Slaap & Dromen

ASHWAGANDHA EN DE EFFECTEN ERVAN OP DROMEN EN DE GEEST: ULTIEME GIDS

Laten we eens kijken naar dit vreemde kruid; Ashwagandha en hoe het jouw lucide droomvermogen enorm kan stimuleren en je geest kan verbeteren.

Je hebt misschien nooit gehoord van dit vreemd klinkende kruid, maar Ashwagandha bestaat al geruime tijd in plaatsen zoals India, Afrika en Arabië. In feite is het al bijna vierduizend jaar een traditioneel hulpmiddel voor het genezen van culturen in deze delen van de wereld. Een andere naam is Indiase ginseng of withnia somnifera. Je hebt waarschijnlijk nog nooit van die twee namen gehoord!

Het belangrijkste om hier te weten is dat Ashwagandha een hoofdbestanddeel is geweest van de Indiase Ayurvedische geneeswijze en sinds kort langzaamaan de aandacht trekt van de westerse geneeskunde. De voordelen en het gebruik ervan zijn echt behoorlijk indrukwekkend en het kruid (wortel) staat erom bekend aandoeningen te behandelen die vooral prominent aanwezig zijn in de moderne wereld van vandaag - zelfs degenen die meer psychologisch dan fysiek zijn.

Het belangrijkste orgaan dat Ashwagandha lijkt te kunnen herstellen en genezen is niet de lever, het hart of de longen; het is eigenlijk het menselijk brein. Zoals u waarschijnlijk weet, zijn de hersenen essentieel voor het algemene welzijn en is de gezondheid ervan uiterst belangrijk voor de goede functie van niet alleen andere vitale organen in uw lichaam, maar ook uw emotionele en mentale gezondheid. Wat het kruid meer specifiek doet, is het helpt om hormonen en specifieke chemicaliën te reguleren die van vitaal belang zijn voor een gelukkige, gezonde toestand.

images 81 - ASHWAGANDHA EN DE EFFECTEN ERVAN OP DROMEN EN DE GEEST: ULTIEME GIDS

Ashwagandha helpt je DE-STRESS

Een van de meest voorkomende problemen van de moderne samenleving, zowel in het Oosten als in het Westen, is het onophoudelijke gevoel van stress waar enorme bevolkingen dagelijks mee worstelen. Wanneer je gestrest bent, raken alle andere lichamelijke functies aangetast en ben je niet alleen geneigd problemen te hebben met je emotionele toestand, maar ook met je immuunsysteem, bloeddruk en energieniveau.

De belangrijkste chemische stof die ontstaat als gevolg van stress wordt cortisol genoemd. Wanneer er teveel cortisol in je lichaam zit, gaat je systeem een ​​beetje uit de hand en kan je nog meer angstig worden, net als je de stresscyclus verdiept.

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, helpt Ashwagandha het stressprobleem te behandelen door vergelijkbare effecten te hebben op mensen zoals antidepressiva of anti-angst medicijnen. Dit alles zonder de vervelende bijwerkingen zoals gewichtstoename, slaapproblemen of energieverlies.

Zodra de effecten van stress zijn verminderd met behulp van de wortel, heeft het lichaam een ​​grotere kans op natuurlijke rust en herstel. Als je erover nadenkt, is het echt moeilijk voor een gestresste persoon, wiens geest voortdurend op een miljoen mijl per uur zoemt, om een ​​normale, gezonde slaapcyclus te hebben.

Zodra de zenuw- en hormonale systemen een beetje gereguleerd en kalm zijn, beginnen alle andere natuurlijke biologische ritmen en energieniveaus hun gezonde toestand terug te winnen. Dit betekent dat de persoon eindelijk de slaap krijgt die ze nodig hebben, en op zijn beurt kan hun lichaam zichzelf verjongen van de broodnodige energieboost die het zocht.

Iedereen weet dat een goede nachtrust ook wonderen voor de geest doet. Het helpt je je te concentreren en bewuster te worden, en elimineert wat we 'hersennevel' kunnen noemen. Goed slapen is ook de sleutel tot het stabiliseren van emoties en het wegwerken van prikkelbaarheid en angstgevoelens die gepaard gaat met het aanhouden van stress.

De voedingsstoffen en elementen die aanwezig zijn in Ashwagandha, zoals kalium, ijzer, nitraat, alkaloïden en antioxidanten, maken het ook tot een effectief ontstekingsremmend supplement. Studies uitgevoerd bij mensen met ernstige gewrichtspijn toonden aan dat na een paar weken de wortel te hebben opgenomen, hun pijn en zwelling drastisch afnamen.

Er worden zelfs tests uitgevoerd in Japan die laten zien hoe Ashwagandha de kracht heeft om te helpen beschadigde zenuwcellen in de hersenen te herstellen. Afgezien hiervan is er bewijs dat het kruid helpt bij het verbeteren van hersensynapsen op plaatsen die ze ooit als verloren werden beschouwd. Dit betekent dat patiënten die lijden aan de ziekte van Alzheimer of dementie zelfs kunnen profiteren van dit veelzijdige oude kruid.

Zoals we al eerder hebben aangegeven, helpt Ashwagandha bij het reguleren van bepaalde hormonen, wat het ook een natuurlijk hulpmiddel zou kunnen maken bij problemen met vruchtbaarheid en seksuele disfuncties. In feite is de wortel al millennia gebruikt om dit soort problemen bij zowel vrouwen als mannen te behandelen.

Het is ook voorgeschreven om de seksuele potentie te verhogen in de rol van een afrodisiacum en kan helpen om de juiste testosteronniveaus bij mannen te herstellen. Het is ook effectief geweest bij het behandelen van de ongewenste bijwerkingen van de menopauze bij vrouwen, door een soort rustgevend effect op het endocriene systeem te hebben. Vrouwen die de wortel in een onderzoek namen, vertoonden significant minder tekenen van stemmingswisselingen en opvliegers.

Zoals met elk kruid, medicijn of supplement, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je Ashwagandha gaat gebruiken. Ten eerste, probeer de wortel niet als je een schildklierprobleem hebt. Dit kan mogelijk uw hormonen negatief beïnvloeden. Vermijd het ook als u medicijnen gebruikt die te maken hebben met geestelijke of emotionele gezondheid, zoals angstgevoelige medicatie, kalmerend middel, bovendeel of antidepressiva.

Dit omvat alcohol en recreatieve drugs. Er zijn gevallen van miskramen geweest tijdens het gebruik van Ashwagandha, dus neem het niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Het is altijd het beste om een ​​natuurgeneeskundige te raadplegen voordat je een kruidenduur begint, dus probeer een ervaren kruidendokter of ayurvedische genezer te vinden voordat je Ashwagandha inneemt. Vergeet ook niet om te controleren waar uw kruid vandaan komt. Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry!

ASHWAGANDHA EN DE EFFECTEN ERVAN OP DROMEN EN DE GEEST: ULTIEME GIDS