Voedsel

36 NATUURLIJKE OPLOSSINGEN VOOR DROGE HOEST

36 NATUURLIJKE GENEESWIJZEN VOOR DROGE HOEST

 • Wat is droge hoest?
 • Hoe droge hoest te voorkomen?
 • Conventionele methoden
 • Kruidenoplossingen voor droge hoest
 • Do's en Dont's
 • Conclusie

Wat is droge hoest?

 

Wanneer hoesten werkt zoals bedoeld is , ruimt het de longen op van opgebouwde slijm , overtollige vloeistof of vreemde en gevaarlijke deeltjes, waardoor het een nuttig, maar ongemakkelijk symptoom is van vele ziekten en aandoeningen.

Een droge hoest omvat alle negatieve aspecten van hoesten zonder het voordeel van het opruimen van de beledigende congestanten.

Het presenteert zich vaak als een aanhoudend kietelen in de keel of longen dat blijft bestaan, zelfs na hoesten en produceert geen slijm.

Dit irriteert de longen en keel, wat een droog gevoel en extra ongemak veroorzaakt.

Na een droge hoest 's nachts presenteert de extra uitdaging van het voorkomen van slaap.

Als je last hebt van een droge hoest, vraag je je misschien af ​​hoe je het kunt genezen.

Deze lijst biedt u meer dan dertig manieren om dat vervelende kietelen in uw longen of keel te verhelpen.

Hoewel je misschien niet alle remedies bij de hand hebt, weet je aan het eind van het artikel zeker dat je er minstens één zult vinden!

Verschillende virale en bacteriële infecties veroorzaken een droge hoest, zoals verkoudheid, griep van de bovenste luchtwegen en longontsteking.

Andere aandoeningen, zoals astma en longkanker, manifesteren dit symptoom ook.

Bovendien irriteren allergenen, zoals plantensporen en huidschilfers van dieren, verontreinigende stoffen, zoals smog of rook, en irriterende stoffen, zoals stof, poeder of zand, de bekleding van de longen, wat ook kan resulteren in een droge hoest. .

Met zoveel verschillende manieren om deze aandoening te verkrijgen, is het nodig om te weten hoe je van een hoest af kunt komen en een solide repertoire aan huismiddeltjes moet hebben als we de griep- en allergieseizoenen ingaan.

Een droge hoest zelf veroorzaakt extra symptomen zoals misselijkheid, keelpijn en heesheid van de aanhoudende en ernstige hoest.

Minder vaak voorkomende symptomen zijn braken, vermoeidheid en verlies van eetlust, die optreden als gevolg van de belasting die de droge hoest op het lichaam legt.

'S Nachts kan een droge hoest leiden tot onvoldoende slaap, waardoor je moe en versleten raakt en het moeilijker wordt om de oorzaak te bestrijden.

Omdat infecties en langdurige aandoeningen een droge hoest veroorzaken, kunnen andere symptomen van de infecties of aandoeningen aanwezig zijn en een droge hoest verergeren, zoals koorts, pijn, verstopte neus en ademhalingsmoeilijkheden.

Als u denkt dat u een bacteriële infectie of kanker heeft, moet u een afspraak met uw arts maken.

Voor een virale infectie of andere irriterende stoffen, kan deze lijst u informatie geven over hoe een hoest te genezen zonder dat u uw huis hoeft te verlaten.

 

Hoe droge hoest te voorkomen?

 

Om een ​​droge hoest te voorkomen die het gevolg is van besmettelijke ziektes, was je je handen met zeep voordat je je gezicht aanraakt of eet, vooral nadat je de handen hebt geschud, alles hebt aangeraakt dat door anderen is behandeld, en tijd doorbrengt in kleine ruimtes zoals kantoren , scholen, bussen of andere openbare locaties.

Voor degenen met een gecompromitteerd immuunsysteem, houdt het bedekken van je mond met een zakdoek de door de lucht verspreide pathogenen tegen om je te infecteren.

Zakdoeken bieden ook bescherming voor mensen met astma of longkanker door de hierboven genoemde irriterende stoffen in de lucht.

Het vermijden van stoffige, meeldauwende, rokerige of vervuilde gebieden voorkomt blootstelling, maar als dit onvermijdelijk is, helpen medische maskers of zakdoeken bescherming bieden tegen de meeste deeltjes.

Een gezond dieet gevuld met vitamine D en C stimuleert het immuunsysteem en voorkomt dat infecties het lichaam vastgrijpen.

Artsen adviseren dat u veel water drinkt dat de voering van uw longen zal bevochtigen, waardoor de kleine trilhaartjes deeltjes of slijm beter uit uw longen kunnen bewegen.

Door ervoor te zorgen dat u uw lichaam van de juiste voeding voorziet, blijft het sterk genoeg om ziekten de meeste tijd af te weren.

Soms, zelfs met de juiste voedings- en preventietactieken, zijn infecties of irriterende stoffen in de lucht onvermijdelijk, bijvoorbeeld als u werkt met een zieke persoon, als u een jong kind op school hebt of als u in een huis woont waar rokers of huidschilfers van huisdieren aanwezig zijn.

In deze gevallen, wanneer een droge hoest niet kan worden vermeden, moeten oplossingen worden gezocht om verlichting te bieden!

De remedies die in dit artikel worden vermeld, zullen u leren hoe u van een hoest af kunt komen.

 

Conventionele methoden

 

De meeste droge hoest treedt op als gevolg van virale infecties waarvoor er geen geneesmiddel is.

Meestal raden artsen aan een decongestivum, een slijmoplossend middel, een hoestonderdrukker of een zuigtablet in te nemen.

Een decongestivum werkt door het verminderen van de zwelling in de getroffen sinusholtes, waardoor post-neusdruppels worden voorkomen die de oorzaak kunnen zijn van droge hoest.

Dit medicijn heeft tijd nodig om in te trappen en heeft geen directe invloed op een hoest, dus het is misschien niet de meest directe of effectieve verlichting.

Een slijmoplossend middel zuigt water uit de rest van het lichaam en in de longen, waardoor het op de voering opgebouwde slijm vochtig en los wordt gemaakt dat een hoest veroorzaakt.

Deze methode voorkomt hoesten niet; het maakt het alleen maar effectiever.

Bovendien kan een vergelijkbaar resultaat worden gereproduceerd door meer water te drinken.

Natuurlijk wilt u misschien een methode die een droge hoest 's nachts voorkomt, zodat u een volledige nacht slaap kunt krijgen.

Als dat het geval is, is deze methode niets voor jou.

Een hoestonderdrukker probeert de natuurlijke hoestreflex van het lichaam te blokkeren, hoewel veel onderzoeken hebben aangetoond dat het effect op zijn best verwaarloosbaar is en in het slechtste geval helemaal niet effectief.

Zuigtabletten bedekken de keel met speeksel en suiker en een verzachtende menthol of munt, maar ze doen niets voor de longen die in de eerste plaats een hoest veroorzaken.

Huismiddeltjes voor een droge hoest kunnen veel effectiever zijn dan deze.

Als een droge hoest een symptoom is van een bacteriële infectie of u vermoedt kanker of een ernstiger aandoening dan een virus, is overleg met een arts noodzakelijk, omdat deze antibiotica kan voorschrijven.

In de tussentijd kan symptoomverlichting door een hoest worden bereikt met behulp van sommige van deze huismiddeltjes.

Een droge hoest die het gevolg is van astma of allergieën kan worden behandeld met een antihistaminicum, dat wil zeggen een medicijn dat de histamineproductie van het lichaam blokkeert, wat leidt tot ontsteking en irritatie wanneer iemand wordt blootgesteld aan vreemde deeltjes.

Antihistaminica zijn niet altijd effectief en werken beter wanneer ze vóór blootstelling worden ingenomen.

Voor iemand die al is blootgesteld en lijdt aan een droge hoest, biedt een huismiddeltje onmiddellijke verlichting.

Als u lijdt aan een droge hoest na blootstelling aan irriterende stoffen, zijn er geen conventionele methoden om de hoest te verlichten, behalve om uit te wachten.

De volgende lijst met huismiddeltjes geeft u inzicht in hoe u een droge hoest kunt genezen en weg kunt houden!

 

Honing

 

Handig gevonden in bijna elk huis, honing biedt de meeste voordelen en opluchting als het gaat om de behandeling van een droge hoest.

Honing bezit antimicrobiële eigenschappen, die kunnen helpen bij het doden van bacteriën of virussen die de hoest kunnen veroorzaken.

Met zijn dikke viscositeit bedekt honing de keel, die zowel verlichting kan bieden tegen pijn die gepaard gaat met een droge hoest, als kan voorkomen dat het kietelen in de keel meer hoest veroorzaakt ( 1 ).

Het werkt als een betere hoest onderdrukt dan over-the-counter zuigtabletten en smaakt ook beter.

Honing kan worden toegevoegd aan een aantal van de aanvullende remedies die volgen voor extra voordelen.

Houd er rekening mee dat honing de ziekteverwekker bevat die botulisme veroorzaakt, dus geef nooit honing aan kinderen jonger dan twee jaar of mensen met een aanzienlijk gecompromitteerd immuunsysteem ( 2 ).

De meeste kinderen ouder dan twee en volwassenen zijn veilig om honing te consumeren.

Om honing te gebruiken, neem een ​​theelepel alleen, of combineer met enkele van de volgende remedies.

 

Bouillon Soepen

 

Op bouillon gebaseerde soepen zijn een van de beste behandelingen voor een hoest, vooral een die wordt veroorzaakt door een virale infectie.

Veel artsen bevelen soep aan in plaats van zelfzorggeneesmiddelen.

Afgezien van het warme water dat de keel helpt te kalmeren en slijm te verbreken, combineren de vele groenten, wortels en specerijen die in soep worden gebruikt, zich tot één voedzame remedie.

Kippensoep heeft eigenschappen die voorkomen dat witte bloedcellen snel migreren, waardoor ze zich kunnen concentreren in de getroffen gebieden.

Een Vietnamese pho maakt gebruik van verschillende van de nuttige groenten en kruiden op deze lijst, zoals ui, gember, kaneel, zwarte peper, wortels en basilicum, waardoor het een krachtpatser is van hoestbestrijdende voeding.

 

Appelcider azijn

 

Apple cider azijn is een go-to voor verschillende huismiddeltjes geworden.

Dit komt niet als een verrassing, omdat de zure vloeistof verschillende voordelen biedt die afkomstig zijn van de probiotische "moeder" die wordt aangetroffen in ongefilterde versies.

Het zuurgehalte helpt kiemen te doden en de heilzame probiotica bestrijden schadelijke bacteriën.

Vanwege zijn populariteit, heb je waarschijnlijk al wat appelaciderazijn thuis.

Meng een eetlepel met een gelijke hoeveelheid honing in een 8 oz. glas warm water om de rustgevende voordelen te ervaren.

De azijn zelf smaakt slecht, maar het reliëf zal het zeker waard zijn ( 3 ).

Neem niet meer dan drie keer per dag appelciderazijn, omdat de hoge zuurgraad maagklachten kan veroorzaken.

 

Citroenen en limoenen

 

Omdat citrusvruchten, citroenen en limoenen grote hoeveelheden ascorbinezuur of vitamine C bevatten .

Je kent deze vitamine vanwege zijn immuunbevorderende eigenschappen, dus het nuttigen van een vrucht met zo'n hoge hoeveelheid vitamine C kan genezing sneller helpen.

Als een zuur kan vitamine C ook helpen om slijm af te breken en bacteriën te doden, beide die de boosdoener zijn achter een droge hoest.

Als u citroen wilt gebruiken, maakt u een hete thee en mengt u vers geperste citroen- of limoensap in de thee ( 4 ).

Honing kan worden toegevoegd voor smaak en extra voordelen zoals eerder geïllustreerd.

Afgezien van de voordelen van citroen kalmeert hete thee de keel en kan tijdelijk symptoomverlichting bieden.

 

Eucalyptus

 

Sommige moderne geneesmiddelen gebruiken eucalyptus voor hoest en longcongestie, omdat het al honderden jaren op die manier wordt gebruikt.

De bladeren bieden een verdunde topische oplossing die op de borst kan worden aangebracht, omdat de sterke, muntachtige geur de luchtwegen opent en ontstoken luchtpijptakken afkoelt.

Het koelt en kalmeert niet alleen het getroffen gebied, maar het is zelfs bekend slijm los te maken, zodat hoesten productiever zal zijn.

Een paar druppels eucalyptusolie kunnen voor een soortgelijk effect aan een stoombad worden toegevoegd, maar u moet de olie nooit onverdund gebruiken, omdat het zeer krachtig is.

Verdund met een dragerolie, kan de olie van de eucalyptus op de huid worden aangebracht net zoals de bladeren kunnen zijn ( 5 ).

 

Gember

 

Gember verlicht twee droge hoestsymptomen.

Als bronchodilatator zet gember de bronchiën in de longen uit, waardoor de luchtstroom toeneemt ( 6 ).

Dit helpt om hoesten effectiever te maken.

Gember biedt ook pijnverlichting als een ontstekingsremmer.

Omdat veel van de oorzaken van een droge hoest leiden tot ontstoken luchtwegen of keel, kalmeren de ontstekingsremmende eigenschappen van gember het ongemak veroorzaakt door deze ontsteking.

Gember kan op verschillende manieren worden geconsumeerd.

 • Maak een thee met vers geraspte gember gedrenkt in kokend water. Voeg na het persen honing toe en drink driemaal per dag voor een optimale verlichting. Dit afkooksel zorgt voor een pittige, verwarmende traktatie.
 • Het kauwen van verse gemberplakjes kan ook helpen, hoewel de kruidigheid misschien onaangenaam is. Een suikerlaag maakt de gember smakelijker.
 • Het wrijven van gemberplakken op de borst zorgt voor verlichting door de oliën en dampen.
 • Hoewel minder effectief, in een snuifje, werken gedroogde gemberstukjes of gemberpoeder ook. Sommige voorverpakte thees bevatten ook de wortel en kunnen ook worden gebruikt.

 

Salt Water

 

De reden dat een zout watergorgel een nuttig hulpmiddel blijkt te zijn bij het bestrijden van hoest, komt voort uit het feit dat het water opdroogt.

Deze antimicrobiële eigenschap maakt water dodelijk voor ziekteverwekkers die zich in uw keel kunnen bevinden en het kan helpen om het waterige slijm op te lossen dat ook krassen in de keel veroorzaakt ( 7 ).

Meng minder dan een theelepel zout met 8 ounce warm water en gorgel 15-20 seconden per keer totdat het mengsel verdwenen is.

Kinderen jonger dan zes jaar mogen niet proberen gorgelen met vloeistoffen, omdat dit een verstikkingsgevaar oplevert en vaak niet effectief is vanwege hun onvermogen om goed te gorgelen.

 

Stoom

 

Stoom voegt vocht toe aan de sinussen na te zijn uitgedroogd door een verkoudheid of griep en kan helpen bij het losmaken van slijm en het kalmeren van alle pijn die gepaard gaat met een droge hoest.

Voeg een paar druppels etherische oliën toe die verder in deze lijst staan ​​om nog meer directe verlichting te bieden.

Als u geen essentiële oliën bij de hand hebt, kunnen de meeste theeën, pepermuntjes of wortels ook in de stoom worden gebruikt.

Om te stomen, kook water en laat het dan zitten totdat het niet te warm is voor menselijk gebruik.

Plaats een handdoek over je hoofd en leg je gezicht op de kom, adem tien minuten in.

 

Pepermunt

 

Pepermunt, een ander muntachtig, kalmerend kruid, zorgt voor verkoeling en rustgevende verlichting om een ​​hoest te laten drogen.

Hoewel er onvoldoende bewijs is gevonden om de effectiviteit ervan te bewijzen, zullen de meeste mensen nog steeds verlichting vinden voor een pijnlijke, krassende keel door het verkoelende effect dat pepermunt heeft ( 8 ).

Pepermunt kan op verschillende manieren worden ingenomen.

Als hard snoepje of kauwgom bedekt het de keel en biedt het verlichting van de jeuk die hoest veroorzaakt, samen met het verkoelende effect van de munt.

Wanneer het als thee wordt ingenomen, hydrateert het het lichaam en de hete thee breekt slijm in de keel af, wat verdere irritatie kan veroorzaken.

 

Bevochtiger

 

Luchtbevochtigers blijken om verschillende redenen een van de beste reliëfs voor een hoest te zijn.

Droge, droge lucht kan de bekleding van de keel en de longen irriteren, dus een luchtbevochtiger voegt het nodige vocht toe aan de lucht.

De toegevoegde vochtigheid maakt slijm los en maakt de ademhaling gemakkelijker en minder pijnlijk tijdens de nacht, waardoor hoesten mogelijk wordt voorkomen ( 9 ).

Griepvirussen geven ook de voorkeur aan koude, droge plaatsen, dus een luchtbevochtiger kan helpen om een ​​virale infectie af te weren.

Er zijn veel soorten luchtbevochtigers waaruit u kunt kiezen, maar welke u kiest, is niet zo belangrijk als het onderhoud ervan.

U moet uw bevochtiger na elk gebruik schoonmaken om te voorkomen dat ziekteverwekkers zich binnenin opbouwen en zich verspreiden via het apparaat.

 

Tea Tree Oil

 

Tea tree olie staat bekend om zijn krachtige antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Dit maakt de olie gevaarlijk om alleen te gebruiken, maar kan aanzienlijke verlichting bieden bij correct gebruik ( 10 ).

Het toevoegen van een paar kleine druppels tea tree olie aan een stoombad zorgt ervoor dat de olie verdampt met de stoom en veilig de luchtwegen binnendringt, wat de voordelen van de olie oplevert.

De sterke, mentholachtige geur opent de luchtwegen en kalmeert de longen.

Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan een veilige olie zoals amandel- of olijfolie en deze op de borst wrijven om de voordelen te ervaren.

 

Rock snoep

 

Net als honing en zuigtabletten helpt de suiker in rotssuikergoed om de keel te bedekken en speekselvloed te veroorzaken, wat helpt bij het afbreken van slijm, verzachtende pijn en het voorkomen van kietelen of jeuk dat extra hoesten kan veroorzaken.

Op deze manier werkt het als een hoestonderdrukker.

Hoewel het niet zo heilzaam of voedzaam is als andere opties zoals honing, kan het in een snuifje worden gebruikt als er geen andere huismiddeltjes beschikbaar zijn.

Je kunt je eigen snoep maken door suiker en glucosestroop te smelten, aroma toe te voegen en in vormen te gieten of op een met bakpapier beklede bakvorm.

Om meer voedzame zuigtabletten te maken, kan honing, citroen en vitamine C worden toegevoegd aan het mengsel voor een remedie die onderweg is.

 

Knoflook

 

Hoewel het niet de meest smakelijke remedie is als het uit zichzelf wordt genomen, heeft de geschiedenis aangetoond dat knoflook significante antimicrobiële eigenschappen heeft , maar ook een algemene booster voor het immuunsysteem ( 12 ).

Om knoflook te gebruiken, 2-3 kruidnagel verbrijzelen en koken in water en honing toevoegen naar smaak.

Voeg voor een andere optie knoflookteentjes toe aan een pot honing en laat de pot een dag of zo in de zon staan ​​tot de honing naar knoflook smaakt.

Een theelepeltje om de paar uur zal pijn verlichten en het tintelen voorkomen dat droge hoest veroorzaakt.

Je kunt ook knoflook consumeren door het toe te voegen aan hartige gerechten, vooral soepen, voor een smakelijkere genezing.

 

Ui

 

Kruidengenezers hebben al eeuwenlang een ui gebruikt voor hoest en aspiratieklachten.

In het moderne tijdperk wordt ui beweerd antivirale eigenschappen te hebben.

Enkele klassieke remedies voor hoesten zijn onder andere:

 • Maak een thee door de ui met honing te koken en te persen voor het opdienen. Knoflook, radijs, zout en waterkers kunnen worden toegevoegd voor extra voordelen.
 • Mix met een blender baby-uien met honing, citroensap en radijs ( 13 ).
 • Ui maakt ook een geweldige soep, ofwel als basis voor de Franse ui, of een gezonde toevoeging aan kip of rundvleesstoofpot. Een hele ui, in tweeën gesneden, kan worden gegooid in een pot met een sudderende bouillon om de meeste voedingsstoffen uit de knolselderij te extraheren.

 

Warme melk en honing

 

Zoals eerder vermeld, heeft honing alleen veel eigenschappen die een droge hoest tijdelijk kunnen voorkomen en genezen.

Het drinken van warme melk met honing kan zorgen voor warmte, die de keel zal kalmeren en de geruststellende effecten van melk zal bieden.

Hoewel een magnetron kan worden gebruikt, kan het sommige van de nuttige eiwitten in melk beschadigen, dus het wordt aanbevolen om het op laag vuur op een laag vuur te verwarmen en de honing toe te voegen na het serveren.

Het ontspannende effect van dit middel helpt de hoestreflex te voorkomen die soms de oorzaak is van een droge hoest, waardoor u of een kind 's nachts doorslaapt.

 

Cayenne peper

 

De hitte van capsaicin in cayennepeper opent de sinussen en maakt slijm los, dat in de keel kan weglekken en een droge hoest kan veroorzaken.

De hitte verhoogt ook de bloedstroom in het lichaam, waardoor het sneller geneest.

Afgezien van de voordelen voor de warmte, heeft cayennepeper verschillende vitamines die het lichaam ten goede komen, zoals vitamine A en C.

Aangezien een hele peper te heet kan zijn, neem dan cayennepeper gemengd met appelciderazijn en honing voor een immuniteitsverhogende tonic.

Voor een smakelijkere oplossing, voeg cayennepeper toe aan een kip of andere soep op basis van bouillon voor een pittige, smaakvolle oplossing.

 

Hete douche

 

Als een stoom, opent een warme douche de luchtwegen, die zowel vocht aan de droge longen en keel en warmte bieden.

De hitte heeft het extra voordeel van het verhogen van de bloedstroom, waardoor het lichaam sneller kan genezen.

Het ontspannende effect van warme douches vermindert ook stress, wat de genezing kan remmen ( 14 ).

Om een ​​douche extra effectief te maken, kunnen essentiële oliën of Epsom-zouten met eucalyptusgeur worden toegevoegd om dampen vrij te maken die helpen de luchtwegen te verwijderen.

Zelfs een douchegel met een muntachtige geur zal enkele rustgevende dampen geven tijdens een warme douche.

 

Gladde iep

 

Gladde iep werkt als een natuurlijk smeermiddel en pijnstiller; veel commerciële zuigtabletten gebruiken het als ingrediënt ( 15 ).

Het helpt ook bij het produceren van slijm en helpt een droge hoest te verminderen die wordt veroorzaakt door stof of allergenen.

Als je geen pastille kunt vinden met glibberige iep, maar het schorspoeder bij een plaatselijke kruidenier kunt vinden, kun je een thee maken door water te koken en glad ieppoeder met honing in het water te mengen.

Houd er rekening mee dat gladde iep niet veilig is voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

 

Zwarte peper

 

Zwarte peper verhoogt de bloedtoevoer naar de keel, waardoor het lichaam sneller kan genezen.

Net als andere kruiden, helpt het om de luchtwegen te openen en het slijm af te tappen, waardoor congestie ontstaat of de postnasale infusie verantwoordelijk is voor een droge hoest.

Een manier om zwarte peper te nemen is door het in water te koken en gedurende tien minuten steil te maken.

Meng met honing en drink.

Anders kan het opnemen van zwarte peper in soeprecepten alle voordelen van de peper bieden, evenals de voordelen van de rest van de soepingrediënten.

Zwarte peper gaat ook goed in gekruide theesoorten, zoals chai, waardoor het kruiden smakelijker kan worden.

 

Wortels

 

Als wortel met vitamine C helpen wortelen hoesten en piepen te voorkomen,aangezien de vitamine als een antioxidant werkt ( 16 , 17 ).

Juiced, een wortel biedt een koele, kalmerende en zoete drank om de ontsteking veroorzaakt door een droge hoest te compenseren.

Het eten van rauwe of gekookte wortels biedt dezelfde voedingsvoordelen, hoewel het toevoegen van wortels aan een soep zal helpen om meer van de voedingsstoffen in de bouillon te extraheren, wat een verwarmende, heerlijke en voedzame remedie voor hoest-veroorzakende virussen oplevert.

 

druiven

 

Druiven zijn een andere koele, verzachtende traktatie voor een droge hoest.

De antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen van druiven maken ze tot een geweldige oplossing ( 18 ).

Voor deze droge hoest remedie, eet ofwel druiven geheel en rauw of koop een kruik druivensap om te profiteren van deze vrucht.

 

rozijnen

 

Aangezien rozijnen gedroogde druiven zijn, kunnen ze enkele van dezelfde voordelen hebben als druiven, maar in een krachtigere vorm ( 19 ).

Een kalmerende siroop kan worden gemaakt door rozijnen te mengen met water en suiker en in een dikke siroop te koken.

Afgezien van de antioxidanten in de rozijnen, bedekt de siroop de keel en biedt verlichting van pijn of jeuk.

 

noten

 

Naast een voedzame en lekkere snack, hebben noten, vooral amandelen, ontstekingsremmende eigenschappen die de ontstoken luchtwegen en keelvoering van een hoestlijder kunnen kalmeren ( 20 ).

Je kunt noten rauw eten of ze 8-10 uur laten weken en ze mengen met notenboter met honing en een snufje zout.

Eet het equivalent van 2-4 noten drie keer per dag voor de meeste voordelen.

 

Gelatine

 

Met zijn dikke, slijmachtige textuur kan gelatine worden gebruikt om verlichting te bieden tegen een zere keel.

Los een gelatinepakket op in heet water en drink een keer afgekoeld.

De reden dat deze oplossing voor droge hoest werkt, is dat het de bekleding van de keel bedekt om een ​​droge hoest te voorkomen en de pijn te verlichten.

De eiwitten in de gelatine kunnen ook helpen het lichaam te genezen en zichzelf te herstellen.

 

Kruidenoplossingen voor droge hoest

 

teas

 

Kruidenthee biedt een warme, rustgevende drank voor droge hoest.

Groene thee , omdat ze niet zo lang ouder zijn, bevatten meer antioxidanten die ook hoest kunnen verlichten.

Gemengd met honing en citroen, thee kan een geruststellende en heilzame drank te bieden tijdens een smerige gekocht van een hoest.

Elke hete vloeistof zal helpen, maar thee biedt extra voordelen en smaak ( 21 ).

 

Kurkuma

 

Kurkuma is een krachtig kruid voor het verlichten van longgerelateerde aandoeningen, zoals hoest of astma.

De olie is effectief in het verwijderen van sputum, waardoor de hoest wordt verlicht ( 22 ).

Je kunt een eenvoudig kurkuma tonicum maken door het met wat water te sudderen, maar een heerlijkere remedie is om een ​​pot met gouden chai te brouwen.

Om gouden chai te maken, kook je kurkuma, kaneel, kardemom, kruidnagel, zwarte peper, een snufje zout en honing.

Als je klaar bent met brouwen, serveer met een beetje melk voor een latte.

 

Kaneel

 

Kaneel werkt als een krachtige antimicrobiële en antioxidant, beide nuttige eigenschappen bij het bestrijden van een chronische hoest ( 23 ).

De warmte van kaneel kan ook de bloedstroom verhogen en genezing bevorderen.

Neem kaneel als thee , toegevoegd aan thee of je appelcider azijn tonic, of meng met honing en neem een ​​klein theelepel wanneer je verlichting nodig hebt van je hoest.

 

Marshmallow Root

 

Marshmallow-wortel werkt door zwelling in water en creëert een slijmlaag, die helpt om onproductieve droge hoest te verlichten ( 24 ).

Deze heilzame wortel kan als een thee op zichzelf worden ingenomen of worden gecombineerd met andere heilzame kruiden en specerijen voor een genezende behandeling.

 

anijszaad

 

Dit kruid maakt slijm los en verlicht een zere keel wanneer het als thee wordt ingenomen, vooral met andere heilzame kruiden zoals heemstwortel en tijm ( 25).

Steek anijs in 5-8 minuten in bijna kokend water en drink de resulterende thee.

Een aantal andere kruiden en specerijen kunnen worden toegevoegd om de thee te aromatiseren, of zorgen voor extra hoestverlichtende eigenschappen.

 

Tijm

 

Hoewel tijm nog niet genoeg is bestudeerd om zijn effectiviteit te bewijzen, zweren veel mensen er nog steeds mee.

Om te gebruiken, meng gedroogde tijm of gekneusde verse tijm en kook gedurende acht minuten in een thee.

Zelfs als de tijm zelf geen voordelen biedt, zal de warme thee wat verlichting bieden bij een hoest.

Gecombineerd met andere kruiden zoals anijs of marshmallow wortel, is tijm enigszins effectief gebleken ( 26 ).

 

Oregano

 

Een heerlijke Italiaanse specerij, oregano brouwt een verrassend nuttige thee die wordt gezegd om slijm los te maken en zere kelen te kalmeren.

Sterke oregano bladeren in bijna kokend water gedurende 8-10 minuten en drink de thee gedurende de dag om alle voordelen te ervaren.

Een andere manier om oregano te consumeren is om het toe te voegen aan soepen voor extra smaakstoffen en zodat de voedingsstoffen volledig worden geëxtraheerd en geconsumeerd.

 

lijnzaad

 

Oude genezers schreven regelmatig lijnzaad voor een hoest en veel traditionele markten bevelen het voedsel voor longgerelateerde aandoeningen nog steeds aan.

Het is een bekende ontstekingsremmer, wat een reden kan zijn waarom het werkt ( 27 ).

Flaxzaden kunnen worden gekookt met water en worden gegeten als thee, of ze kunnen worden gegeten met een granola-mengsel of worden gemengd met een smoothie.

Als voedsel hebben ze verschillende kookeigenschappen en gebruiken, dus je zult gemakkelijk een manier vinden om ze op te nemen in je dieet tijdens je gevecht met een droge hoest.

 

IJsland Moss Thallus

 

De antitussieve en abirriterende eigenschappen van deze lichen hebben het tot honderden jaren geleden een go-to-kruid voor droge hoest gemaakt, omdat het een slijmlaag biedt die de keelvoering kalmeert en extra hoesten voorkomt.

Het kan worden genomen als een thee met andere heilzame kruiden ( 28 ).

 

Ribwort Weegbree Blad

 

Dit kruid werkt door zwelling in water en creëert een slijmlaag die de bekleding van de keel bedekt, pijn verlichten en werken als een hoestonderdrukker ( 29 ).

Genomen als thee met andere kruidenremedies, kan dit de broodnodige verlichting bieden voor droge hoest.

 

Basilicum

 

Basilicum heeft krachtige antioxiderende eigenschappen waardoor het niet alleen nuttig is als een middel tegen droge hoest, maar het kan ook helpen sneller te genezen en je kwaal te genezen, wat de droge hoest veroorzaakt ( 30 ).

Gedroogde basilicum kan worden gedrenkt om thee te maken, of verse basilicum kan worden geplet als een pasta en vermengd met gember en honing voor een remedie die drie keer per dag wordt ingenomen voor het meeste voordeel.

 

Indiase drop

 

De ontstekingsremmende eigenschappen van Indiase drop helpen om de ontstoken luchtwegen te kalmeren als ze last hebben van droge hoest ( 30 ).

De wortel heeft ook anti-allergene eigenschappen, dus als een droge hoest wordt veroorzaakt door allergieën, kan dit de beste oplossing voor u zijn.

Dit kruid maakt een helende thee die kan worden gedronken vanwege de voordelen, of het kan worden toegevoegd aan andere thee voor een heerlijkere mix.

Gekookt met water en honing kan een smakelijke hoestsiroop worden gemaakt.

 

Do's en Dont's

 

do's

 • Bedek je mond als je hoest om verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen.
 • Drink veel vocht, dat je lichaam nodig heeft om overtollig slijm weg te spoelen en zichzelf te genezen.
 • Was uw handen na het aanraken van iets op openbare plaatsen, handen schudden of hoesten.
 • Krijg voldoende rust zodat je lichaam kan genezen.
 • Eet regelmatig, voedzame maaltijden, vooral hoestbuien, om het lichaam te helpen zichzelf te herstellen terwijl het geneest.

don'ts

 •  Vermijd plat op uw rug liggen, omdat dit slijm in de longen kan veroorzaken.
 • Vermijd roken, vreugdevuur rook, verontreinigende stoffen, stoffige gebieden of allergenen.
 • Vermijd zware activiteiten.
 • Blijf weg van mensen die mogelijk besmet zijn met verkoudheid of griep.
 •  Vermijd voedsel dat de slijmproductie kan verhogen, zoals gefrituurd voedsel en zuivelproducten.

 

Conclusie

 

Droge hoest blijft een van de meest onaangename symptomen van meerdere ziekten en aandoeningen.

Of het nu pijn veroorzaakt of misselijk is, slaap voorkomt, of zo hardnekkig groeit dat het uw dagelijks leven beïnvloedt, niemand wil te lang lijden aan deze kwaal.

Hoewel de meeste virussen alleen met de tijd kunnen worden genezen en de meeste bacteriële infecties de behandeling van een arts nodig hebben, biedt deze lijst met huismiddeltjes u hopelijk een artillerie van ideeën om het symptoom te bestrijden.

Zelfs als de oorzaak niet zo gemakkelijk kan worden verholpen, kunnen deze middelen comfort bieden, rustgevende pijnverlichting en een goede nachtrust voor de patiënt.

Iedereen reageert anders op verschillende remedies, dus probeer verschillende uit, en in verschillende combinaties, om te zien welke je helpen.

Sommige ingrediënten zijn misschien moeilijker te vinden dan andere, maar de meeste van deze ingrediënten bevinden zich al in uw keukenkastje of kunnen worden bereid met de ingrediënten daar.

Of je nu een kruidenremedie probeert, zoals marshmallow-wortel, een kurkuma-gebaseerde "gouden chai", een tea tree oliedamp wrijven, of een directer middel zoals stomen of een warme douche nemen, elk van deze methoden zal je helpen op je reis naar jezelf opnieuw voelen.

36 NATUURLIJKE OPLOSSINGEN VOOR DROGE HOEST