Groente en Fruit

4 GEZONDE EIGENSCHAPPEN  VAN MANGOSTEENSAP

Het drinken van mangosteensap is een uitstekende manier om je algehele gezondheid te verbeteren, dankzij de unieke voedingssamenstelling.

 • Wat is mangosteensap?
 • Voordelen van mangosteensap
  • Huidsverzorging
  • Verminder ontstekingen
  • Tandvleesaandoeningen
  • Antioxiderende effecten
 • Referenties
 • Comments

Wat Is Mangosteensap?

Mangosteen-sap is het sap dat wordt geperst uit de mangosteenvrucht, die afkomstig is van een groenblijvende boom in Indonesië. Ondanks de taaie buitenste schil van deze vrucht, is de innerlijke vrucht sappig en zacht, vaak vergeleken met een perzik . Het fruit en het sap een citrussmaak en een breed scala van nutriënten, waaronder diverse vitaminen en mineralen , zoals dieet vezel , magnesium , vitamine C , ijzer en kalium , onder anderen. Deze vrucht bezit ook een zeldzame vorm van antioxidant, xanthonen genaamd, die aanzienlijke gevolgen voor de gezondheid van het lichaam kunnen hebben.

Mangosteen1 - 4 GEZONDE EIGENSCHAPPEN  VAN MANGOSTEENSAP

Voordelen Van Mangosteensap

De krachtige voordelen van mangosteensap zijn onder meer het vermogen om de gezondheid van de huid te verbeteren , vroegtijdige veroudering te voorkomen, ontstekingen te verminderen en zich te beschermen tegen tandvleesaandoeningen.

Huidsverzorging

De xanthonen die in mangosteensap worden gevonden zijn vrij zeldzaam en worden niet gevonden in veel algemeen gegeten voedsel . Deze antioxidanten zijn in staat om oxidatieve stressveroorzaakt door vrije radicalen te voorkomen, het uiterlijk van rimpels te minimaliseren, ouderdomsvlekken te elimineren en zelfs de elasticiteit van de huid te verbeteren, waardoor je er langer jonger uit kunt zien.

Verminder ontstekingen

De verschillende ontstekingsremmende stoffen in dit sap kunnen helpen bij veel voorkomende aandoeningen, waaronder artritis , jicht , prikkelbare darmsyndroom en hoofdpijn , en vele andere.

Tandvleesaandoeningen

Onderzoek heeft aangetoond dat het antibacteriële en antioxiderende vermogen van dit sap kan helpen bij het voorkomen van veel voorkomende infecties van de mond, wat kan leiden tot tandvleesaandoeningen.

Antioxiderende effecten

Niet alleen de antioxidanten in dit sap helpen met huidverzorging, kunnen ze ook de ontsteking te verminderen in het cardiovasculaire systeem, helpen met de bloeddruk controle , en zal de effectiviteit van het immuunsysteem tegen ziekteverwekkers en andere ontstekingen die kunnen leiden tot chronische ziekten te stimuleren.

4 GEZONDE EIGENSCHAPPEN  VAN MANGOSTEENSAP