overig

7 MANIEREN OM RUSTIGER TE ZIJN, VOLWASSENER … EN PRODUCTIEVER

7 MANIEREN OM RUSTIGER TE ZIJN, VOLWASSENER ... EN PRODUCTIEVER

Ik was onlangs in een zakelijke bijeenkomst met twee mannen die het oneens waren over een actieplan. Is dit ongebruikelijk op de werkplek? Nee. Kan het ongemakkelijk zijn? Eh, zeker ... vooral als ego's erbij betrokken raken.Alle anderen in de kamer zetten zich schrap, terwijl de twee directieleden met hun totaal verschillende meningen tegenover elkaar stonden. Maar tot onze verbazing ging de vergadering opmerkelijk goed ... en dat allemaal omdat een van deze mannen gewoon een kalme volwassenheid uitstraalde die onmogelijk te bestrijden was. Hij ontmoette de argumentatieve toon van zijn collega met absolute rust en de situatie verspreidde zich.

In plaats van weerleggingen en tegenstrijdigheden te geven, bleef hij dingen zeggen als: "Ik zie absoluut je punt, Jeff," en "Je hebt gelijk, zouden we kunnen overwegen ..."

Ik was onder de indruk. Egos regeerde die ochtend niet; ze konden het niet. Er was te veel rust in de kamer.

En je kunt zo'n soort van zen-achtige staat gewoon niet met vuur ontmoeten.

Dus wat zijn meer manieren om rust, volwassenheid en innerlijke vrede in ons leven te brengen? Waar we ons op richten heeft de neiging om uit te breiden . Dus als je je concentreert op het drama, dat is wat je krijgt, maar als je je concentreert op sereniteit, nou ... wie kon dit iets meer van dit jaar niet gebruiken? Hier zijn zeven manieren om meer van die koele, verzamelde kalmte - en de successen die daaruit voortvloeien - in je leven te brengen.

1. Focus op je eigen sh * t.

Het kan zo eenvoudig zijn om onszelf te vergelijken met andere mensen via onze salarisstrookjes, de inhoud van onze kasten, relatiestatussen ... maar wanneer je je realiseert dat alles dat ertoe doet (en alles wat je kunt controleren) jij bent , kun je niet helpen maar jij wel . En wanneer dat gebeurt, wordt het leven geweldig.

2. Overdoe geen dingen.

Wanneer je stopt met het ontleden en interpreteren van de woorden, teksten, tweets en motivaties van anderen, zul je die dosis rust ervaren die je nodig hebt. "Analyse verlamming" is zo'n kostbare verspilling van uw tijd.

3. Weet hoe je moet lachen om jezelf.

Joan Rivers zei: "Het leven gaat snel, geniet ervan, kalmeer, het is allemaal grappig." Het leven hoeft niet zo serieus te zijn, toch? En als je eenmaal zover bent dat je jezelf kunt uitlachen, kun je bijna overal om lachen.

Successful%20Thinking - 7 MANIEREN OM RUSTIGER TE ZIJN, VOLWASSENER ... EN PRODUCTIEVER
5 verschillende manieren van denken - dat gaat niet altijd over positiviteit

4. Werk voordat je speelt.

Volwassenheid kan bijna altijd worden gemeten door vertraagde bevrediging. Doe het werk eerst, doe het niet half, geef het ... en speel dan. Werk kan ook leuk zijn - vooral als je je inzet voor het werk waar je van houdt. Volwassen worden kan een groot avontuur zijn, als je het een kans geeft.

5. Niet roddelen.

Wanneer je gewoon wegloopt van de waterkoeler wanneer de baas wordt gefluisterd, doe je jezelf echt een plezier op de lange termijn.

6. Geef anderen niet de schuld.

Ik denk niet dat er iets meer volwassen is dan 100 procent verantwoordelijkheid nemen voor je leven. Geen excuses of uitzonderingen - ouderlijk, bestuurlijk of anderszins. Wanneer u uw omstandigheden en uw 'spullen' bezit, bent u bevoegd.

7. Reageer niet.

Er gaat niets boven het kijken naar reality-tv om een ​​aantal zeer reactieve, onvolwassen, theatrale overdreven reacties waar te nemen ... en op het scherm zijn ze geweldig. Breng het drama!

Maar als je de tegenpool van een reality-tv-ster wordt - als je de kunst van niet-reageren onder de knie hebt en iets hebt laten vallen dat je beledigd had, schuif je gewoon - dan win je echt.

Volwassenheid begint wanneer drama en ontevredenheid ten einde komen. We kunnen onze kalmte kwantificeren door ons vermogen om, in de woorden van T-Swift, "het af te schudden". Je kunt echt kiezen om jezelf van alles te bevrijden: een grove opmerking, een onder-de-adem diss dissertatie van iemand die je nog nooit hebt gemogen, een online hater, een passief-agressieve collega ... wat dan ook.

Als je dat allemaal kunt afschudden en je alleen maar kunt concentreren op het huidige moment - en dat is alles wat we ooit hebben - heb je het allemaal wel door. Schuld en spijt kunnen tot gevolg hebben dat je het verleden leeft, en angst en zorgen kunnen je toekomstige reis maken. Wanneer je gewoon hier kunt zijn ... nou, die kalmte zal je ver voeren.

7 MANIEREN OM RUSTIGER TE ZIJN, VOLWASSENER ... EN PRODUCTIEVER