Gezondheid

ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE GRIEP

4642 asian man blowing his nose 732x549 thumbnail - ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE GRIEP

ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE GRIEP

Wat is het verschil tussen verkoudheid en griep?

De verkoudheid en de griep lijken in het begin misschien vergelijkbaar. Het zijn beide aandoeningen aan de luchtwegen en kunnen vergelijkbare symptomen veroorzaken. Maar verschillende virussen veroorzaken deze twee aandoeningen. Uw symptomen helpen u het verschil tussen hen te bepalen.

Zowel een verkoudheid als de griep hebben enkele veel voorkomende symptomen. Mensen met beide aandoeningen ervaren vaak:

 • loopneus of verstopte neus
 • niezen
 • pijn in het lichaam
 • algemene vermoeidheid

In de regel zijn griepsymptomen ernstiger dan verkoudheidsverschijnselen.

Een ander duidelijk verschil tussen de twee is hoe serieus ze zijn. Verkoudheden veroorzaken zelden andere gezondheidsproblemen of problemen. Maar de griep kan leiden tot sinus- en oorinfecties , longontsteking en sepsis .

Om te bepalen of uw symptomen door verkoudheid of griep zijn veroorzaakt, moet u naar uw arts gaan. Uw arts zal testen uitvoeren die kunnen helpen bepalen wat er achter uw symptomen zit.

Als uw arts een verkoudheid vaststelt, hoeft u alleen uw symptomen te behandelen totdat het virus zijn beloop heeft genomen. Deze behandelingen kunnen het gebruik van over-the-counter (OTC) koude medicijnen omvatten , gehydrateerd blijven en voldoende rust krijgen.

Griepmedicatie nemen in het begin van de cyclus van het virus kan de ernst van de ziekte helpen verminderen en de tijd verkorten dat u ziek bent. Rust en hydratatie zijn ook gunstig voor mensen met griep. Net zoals de verkoudheid heeft de griep tijd nodig om zich een weg door je lichaam te banen.

SYMPTOMEN
Wat zijn de symptomen van de griep?

Hier zijn enkele van de meest voorkomende symptomen van de griep.

Koorts

De griep veroorzaakt bijna altijd een toename van je lichaamstemperatuur . Dit staat ook bekend als koorts. De meeste griep-gerelateerde koorts varieert van een lichte koorts rond 100 ° F (37,8 ° C) tot zo hoog als 104 ° F (40 ° C).

Hoewel het alarmerend is, is het niet ongebruikelijk dat jonge kinderen hogere koorts hebben dan volwassenen. Als u vermoedt dat uw kind griep heeft, raadpleeg dan uw arts.

U kunt "koortsig" aanvoelen als u een verhoogde temperatuur heeft. Symptomen zijn koude rillingen , zweten of koud zijn ondanks de hoge lichaamstemperatuur. De meeste koortsen duren minder dan een week, meestal ongeveer drie tot vier dagen.

Hoesten

Een droge, aanhoudende hoest is normaal bij de griep. De hoest kan erger worden en ongemakkelijk en pijnlijk worden. U kunt ook last krijgen van kortademigheid of pijn op de borst gedurende deze tijd. Veel griepgerelateerde hoest kan ongeveer twee weken aanhouden.

Spierpijn

Deze griep-gerelateerde spierpijn komt het meest voor in je nek, rug, armen en benen. Ze kunnen vaak ernstig zijn, waardoor het moeilijk is om te bewegen, zelfs bij het uitvoeren van basistaken.

Hoofdpijn

Uw eerste symptoom van de griep kan een ernstige hoofdpijn zijn. Soms gaan oogsymptomen, inclusief licht- en geluidsgevoeligheid, gepaard met hoofdpijn.

Vermoeidheid

Je moe voelen is een niet-voor de hand liggend symptoom van de griep. Een algemeen gevoel van onbehagen kan een teken zijn van veel aandoeningen. Deze gevoelens van vermoeidheid en vermoeidheid kunnen snel opkomen en moeilijk te overwinnen zijn.

Meer informatie over het herkennen van de symptomen van de griep.

SHOT FEITEN
Griepprik: ken de feiten

Griep is een ernstig virus dat elk jaar tot vele ziekten leidt. Je hoeft niet jong te zijn of een aangetast immuunsysteem te hebben om ernstig ziek te worden van de infectie. Gezonde mensen kunnen ziek worden van de griep en verspreiden naar vrienden en familie.

In sommige gevallen kan de griep zelfs dodelijk zijn. Griepgerelateerde sterfgevallen komen het meest voor bij mensen boven de 65 jaar, maar kunnen worden gezien bij kinderen en jonge volwassenen.

De beste en meest efficiënte manier om griep te voorkomen en verspreiding te voorkomen, is door een vaccinatie te krijgen. Het griepvaccin is beschikbaar als injecteerbare injectie. Hoe meer mensen tegen de griep worden gevaccineerd, hoe minder de griep zich kan verspreiden. Vaccinatie kan ook helpen om de tijd dat u ziek bent te verkorten en kan de symptomen verminderen.

Hoe werkt de griepprik?

Om het vaccin te maken, selecteren wetenschappers de stammen van het griepvirus waarvan uit onderzoek blijkt dat ze het meest voorkomen in het komende griepseizoen. Miljoenen vaccins met die stammen worden geproduceerd en gedistribueerd.

Zodra u het vaccin ontvangt, begint uw lichaam antilichamen te produceren tegen die stammen van het virus. Deze antilichamen bieden bescherming tegen het virus. Als u later in contact komt met het griepvirus, kunt u een infectie voorkomen.

U kunt ziek worden als u in contact komt met een andere stam van het virus. Maar de symptomen zullen minder ernstig zijn omdat u de vaccinatie had.

Wie zou de griepprik moeten krijgen?

Artsen adviseren dat iedereen boven de leeftijd van zes maanden het griepvaccin krijgt. Dit geldt vooral voor mensen in risicovolle categorieën, zoals:

 • volwassenen ouder dan 65 jaar
 • vrouwen die zwanger zijn
 • kinderen jonger dan 5 jaar
 • mensen met een verzwakt immuunsysteem door een chronische ziekte

De meeste artsen bevelen ook aan dat iedereen tegen het einde van oktober zijn griepvaccin krijgt. Op deze manier heeft je lichaam de tijd om de juiste antilichamen te ontwikkelen voordat het griepseizoen in versnelling komt. Het duurt ongeveer twee weken voordat na vaccinatie antilichamen tegen de griep ontwikkelen.

Meer informatie over het belang van de griepprik.

LOOPTIJD
Hoe lang duurt de griep?

De meeste mensen herstellen van de griep in ongeveer een week. Maar het kan enkele dagen duren voordat u weer bij uw gewone zelf bent. Het is niet ongewoon om je enkele dagen moe te voelen nadat je griepsymptomen zijn verdwenen.

Het is belangrijk om thuis te blijven van school of werk totdat je tenminste 24 uur koortsvrij bent geweest (en dat is zonder koortsremmende medicijnen te nemen). Als je griep hebt, ben je een dag voor je symptomen verschijnen besmettelijk en tot vijf tot zeven dagen daarna.

BIJWERKINGEN
Bijwerkingen van de griepprik

Veel mensen melden het vermijden van het griepvaccin elk jaar uit angst dat het hen ziek zal maken. Het is belangrijk om te begrijpen dat het griepvaccin je niet de griep kan laten ontwikkelen. Je wordt niet ziek omdat je het vaccin hebt gekregen. Griepvaccins bevatten het dode griepvirus. Deze stammen zijn niet sterk genoeg om een ​​ziekte te veroorzaken.

U kunt echter enkele bijwerkingen van de griepprik ervaren. Deze bijwerkingen zijn vaak mild en duren slechts een korte periode. De bijwerkingen van een schot wegen op tegen de mogelijke symptomen van een griepinfectie later.

De meest voorkomende bijwerkingen van de griepprik zijn:

 • pijn rond de griep injectieplaats
 • laaggradige koorts in de dagen onmiddellijk na de injectie
 • milde pijntjes en stijfheid

Alle bijwerkingen die optreden, duren vaak maar een dag of twee. Veel mensen zullen geen bijwerkingen ervaren.

In zeldzame gevallen kunnen sommige mensen een ernstige allergische reactie op de vaccinatie hebben. Als u al eerder een allergische reactie op een vaccin of medicatie heeft gehad, overleg dan met uw arts.

Meer informatie over de mogelijke bijwerkingen van de griepprik.

BEHANDELING
Behandelingsopties voor de griep

De meeste gevallen van griep zijn mild genoeg om uzelf zonder medicijnen te behandelen.

Het is belangrijk dat u thuisblijft en contact met andere mensen vermijdt wanneer u griepverschijnselen voor het eerst opmerkt.

Je zou ook moeten:

 • Drink veel vocht. Dit omvat water, soep en dranken met een laag suikergehalte.
 • Behandel symptomen zoals hoofdpijn en koorts met OTC-medicijnen.
 • Was uw handen om verspreiding van het virus naar andere oppervlakken of naar andere mensen in uw huis te voorkomen.
 • Bedek je kuchen en niest met weefsels. Verwijder die weefsels onmiddellijk.

Als de symptomen verergeren, neem dan contact op met uw arts. Ze kunnen een antiviraal middel voorschrijven. Hoe sneller u dit geneesmiddel gebruikt, hoe effectiever het is. U moet de behandeling starten binnen 48 uur na het begin van uw symptomen.

Neem contact op met uw arts zodra de symptomen verschijnen als u een hoog risico loopt op complicaties door de griep. Deze risicogroepen omvatten:

 • mensen met een verzwakt immuunsysteem
 • vrouwen die zwanger zijn
 • mensen ouder dan 65 jaar
 • kinderen jonger dan 5 jaar

Uw arts kan meteen het griepvirus testen. Ze kunnen ook een antiviraal medicijn voorschrijven om complicaties te voorkomen.

Meer informatie over uw behandelingsopties voor griepsymptomen.

SEIZOEN
Wanneer is het griepseizoen?

In de Verenigde Staten loopt het griepseizoen van eind oktober tot maart. Gevallen van de grieppiek in februari, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) . Maar je kunt op elk moment van het jaar griep krijgen.

Je bent meer kans om ziek te worden tijdens de herfst- en wintermaanden. Dit komt omdat je meer tijd doorbrengt in nauwe kringen met andere mensen en ook blootgesteld bent aan veel verschillende ziektes.

Je hebt meer kans om griep te krijgen als je al een andere infectie hebt. Dit komt omdat andere infecties je immuunsysteem kunnen verzwakken en je kwetsbaarder maken voor nieuwe.

REMEDIES
Remedies voor griepsymptomen

Ziek zijn van de griep is niet leuk. Maar remedies voor griepsymptomen zijn beschikbaar, en veel daarvan bieden grote opluchting.

Houd deze behandelingen in gedachten als je griep hebt:

 • Pijnstillers. Pijnstillers zoals acetaminophen en ibuprofen worden vaak aanbevolen om de symptomen te verzachten. Deze omvatten spierpijn en -pijn, hoofdpijn en koorts.

WAARSCHUWING

 • Kinderen en tieners mogen nooit aspirine gebruiken voor een ziekte. Dit komt door het risico op een zeldzame, maar fatale aandoening, het Reye-syndroom .
 • Decongestiva. Dit type medicatie kan de verstopte neus en de druk in uw sinussen en oren helpen verlichten. Elk type decongestivum kan enkele bijwerkingen veroorzaken, dus lees zeker de etiketten om het etiket te vinden dat het beste bij u past.
 • Expectorantia. Dit type medicijn helpt bij het losmaken van dikke sinusafscheidingen die ervoor zorgen dat uw hoofd verstopt raakt en hoesten veroorzaakt.
 • Hoestonderdrukkende middelen. Hoesten is een veel voorkomend griepsymptoom en sommige medicijnen kunnen het helpen verlichten. Als je geen medicijnen wilt nemen, gebruiken sommige hoestdranken honing en citroen om keelpijn en hoest te verlichten.

Zorg ervoor dat je geen medicijnen mengt. Het gebruik van onnodige medicatie kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Het is het beste om medicijnen te nemen die op uw overheersende symptomen van toepassing zijn.

Zorg ondertussen voor voldoende rust. Je lichaam vecht hard tegen het influenzavirus, dus je moet het genoeg tijd besteden. Meld u ziek, blijf thuis en wordt beter. Ga niet met koorts naar het werk of naar school.

Je moet ook veel vocht drinken. Water, sap, sportdranken en soep kunnen je helpen om gehydrateerd te blijven. Warme vloeistoffen zoals soep en thee hebben als bijkomend voordeel dat ze de pijn van een zere keel verlichten.

Als je denkt dat je de buikgriep hebt, kijk dan eens naar deze remedies.

VOLWASSENEN
Griepsymptomen bij volwassenen

Griep-gerelateerde koorts komt voor bij volwassenen en kan ernstig zijn. Voor veel volwassenen is een plotseling optredende hoge koorts het vroegste symptoom van een griepinfectie.

Volwassenen krijgen zelden koorts tenzij ze een ernstige infectie hebben. Het griepvirus veroorzaakt een abrupte hoge temperatuur die hoger is dan 100 ° F (37,8 ° C).

Andere virale infecties, zoals verkoudheid, kunnen laaggradige koorts veroorzaken.

Afgezien daarvan delen kinderen en volwassenen veel van dezelfde symptomen. Sommige mensen kunnen een of meerdere symptomen meer ervaren dan een andere persoon. De influenza-infectie van elke persoon zal anders zijn.

INCUBATIE
Wat is de incubatietijd voor de griep?

De typische incubatietijd voor de griep is één tot vier dagen. Incubatie verwijst naar de periode waarin het virus zich in uw lichaam bevindt en zich ontwikkelt. Gedurende deze tijd vertoont u mogelijk geen symptomen van het virus. Dat betekent niet dat je niet besmettelijk bent. Veel mensen zijn in staat om het virus een dag voordat de symptomen verschijnen naar anderen te verspreiden.

De miljoenen kleine druppeltjes, die worden geproduceerd als we niezen, hoesten of praten, verspreiden het griepvirus. Deze druppels komen je lichaam binnen via je neus, mond of ogen. Je kunt ook de griep oplopen door een oppervlak met het virus erop aan te raken en vervolgens je neus, mond of ogen aan te raken.

24-UURS GRIEP
Bestaat er zoiets als de "24-uursgriep"?

De "24-uursgriep" is een veel voorkomende infectie die niets met griep te maken heeft, ondanks het delen van een naam. De 24-uursgriep wordt veroorzaakt door een geslacht van virussen genaamd norovirus.

De symptomen van een norovirusinfectie omvatten:

 • diarree
 • misselijkheid
 • braken
 • maagkrampen

Deze symptomen komen voor in het gastro-intestinale systeem. Daarom wordt de 24-uursgriep soms een "buikgriep" genoemd. Hoewel het de "24-uursgriep" wordt genoemd, bent u mogelijk maximaal drie dagen ziek.

De symptomen van de 24-uursgriep en griep (de griep) zijn anders. De griep is een ziekte van de luchtwegen. Ademhalingssysteem symptomen van griep omvatten:

 • hoesten
 • hoofdpijn
 • koorts
 • loopneus
 • pijn in het lichaam

Sommige mensen met influenza kunnen misselijkheid en braken ervaren terwijl ze ziek zijn. Maar deze symptomen komen niet zo vaak voor bij volwassenen.

BESMETTELIJK
Is de griep besmettelijk?

Als je griep hebt, ben je besmettelijk. Veel mensen zijn besmettelijk en kunnen het virus al een dag voordat ze symptomen vertonen verspreiden. Met andere woorden, misschien deel je het virus voordat je je realiseert dat je ziek bent.

U kunt nog steeds besmettelijk zijn vijf tot zeven dagen nadat uw symptomen verschijnen. Jonge kinderen zijn vaak meer dan zeven dagen nadat de symptomen voor het eerst optreden, besmettelijk. Mensen met een zwak immuunsysteem kunnen de symptomen van het virus ook langer ervaren.

Als je griep hebt, blijf dan thuis. Doe uw deel om de verspreiding van het virus naar andere mensen te voorkomen. Als je de diagnose hebt, waarschuw dan iedereen met wie je in contact bent geweest op de dag voordat je symptomen verschenen.

Lees meer over of de griep besmettelijk is.

GRIEP
Wat is de griep?

Influenza (de griep) is een veel voorkomend, besmettelijk virus dat wordt verspreid door besmette druppels die in het lichaam van een andere persoon terechtkomen. Vanaf daar houdt het virus stand en begint het zich te ontwikkelen.

Elk jaar verspreidt de griep zich over de Verenigde Staten. Winter is het primaire seizoen van de griep, met een piek in februari. Maar u kunt op elk moment van het jaar besmet raken met de griep.

Er bestaan ​​veel soorten griep. Artsen en onderzoekers bepalen welke stammen van het virus het meest gebruikelijk zijn elk jaar. Die stammen worden vervolgens gebruikt om vaccins te produceren. Een griepvaccin is een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om een ​​griepinfectie te voorkomen.

GENEESMIDDEL
Is er medicatie voor de griep?

Medicijnen die 'antivirale' medicijnen worden genoemd, kunnen de griep behandelen. Je kunt deze medicijnen niet bij de apotheek kopen. Ze zijn alleen op recept verkrijgbaar en u moet naar een arts of zorgverlener gaan om een ​​recept te krijgen.

Antivirale medicijnen die worden gebruikt om griep te behandelen, kunnen de symptomen verlichten. Ze kunnen ook de duur van de griep met een dag of twee verkorten. Het gebruik van antivirale medicijnen kan helpen als u griep krijgt, maar deze medicijnen hebben ook bijwerkingen.

Antivirale medicijnen zijn belangrijk voor mensen met een hoog risico op het ontwikkelen van complicaties door de griep. Mensen in deze categorie met een hoog risico zijn onder meer:

 • kinderen jonger dan 5 jaar
 • volwassenen ouder dan 65 jaar
 • vrouwen die zwanger zijn
 • mensen met chronische medische aandoeningen die hun immuunsysteem verzwakken

Onderzoek wijst uit dat antivirale medicijnen het beste werken als je ze binnen 48 uur na het hebben van symptomen gebruikt. Als u dat venster mist, hoeft u zich geen zorgen te maken. Mogelijk ziet u later nog een voordeel van het gebruik van het geneesmiddel. Dit geldt vooral als u een hoog risico loopt of ziek bent. Het gebruik van antivirale medicijnen kan u helpen beschermen tegen griepcomplicaties. Deze omvatten longontsteking en andere infecties.

Meer informatie over de medicijnen die worden gebruikt om griepverschijnselen te behandelen.

VROEGE SYMPTOMEN
Vroege symptomen van de griep

Symptomen van de griep verschijnen snel. Dit plotselinge begin van symptomen is vaak het eerste kenmerk van de griep. Bij vergelijkbare ziekten, zoals verkoudheid, kan het enkele dagen duren voordat de symptomen zich voordoen.

Een andere veel voorkomende vroege symptoom van de griep is de breedte van de pijn. Mensen met het griepvirus voelen zich als een vroeg symptoom ongemakkelijk over hun hele lichaam.

U kunt het gevoel hebben alsof u "door een vrachtwagen bent geraakt". Het uit bed komen kan moeilijk en traag verlopen. Dit gevoel kan een vroeg symptoom van de griep zijn.

Hierna kunnen andere griepverschijnselen optreden, waardoor het voor de hand ligt dat u het virus heeft.

Meer informatie over vroege griepsymptomen.

NATUURLIJKE REMEDIES
Zijn er natuurlijke griepremedies?

Als het niet behandeld wordt, verdwijnt de typische griep vaak binnen ongeveer een week. Gedurende die tijd hebt u verschillende behandelingsopties om de symptomen gemakkelijker te hanteren te maken.

Receptantivirale geneesmiddelen kunnen de ernst van de infectie verminderen. Ze kunnen ook de duur verkorten. Sommige OTC-behandelingen kunnen de symptomen van de infectie verlichten. Zelfs sommige natuurlijke griepremedies kunnen nuttig zijn om de symptomen te verlichten.

Sommige mensen vinden natuurlijke griepremedies nuttig. Medisch onderzoek ondersteunt enkele behandelingen die omvatten:

 • Soep. Warme kippensoep werkt op veel niveaus als een griepremedie. De warme vloeistof kan een zere keel verlichten en zorgen voor hydratatie en elektrolyten. Studies hebben aangetoond dat het ook de beweging van witte bloedcellen in uw lichaam kan veranderen. Dit vermindert ontsteking.
 • Honing. Veel "natuurlijke" geneesmiddelen tegen hoest en verkoudheid bevatten honing. Honing is een effectieve hoestonderdrukker. Voeg wat toe aan je thee of eet een klein schepje als je hoestend probeert te stoppen.
 • Gember. Laat een paar plakjes gember in je thee of een glas warm water vallen en nip. Deze wortel heeft helende eigenschappen die een zere keel kunnen verlichten en een hoest kunnen onderdrukken. Het kan ook helpen met misselijkheid.
 • Probiotica . Vergroot de goede bacteriën in uw darm terwijl uw lichaam een ​​infectie bestrijdt. Een gezond darmmicrobioom kan uw immuunsysteem stimuleren, nieuwe infecties voorkomen en genezing bevorderen.

Natuurlijk is rust ook een belangrijk onderdeel van het herstellen van een griepinfectie. Je lichaam vecht hard tegen de infectie. Het is verstandig om te stoppen, uit te rusten en meer te slapen, zodat uw immuunsysteem tegen de infectie kan vechten.

Bekijk meer huismiddeltjes voor griepsymptomen.

OTC
Opties voor vrij verkrijgbare medicijnen (OTC)

OTC-medicijnen kunnen de griep helpen verlichten, maar ze zullen het niet behandelen. Als u griep hebt en symptoomverlichting zoekt, overweeg dan deze geneesmiddelen:

 • Decongestiva. Nasale decongestiva helpen bij het opbreken van slijm in uw sinussen. Hierdoor kun je je neus snuiten. Decongestiva komen in verschillende vormen voor. Deze omvatten nasale decongestiva die worden ingeademd en orale (pil) decongestiva.
 • Hoestonderdrukkende middelen. Hoesten, vooral 's nachts, is een veel voorkomend griepsymptoom. OTC-hoestmiddelen kunnen uw hoestreflex verzachten of onderdrukken. Hoestdruppels of zuigtabletten kunnen een zere keel verzachten en hoesten onderdrukken.
 • Expectorantia. Dit type medicatie kan u helpen bij het ophoesten van slijm als u veel slijm of congestie in uw borst heeft.
 • Antihistaminica. Dit type medicijn is in koude en allergie medicijnen. Het is misschien niet voor iedereen nuttig. Maar het kan tranende ogen, verstopte neus en sinushoofdpijn verlichten als allergieën ook uw symptomen veroorzaken.

OTC-griepgeneesmiddelen bevatten vaak meerdere van deze soorten medicijnen in één pil. Als u een van deze combinatie-medicatie gebruikt, vermijd dan het gebruik van andere geneesmiddelen. Dit zorgt ervoor dat u niet te veel neemt van één type medicijn.

Meer informatie over uw vrij verkrijgbare behandelingsopties.

OORZAKEN
Wat veroorzaakt de griep?

De griep is een virus dat op verschillende manieren wordt gedeeld. Ten eerste kunt u het virus oppikken van een persoon bij u in de buurt die griep heeft en niest, hoest of praat.

Het virus kan ook leven in levenloze objecten gedurende twee tot acht uur. Als iemand met het virus een gewoon oppervlak aanraakt, zoals een deurklink of een toetsenbord, en u hetzelfde oppervlak aanraakt, kunt u het virus krijgen. Zodra u het virus op uw hand hebt, kan het uw lichaam binnendringen door uw mond, ogen of neus aan te raken.

Je kunt tegen de griep vaccineren. Een jaarlijks griepvaccin helpt uw ​​lichaam zich voor te bereiden op blootstelling aan het virus. Maar griepvirussen veranderen en veranderen. Dat is waarom je de griepprik jaarlijks nodig hebt. Een griepprik helpt u door uw immuunsysteem te activeren om antilichamen tegen bepaalde stammen van het virus te maken. Antistoffen zijn wat infecties voorkomt.

Het is mogelijk om de griep te krijgen na ontvangst van de griepprik als u in contact komt met andere stammen van het virus. Zelfs dan zijn uw symptomen waarschijnlijk veel minder ernstig dan wanneer u helemaal geen vaccin had gehad. Dit komt omdat verschillende stammen van het griepvirus gemeenschappelijke elementen delen (kruisbescherming genaamd), wat betekent dat het griepvaccin ook tegen hen kan werken.

Lees meer over wat de griep veroorzaakt.

PAK DE FOTO
Waar kan ik een griepprik krijgen?

De meeste artsenpraktijken dragen het vaccin. U kunt het vaccin ook krijgen bij:

 • apotheken
 • inloop medische klinieken
 • provinciale of stedelijke gezondheidsafdelingen
 • school gezondheidscentra

Sommige werkgevers en scholen bieden ook griepprikklinieken ter plaatse. Veel locaties beginnen met het promoten van griepvaccins tijdens het naderen van griepseizoen. Sommige bieden zelfs incentives, zoals kortingsbonnen, om u aan te moedigen uw vaccin te ontvangen.

Als u geen griepprik kunt vinden, gebruik dan een griepprik locator zoals de Flu Vaccine Finderof de HealthMap Vaccine Finder . Op deze websites worden bedrijven, telefoonnummers en openingstijden vermeld.

KINDEREN
Griepprik voor kinderen: wat u moet weten

Elk jaar worden honderdduizenden kinderen ziek van het influenzavirus. Sommige van deze ziekten zijn ernstig en vereisen een ziekenhuisopname; sommige hebben zelfs de dood tot gevolg.

Kinderen die ziek zijn van de griep lopen vaak een hoger risico dan volwassenen die ziek zijn van de griep. Kinderen jonger dan vijf jaar hebben bijvoorbeeld meer behoefte aan een medische behandeling voor de griep. Ernstige complicaties van een griepinfectie komen het meest voor bij kinderen jonger dan twee jaar. Als uw kind een chronische medische aandoening heeft, zoals astma of diabetes, kan de griep erger zijn. Raadpleeg uw arts meteen als uw kind is blootgesteld aan de griep of griepsymptomen vertoont.

De beste manier om uw kinderen te beschermen tegen een griepinfectie is met een griepvaccin. Vaccineer kinderen elk jaar tegen de infectie. Artsen adviseren griepvaccins voor kinderen vanaf zes maanden oud.

Griepvaccins zijn beschikbaar als injecties. Neem contact op met de arts van uw kinderen voordat ze vaccins krijgen.

Sommige kinderen tussen de zes maanden en acht jaar kunnen twee doses nodig hebben ter bescherming tegen het virus. Als uw kind voor de eerste keer een vaccin ontvangt, hebben ze waarschijnlijk twee doses nodig.

Als uw kind slechts één dosis heeft gekregen in het voorgaande griepseizoen, hebben deze twee griepseizoen mogelijk twee doses nodig. Vraag de arts van uw kind hoeveel doses uw kind nodig heeft.

Kinderen jonger dan zes maanden zijn te jong voor een griepvaccin. Om hen te beschermen, zorg ervoor dat de mensen om hen heen gevaccineerd worden. Dit omvat familieleden en zorgverleners.