Gezondheid

ALOË VERA GEL: 7 MANIEREN WAAROP DEZE SUPERPLANT DE SPIJSVERTERING VERBETERT

aloe vera - ALOË VERA GEL: 7 MANIEREN WAAROP DEZE SUPERPLANT DE SPIJSVERTERING VERBETERT

ALOË VERA GEL: 7 MANIEREN WAAROP DEZE SUPERPLANT DE SPIJSVERTERING VERBETERT

Aloë vera …. je hebt eerder van de plant gehoord. De kans is groot dat je zelfs zijn beroemde gel op je huid hebt gewreven om pijnlijke zonnebrand na een reis naar het strand te verwijderen. Maar als je denkt dat dat alles is waar Aloë Vera voor is, denk dan nog eens goed na.

Het innemen van de heldere gel van de binnenkant van een aloë verablad kan een grote invloed hebben op uw spijsverteringskanaal. Binnen een minuut weten we hoe. Maar laten we eerst de voedingsvoordelen bekijken.

Aloë vera bevat belangrijke vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren die essentieel zijn voor ons lichaam om goed te kunnen functioneren.

7 manieren waarop Aloë Vera de spijsvertering bevordert

1) Ontstekingsremmende eigenschappen

Mensen die spijsverteringsproblemen hebben, ervaren vaak een ontsteking in het spijsverteringskanaal. Omdat we weten dat ontsteking de oorzaak is van veel ziekten, is het belangrijk om ontstekingsremmende voedingsmiddelen in onze voeding op te nemen. Het drinken van aloë vera sap is aangetoond dat het de ontsteking bestrijdt, het maag-darmkanaal kalmeert en ontspant.

2)  Helpt bij het genezen van laffe darm

Aloe vera-gel kan helpen de binnenkant van een beschadigd darmkanaal te genezen, en het lekke darmsyndroom te genezen en / of te voorkomen. Dit is cruciaal omdat wanneer de darmvoering van een persoon beschadigd is, toxines in de bloedbaan kunnen komen.  Dit kan leiden tot een systeembrede ontsteking en een immuunreactie in het lichaam veroorzaken.

3) Verlicht constipatie

Aloë vera wordt beschouwd als een voedsel dat laxerend werkt. De met gel gevulde plant verhoogt het darmwatergehalte, stimuleert de secretie van slijm en bevat enzymen die het lichaam helpen voedsel af te breken.

4) Bevordert regelmatige darmbewegingen

Nogmaals, aloë vera bevat enzymen die het lichaam helpen om voedsel af te breken. De kalmerende effecten van de plant helpen het voedsel eenvoudig door de darmen te verplaatsen, waardoor regelmatige stoelgang wordt aangemoedigd.

5) Ontgifting

Naast zijn rijke gehalte aan voedingsstoffen heeft aloë vera antibacteriële en antivirale eigenschappen. Om deze reden helpt aloë vera het lichaam te ontdoen van schadelijke  gifstoffen en voedselophoping.

Leer de gevaren van toxische opbouw door hier te klikken . 

6) Moedigt goede darmbacteriën aan

Als u op onze Gut Health Project- website hebt geklikt , weet u hoe belangrijk goede darmbacteriën zijn (AKA-probiotica). Je weet ook dat probiotica kunnen bloeien, ze moeten zich voeden met prebiotica. Welnu, aloë vera wordt als een prebioticum beschouwd!

Meer informatie over het belang van prebiotica hier .

7) Bestrijdt maagzuur

Het is aangetoond dat het drinken van 1/2 kopje aloë vera sap voor het eten van een maaltijd helpt zure reflux te verminderen.

Aloë Juice Recept

Aloë vera is verkrijgbaar in een paar vormen (sap, pillen en poeders), maar een van de beste manieren om het te consumeren is door aloë vera sap te drinken.

* Het is belangrijk om op te merken dat je niet naar een supermarkt kunt gaan en een fles aloë vera zonverbrandingsgel op kunt pakken en het kunt drinken! Die producten zitten vol chemicaliën en zijn giftig als ze worden ingeslikt.

Er zijn een aantal bedrijven die aloë vera-sap verkopen, dat je kunt kopen bij een reformwinkel of online. Je kunt het ook zelf maken, koop gewoon een eetbare aloë plant en volg dit basisrecept (artikel gaat verder hieronder):

Waarschuwing

  • Aloë vera mag niet in hoge doses worden ingenomen, omdat dit maagkrampen en diarree kan veroorzaken.
  • Gebruik geen aloë vera als u zwanger bent en / of borstvoeding geeft. Er zijn meldingen van Aloë Vera die miskraam en geboorteafwijkingen veroorzaken.
  • Als u medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u Aloë Vera-sap gaat drinken.