekte

 

Spirulina Vermindert stralingsziekte

Nadat de Tsjernobyl-ramp plaatsvond, werden veel mensen in de omliggende gebieden vatbaar voor stralingsvergiftiging door het eten van voedsel dat op de radioactieve bodem is gegroeid.

Een toenemend aantal mensen leed aan deze ziekte.

De symptomen waren botbeschadiging en immunodeficiëntie.

Ze leden ook aan bloedarmoede en allergische reacties.

Zoals je misschien opmerkt, zijn dit allemaal de symptomen die spirulina kan behandelen.

Toen kinderen vijf gram spirulina per dag kregen, veroorzaakte het binnen zes weken een dramatische herstel.

Van de kinderen werd gerapporteerd dat ze een significante vermindering van de micronucleus-frequenties door straling ervaren 

 

Hoe Spirulina te nemen

 

Hoe Spirulina te nemen

Nu zie je hoe heilzaam spirulina is voor je gezondheid.

U begrijpt dat deze verbazingwekkende eiwitbron helpt om voedingsstoffen en andere belangrijke elementen aan veel diëten te leveren.

Hoewel het misschien duur is en buiten de mal past van wat traditioneel is in termen van voedsel, is de realiteit dat het moeilijk te negeren is hoe heilzaam spirulina in je leven zou kunnen zijn.

U hoeft niet noodzakelijkerwijs andere eiwitbronnen te vervangen, maar u moet deze algen in uw dieet integreren als een essentiële aanvulling.

Als u dit allemaal weet, wilt u er zeker van zijn dat u spirulina op de best mogelijke manier inneemt.

Als u de dosering en de manier waarop u het dagelijks moet gebruiken, begrijpt, kunt u er het beste uit halen.

Probeer het niet te raden, want dit is een gebied waar het maken van je huiswerk uiteindelijk enorm loont.

De beste manier om te beginnen met het nemen van spirulina is door het in dingen te mengen.

Dit is te wijten aan een aantal redenen en het begint allemaal met smaak.

Spirulina is misschien een geweldig superfood, maar je zult niet noodzakelijkerwijs groeien om van de smaak ervan te houden.

Daarom kan het mixen tot smoothies, toevoegen aan soepen of dips, zoals hummus, een geweldige manier zijn om er aan te wennen.

U zorgt ervoor dat u elke dag de juiste hoeveelheid krijgt, maar hoeft niet de scherpe smaak ervan te ondergaan.

 

 

Een ander ding om te overwegen in termen van wennen aan Spirulina is dat het vrij duur kan zijn.

Het is zonder twijfel een waardevolle investering in uw gezondheid, maar het kan u ook veel meer kosten dan andere eiwitbronnen of zelfs voedingssupplementen.

Daarom wil je realistisch zijn met hoeveel spirulina je in een week neemt, wetende dat de kosten vrij duur kunnen zijn.

Je zult veel verschillende theorieën horen rond de voorwaarden van de dosering.

Sommige bronnen kunnen zeggen dat je heel hoge doses spirulina moet nemen om positieve effecten te krijgen, maar dit is gewoon niet waar.

U kunt profiteren van 1-2 theelepels per dag, wat gemakkelijk genoeg is om te mixen in uw favoriete gezonde gerechten.

Wees u er altijd van bewust dat u, net als bij elk ander voedingssupplement, er zeker van moet zijn dat u gezond bent en het daarom kunt gebruiken.

Hoewel spirulina een aantal enorme voordelen voor de gezondheid kan bieden, kan het potentieel onbekende risico’s voor zwangere vrouwen introduceren.

Bovendien is het niet voor mensen die allergisch zijn voor zeevruchten, omdat het veel van dezelfde eigenschappen heeft.

Ga dit weten, maar wees open voor het feit dat spirulina de kosten en moeite waard is om aan de smaak te wennen – de voordelen wegen veel zwaarder dan eventuele nadelen.

Weet gewoon hoe je het op de juiste manier moet nemen en je zult er echt van gaan genieten.

 

Hoe het beste merk van spirulina te kiezen

 

Hoe het beste merk te kiezen

Er komt een moment dat een goed opgeleide consument echt loont en die tijd is nu!

Je wilt nu echt je huiswerk maken, want er zijn genoeg bedrijven die op de spirulina-bandwagon willen stappen.

Hoewel er een groeiend aantal producten zijn die spirulina als onderdeel van hen aanbieden, mogen ze slechts een klein deel ervan aanbieden.

Daarom schieten dergelijke producten tekort in termen van de voordelen die ze kunnen bieden.

De eerste tip bij het vinden van het  juiste merk spirulina  is om te gaan met een puur product en niet met een blend.

Als een product zegt dat het Spirulina “bevat” of “omvat”, koop het dan niet. U wilt geen mengsel dat een heleboel vulstoffen bevat, samen met het effectieve supplement.

U wilt rechte spirulina; daarom wil je er zeker van zijn dat je iets krijgt dat alleen hieromheen is gecentreerd.

Je wilt ook zeker weten dat je ook voor een biologisch merk gaat.

Dit zorgt ervoor dat de juiste normen werden gevolgd en nageleefd, en dat het van de hoogst mogelijke kwaliteit is.

Als het product uit Japan komt, biologisch of niet, dan is dit niet de beste keuze in het merk.

De reden hiervoor is dat spirulina, omdat het algen is, zware metalen kan opnemen uit het water waarin het groeit.

Het is gebleken dat als spirulina uit gebieden rond Japan komt, het potentiële loodgehalte veel te schadelijk kan zijn.

Dit zijn de merken die ik heb geprobeerd en ze zijn redelijk goed.

 

spirulina voorzorgsmaatregelen veroorzaakt overdosis

 

Voorzorgsmaatregelen en problemen om op te letten

Zoals met alles, kun je te veel van het goede hebben en dat geldt ook voor spirulina.

Hoewel je het misschien leuk vindt om het aan je dieet toe te voegen en open te staan ​​voor de vele gezondheidsvoordelen die het biedt, wil je het ook niet overdrijven.

Het is aan te bevelen de juiste dosering in te nemen, die in werkelijkheid ongeveer 1-2 theelepels per dag is.

Als je dat doet, kan dat maagklachten veroorzaken of nadelige effecten hebben, wat natuurlijk nooit ideaal is.

Zoals eerder vermeld, wil je heel voorzichtig zijn met waar de spirulina vandaan komt.

Uit onderzoek is gebleken dat dit type algen in het bijzonder de materialen kan opnemen waaruit het groeit.

Als het in bepaalde wateren groeit, kan dit betekenen dat de spirulina besmet kan raken met deze potentieel giftige stoffen.

Veel van het onderzoek heeft erop gewezen dat de grootste probleemgebieden de wateren in en rond Japan en China zijn.

Sommige van de mogelijk giftige stoffen kunnen lood bevatten, wat op lange termijn schade kan veroorzaken aan zowel kinderen als volwassenen.

Weet waar je spirulina vandaan komt en ga voor iets buiten deze geïdentificeerde probleemgebieden.

Zorg er ook voor dat het een natuurlijk product is, want als je met een blend gaat, ben je misschien nooit zeker van wat er nog meer in zit.

Altijd kiezen voor biologisch kan er ook voor zorgen dat u het product van de hoogste kwaliteit krijgt.

Zorg ervoor dat u weet wat u krijgt met dit of een ander natuurlijk product waarbij de gezondheidsnormen niet noodzakelijkerwijs van kracht zijn om u de kwaliteit te garanderen die u denkt te krijgen.

Neem uw tijd wanneer u begint met het nemen van spirulina, omdat u zou willen zien hoe uw lichaam zal reageren.

Als u een zeevruchtenallergie heeft, wilt u deze algen vermijden, omdat dit een allergische reactie kan veroorzaken.

Als u andere gezondheidsproblemen heeft, zorg er dan voor dat spirulina veilig voor u is.

Voor de meeste mensen kan dit eiwitrijke superfood een uitstekend supplement zijn, maar wees er zeker van dat je geen potentiële complicaties hebt die de effectiviteit ervan kunnen verstoren.

Verhoog geleidelijk uw spirulina-inname in kleine hoeveelheden en zorg ervoor dat het geen maagklachten veroorzaakt.

Uiteindelijk zul je merken dat je ervan geniet en dat de gezondheidsvoordelen zo goed zijn dat het het zeker waard is.

Ga met een open geest en bereidheid om je lichaam de tijd te geven om je eraan aan te passen en kijk of het goed werkt voor jou!

 

Conclusie

 

U kunt zich sceptisch voelen dat slechts één voedingssupplement zoveel voordelen kan bieden, maar de feiten spreken voor zich.

Je zou je misschien onzeker voelen over spirulina omdat het vijvertjes of algen zijn, maar het is de moeite waard jezelf open te stellen voor.

Er is een reden dat spirulina in populariteit is gegroeid en is gestegen naar superfood status en het verdient elk van deze labels voor alle prachtige attributen die het bezit.

Het ding om te onthouden is dat spirulina uit de juiste bron moet komen en dat het puur, natuurlijk en organisch moet zijn.

U wilt er zeker van zijn dat u het hoogste kwaliteitsproduct krijgt, zodat u de meeste vruchten kunt plukken.Als je naar de geschiedenis kijkt, zul je zien dat dit geen nieuwe eiwitbron of nieuw geaccepteerd voedsel is; daarom moet er een geweldige verdienste zijn in wat onze voorouders zagen.

Zelfs als je voor eiwit alleen naar spirulina gaat, zal het je helpen op manieren die je je nooit had voorgesteld.

Spirulina zal ongetwijfeld een impuls blijven krijgen en deel gaan uitmaken van onze reguliere voedselvoorziening.

Hoewel je misschien niet van de smaak ervan houdt, zul je merken dat het gemakkelijk genoeg is om je favoriete gerechten of smoothies te mengen.

Je kunt er voor of na een training van genieten of elke dag een onderdeel van je maaltijden maken.

Wees consistent met het nemen, want dit zorgt ervoor dat je alles krijgt wat je wilt.

Ongeacht wat je redenen zijn om spirulina te nemen, ga met een open geest en bereidheid om dit superfood te omarmen voor alles wat het kan zijn.

Spirulina kan uw gezondheid nu en in de komende jaren ten goede komen, dus geniet van alles wat deze superfood te bieden heeft.

Nu zie je precies hoeveel potentiële gezondheidsvoordelen het kan hebben, dus zelfs als het je op een bepaald gebied helpt, is het het zeker waard.

Dit is nog een ander aspect van schoon en gezond leven dat je kan helpen je beste te zijn.

Dus begin met het omhelzen van spirulina in je dagelijks leven en zie hoe veel beter je je in het proces voelt!