Gezondheid

APPLE CIDER AZIJN VOOR VERKOUDHEID

APPLE CIDER AZIJN VOOR VERKOUDHEID

4917 tea honey apple 732x549 thumbnail - APPLE CIDER AZIJN VOOR VERKOUDHEID

Appelciderazijn is azijn gemaakt van het gefermenteerde, ongecontroleerde sap van geplette appels. Het is zeer zuur en geeft een krachtige geur af, vergelijkbaar met oude wijn. De hoge concentratie van vitamine C, vezels en zuren wordt door sommigen geloofd om de immuniteit te verhogen en tegelijkertijd de congestie die gepaard gaat met verkoudheid op te heffen.

Hoewel appelciderazijn (ACV) een populaire huisremedie voor verkoudheid wordt , zijn de onderzoekers nog steeds aan het uitzoeken waarom dit je kan helpen om je beter te voelen en als er mensen zijn waar het niet voor zal werken.

ACV-VOORDELEN VOOR VERKOUDHEID
Voordelen van appelciderazijn voor verkoudheid

Wanneer je organische, koudgeperste appelciderazijn drinkt, bevat deze een stof die 'most' wordt genoemd. Must is de stukjes sinaasappel van de appel die gisten in zijn troebele sap. De most is wat de "moeder" vasthoudt, wat een kolonie bacteriën is die als probiotica werken als je ze consumeert. Probiotica kregen in 2011 een immuunverhogend effect, wat kan betekenen dat het drinken van appelciderazijn de duur van verkoudheid kan verkorten.

Het zuur in appelazijn verdunt het slijm in de keel. Dit helpt het slijm sneller uit uw ademhalingssysteem te komen. Door slijm los te maken, kun je het gevoel hebben dat je op weg bent naar herstel. Er is ook een reden om aan te nemen dat het zuur in appelciderazijn kan werken om ziekteverwekkers te doden die je ziek maken.

Appelciderazijn is rijk aan dezelfde voedingsstoffen die je ook in appels zou vinden. Kalium , vitamine C , antioxidanten en vitamine E zijn slechts een deel van de voedingscomponenten in appels . Het eten van appels kan volgens sommige onderzoeken bijdragen aan een betere longfunctie, dus het is logisch dat appelciderazijn je gemakkelijker kan helpen ademen.

ACV-REMEDIES VOOR VERKOUDHEID
Apple cider azijn remedies voor verkoudheid

Apple-ciderazijn met honing

Een populaire (en eeuwenoude) remedie voor een koude mengt appelciderazijn met honing . Deze remedie is al eeuwenlang verkoudheid voorgesteld :

  • Meng 1 deel appelciderazijn met 5 delen warm water
  • Voeg 2-3 eetlepels toe. van rauwe honing

Apple cider azijn gorgelen

Als je geen honing bij de hand hebt, overweeg dan het gebruik van appelciderazijn in een gorgelende oplossing. Samenvoegen:

  • 1/4 kopje water dat warm aanvoelt
  • 1/4 kopje azijn

Kantel je hoofd achterover en gorgelen dit mengsel voor maximaal twee minuten, zorg ervoor dat het uitspuugt en spoel je tanden na gebruik. Dit kan helpen bij ongemakkelijke congestie.

Appelazijn keel schuren

U kunt overwegen om appelazijn in uw keel en rondom uw sinussen te wrijven. De krachtige geur van appelciderazijn kan helpen om je congestie te verminderen en je gemakkelijker te laten ademen terwijl je lichaam een ​​bacteriële of virale infectie bestrijdt.

Appelazijnpillen

Als de smaak van appelciderazijn u niet aanspreekt, overweeg dan om ACV-pillen te kopen. Hoewel ze niet dezelfde hoeveelheid immuniteitsverhogende vitamine C bevatten, kunnen deze pillen enkele van dezelfde voordelen van appelciderazijn bieden.

BIJWERKINGEN EN RISICO'S
Bijwerkingen en risico's van appelazijn

Appelciderazijn is zeer zuur. Dit zuur kan je maagwand en slokdarm irriteren en bijdragen aan een maagzweer . Appelazijn moet in water worden verdund voordat u het drinkt. Mensen met bestaande maagzweren, GERD of zure reflux kunnen overwegen om appelazijn om deze reden te vermijden.

Nadat je een oplossing van appelciderazijn hebt gedronken, moet je je tanden na afloop spoelen met water. Er is reden om aan te nemen dat het drinken van appelciderazijn zonder dat je daarna je mond spoelt, na verloop van tijd kan leiden tot erosie van je tandglazuur.

De American Academy of Pediatrics heeft geen officieel standpunt over appelciderazijn, volgens een rapport dat is gepubliceerd door CNN. Als u overweegt appelaciderazijn te gebruiken om de keel of verstopping van uw kind te behandelen , wees dan voorzichtig en bel eerst de arts van uw kind.

Appelazijn is een huismiddeltje waar veel mensen mee zweren. Maar we hebben geen uitgebreide onderzoeken waaruit blijkt dat het een effectieve manier is om een ​​verkoudheid te behandelen. Voor de meeste mensen is het proberen van appelciderazijn een goedkope en weinig risicovolle manier om de duur van verkoudheid te verkorten. Omdat er gevestigde gezondheidsvoordelen en weinig risico's zijn, wilt u wellicht appelciderazijn toevoegen aan uw gezondheidsregime.

Als u een van de onderstaande symptomen of andere ernstige symptomen heeft, probeer dan thuis uw verkoudheid niet thuis te behandelen:

  • een aanhoudende hoest
  • koorts die langer dan 48 uur aanhoudt
  • duizeligheid
  • misselijkheid

Neem contact op met uw arts voor een professionele diagnose als uw verkoudheid niet verdwijnt of erger wordt.

APPLE CIDER AZIJN VOOR VERKOUDHEID