Gezondheid

WAT ZIJN ADEMHALINGS TECHNIEKEN? EN HOE WERKT HET VOOR JE GEZONDHEID TEGEN STRESS HOOFDPIJN EN ANGST

Breathwork Header - WAT ZIJN ADEMHALINGS TECHNIEKEN? EN HOE WERKT HET VOOR JE GEZONDHEID TEGEN STRESS HOOFDPIJN EN ANGST

WAT ZIJN ADEMHALINGS TECHNIEKEN? EN HOE WERKT HET VOOR JE GEZONDHEID TEGEN STRESS HOOFDPIJN EN ANGST

Als u vaak last heeft van symptomen als gewrichtspijn, rugpijn of hoofdpijn, maar nog steeds een chiropractor voor hulp bezoekt , loopt u mogelijk een effectieve en natuurlijke behandeloptie mis. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben de ongelooflijke voordelen van chiropractische zorg ervaren, een holistische, niet-invasieve behandelingsmethode waarvan is aangetoond dat ze tientallen verschillende aandoeningen helpt behandelen.Wanneer u zich bijzonder gestresst en angstig voelt, is mediteren een geweldige manier om de geest te ontspannen en enige duidelijkheid te krijgen. Natuurlijk is het niet altijd praktisch - je kunt een verhitte ontmoeting niet ontvluchten om 10 minuten te mediteren of je auto te ontvluchten als je in een spits bent.Maar wat als er iets was dat je overal kon doen, op elk moment om te kalmeren of om je innerlijke gevoel voor evenwicht aan te boren? Het is het vermogen om precies dat te doen dat ademhalings technieken op dit moment zo populair maakt en meditatie een vlucht voor zijn geld geeft.


Wat is ademhalings technieken?

 ademhalings technieken is een manier om je ademhalingspatronen te veranderen om te beïnvloeden hoe je je voelt en om je mentale en zelfs fysieke gezondheid te verbeteren. Ademhalen put uit oosterse praktijken zoals Tai Chi en yoga - als je in een yogales les hebt gedaan met ademhalingsoefeningen, ben je al bekend met een beetje ademwerk.

ademhalings technieken werd oorspronkelijk populair in de jaren zestig en zeventig, toen mensen meer hun bewustzijn wilden gebruiken. Zoals met veel rages uit die tijd, bleef ademwerk aan de rand van de samenleving, meer ondergronds dan regulier. Tientallen jaren later, zoals bij veel dingen (denk boerenkool, smoothies en volle granen), blijken die hippies gelijk te hebben: ademwerk kan een extreem krachtig hulpmiddel zijn.

Kijk, als we gestrest of angstig zijn, hebben we de neiging om kortere, frequentere ademhalingen te maken, onze mentale toestand na te bootsen op de manier waarop we ademen. Wanneer je inademt, stuur je een signaal naar de hersenen. Wanneer je snel ademt, denkt het brein dat er iets mis is, vergelijkbaar met de vlucht- of vechtreactie.

Het gevolg is dat je hersenen het sympathische zenuwstelsel activeren, waardoor je lichaam klaar is voor fysieke en mentale activiteit door stresshormonen zoals cortisol , bloedcirculatie, angstgevoelens, bloeddruk op te bouwen - alles wat je nodig hebt om je te helpen, bijvoorbeeld , ren weg van een beer in het bos. ( 1 ) Prachtig voor het ontsnappen van dieren in het wild, niet zo geweldig voor het doormaken van een hele zware dag.

Aan de andere kant, wanneer je een bewuste poging doet om je ademhaling te vertragen, stuur je een signaal naar je hersenen dat alles goed is. In plaats van het sympathische zenuwstelsel, wordt het parasympatische systeem geactiveerd, rustig terugschrapend op al die fysieke reacties, terwijl het ook een gevoel van ontspanning en kalmte inluidt. ( 2 )

Ademhaling helpt je om dat parasympathische systeem aan te boren, je hersenen te trainen om te chillen, ondanks aanwijzingen dat het precies het tegenovergestelde is. Het is dan ook geen verrassing dat ademwerk in de altijd drukke, altijd verbonden wereld van vandaag een heropleving beleeft. Niet alleen kan iemand het doen - als je aan het ademen bent, kun je ademwerk oefenen - maar ademwerk-liefhebbers vertellen over het bijna onmiddellijke vermogen om je te helpen Zen als een van zijn belangrijkste voordelen te voelen.

Net als voordelen-rijke yoga en meditatie, zijn er verschillende soorten ademwerk die bedoeld zijn om verschillende emoties en ervaringen aan te boren om bepaalde resultaten te bereiken.


soorten ademhalings technieken

Benieuwd naar ademhalings technieken? Dit zijn de meest voorkomende typen.

Pranayama: Yogi's zullen waarschijnlijk bekend zijn met het beoefenen van pranayama of adembeheersing. Het idee achter pranayama is dat we door de adem te beheersen langs emotionele blokkades kunnen bewegen die de stroom van onze prana of onze levensenergie belemmeren. ( 3 ) Als ademwerk interessant is, is het een goede intro om te zien hoe je adem je geest en fysiek lichaam beïnvloedt.

Rebirthing: dit type ademwerk komt voort uit het werk van Leonard Orr, een New Age-pionier die gelooft dat rebirthing twee aspecten heeft. In de eerste, richt rebirthing zich op het idee dat door bewust ademen, in plaats van ademhalen eenvoudigweg lucht in en uit te bewegen, je het kunt transformeren in plaats van energie te verplaatsen.

Wat is bewust verbonden ademhaling? Dit is gewoon een andere naam voor rebirthing ademwerk, of ademhalen om energie te winnen.

Het tweede deel van rebirthing is een beetje meer daarbuiten. Het idee is dat iedereen lijdt aan trauma gecreëerd tijdens hun geboorte-ervaring, iets wat Leonard Orr 'realiseerde' na het opnieuw creëren van zijn eigen geboorte-ervaring in een badkuip. Hier wordt bewust verbonden ademhaling gebruikt als een manier om de geest in staat te stellen zich te bevrijden van de emotionele blokkade en trauma die tijdens de geboorte is ontstaan.

Holotropisch ademen: als je ooit gehoord hebt van ademwerkende, geestveranderende ervaringen, vergelijkbaar met het zijn op hallucinogenen, dan heb je waarschijnlijk gehoord van holotropisch ademwerk. Wat is holotropisch ademen? Het is een manier om via de adem naar heelheid te gaan; in het Grieks betekent "holos" geheel of heel, en "trepein" betekent "naar toe draaien".

Het werd bedacht door Dr. Stanislav Grof en zijn vrouw Christina. De twee waren onderzoekers die waren opgeleid in de psychoanalytische therapie, en die bestudeerden hoe psychedelica zoals LSD mensen kunnen helpen trauma en andere moeilijke ervaringen te overwinnen.

Toen de overheid de medicijnen sloeg en het onderzoek bemoeilijkte, zocht het duo naar een drugsvrije manier om patiënten te helpen een veranderde bewustzijnsstaat te bereiken. Hun antwoord was holotropisch ademwerk. Meestal gecombineerd met muziek, houdt holotropisch ademen in, het inademen en uitademen voor dezelfde hoeveelheid tijd met verschillende snelheden om een ​​veranderde bewustzijnsstaat te induceren.

Dit soort sessies wordt meestal in groepsverband geleid, waarbij een holotropische ademwerkbegeleider het leidt en gedurende de hele bijeenkomst instructie en ondersteuning biedt.

Transformational ademhalings technieken: wat is transformationeel ademen? Dit is een overkoepelende term voor elk type beademingswerk dat ademwerktechnieken gebruikt om persoonlijke groei en genezing in te luiden. Rebirthing en holotropic breathwork worden beschouwd als vormen van transformationeel ademwerk. Er is ook 'transformationele ademteugen', wat een handelsmerk is.

ademhalings technieken

Je kunt mijn favoriete ademhalingsoefeningen hier vinden. Zoals ademtechnieken, samengeperste lip-ademen, diafragmatische ademhaling, yoga-ademhaling, 4-7-8 ademhalingen en adem tellen zijn allemaal echt effectieve manieren om ademwerk te doen waar je ook bent.

Als je geïnteresseerd bent in meer geavanceerde vormen van ademen, zoals rebirthing of holotropisch ademen, is het de moeite waard om een ​​beoefenaar, groepssessies of workshops te zoeken waar je begeleiding kunt krijgen.


3 ademhalings techniekenprestaties

OK, dus sommige soorten ademwerk klinken misschien een beetje te veel daarbuiten. Werkt dit spul eigenlijk? Bekijk de top drie voordelen van ademwerk.

1. Verlicht stress en angst

Zoals ik eerder al zei, verander je de reactie van het zenuwstelsel op stress als je bezig bent met ademwerk. Dat betekent minder stresshormonen zoals het vrijkomen van cortisol. Te hoge niveaus van cortisol kunnen leiden tot problemen zoals gewichtstoename, slaapstoornissen, hormonale onevenwichtigheden en meer. Meer ademwerk = minder cortisol. Winnen!

2. Verbetert je humeur

Het volgen van ademhalingspatronen kan een gemoedsstimulans geven en na verloop van tijd zelfs helpen bij depressie. Eén studie toonde aan dat drie maanden yoga en coherente ademhaling de depressieve symptomensignificant verminderden bij personen bij wie de diagnose depressieve stoornissen was gesteld. ( 3 )

En een review van ademwerkstudies vond dat het een levensvatbare aanvullende behandelingsoptie is voor mensen die lijden aan depressie en angst. ( 4 ) Het is waarschijnlijk dat naarmate er meer onderzoek wordt gedaan naar ademwerk, het ook zal worden gebruikt als een manier om posttraumatische stressstoornis te helpen bestrijden.

3. Houdt je darmen soepel

Niet alleen verandert ademwerk de manier waarop je lichaam reageert op stress, maar het beïnvloedt ook de reacties op darmniveau. Wat betekent dat voor jou? De extra energie die je bij wijze van verhoogde zuurstof hebt meegebracht, kan helpen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, waardoor je metabolisme effectiever kan werken. En als u last heeft gehad van maagklachten als gevolg van stress, kan ademtherapie daar ook toe bijdragen.


Voorzorgsmaatregelen

Over het algemeen is ademwerk voor de meeste mensen redelijk veilig. Soms zijn er echter momenten waarop je niet moet ademen.

Als u cardiovasculaire problemen, hoge bloeddruk, ernstige psychiatrische symptomen of een voorgeschiedenis van aneurysma heeft, is het het beste om uw arts te raadplegen over ademwerk. Terwijl de basale ademhalingsoefeningen en pranayama prima zouden moeten zijn, kunnen de meer intense soorten ademwerk, waar je een veranderd bewustzijn wilt bereiken, te intens zijn.

Bovendien kunnen sommige vormen van ademwerk hyperventilatie veroorzaken, wat kan leiden tot duizeligheid, pijn op de borst, bonzende hartslag, spierspasmen en meer. ( 5 )

Als je op zoek bent naar lessen of workshops, moet je je huiswerk maken voordat je over veel geld gaat. Controleer kwalificaties, lees beoordelingen en vertrouw op je instinct. Ademhalen kan ook echt verontrustende emoties en ervaringen voor mensen oproepen, dus zoek een beoefenaar die je vertrouwt en doe nooit iets waar je je niet prettig bij voelt.


Laatste gedachten

  • ademhalings technieken betekent dat je je ademhalingspatroon moet veranderen om te veranderen hoe je je voelt.
  • ademhalings technieken was populair in de jaren '60 en '70 en beleeft iets van een comeback.
  • Er zijn veel soorten beademingspraktijken, waarvan sommige variëren van redelijk eenvoudig en gemakkelijk te doen thuis, zoals pranayama, en andere die een beoefenaar vereisen, zoals holoptropic breathwork.
  • De voordelen van breathwork variëren van het verminderen van stress en angst tot het helpen van de darm soepeler te laten verlopen.
  • Zorg voordat u met een beademingsarts werkt dat u zich op uw gemak voelt en de persoon hebt gecontroleerd. Mensen met een voorgeschiedenis van cardiovasculaire problemen, waaronder hoge bloeddruk, moeten eerst contact opnemen met hun arts.