Voedsel

8 BESTE VERVANGINGEN VOOR CITROENGRAS

Als je een citroengrasvervanger nodig hebt  , zijn er veel gemeenschappelijke ingrediënten en kruiden die je recept weer op het goede spoor kunnen krijgen.

INHOUDSOPGAVE

 • Wat is citroengras
 • Vervangt voor citroengras
  • Lemon Zest
  • Kaffir Lime Leaves
  • Lemon Tree Leaves
  • rucola
  • Citroenverbena
  • Gember en koriander
  • Citroenbalsem
  • Citroengras poeder
 • Referenties
 • Comments
Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - 8 BESTE VERVANGINGEN VOOR CITROENGRAS

betaal - 8 BESTE VERVANGINGEN VOOR CITROENGRAS

Wat Is Citroengras

Citroengras is een type gras afkomstig uit Australië, Azië en Afrika dat algemeen wordt geteeld voor zijn rijke aroma, culinaire toepassingen en mogelijk medicinaal gebruik. Met zijn verschillende citroensmaak, kan dit gras in veel verschillende vormen worden gebruikt - vers, gedroogd, gepoederd, enz. Het is een populair ingrediënt in dressings, sauzen, curries, soepen, stoofschotels, marinades en thee . In sommige delen van de wereld wordt het echter niet zo vaak aangetroffen in elk kruidenrek, dus een citroengrasubstituut kan noodzakelijk zijn.

Vervangt Voor Citroengras

De beste vervangers voor citroengras zijn oa kaffir- limoenblaadjes , rucola en citroenverbena .

Lemon Zest

Het toevoegen van slechts een dunne strook van een citroenschil aan een gerecht kan een citroenachtige smaak geven, maar gebruik niet te veel, omdat dit iets krachtiger is dan de smaak van citroengras en bepaalde bittere elementen bevat.

lemongrass - 8 BESTE VERVANGINGEN VOOR CITROENGRAS

Kaffir Lime Leaves

Deze hartige bladeren komen vaak voor in veel Thaise gerechten en hebben een soortgelijk citrusaroma als citroengras en kunnen voor veel soortgelijke gerechten in blokjes worden gesneden en worden gebruikt.

Lemon Tree Leaves

De bladeren van de citroenboom hebben een subtiele citrus smaak die in bepaalde soepen of bouillons kan werken, maar het is niet sterk genoeg voor curries.

rucola

Rucola kan een iets pittiger smaak geven aan je gerechten dan citroengras, dus gebruik het spaarzaam en koppel het indien mogelijk met wat citroensap.

Citroenverbena

Wanneer je de bladeren van de citroenverbena plant snijdt , is het bijna identiek aan de krachtige aromatische bestanddelen in citroengras, waardoor het een van de beste vervangers is.

Gember en koriander

Deze twee kruiden lijken geen logische vervanging voor citroengras, maar hun gecombineerde smaken kunnen de smaak in tal van gerechten nabootsen.

Citroenbalsem

Hoewel deze plant in de mintfamilie zit , heeft het citrusnoten die het populair maken als vervanging voor citroenverbena en citroengras.

Citroengras poeder

De gedroogde en gemalen vorm van citroengras is een geconcentreerde en zeer smaakvolle specerij die gemakkelijk vers citroengras kan vervangen.

8 BESTE VERVANGINGEN VOOR CITROENGRAS

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - 8 BESTE VERVANGINGEN VOOR CITROENGRAS

betaal - 8 BESTE VERVANGINGEN VOOR CITROENGRAS