Dieet en Gewichtsverlies

5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

smoothie girl - 5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES

Afvallen is de afgelopen decennia een van de meest populaire gezondheidsthema's geworden. En dit geldt vooral sinds de introductie van fast food. Immers, met al hun slecht verleidelijke tarieven, het is praktisch een 90 graden muur klim zeggen "Nee!" Voor hen. Ben je het daarmee eens?

En dit is de reden waarom gewichtstoename, obesitas en overgewicht een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in de wereld van vandaag zijn geworden. Ja, dit gebeurt niet alleen in de VS, maar eigenlijk ook in de meeste landen over de hele wereld.

Gelukkig zijn er bewezen effectieve manieren om deze alarmerende gezondheidsproblemen daadwerkelijk te verhelpen. En nee, we vertellen je niet om jezelf te verhongeren of om wattenballen te eten. We zijn tenslotte geen gezondheidsproblemen. Waar we het over hebben zijn gezonde en gezonde manieren om die extra kilo's efficiënt kwijt te raken .

Wat is het dan? Wel, we suggereren een dagelijks regime van gezonde maaltijden, natuurlijk ... zoals het eten van meer fruit en groenten .

En we weten wat u misschien denkt. Je hebt amper tijd om te ontbijten, hoe krijg je de tijd om die groenten en fruit voor te bereiden, te koken en te munchen? Nou, heb je gehoord van het drinken van je dagelijkse greens ?

Sappen versus Smoothies

fruit and veggie smoothies 1024x667 - 5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

Kortom, er zijn twee methoden om uw fruit en groenten te drinken. En dat is om ze te laten smelten of mengen.

Wat is sap?

Nou, het betekent precies hoe het klinkt. U extraheert de vloeibare inhoud van fruit en groenten met behulp van een gereedschap of machine. Om dit te doen, kunt u handgereedschap gebruiken zoals fruitpersen of ruimers, of dure high-end machines zoals een centrifugale of kauwende sapcentrifuge. Handzame juicers werken echter alleen met citrusvruchten, zijn te gedoe om te gebruiken en zijn niet echt effectief in het persen van sap van de meeste groenten. Dus de meeste mensen die sap maken, moeten meestal in dure machines investeren.

Sommige mensen maken sap om hun maaltijden aan te vullen met de toegevoegde micronutriënten van vers fruit en groenten. Maar er zijn ook anderen die deze voedzame, dichte vloeistoffen hun volledige dieetregime maken. Echter, voedingsdeskundigen hebben de neiging om te ontmoedigen de laatste omdat ...

 • Het levert je niet voldoende voedingsvezels op.
 • Het zal je ook niet genoeg eiwitten geven.
 • Het kan een behoorlijk duur dieet zijn.
 • Het is niet zo vullend als gewone maaltijden, dus je kunt vaak hongergevoel krijgen.

Wat is nu aan het mixen?

Om het duidelijk te zeggen, het is eigenlijk een andere term voor het maken van smoothies , waarover we al eerder hebben geschreven.

En in tegenstelling tot bij het maken van sap, zorgt het maken van groene smoothies niet alleen voor voldoende micronutriënten uit de groenten en fruit , maar ook voor de vezels . Dit komt omdat je bij het maken van smoothies het hele fruit en / of de groente kunt gebruiken. Afgezien daarvan bevatten de meeste smoothie-recepten ook eiwitbronnen zoals melk, sojamelk of yoghurt (met name Griekse yoghurt).

Daarbovenop heb je niet echt gespecialiseerde machines nodig om smoothies te maken. Een eenvoudige blender of keukenmachine doet het prima.

Dus niet alleen zijn smoothies meer vullend voor je buik , maar ze bieden eigenlijk ook meer voeding aan het lichaam . (Om nog maar te zwijgen van, veel goedkoper en handiger.) Dit geldt vooral als je werkt met superfoods zoals bosbessen, spinazie of appels. Klinkt geweldig, toch?

Bovendien is het gebruik van hele vruchten of groenten zeker minder verspilling dan zeggen ... het weggooien van de mulsachtige vezelachtige pulp omdat ze gewoon vies smaakt (omdat al het lekkere sap eruit is gehaald). Denk je niet?

Om je smoothies echter effectief te maken om je te helpen die ongewenste extra kilo's kwijt te raken, moet je de juiste ingrediënten hebben. Of moeten we zeggen, de juiste micronutriënten. Wat zijn ze precies? Nieuwsgierig? Lees dan verder.

Gewichtsverlies Essentials

Volgens voedingsdeskundigen en gezondheidswerkers zijn hier enkele van de essentiële micronutriënten die u in uw dagelijkse voeding moet opnemen als u dat gezonde gewicht wilt verkrijgen en behouden .

 

fiber rich food 1024x683 - 5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

Vezel

Een onmisbare voedingsstof voor het behoud van een gezond gewicht. Glasvezel helpt niet alleen de spijsvertering te reguleren , maar zorgt er ook voor dat u langer verzadigd voelt . Het vertraagt ​​eigenlijk je spijsvertering, wat op zijn beurt helpt bij het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel . Bovendien werkt het als een spons in de dikke darm en het darmkanaal. Het absorbeert eigenlijk gifstoffen en overtollig cholesterol en spoelt deze met het afval weg. Topbronnen van vezels zijn volle granen, bruine rijst en allerlei bladgroenten.

Magnesium

Dit mineraal helpt bij het reguleren van verschillende lichaamsfuncties , zoals spiercontracties en hartritme. Het helpt uw bloedglucose- en insulineniveaus efficiënt onder controle te houden . Het stimuleert ook het biologische proces genaamd lipolyse , dat is het afbreken van opgeslagen vetcellen om energie vrij te maken . De beste bronnen van magnesium zijn spinazie, snijbiet, yoghurt en amandelen.

Calcium

Uitstekend voor tanden en botten , calcium is ook een voedingsstof die u moet opnemen in uw plannen voor gewichtsverlies. Waarom? Omdat het zichzelf bindt aan vetcellen in het darmkanaal en voorkomt dat ze worden opgenomen door het lichaam . Je kunt calcium krijgen van spinazie, boerenkool, sojabonen en zuivelproducten.

Selenium

Het is een essentiële voedingsstof voor het hebben van een gezonde schildklier , wat betekent dat het belangrijk is bij de productie van hormonen . Hormonen zijn degenen die helpen bij het toezicht op de meeste biologische functies, waaronder de spijsvertering, het metabolisme en de productie en consumptie van energie. De belangrijkste bronnen van selenium zijn geelvintonijn, sardines, kalkoen, kip en Braziliaanse noten.

Eiwit

Net als vezels houdt eiwit ook effectief de munchies op afstand . Maar in tegenstelling tot vezels kan het menselijk lichaam eiwitten verwerken, maar het kost veel meer energie dan andere voedingsstoffen. En het bevordert ook meer spiermassa dan vet, waardoor je lichaam ook meer calorieën verbrandt . Dit betekent dat hoe meer eiwitten je eet, hoe meer spiermassa je hebt en hoe meer lichaamsvet je verbruikt voor energie. De meeste dierlijke producten bevatten eiwitten, maar uitstekende bronnen zijn zeevruchten, kippenvlees en eieren en zuivelproducten. Sommige groenten zoals spinazie, boerenkool en broccoli hebben ook eiwitten.

 

rich in vitamin C 1024x683 - 5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

Vitamine C

Hoewel het niet direct vet of cholesterol verbrandt, helpt vitamine C wel bij de oxidatie van lichaamsvet tijdens inspanning . Dus het helpt je om meer vet te verbranden als je traint . Alle soorten fruit en sommige groenten zijn uitstekende bronnen van vitamine C, maar de belangrijkste bronnen zijn acerola-kers, guave, paprika, aardbeien, boerenkool en kiwi's.

B-vitamines

Net zoals vitamine C verbranden B-vitamines overtollig vet technisch niet, maar ze helpen wel bij het metaboliseren van koolhydraten, vet en eiwitten . Ze zijn ook essentieel in het omzetten van glucose van het voedsel dat je eet in energie . Ze helpen ook bij het normaliseren van uw eetlust , wat betekent dat het u helpt willekeurige munchies te vermijden. Net zoals eiwitten zijn de beste bronnen van B-vitamines dierlijke producten zoals pluimvee, vis, eieren, zuivel en sojabonen.

Zink

Hoewel er geen solide bewijs is dat zink direct het lipidenprofiel van een persoon kan verlagen , zijn er onderzoeken geweest die aantonen dat het het bloedglucosegehalte of BMI bij obese mannen of vrouwen aanzienlijk kan verlagen . Goede bronnen van zink zijn schaaldieren, granen, noten, peulvruchten, bonen en sommige dierlijke producten.

Andere opmerkelijke voedingsstoffen die eveneens kunnen bijdragen tot gewichtsverlies zijn enkelvoudig onverzadigde vetten , die je kunt krijgen van olijfolie en avocado's, en tryptofaan , die je kunt krijgen van bananen, kaas, eieren, melk en ananas.

Prachtige Smoothie-recepten voor het afwerpen van die extra kilo's

Nu naar het lekkere deel van deze hele verhelderende (hopelijk) spiel - de verrukkelijke smoothies voor recepten voor gewichtsverlies.

Dus verzamel die  heerlijk voedzame groente en fruit stat ... en laat je smelten!

Pineapple Orange Twist

Pineapple Orange Twist - 5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

Opbrengst: 1-2 porties

Je zal nodig hebben:

 • 1 kop ananas, brokken of plakjes
 • 1 grote sinaasappel, vruchtensap
 • 1 kopje amandelmelk
 • ½ theelepel vanille-extract
 • 4-6 ijsblokjes

instructies:

 1. Combineer de ananas, sinaasappelsap en amandelmelk in een blender. Hartslag voor ongeveer een minuut.
 2. Voeg de ijsklontjes toe en pulseer gedurende een minuut of twee, of totdat de consistentie glad is.
 3. Voeg het vanille-extract en de puls voor een paar seconden toe.

Deze zomer smoothie is een goede bron van vitamine C, vezels, magnesium en zink. U kunt ook magere melk gebruiken in plaats van amandelmelk, en dan kunt u calcium toevoegen aan de lijst met de voordelen van deze smoothie voor de gezondheid.

Sailorman Surprise

Sailorman Surprise 1024x683 - 5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

Opbrengst: 1-2 porties

Je zal nodig hebben:

 • 1 ½ kopje spinazieblaadjes
 • 1 grote gele banaan, in plakjes
 • 1 ½ kopje bosbessen
 • 1 kopje amandel- of magere melk
 • 4-6 ijsblokjes

instructies:

 1. Combineer de spinaziebladeren, bananen en bosbessen in een blender. Hartslag voor ongeveer een minuut.
 2. Giet de amandel of magere melk voorzichtig in de mix en pulseer een paar seconden.
 3. Voeg de ijsklontjes toe en pulseer gedurende een minuut of twee, of totdat de consistentie glad is.

Deze op Popeye geïnspireerde smoothie is een goede bron van vitamine C, vezels, eiwitten, calcium, magnesium, zink en sommige B-vitamines.

Verdant Slush

Verdant Slush - 5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

Opbrengst: 2-3 porties

Je zal nodig hebben:

 • 1 kopje boerenkool bladeren, van deestalk
 • 2 middelgrote groene appels, in plakjes
 • 1 hele kiwi, in plakjes
 • 1 of 2 middelgrote limoenen, geperst
 • 1 kopje amandel- of magere melk
 • een scheutje kaneel
 • 4-6 ijsblokjes

instructies:

 1. Combineer de boerenkool, limoensap, kiwi's en groene appels in een blender. Hartslag voor ongeveer een minuut.
 2. Giet de amandel of magere melk voorzichtig in de mix en pulseer een paar seconden.
 3. Voeg de ijsklontjes toe en pulseer gedurende een minuut of twee, of totdat de consistentie glad is.
 4. Voeg de kaneel en de puls voor een paar seconden toe.

Deze groene smoothie is een goede bron van vitamine C, vezels, eiwitten, calcium, magnesium en zink. En kaneel zit ook vol met antioxidanten!

Cool Cucumber Blast

Cool Cucumber Blast 1024x683 - 5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

Opbrengst: 2-3 porties

Je zal nodig hebben:

 • ½ middelgrote komkommer, in plakjes
 • 1 grote limoen, geperst
 • 1 kopje meloen of honingdauw, brokken of in plakjes
 • 1 kopje amandel- of magere melk
 • 5 blaadjes munt
 • 4-6 ijsblokjes

instructies:

 1. Combineer de komkommer, limoensap, meloen (of honingdauw) en muntblaadjes in een blender. Hartslag voor ongeveer een minuut.
 2. Giet de amandel of magere melk voorzichtig in de mix en pulseer een paar seconden.
 3. Voeg de ijsklontjes toe en pulseer gedurende een minuut of twee, of totdat de consistentie glad is.
 4. Voeg de kaneel en de puls voor een paar seconden toe.

Deze groene smoothie is een goede bron van vitamine C, vezels, eiwitten, calcium, magnesium en zink. De koele muntblaadjes zijn ook goed voor je buik, waardoor dit een geweldig alternatief drankje is voor cocktails tijdens diners.

Berry Banana Adventure

Berry Banana Adventure - 5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

Opbrengst: 2-3 porties

Je zal nodig hebben:

 • 5 grote aardbeien
 • 1 kopje bosbessen
 • ½ watermeloen, brokjes
 • 1 grote banaan, in plakjes
 • ½ kop rode druiven
 • 2 theelepels citroensap
 • 1 kopje amandel- of magere melk
 • 4 ijsblokjes

instructies:

 1. Combineer de aardbeien, bosbessen, watermeloenbrokjes, banaan, rode druiven en citroensap in een blender. Hartslag voor ongeveer een minuut.
 2. Giet de amandel of magere melk voorzichtig in de mix en pulseer een paar seconden.
 3. Voeg de ijsklontjes toe en pulseer gedurende een minuut of twee, of totdat de consistentie glad is.

Deze bessen-volledige smoothie is een goede bron van vitamine C, vezels, eiwitten, calcium, magnesium, zink en sommige B-vitamines. De bessen zijn hier ook rijk aan fenolische verbindingen die fungeren als antioxidanten.

Maar let op…

Deze smoothies voor recepten voor gewichtsverlies zijn niet alles om dat ideale gewicht te krijgen en gezond te zijn. Zoals met de meeste dingen in deze wereld ...

success quote 02 1024x683 - 5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES OF AFVALLEN

Je zult vasthoudend, consistent en vooral geduldig moeten zijn . Het gaat tenslotte om uw gezondheid en een goede gezondheid is alles . Ben je het daarmee eens?

Een ander geheim is matiging . Sla geen maaltijden over, wees alleen waakzaam over uw portiegroottes en oefen zelfbeheersing uit. Let vooral op de calorieën die u per dag consumeert. Alleen omdat je iets heerlijks vindt, betekent dit niet dat je moet munchen of ze lekker moet nippen totdat je vol genoeg bent om te barsten.

Deze smoothies mogen ook niet worden geconsumeerd als vervanger voor de hele maaltijd. Het is nog steeds raadzaam dat u uw normale maaltijden eet. Vergeet niet om een ​​regenboogkleurige reeks groenten en fruit in te laden, die niet alleen vol zitten met micronutriënten, maar ook boordevol koele antioxidanten zitten.

Eet smakelijk en proost!

5 HEERLIJK VOEDZAAM SMOOTHIES VOOR GEWICHTSVERLIES