Slaap & Dromen

7 MANIEREN OM SNURKEN NATUURLIJK TE VOORKOMEN

shutterstock 235858507 1024x682 - 7 MANIEREN OM SNURKEN NATUURLIJK TE VOORKOMEN7 MANIEREN OM SNURKEN NATUURLIJK TE VOORKOMEN

Snurken kan leiden tot een slechte nachtrust voor u en voor degene met wie u een kamer deelt. Het wordt veroorzaakt door de ontspanning van spieren in het dak van uw mond, tong en keel die uw luchtwegen kunnen blokkeren en trillingen kunnen veroorzaken. Je hoeft niet altijd fancy medicatie te gebruiken en drastische maatregelen om het te stoppen. Hier zijn zeven manieren waarop je je snurkende gewoonte kunt verwijderen met eenvoudige, natuurlijke remedies.

Woman power walking - 7 MANIEREN OM SNURKEN NATUURLIJK TE VOORKOMEN

Verlies gewicht

Overgewicht hebben, of een nek hebben met een grotere omtrek dan 16 ", verhoogt de kans dat vet op je keel wordt gedrukt. Dit is een van de beste manieren om te stoppen met snurken en zal ook uw algemene gezondheid ten goede komen.

De NHS zegt: 'Overgewicht van enkele kilo's kan leiden tot snurken. Vetweefsel rond je nek knijpt de luchtweg en verhindert dat lucht vrij in en uit kan stromen '. Gezond eten en lichaamsbeweging introduceren in je levensstijl is een veilige manier om af te vallen. NHS Choices heeftsamen met de British Dietetic Associationeen plan van twaalf weken ontwikkeld om u op natuurlijke wijze te helpen af ​​te vallen.

Verander je positie

Slapen op je rug verhoogt de kans op snurken. WebMD zegt: 'Liggen op je rug doet de basis van je tong en zachte gehemelte instorten naar de achterste wand van je keel, waardoor een vibrerend geluid ontstaat tijdens de slaap'. Slapen aan uw zijde zal helpen om dit te stoppen, omdat het de luchtwegen onbelemmerd zal houden.

Plaats kussens achter je om te voorkomen dat je kantelt. Of naai voor een robuustere oplossing een tennisbal in de achterkant van uw pyjama. Dit voorkomt dat je op je rug slaapt, zonder je wakker te maken. Zorg ervoor dat het een top is die goed past, anders zal de bal alleen maar herpositioneren en zijn doel niet dienen.

Verminder slaapkamer allergenen

De Slaapschool zegt dat 'verstopte neus en ontsteking veroorzaakt door allergieën een veel voorkomende oorzaak van snurken' is. U kunt het risico van allergenen in uw slaapkamer verminderen door zachte meubels zoals gordijnen en tapijten op te zuigen. Je moet ook minstens om de twee jaar een nieuw kussen krijgen en je lakens en slopen om de 1-2 weken vervangen.

pillows on bed - 7 MANIEREN OM SNURKEN NATUURLIJK TE VOORKOMEN

Blijf gehydrateerd

Uitdroging zorgt voor een dik slijm in de mond en keel, die samen kunnen klitten en het snurken veroorzaken. De beste manier om deze opeenhoping te voorkomen, is door overdag voldoende vocht te drinken. De Natural Hydration Council adviseert een inname van 2,5 liter water voor mannen en 2 liter voor vrouwen per dag. Ze suggereren dat 70-80% dronken moet zijn en dat de rest door voedsel moet worden geconsumeerd. Fruit en groenten zijn rijk aan water, dus zorg ervoor dat je je vijf per dag krijgt!

Eet niet voor het slapengaan

Wanneer uw maag vol is, kan deze tegen uw middenrif drukken en uw ritmische ademhaling beïnvloeden. Het eten van gekruid of vet voedsel voor het slapengaan kan ook indigestie en andere problemen veroorzaken die je kunnen laten snurken. Je moet ook laat in de nacht wegblijven van zuivelproducten. Dr. Josh Ax , natuurgeneesheer , zegt: 'Melk drinken of andere zuivelproducten hebben, kan snurken nog veel erger maken omdat het een laag slijm in je mond en keel achterlaat. Dit slijm draagt ​​bij aan de blokkering van de luchtwegen. '

Train je tong en keel

Het klinkt misschien raar, maar als je je mond en je tong een goede workout geeft, kun je stoppen met snurken. Gezondheidsexperts bij Everyday Roots zeggen: 'Door de spieren in je tong en keel sterker te maken, kun je het snurken helpen verminderen, omdat het de kans verkleint dat ze slap naar achteren glijden als je rust'. Er zijn een paar eenvoudige dagelijkse oefeningen die je kunt proberen:

  • Steek de onderkaak verder uit dan de bovenkaak met je tanden zichtbaar. Tel tot 10. Herhaal dit 5-10 keer per dag.
  • Herhaal de uitdrukking 'de lippen, de tanden, het puntje van de tong' 10-20 keer voor het slapengaan. Dit geeft je tong een training.
  • Steek je tong zo recht mogelijk uit. Verplaats hem naar links en dan naar rechts, zodat hij elke keer de zijkant van je mond raakt. Voer dit voor uw spiegel uit om te zorgen dat uw tong recht blijft.

Door deze eenvoudige oefeningen te doen, worden de spieren in je mond sterker. Dit betekent dat wanneer je mond ontspannen is tijdens het slapen, je tong minder snel terugvalt en je luchtwegen blokkeert.

woman sticking tongue out - 7 MANIEREN OM SNURKEN NATUURLIJK TE VOORKOMEN

Vermijd alcohol

Vermijd het drinken van alcohol gedurende ten minste twee uur voor het naar bed gaan. Alcohol kan ervoor zorgen dat de spieren in uw keel meer ontspannen worden dan normaal, wat betekent dat ze uw luchtwegen beter kunnen verstoppen. Door hun ontspannen toestand kunnen de spieren ook meer trillen, wat het snurken verergert.

Stoppen met roken

Sigarettenrook irriteert de bekleding van uw neus en keel waardoor zwelling ontstaat. Dit betekent dat er minder ruimte is om gemakkelijk door de lucht te reizen. Best Health Magazine zegt: 'Tabaksrook irriteert de slijmvliezen, dus je keel zwelt op, vernauwt de luchtwegen'. Stoppen met roken verhoogt ook uw algehele gezondheid en kan het risico op kanker, longziekte en cholesterol verminderen.