Voedsel

5 BESTE OREGANO VERVANGERS

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - 5 BESTE OREGANO VERVANGERS

betaal - 5 BESTE OREGANO VERVANGERS

Er zijn nogal wat oregano- vervangers die je in de meeste kruidenrekken kunt vinden , voor het geval je je favoriete kruid tekort komt.

 • Wat is Oregano?
 • Oregano vervangers
  • Tijm
  • Basilicum
  • Salie
  • Marjolein
  • rosmarijn

Wat Is Oregano?

Oregano is een aromatische bloeiende plant uit de muntfamilie , waarvan verse en gedroogde bladeren vaak worden gebruikt als een kruid in culinaire toepassingen, met name de mediterrane en Euraziatische landen. Dit kruid kan veel verschillende smaken hebben, afhankelijk van de variëteit, variërend van kruidig ​​en aromatisch tot subtiel en zoet.

Oregano lijkt veel op marjolein, en de twee worden vaak door elkaar gebruikt door chef-koks. In feite wordt oregano vaak "wilde marjolein" genoemd. Gelukkig, of je gewoon hebt opraken van oregano of moet koken rond een kruiden- allergie , zijn er tal van goede alternatieven voor oregano.

Oregano Vervangers

De beste oregano-vervangers zijn onder andere tijm , rozemarijn , marjolein, basilicum en salie .

Tijm

Dit populaire en sterk gearomatiseerde kruid is nauw verwant aan oregano en is ook lid van de mintfamilie. Hoewel de bladeren er anders uitzien, is het effect dat tijm  kan hebben op je maaltijden vrij vergelijkbaar met oregano, en deze specerij kan worden gebruikt als vervanging in een gelijke hoeveelheidverhouding - 1: 1

Basilicum

Een ander populair alternatief, basilicum, werkt goed als vervanging voor hartige gerechten met een sterke smaak, met name  Italiaanse stoofschotels en sauzen. In die culinaire context is het verschil erg moeilijk te detecteren.

Salie

Of je nu kip , groenten of soep maakt, salie is altijd een uitstekende vervanging voor oregano. U zult verse salie, indien mogelijk , willen gebruiken , omdat de gedroogde vorm niet zo veel lijkt op de smaak van oregano.

Marjolein

De beste vervanging voor oregano is marjolein, omdat de twee zeer nauw verwant zijn en zeer vergelijkbare smaken hebben. Marjolein behoudt zijn smaak niet als hij lange tijd wordt gekookt  , dus voeg hem aan het einde van je recept toe voor het beste resultaat.

rosmarijn

Hoewel rozemarijn is iets zoeter en meer  krachtiger dan oregano, als je in een snuifje in de keuken, een paar stengels van rozemarijn kan uw maaltijd een pittig, smaakvolle geven beet .

 

5 GEWELDIGE OREGANO- VERVANGERS

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - 5 BESTE OREGANO VERVANGERS

betaal - 5 BESTE OREGANO VERVANGERS