Gezondheid

8 BEWEZEN COLLOÏDAAL ZILVER VOORDELEN, GEBRUIK  BIJWERKINGEN EN GENEZENDE FEITEN DE WAARHEID OVER COLLOÏDAAL ZILVER

 Zilverwater colloïdaal zilver 477x350 - 8 BEWEZEN COLLOÏDAAL ZILVER VOORDELEN, GEBRUIK  BIJWERKINGEN EN GENEZENDE FEITEN DE WAARHEID OVER COLLOÏDAAL ZILVER

8 BEWEZEN COLLOÏDAAL ZILVER VOORDELEN, GEBRUIK  BIJWERKINGEN EN GENEZENDE FEITEN DE WAARHEID OVER COLLOÏDAAL ZILVER

Als u nog nooit van colloïdaal zilver hebt gehoord, zult u dat snel genoeg doen als u op zoek bent naar alternatieve therapieën voor veel voorkomende gezondheidsproblemen, zoals een bijholteontsteking  of verkoudheid .

Grijp uw gids voor de top 8 Bewezen colloïdaal zilver Voordelen

De meeste reformwinkels en apotheken hebben verschillende merken colloïdaal zilver, en u vindt natuurlijk een grote hoeveelheid informatie over colloïdaal zilver op het internet. Helaas is de informatie die er is verwarrend, omdat veel bronnen tegenstrijdige meningen hebben.

Aan de ene kant kom je duizenden persoonlijke getuigenissen tegen over colloïdaal zilver die mensen helpen met vrijwel elke ziekte waarover je hebt gehoord. U zult ook een aantal bekende gezondheidssites tegenkomen die consumenten waarschuwen voor bezorgdheid over de veiligheid. ( 1 ) Meestal citeren deze bronnen een verklaring van de FDA in 1999 waarin wordt beweerd dat er geen wetenschappelijk bewijs is om het gebruik van colloïdaal zilver te ondersteunen. ( 2 )

Dit soort informatie kan zelfs de meest intelligente natuurliefhebber in de war brengen, daarom wil ik een helpende hand bieden en een aantal op feiten gebaseerde informatie verstrekken om u te helpen een weloverwogen keuze te maken.


Hoe Colloidal Silver-voordelen werken 

Volgens een rapport geschreven door Richard Davies en Samuel Etris van The Silver Institute in 1996, zijn er drie belangrijke manieren waarop colloïdaal zilver kan helpen het lichaam te genezen: ( 3 )

 1. Katalytische oxidatie:  zilver houdt van nature zuurstofmoleculen vast, die gemakkelijk reageren met de sulfhydrale (H) groepen die bacteriële en virussen omgeven. Dit helpt op zijn beurt het levensbehoudende cellulaire proces te blokkeren dat bekend staat als cellulaire ademhaling, wat wordt gedefinieerd als "de reeks metabole reacties en processen die plaatsvinden in de cellen van organismen om biochemische energie om te zetten van nutriënten in adenosine trifosfaat (ATP), en vervolgens afvalproducten vrijgeven. "( 4 )
 2. Reactie met bacteriële  celmembranen : zilverionen kunnen zich rechtstreeks aan de celmembranen van bacteriën hechten en produceren hetzelfde ademhalingsblokkerende effect.
 3. Bindend met DNA:  Aangetoond om bacteriën-DNA letterlijk binnen te dringen, is tot 12% van het zilver gedetecteerd in  Pseudomonas aeruginosa. Volgens één bron: "Hoewel het onduidelijk blijft hoe het zilver precies aan het DNA bindt zonder de waterstofbruggen te vernietigen die het rooster bij elkaar houden, voorkomt het niettemin dat het DNA  afwikkelt , een essentiële stap voor het optreden van cellulaire replicatie." ( 5 )

de kracht van colloidaal zilver 700x340 - 8 BEWEZEN COLLOÏDAAL ZILVER VOORDELEN, GEBRUIK  BIJWERKINGEN EN GENEZENDE FEITEN DE WAARHEID OVER COLLOÏDAAL ZILVER


Top 8 Bewezen colloïdaal zilver voordelen 

Door een direct effect op de cellulaire ademhaling heeft colloïdaal zilver op verschillende manieren voordelen voor het lichaam. Er zijn echter acht bewezen genezende eigenschappen waarvan ik vind dat ze in het bijzonder worden ondersteund door de medische literatuur.

1. Antibacterieel

Ten eerste is het vermogen van colloïdaal zilver om antibioticaresistente superbugs te bestrijden   verbluffend. Hoewel hij werkzaam was aan de UCLA Medical School in de jaren tachtig, documenteerde Larry C. Ford, MD, meer dan  650 verschillende ziekteverwekkende pathogenen die in minuten werden vernietigd toen ze werden blootgesteld aan kleine hoeveelheden zilver. 

Colloïdaal zilver creëert, in tegenstelling tot zijn moderne antibioticum voorschrift, eenvoudigweg geen weerstand of immuniteit in de organismen die hierdoor worden gedood. Dit punt kan niet genoeg benadrukt worden, vooral in het licht van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) die onlangs rapporteerden dat meer dan 2 miljoen mensen in de VS jaarlijks aan ziekte lijden als gevolg van antibioticaresistente infecties en 23.000 aan deze infecties.

2. Wondverzorging / huidgezondheid

Robert O. Becker, MD, zegt dat colloïdaal zilver genezing in de huid en andere zachte weefsels stimuleert.  In een onderzoeksartikel geproduceerd door Pharmacognosy Communications in 2012 werd specifiek aanbevolen om bepaalde colloïdaal zilverpreparaten in overweging te nemen voor topisch gebruik voor de behandeling van brandwonden, spruw, parodontitis en andere aandoeningen.

Je kunt bijvoorbeeld ringworm (Tinea-capitis) thuis behandelen met colloïdaal zilver omdat het een krachtige schimmelwerende stof is. Veroorzaakt door een schimmel die leeft op de bovenste laag van de huid, presenteert ringworm als ronde, schilferige vlekken. Het is besmettelijk en verspreid door contact met de huid en door verontreinigde materialen, zoals kleding.

Colloïdaal zilver profiteert vele skins aandoeningen zoals psoriasis en  eczeem  ook . Het is rustgevend voor schaafwonden en herstelt zelfs weefselbeschadiging door brandwonden.

3.rode ogen / oor infectie 

Rode oog is een ontstoken slijmvlies dat de bekleding van de oogbal en het ooglid bedekt en het wordt voornamelijk veroorzaakt door een bacteriële of virale infectie. Colloïdaal zilver kan worden gebruikt voor snelle actie tegen dit irriterende en zeer besmettelijke virus en bacteriën.

Wanneer toegepast op het besmette oog, nemen de kleine zilveren colloïden de geïnfecteerde cellen op door ze elektromagnetisch aan te trekken en ze in de bloedbaan te sturen om te worden geëlimineerd.

Onze moderne voorgeschreven antibioticumgeneesmiddelen zijn ontworpen om te werken tegen specifieke klassen van bacteriën, maar  oorinfecties kunnen worden veroorzaakt door meerdere klassen van bacteriën of kunnen zelfs fungaal zijn.

In dit geval is het voorgeschreven antibioticum nutteloos, terwijl colloïdaal zilver effectief is, ongeacht wat uw infectie kan veroorzaken.

4. Antiviraal

Colloïdaal zilver voordelen kunnen worden ervaren als een antivirale voor HIV / AIDS, longontsteking, herpes, gordelroos en wratten. Dr. Martin Hum, van het Institute for Optimum Nutrition, noemt colloïdaal zilver een van de natuurlijke remedies om virussen snel te stoppen. ( 10 )

Colloïdaal zilver verstikt het virus en kan zelfs de activiteit van het HIV-virus bij AIDS-patiënten verminderen. Er zijn ook talloze anekdotische verslagen over de werkzaamheid van colloïdaal zilver tegen het hepatitis C-virus.

5. Ontstekingsremmend

Colloïdaal zilver is ook een fantastische  ontstekingsremmende  remedie. Voorbeeld: onderzoekers van de National Institutes of Health (NIH) bestudeerden de effecten van ontsteking nadat ze waren behandeld met colloïdaal zilver; ze ontdekten dat de ontstoken huid van varkens die met zilver werden behandeld na 72 uur een bijna normale huid hadden, terwijl andere behandelingsgroepen die niet met zilver werden behandeld, ontstoken bleven.

Onderzoek begint te weerspiegelen wat veel mensen al jaren anekdotisch weten - dat colloïdaal zilver zwelling, snelheidsherstel en het herstel van cellen kan verminderen!

6. Sinusitis

Veel gebruikt om sinusinfecties onder controle te houden, kan colloïdaal zilver de mens als een neusspray ten goede komen, volgens een studie die vorig jaar in het International Forum for Allergy and Rhinology werd gepubliceerd.

Specifiek getoond om stafylokokken te doden   kun je een paar druppels zilver toevoegen aan een "neti pot" of door het direct in je neusholte aan te brengen en het door je keel naar beneden te laten lopen door je hoofd achterover te kantelen.

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat recent onderzoek aangeeft dat verborgen infecties door pathogenen een oorzaak kunnen zijn van ontsteking van de luchtwegen in verband met veel voorkomende allergieën en  astma . Colloïdaal zilver vernietigt  Pseudomonas aeruginosa- infecties, wat de reden kan zijn waarom personen met allergieën in de lucht vaak zo'n dramatische opluchting van colloïdaal zilver vinden.

7. Verkoudheid / griep

Sommigen beweren dat colloïdaal zilver helpt bij het voorkomen van alle soorten  griep , waaronder Mexicaanse griep, en verkoudheid. ( 15 )

Er zijn weinig studies gedaan om dit klinisch te testen, maar in 2011 heeft de NIH 100 kinderen jonger dan 12 jaar getroffen die leden aan de verkoudheid en de neusverstopping en deze in twee groepen hadden ingedeeld; de eerste groep werd behandeld met een oplossing van colloïdaal zilver en bèta-glucaan en de tweede groep met een zoutoplossing. Hoewel beide groepen van de behandeling profiteerden, herstelde 90% van de mensen in de colloïdaal zilvergroep zich volledig! ( 16 )

8. Longontsteking 

Onze moderne medicijnen zijn beperkt in hun werkzaamheid als het gaat om de bestrijding van bronchitis of longontsteking. Antibiotica worden meestal toegediend als de eerste verdedigingslinie, maar wanneer de pneumonie viraal is, zullen antibiotica op zijn minst niet helpen. Het leuke van colloïdaal zilver is dat het kan helpen, ongeacht de ziekteverwekker.

Colloïdaal zilver is een opmerkelijk product om te helpen bij de bestrijding van bronchitis en longontsteking wanneer het intern wordt ingenomen, maar een nog effectievere manier om het te gebruiken? Adem het gewoon in je longen.

Op deze manier maakt het zilver rechtstreeks contact met de kiemen die zich in de longen bevinden en die bronchitis of longontsteking veroorzaken. Het is eigenlijk hetzelfde als het gebruik van ademhalingsondersteuning, en het werkt snel, het opruimen binnen een paar dagen.

De meest effectieve methode om het colloïdaal zilver in de longen te krijgen is om een ​​vernevelaar te gebruiken. Gebruik over het algemeen een theelepel ongeveer drie keer per dag gedurende 10 tot 15 minuten.


Wat is Colloïdaal zilver?

Vóór de uitvinding van de koelkast was het gebruikelijk om een ​​zilveren munt als conserveermiddel in een melkcontainer te laten vallen omdat bekend was dat zilver de groei van algen, bacteriën en andere ongewenste organismen zou voorkomen.

Zilver dateert al uit de oudheid en was ook een populaire remedie tegen de verspreiding van ziekten. Het gebruik als een natuurlijk antibioticum duurde voort tot de jaren 1940, toen moderne antibiotica arriveerden.

Tegenwoordig hoeven mensen natuurlijk geen zilveren munten in hun water te laten vallen om colloïdaal zilver te ervaren! Het enige dat u hoeft te doen, is voorzichtig een paar druppels nemen uit een fles die u in de winkel koopt, namelijk:

Een oplossing van water met deeltjes van gesuspendeerd zilver van nanometergrootte. Het totale zilvergehalte wordt uitgedrukt als milligrammen zilver per liter (mg / l) water, wat numeriek hetzelfde is als delen per miljoen (ppm). Het totale zilvergehalte is verdeeld in twee vormen van zilver: ionisch zilver en zilverdeeltjes. ( 3 )

Er zijn in principe drie soorten producten die op de markt worden gebracht als 'colloïdaal zilver' en deze kunnen worden gecategoriseerd als:

 • Ionische zilveren oplossingen
 • Zilver eiwit
 • Echt colloïdaal zilver

Ionisch zilver - 

Ionische zilveroplossingen zijn producten waarvan het zilvergehalte voornamelijk uit zilverionen bestaat. Hoewel ionisch zilver vaak als colloïdaal zilver wordt verkocht, is het geen echt colloïdaal zilver. Omdat het het minst duur is om te produceren, is ionisch zilver het meest populaire product in deze categorie. Het probleem? Het levert eenvoudigweg niet dezelfde voordelen op die echt colloïdaal zilver kan hebben.

Silver Protein - 

Om grote zilverdeeltjes in suspensie te houden, zilver eiwitten gebaseerde produkten toe gelatine. Zilverproteïne is het op een na populairste type colloïdaal zilverproduct op de markt en kan gemakkelijk worden gemaakt door water toe te voegen aan zilverproteïnepoeder. Nogmaals, het is ook vaak op de markt gebracht en gelabeld als colloïdaal zilver, maar moet niet verward worden voor het echte werk. Zilvereiwit is minder effectief voor menselijk gebruik en u zult de echte colloïdale zilvervoordelen niet ervaren.

True Colloidal Silver - 

Ten slotte bevatten echte zilvercolloïden geen eiwitten of andere toevoegingen, omdat het overgrote deel van het zilvergehalte bestaat uit nanodeeltjes van zilver. ( 4 )


Colloïdaal zilver bijwerkingen

Hoewel het National Center for Complimentary and Integrative Health meldt dat colloïdaal zilver slechte absorptie van sommige geneesmiddelen kan veroorzaken, is er slechts beperkt onderzoek dat aantoont dat er zelfs geen bijwerkingen zijn voor colloïdaal zilvergebruik. ( 17 )

U kunt echter vele waarschuwingen hierover tegenkomen die een onomkeerbare aandoening veroorzaken die argyria wordt genoemd (wanneer mensen blauw worden). Dit wordt echter veroorzaakt door verkeerd gebruik, niet door echt colloïdaal zilver, maar door andere goedkopere producten die op de markt worden gebracht als colloïdaal zilver, zoals ionisch zilver of zilvereiwit.

Een punt om te overwegen is dat, omdat colloïdaal zilver zo'n krachtig antibacterieel middel is, je moet zorgen voor een aanvulling met probiotica tijdens gebruik om er zeker van te zijn dat je een goede balans van microflora behoudt.


Colloïdale dosering en gebruik

Colloïdaal zilver moet voor elke aandoening anders worden toegepast. Om colloïdaal zilver voordelen te ervaren, kan het als volgt worden genomen, altijd in gedachten houden om het nooit te gebruiken voor meer dan 14 dagen op een rij.

 • 2-5 druppels rechtstreeks op de huid aangebracht
 • 1 pipet oraal ingenomen voor immuunondersteuning
 • 1-2 druppels in de ogen voor rode ogen
 • 1-2 druppels kunnen helpen om wonden of zweren te desinfecteren door het aanbrengen op een pleister
 • Als het goed is voorbereid, kan het in een spier, een kankergezwel of in de bloedbaan worden geïnjecteerd
 • 5 druppels toegevoegd aan een netipot of rechtstreeks in de neus gespoten
 • 5-10 druppels kunnen vaginaal of anaal worden toegediend