Fitness

6 VERRASSENDE EIGENSCHAPPEN VAN L-CARTININE

 

Het gebruik van l-carnitinesupplementen is een gangbare praktijk, maar voordat u uw dieet of supplementregime verandert, is het belangrijk om de details van deze essentiële verbinding in het lichaam te begrijpen.

 • Wat is L-Carnitine?
 • L-Carnitine voordelen
  • Gewichtsverlies
  • Brein functie
  • Hart gezondheid
  • suikerziekte
  • Cognitieve prestaties
  • bodybuilding
 • L-Carnitine bijwerkingen
 • Referenties
 • Comments

Wat Is L-Carnitine?

L-carnitine is een conditioneelessentieel aminozuur in het lichaam dat van nature in het lichaam wordt geproduceerd en ook in kleine hoeveelheden wordt verkregen via uw dieet. Om uw lichaam dit aminozuur te laten maken, heeft het echter lysine en methionine nodig. Door het ontbreken van deze aminozuren in veel van de dieetkeuzen van vegetariërs en veganisten , kunnen tekortkomingen in l-carnitine optreden, hoewel ze zeldzaam zijn. Hoewel het lichaam dit aminozuur doorgaans produceert, kan een tekort aan deze stof leiden tot een vertraging van het metabolisme . Dit komt omdat de primaire functie van l-carnitine is om het transport van vetzuren naar cellulaire mitochondriën te vergemakkelijken, waar het kan worden verbrand voor essentiële brandstof.

Veel mensen nemen l-carnitinesupplementen om hun energiemetabolisme te verhogen, maar verschuiven van je dieet naar hoog-carnitine voedsel kan ook volstaan. Als je een bodybuilder bent of iemand die snel probeert af te vallen, probeer dan voedingsmiddelen zoals rood vlees , varkensvlees, kip en zeevruchten, evenals rauwe zuivelproducten toe te voegen . Gezien die lijst, is het begrijpelijk waarom veganisten moeite hebben om hun dagelijkse inname van dit aminozuur te voldoen.

Chicken11 - 6 VERRASSENDE EIGENSCHAPPEN VAN L-CARTININE

L-Carnitine Voordelen

Het meest indrukwekkende voordelen van l-carnitine omvatten de impact ervan op het hartgezondheid, hersenfunctie, bodybuilding, en gewicht verliezen , onder anderen.

Gewichtsverlies

Door de beweging van  vetzuren naar de mitochondriën van uw cellen te verbeteren, kan het de stofwisseling van vetten in het lichaam versnellen, waardoor het sneller kilo’s en vet kwijt kan raken, en dus helpt bij het afslanken .

Brein functie

Er zijn talloze vormen van l-carnitine, maar sommige studies hebben aangetoond dat dit aminozuur in staat is neurodegeneratieve ziekte te voorkomen door de hoeveelheid beta-amyloïde plaque-afzetting te verminderen, wat de ziekte van Alzheimer en Parkinson kan voorkomen.

Hart gezondheid

Wanneer l-carnitine wordt omgezet in zijn verschillende vormen, kan het positieve effecten hebben op de gezondheid van het  hart door  het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op coronaire hartziekten en atherosclerose te verminderen .

suikerziekte

Talrijke  studies hebben aangetoond dat suppletie met dit aminozuur de insulinegevoeligheid kan verbeteren en de symptomen van diabetes kan minimaliseren .

Cognitieve prestaties

Zelfs als u niet ouder wordt of een hoog risico loopt op neurodegeneratieve aandoeningen, kan het gebruik van dit type aminozuursupplement helpen om de concentratie , het geheugen en de retentie te verbeteren .

bodybuilding

Dit supplement is misschien het best bekend in verband metbodybuilding, omdat het vermogen om meer effectief vet te verbranden erg nuttig kan zijn voor diegenen die de spierproductie proberen op te schroeven en te vergroten. Voor degenen die proberen extreme spiermassa te krijgen, zal een groot deel van de l-carnitine worden gebruikt en moet worden aangevuld met supplementen.

L-Carnitine Bijwerkingen

Hoewel dit aminozuur bepaalde belangrijke rollen speelt in het lichaam, zijn er enkele bijwerkingen te overwegen, zoals complicaties bij toevallen, problemen met hypothyreoïdie en problemen met zwangerschap, onder andere.

 • Convulsies: Het consumeren van een overmatige hoeveelheid l-carnitinesupplementen kan epileptische aandoeningen verergeren, dus degenen met epilepsie of andere stoornissen van het zenuwstelsel mogen deze supplementen niet gebruiken zonder met een arts te praten.
 • Zwangerschap: Het gebrek aan onderzoek naar de effecten van l-carnitine op zwangere vrouwen betekent dat het niet wordt aanbevolen voor vrouwen die zich voorbereiden op de bevalling. Neem als zogende moeder contact op met uw arts over de mogelijkheid om dit supplement te gebruiken.
 • Hypothyreoïdie: vanwege de bloeddrukverlagende eigenschappen van dit aminozuur, als u al hypertensie gebruikt of als u lijdt aan hypotensie, vermijd dan het gebruik van dit supplement.

Als het gaat om doseringsvereisten, raden de meeste experts niet aan meer dan 1-2 gram per dag te gebruiken. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat suppletie van dit aminozuur het energiemetabolisme of de spierproductie niet zal verbeteren tenzij een persoon al een tekort heeft.

6 VERRASSENDE EIGENSCHAPPEN VAN L-CARTININE