Gezondheid

AMETHYST GENEZENDE EIGENSCHAPPEN  

AMETHYST GENEZENDE EIGENSCHAPPEN  

 • Wat is Amethyst?
 • Amethyst's geschiedenis
 • Amethyst Varieties
 • Gebruik en doeleinden van Amethyst
 • Door de wetenschap gesteunde voordelen van Amethyst
  • Celregeneratie
  • ontgiften
  • Handhaaft de bloeddruk
  • Bevordert algehele welzijn
  • Ondersteunt wondgenezing
  • Verlaagt de effecten van diabetes
 • Andere voordelen van Amethyst
  • ontgiften
 • Hoe Amethyst te gebruiken in uw dagelijks leven

Wat is Amethist?

 

Als je aan amethist denkt, denk je aan een prachtige, schitterende paarse steen; hoewel edelstenen zoals saffier een paarsachtige tint kunnen hebben, is amethist de belichaming van een halfedelstenen paarse edelsteen van het minerale kwarts.

Het woord amethist is afgeleid van het Griekse woord amethystos wat betekent 'niet dronken', wat de reden is waarom in de oudheid het juweel werd gebruikt om de intoxicatie af te wenden ( 1 ).

Het is samengesteld uit siliciumdioxyde, en zijn purpere kleur wordt veroorzaakt door de onzuiverheden van ijzer en mangaanverbindingen die in het juweel aanwezig zijn.

De paarse tint wordt ook gecreëerd door blootstelling aan natuurlijke straling, maar langdurige blootstelling kan ook de kleur doen vervagen ( 2 ).

Amethist wordt al sinds de oudheid veel gebruikt voor verschillende doeleinden.

Het juweel is ofwel gefacetteerd in fijne stenen om in sieraden te worden verwerkt, of het is gepolijst en in zijn natuurlijke vorm achtergelaten.

Amethyst toont kleurzonering, wat betekent dat de hoekige zijden van de steen donkerder zijn dan de vlakkere zijden van de steen ( 3 ).

Het juweel bestaat dus uit een geleidelijke kleurvariatie van licht naar donker, terwijl het naar de randen van de gepolijste steen gaat.

De paarsachtige tint van het juweel varieert over het algemeen ook van een lichte lila tot een diepe koningspaars ( 4 ).

Amethist scoort op 7 op de MOHS-hardheidsschaal en heeft een soortelijk gewicht van 2,66 ( 5 ).

Het is de geboortesteen voor de maand februari, en een edelsteen significant voor de 6 e en 17 e huwelijk verjaardag ( 6 ).

Amethist wordt gevonden in verschillende soorten sedimentaire, stollingsgesteente en metamorfe gesteenten.

Het proces waarbij amethistvormen beginnen met het maken van kristallen waarin sporen van ijzer in het kwarts worden verwerkt.

De gammastraling die door het gastgesteente wordt uitgezonden, bestraalt het ijzer van het kristal tijdens kristallisatie, waardoor het juweel een paarsachtige tint krijgt.

Zo wordt amethist gevormd.

Amethist wordt niet alleen gebruikt voor het maken van sieraden, maar wordt ook toegepast om spirituele energie te verheffen, en voor het welzijn van lichaam en geest.

Amethist is een meditatieve en kalmerende steen die ons bewustzijn kalmeert om vrede en balans in het lichaam te bevorderen.

Omdat de steen rust in de geest bevordert, wordt deze meestal gebruikt om bedwelmde, depressieve, gestreste en rouwende mensen te kalmeren.

De positieve energie verlicht de geest van externe druk en stelt zowel de geest als het lichaam in staat vreedzaam en rustig te leven.

De spirituele, mentale en fysieke voordelen van amethist worden hieronder verder uitgewerkt.

 

Amethyst's geschiedenis

 

Er is een uitgebreide geschiedenis van het gebruik van Amethist in vele culturen van de wereld, zoals wordt beweerd te zijn ontdekt in 3000 BCE.

Amethyst-sieraden dateren al van 2000 v.Chr. (8).

Tot in de 19 e eeuw, werd Amethyst beschouwd als waardevol als robijnen en smaragden, maar het is nog steeds een populaire edelsteen vandaag ( 9 ).

Een van de vroegste en meest prominente exemplaren van Amethyst die in sieraden wordt gebruikt, is door St. Valentine in de 3 e eeuw ( 10 ).

De beschermheilige van de romantiek droeg een Amethist-ring met het beeld van Cupido.

De Grieken geloofden dat Amethist, vanwege zijn wijnachtige kleur, werd geassocieerd met Bacchus, de God van de wijn (11).

Deze mythe werd genoemd in de Renaissance toen de Franse dichter Remy Belleau in 1576 een gedicht schreef over overtuigingen over edelstenen ( 12 ).

De overlevering vertelt over Amethyst, een mooie jonkvrouw die terugkwam van haar aanbidding in de tempel van Diana.

Amethist kruiste het pad van een prikkelbare Bacchus die wat onrust had gehad en had gezworen om het uit te schakelen op de volgende persoon die zijn pad kruiste.

Toen Bacchus het meisje zag, zette hij zijn twee tijgers achter haar aan.

Diana, die dat ongeluk zag, veranderde het meisje in een kristal om een ​​vreselijke dood te voorkomen.

Bacchus goot zijn beker wijn op het kristal in minachting, waardoor het kristal paars kleurde.

Dat is ook waarom de Grieken zeggen dat als je een stuk Amethist in je mond zou houden, je zoveel mogelijk zou kunnen drinken zonder dronken te worden.

De Grieken en Romeinen geloofden dat drinken uit een beker gevuld met Amethisten vergiftiging zou voorkomen, en het houden van de steen op de navel zou iemand beschermen tegen overindulgence.

De Grieken en Romeinen geloofden ook dat de drager van Amethyst helder van geest zou blijven en snel zou handelen in zakelijke transacties (12).

Amethyst was verder een van de twaalf juwelen in de borstplaat van de Hogepriester die de stammen van Israël vertegenwoordigden, zoals vermeld in het Oude Testament.

In het boek Openbaring wordt vermeld dat Amethyst een van de twaalf stenen is die de fundering zullen vormen van de muur van Nieuw Jeruzalem ( 14 ).

Toegewijden van Christus geloofden ook dat Amethist de macht had om pijn te verlichten en iemands geest te genezen.

Zij associeerden de steen met zuiverheid van geest en de paarsachtige tinten met de zuiverende gevolgen van lijden en met het lijden van Christus.

Dus begonnen ze Amethist te gebruiken voor genezing.

Mensen in de oudheid associeerden ook het dieppaarse van Amethyst met een kalmerende aanwezigheid en gebruikten het om degenen met vreselijke nachtmerries te kalmeren.

Ze geloofden dat de steen het vermogen had om de geest vrijelijk te laten stromen tussen de mentale en metafysische dimensies.

Reizigers gebruikten de steen om zichzelf te beschermen tegen gevaarlijke situaties, en soldaten gebruikten het om een ​​helder hoofd te houden tijdens de strijd.

Men gelooft ook dat de steen beschermt tegen zwarte magie en duistere geesten.

De oude Egyptenaren verwerkten Amethyst in beschermende amuletten om zichzelf te beschermen tegen mentale en fysieke schade.

Ze creëerden uitgebreide en adembenemende sieraden om de koninklijke families mee te versieren.

Er wordt ook geloofd dat bisschoppen droeg Amethist ringen om zichzelf te beschermen tegen goddelijke dronkenschap en dat wanneer anderen de ring kuste, het hen tegen diezelfde dronkenschap beschermde.

Dus, zoals we kunnen zien, is Amethyst door de jaren heen op grote schaal gebruikt voor veel verschillende doeleinden.

Het heeft het vermogen om het lichaam te helen en de geest te kalmeren.

De uitbundige schoonheid en adembenemende kleuren maken het juweel ook uitstekend om te verwerken in sier sieraden.

 

Amethyst Varieties

 

Verschillende soorten Amethyst zijn over de hele wereld te vinden, maar het komt vooral voor in delen van Brazilië en Uruguay.

Deze vorm van kwarts is ook te vinden in de VS, Zambia en zelfs India.

Hoewel mangaan verantwoordelijk is voor de paarsachtige tint in de steen, veroorzaken ijzerverontreinigingen en de omgeving waarin het wordt gevormd ook kleurvariaties.

Hier is een lijst van de verschillende soorten Amethist gevonden over de hele wereld:

 

Ametrine

 

Ametrine is een steen die bestaat uit de harmonieuze mix van Amethyst en Citrien.

De kleuren van de steen zijn gedeeltelijk paars en gedeeltelijk geelachtig oranje, die scherp zijn verdeeld binnen het juweel.

Deze specifieke steen is een geweldige mediterende en helende steen die zowel creativiteit als rationaliteit helpt bevorderen.

 

Brandberg Amethist

 

Beschouwd als een van de meest onderscheidende en mooie amethisten ter wereld, zijn de Brandberg-kristallen afkomstig van de Brandbergberg, die zich bevindt in Noordwest-Namibië, Zuid-Afrika.

Vaak dragen ze wereldse kenmerken zoals lepidocrocite flecks (ijzeroxides) en watervrij (water bubbels), dit type Amethyst wordt verondersteld heilzaam te zijn voor diegenen die zichzelf willen verbeteren.

 

Chevron Amethyst

 

Een combinatie van amethist en wit kwarts, de Chevron Amethyst combineert deze twee in een V-gestreept patroon.

De Chevron Amethyst combineert de stressverlichtende eigenschappen van Amethyst en de kwartskwaliteiten, en helpt de verborgen betekenissen in het leven te onthullen.

Het verbetert de fysieke visie en het gezichtsvermogen en werkt verbazingwekkend met het derde oog.

 

Afrikaanse amethist

 

Afrikaanse Amethist komt oorspronkelijk uit Afrika en is meestal donkerder en dieper paars.

 

Amethist Quartz

 

De Amethyst Quartz bestaat uit amethist en melkachtig kwarts en wordt meestal gebruikt in kralenjuwelen.

De steen is paars bovenop en deze vervaagt geleidelijk om naar de bodem te verdwijnen.

 

Boliviaanse amethist

 

Boliviaanse amethist is alleen te vinden in Bolivia.

 

Braziliaanse amethist

 

Brazilië is de toonaangevende producent van Amethyst ter wereld.

De meeste van de Amethisten in Brazilië worden gedolven in de Rio Grande do Sul en Maraba.

Gewoonlijk worden Braziliaanse amethisten gevormd tot citrien vanwege de sterk verwarmde omgeving waarin ze voorkomen (15).

 

Siberische amethisten

 

Siberische amethisten worden gevonden in Rusland en zijn van een dieppaarse kleur.

Deze amethisten zijn de donkerste ter wereld.

 

Rutilated Amethyst

 

Rutielhoudende amethisten zijn een van de zeldzaamste vormen van amethisten in de wereld.

Deze variëteit van Amethist bevat Goethite.

Goethite is een bruinachtig ijzerhydroxide-mineraal dat wordt gebruikt om spirituele betekenis te vinden.

 

Lavendel Amethyst

 

Lavendel Amethyst is een bleek paars-gekleurde amethist.

 

Vera Cruz Amethyst

 

De Vera Cruz Amethyst, gevonden in Veracruz, Mexico, is een van de meest bekende en populaire amethisten ter wereld.

Het is een groot, prismatisch kristal dat groeit in vulkanische rotsen.

 

Gebruik en doeleinden van Amethyst

 

Omdat de paarse kleur van Amethist varieert van koninklijk violet tot licht lila, worden ze geassocieerd met rust.

De kleur Paars combineert de stabiliteit van blauw en de energie van rood, dus in zekere zin straalt de kleur de energie uit die helpt om lichaam en geest te stabiliseren.

De Amethist komt ten goede aan de spirituele geest, psyche, geest, lichaam en geest van een persoon.

Het gebruik en de doelen van Amethyst worden hieronder nader toegelicht.

 

Kalm de geest

 

De steen is gebruikt om de angstige, depressieve en gewelddadige geest te kalmeren.

Het helpt iemand zijn gedachten te zuiveren om innerlijke vrede tot stand te brengen.

De kalmerende energie van de steen draagt ​​bij tot het brengen van tevredenheid en een gevoel van vervulling en vredigheid voor een persoon.

Dit helpt de emotionele stabiliteit te herstellen en helpt een persoon innerlijke rust te bereiken.

Het verbindt de spirituele en fysieke gebieden om ongeduld te beteugelen en evenwicht te bereiken.

 

Breng helderheid naar het geweten

 

Amethist staat altijd bekend als een beslissingssteen.

Omdat de steen een positieve en kalmerende energie uitzendt, sluit deze negatieve energie af die het geweten kan vertroebelen.

Dus, de steen kan helpen om zijn geest te zuiveren en zijn geweten aan te passen om geestelijk welzijn en duidelijkheid te bevorderen.

 

Controle overindulgence

 

Zoals vermeld in veel Griekse mythen, wordt er gezegd dat degenen die drinken uit een beker versierd met Amethyst of degenen die een stukje van de steen in hun mond houden, immuun zijn voor bedwelming.

Dat betekent dat ze kunnen overlopen in alcohol zonder de gevolgen van alcoholgebruik.

De steen helpt ook voorkomen dat iemand overwerkt aan drugs, roken en ander zeer destructief compulsief gedrag.

Deze steen wordt ook gebruikt door mensen die problemen hebben om hun buitensporige uitgaven te beheersen.

 

Als een mediterraend kristal in de kristetherapie

 

Meestal wordt kristalkwarts gebruikt in kristalliettherapie en edelsteenherstel.

Amethyst is een van de kristallen uit de kwartsfamilie die wordt gebruikt om een ​​staat van versterkt bewustzijn te creëren en iemand in staat te stellen contact te maken met iemands spiritualiteit.

Het fungeert als een brug om een ​​persoon te verbinden met de mentale en spirituele gebieden van de wereld.

Kristallen en edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt als hulpmiddel bij meditatie.

Er wordt aangenomen dat kristallen mensen helpen om de spirituele wereld te benutten en een buitenlichamelijke dimensie te ervaren.

Ze laten iemands geest toe om de spirituele dimensie binnen te gaan via een telepathische verbinding als ze iemands spirituele intuïtie verbeteren.

De amethist moet voor de mediterende persoon worden geplaatst of er moeten drie amethisten op drie punten rond de persoon worden geplaatst om een ​​gelijkzijdige driehoek te vormen ( 16 ).

 

Een onderdeel van Feng Shui

 

In de oude Aziatische kunst van Feng Shui werden grote Amethyst-geodes en clusters van Amethyst gebruikt om kamers te reinigen en de kamer van negatieve energie te ontdoen ( 17 ).

Er wordt gezegd dat Amethyst de kwaliteit van leven en de omgeving van de kamer verbetert door zijn aanwezigheid.

Het absorbeert de slechte trillingen in de kamer om alleen positieve energie te laten bestaan.

De Amethist gedraagt ​​zich als een magneet die positieve chi in de kamer trekt.

 

Reinig de chakra's door meditatie

 

Meditatie helpt je chakra's te reinigen. Chakra's zijn elk van de spirituele centra van het menselijk lichaam.

Er zijn zeven chakra's: kroonchakra, frontaal chakra, keelchakra, solarplexus chakra, hartchakra, sacraal chakra en basischakra.

Elk van de chakra's kan worden gereinigd met behulp van hun respectieve edelstenen of kristallen.

Om het kruinchakra of de geest te reinigen, worden Amethyst-kristallen gebruikt.

Het concept van het gebruik van edelstenen om de chakra's te reinigen komt van het feit dat de positieve vibraties van de stenen zich vermengen met de chakra's om ze te zuiveren ( 18 ).

 

Door de wetenschap gesteunde voordelen van Amethyst

 

De wetenschappelijk bewezen voordelen van Amethyst als edelsteen zijn enigszins beperkt vanwege het gebrek aan onderzoek.

Amethist stoot een kleine maar waarneembare hoeveelheid magnetisch veld uit die gunstige veranderingen in het lichaam veroorzaakt.

Ook, wanneer Amethyst wordt verwarmd, stoot hij veel infrarode stralen uit, een soort van langegolfstraling.

Verre infrarode stralen (FIR) zijn een van de twee belangrijke lichten die we van de zon ontvangen.

De hoeveelheid FIR in ons lichaam fluctueert voortdurend, en wanneer ons lichaam een ​​grote hoeveelheid FIR ontvangt, kan het beter omgaan met fysieke uitdagingen.

Aan de andere kant, als de niveaus van FIR afnemen, is ons lichaam vatbaar voor externe gevaren en ziekten.

FIR is een van de weinige stralen die de huid en het lichaam niet beschadigen bij langdurige blootstelling.

De voordelen van Far Infrared Rays werden voor het eerst ontdekt door Sir William Herschel in de 19 e eeuw ( 19 ).

Herschel ontdekte dat kleuren hun eigen niveau van warmte bevatten.

Hij testte rood, oranje, geel, groen, blauw en violet en ontdekte dat de hitte toenam van rood naar violet.

Toen hij dit patroon eenmaal had gevonden, mat Herschel de hitte van het licht net boven rood in het spectrum en ontdekte zo infraroodlicht.

Door zijn onderzoek hebben veel wetenschappers het gebruik van FIR ontdekt om het lichaam van biotoxines te ontdoen en de algehele gezondheid van het menselijk lichaam te verbeteren.

De voordelen van FIR die worden uitgestoten door Amethyst bij verwarming worden hieronder weergegeven:

 

Celregeneratie

 

FIR helpt de cellen in uw lichaam regenereren, omdat het de energieniveaus in het lichaam verhoogt.

Wanneer de energieniveaus van het lichaam worden verhoogd, is het in staat om zijn cellen op een efficiëntere manier te regenereren.

Blootstelling aan FIR ondersteunt de cellen en zorgt ervoor dat ze effectief regenereren ( 20 ).

 

ontgiften

 

FIR is gebruikt om het lichaam te ontdoen van vele metalen zoals kwik, aluminium, enz.

Deze giftige stoffen zijn ingekapseld in de grotere watermoleculen van het lichaam.

Dus wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan FIR, trilt het de watermoleculen en helpt het zo de gifstoffen uit het lichaam vrij te maken.

 

Handhaaft de bloeddruk

 

Een studie uitgevoerd door medische onderzoekers in Duitsland toonde aan dat blootstelling aan FIR een uur hielp om de bloeddruk te verlagen , omdat het de perifere bloedvaten persisteerde.

Het ritme van de hartslag werd ook aangepast aan de juiste niveaus en de viscositeit van het bloed verbeterde ook ( 21 ).

 

Bevordert algehele welzijn

 

De FIR die wordt afgegeven door de verwarmde Amethyst kan helpen om algehele welzijn te bevorderen, omdat het helpt het lichaam te kalmeren om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt.

Dit bevordert ook een goede nachtrust en verbetert je humeur.

Wanneer de geest ontdaan is van negatieve gedachten, voelt hij zich meer op zijn gemak.

Een recente studie toonde aan dat mensen die sliepen met een schijf die FIR uitzond, een toename van de algehele tevredenheid hadden, vergeleken met degenen die dat niet deden ( 22 ).

 

Ondersteunt wondgenezing

 

Van FIR is ook aangetoond dat het de snelheid van helende huidwonden, operatiegerelateerde wonden, wonden veroorzaakt door diabetes en tranen in het huidweefsel verhoogt ( 23 ).

 

Verlaagt de effecten van diabetes

 

De effecten van diabetes zijn moeilijk te bestrijden in latere stadia.

Maar een studie gepubliceerd in het Journal of Complementary and Alternative Medicine in 2010 koppelde het gebruik van FIR aan de verminderde effecten van type-2 diabetes.

Een ander onderzoek toonde ook aan dat het geven van FIR-behandelingen met diabetische patiënten gedurende drie maanden driemaal per week gedurende een periode van 3 maanden het functioneren verbeterde en de pijn verlichtte ( 24 ).

 

Andere voordelen van Amethyst

 

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt Amethist voorgeschreven om puistjes, slechte buikpijn en longziekten te verwijderen.

Hoewel dit geen wijdverspreide praktijk is, beweert de Chinese geneeskunde dat de edelsteen helpt het lichaam te ontgiften en zich van alle pijnen en ziekten te ontdoen.

Hier zijn enkele andere voordelen van Amethyst:

 

ontgiften

 

Over het algemeen is Amethist gebruikt om het lichaam te helpen ontgiften en reinigen tegen ziekte en de geest tegen storende gedachten.

Slapen met een amethiststeen onder je kussen heeft gezegd dat je van slapeloosheid af moet en je een storingsvrije slaap kunt bezorgen.

Typisch, wordt de steen beschouwd als gericht op de hersenschors van de hersenen om depressie, nachtmerries, angst en geestesziekten aan te pakken.

Het hele concept van de steen die iemands geest reinigt van gedachten over zelftwijfel, geweld en angst, bevordert de zelfverzekerdheid en helpt iemand innerlijke rust te vinden.

Wanneer de geest wordt gereinigd van giftige ideeën en gedachten, kan een persoon leven van de innerlijke demonen die proberen ze te consumeren.

Er wordt gezegd dat Amethist iemand zuivert van negatieve energie, en de neiging om zich te overstelpen en te betrekken in daden die schadelijk zijn, opheft.

 

overpeinzing

 

Hoewel Amethyst wordt gebruikt voor meditatie om positieve energie te gebruiken en om je geest te zuiveren, kan het ook een persoon ten goede komen in een tijd van contemplatie.

Als de steen in de buurt is wanneer je denkt aan belangrijke beslissingen over het leven, kan iemand een plausibele en heilzame conclusie trekken.

Deze steen bevrijdt een persoon van het willen overdrijven, haalt angst en verontrustende gedachten weg, scherpt hun mentaliteit aan en stelt hen in staat om helder en rationeel te blijven bij het nemen van beslissingen.

Een tijd van contemplatie is essentieel om goede beslissingen te nemen, en die tijd kan alleen met succes worden gebruikt als een externe substantie die positieve energie bevordert, helpt dit te ondersteunen.

 

Succes

 

Succes en de krachten van Amethyst zijn nauw verbonden met het idee dat Amethist iemand helpt juiste beslissingen te nemen door ze helder en rationeel te houden.

Wanneer iemand een beslissing neemt zonder te worden afgeleid door andere gedachten, kunnen ze de keuze bedenken die hen het meest ten goede zal komen.

Zo kunnen ze meer succesvol zijn.

Zoals hierboven vermeld, gebruikten zakenlieden Amethyst om zakelijke deals te sluiten en mensen die succesvol werden.

Soldaten die de steen met zich droegen in de strijd zegevierden over degenen die dat niet deden.

 

Aantrekkelijkheid van goedheid

 

De energie en de uitstraling van een amethist is een positieve.

Hoewel tegenpolen elkaar aantrekken, kan de positieve en goede energie van de steen worden gebruikt om goede mensen aan te trekken.

Mannen gebruikten de steen om goede vrouwen aan te trekken die geschikt zouden zijn voor het huwelijk.

De steen maakt ook pure, ware en goede liefde mogelijk, wat betekent dat het de band en toewijding tussen twee mensen in een relatie kan helpen versterken.

 

Hoe Amethyst te gebruiken in uw dagelijks leven

 

Het opnemen van Amethyst in uw dagelijks leven kan uw mentale en fysieke wezen helpen verbeteren.

Hoewel je geen regelmatige kristallietherapie hoeft te ondergaan of een ketting van Amethyst hoeft te dragen, zijn er veel manieren om Amethyst aan je dagelijks leven toe te voegen.

Hier is hoe u dit kunt doen:

 

Infundeer het kristal in drinkwater

 

De Grieken hielden Amethyst in hun mond om vergiftiging te voorkomen, maar je kunt een eenvoudiger methode proberen door het kristal aan je water toe te voegen.

Dit zal je lichaam helpen zuiveren en ontgiften.

 

Voeg het toe aan je bad

 

In de oudheid gebruikten mensen hun speeksel op de Amethist en wreven het op puistjes om er vanaf te komen.

Hoewel dat misschien onhygiënisch is, kunt u proberen de kristallen in uw bad te doen om huidirritaties te verwijderen.

 

Voor meditatie

 

Zoals hierboven vermeld, kan Amethyst worden gebruikt tijdens het mediteren.

Bewaar het kristal naast je of drie in een driehoek om je meditatie te verbeteren.

 

Houd er één bij u thuis

 

De eenvoudigste manier om Amethyst te gebruiken in uw dagelijks leven is om het te gebruiken als interieurdecoratie in Feng Shui.

Hierdoor kan de aanwezigheid van het kristal je huis verjongen zonder dat het een gedoe wordt om in de omgeving op te nemen.

 

Voorzorgsmaatregelen

 

Het gebruik van het Amethist-kristal voor zijn vele doeleinden heeft geen directe bijwerkingen.

Maar sinds het verwarmen van Amethyst FIR uitstraalt, wilt u mogelijk een aantal voorzorgsmaatregelen nemen.

Hier zijn enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen als u een verwarmd Amethyst-kristal gebruikt.

 

Als u chirurgische implantaten heeft

 

Chirurgische implantaten hebben meestal het vermogen om FIR's weer te geven, dus het is beter als u uit de buurt van verwarmde Amethyst-kristallen blijft als u chirurgische implantaten heeft.

 

Als je zwanger bent

 

Zwangerschap is een gevoelige tijd voor zowel de moeder als de foetus.

Hoewel verwarmde Amethyst-kristallen geen grote hoeveelheid FIR afgeven, is bekend dat overmatige blootstelling aan FIR geboorteafwijkingen kan veroorzaken.

Het is daarom raadzaam om uit de buurt van de verwarmde Amethyst te blijven.

 

Als je een bloeding hebt

 

Elke tijd van externe blootstelling aan hitte kan vasodilatatie veroorzaken en bloedingen van de bloeding veroorzaken.

Omdat FIR een kleine hoeveelheid warmte produceert, is het beter om geen risico te nemen door Amethyst te gebruiken.

 

Conclusie

 

Amethist is gebruikt om ringen, kettingen, kronen, scepters en andere sier-sieraden te versieren.

Enkele van de meest beroemde sieraden van Amethyst zijn de Tiffany Amethyst, de Morris Amethyst-broche, de hertogin van Windsor-ketting, Queen Sylvi's Tiara, Delhi's Sapphire en een van de oudste sieraden van Amethyst die bekend zijn, de Egyptische amethist-ketting ( 25 ).

Eeuwenlang staat het Britse koningshuis erom bekend zich ook met dit juweel te versieren.

De historische betekenis van de steen is ook zeer prominent, omdat deze wordt genoemd in de boeken van vele religies en culturen.

De Grieken, een beschaving die diep heeft bijgedragen aan het vakgebied van wiskunde, wetenschappen en geneeskunde, geloofde echt in de kracht van de steen en ze gebruikten het om hun manier van leven en denken te verbeteren.

De Romeinen, een grote beschaving, geloofden ook in de kracht van de steen.

Amethyst is een steen waarvan algemeen bekend is dat deze niet voor sierdoeleinden wordt gebruikt.

Maar de geestelijke en gezondheidsvoordelen van Amethyst worden alom gewaardeerd en zijn door de jaren heen geweest.

De mentale en fysieke genezende krachten van Amethyst, evenals zijn goddelijke energie, zijn door oude culturen vast geloofd om heilzaam te zijn voor de geest, het lichaam en de ziel van een persoon.

Hoewel de waarde van Amethyst is verminderd van toen het bijna net zo kostbaar werd geacht als robijnen en diamanten, is het nog steeds een steen die een enorme schoonheid heeft.

Het idee dat een edelsteen wordt gebruikt om de geest, geest, ziel, lichaam en psyche van een persoon te helen, kan fictief lijken en alleen in de mythe zijn geworteld, maar het oude volk van Griekenland en andere beschavingen geloofden vast dat Amethist mystieke genezende krachten had.

Hoewel de moderne geneeskunde beweert dat het gebruik van edelstenen voor fysieke genezing pseudowetenschap is, wordt deze praktijk ondersteund door de overtuigingen van het hindoeïsme en het boeddhisme.

Het concept van levensenergie en spiritualiteit in chakra's zegt dat edelstenen zoals Amethyst het fysieke lichaam verbinden met de spirituele wereld om een ​​persoon te verlichten van hun alledaagse problemen

Maar de kracht van Amethyst is duidelijk, en het is aan elke persoon om ervoor te kiezen die kracht toe te staan ​​hun leven te veranderen.

Hoewel het nauw verbonden is met spiritualiteit, mentaliteit, de psyche en de geest, zijn zijn krachten echt en waar.