Gezondheid

BESTE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN ZWARTE THEE

01 290 - BESTE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN ZWARTE THEEBESTE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN ZWARTE THEE

Er zijn veel soorten thee, maar een van de meest geconsumeerde thee is zwarte thee. De verwerkingsmethoden zijn wat onafhankelijke zwarte thee uit witte of groene thee . Zwarte thee wordt geoxideerd en gefermenteerd, waardoor het zijn unieke smaak, kleur en zelfs gezondheidsvoordelen heeft. Als alternatief worden witte en groene thee niet gefermenteerd.

Geniet van de achtervolgende voordelen als je elke dag zwarte thee drinkt:

1. Goed voor het hart

Onderzoek heeft aangetoond dat zwarte thee de geneigdheid van hart- en vaatziekten kan verminderen . Zwarte thee behoort tot de beste bronnen van flavonoïden , wat echt een soort antioxidant is dat slechte cholesteroloxidatie helpt voorkomen, bloedstolsels vermindert en coronaire vasodilatatie verbetert.

2. Bestrijdt kanker

Polyfenolen zijn antioxidanten in zwarte thee die de ontwikkeling van kankerverwekkende stoffen in het lichaam kunnen voorkomen. Dit helpt bij het bestrijden van eierstok- , prostaat-, blaas-, colorectale en longmaligniteiten.

3. Elimineert vrije radicalen

Zwarte thee heeft antioxidanten die gevaarlijke vrije radicalen verwijderen die we verzamelen als we ongezond voedsel consumeren en worden blootgesteld aan luchtvervuiling. Vrije radicalen, indien niet verwijderd, kunnen kanker, atherosclerose en bloedstolling veroorzaken.

4. Verbetert de immuniteit

We hebben een gezond immuunsysteem nodig om virussen en bacteriën te bestrijden om bepaalde ziektes te stoppen. De tannines in de thee kunnen griep, verkoudheid, hepatitis en dysenterie verslaan. Catechin is een voorbeeld van tannine in zwarte thee dat tumoren kan helpen onderdrukken.

5. Verbetert de mondgezondheid

Catechinen kunnen ook helpen om orale kankers te verminderen , terwijl andere tannines en polyfenolen werken als antibiotica die bacteriën remmen die tandbederf kunnen veroorzaken. De drank bevat ook fluoride (twee kopjes equivalent aan 1,5 mg fluoride) dat tandbederf en slechte adem voorkomt.

6. Geeft meer energie

In vergelijking met koffie heeft zwarte thee niet veel cafeïne . Maar het is nog steeds zo en het kan door uw lichaam worden gebruikt om de efficiëntie te verhogen en meer energie te krijgen. Wanneer gematigd wordt gebruikt, is cafeïne een geweldige stimulans die de alertheid en de manier waarop de hersenen functioneren kan verhogen.

7. Vermindert gewichtsverlies

In vergelijking met andere dranken bevat zwarte thee lage niveaus van calorieën, lichaamsvet en natrium. Daarom is het een uiterst voordelige drank voor mensen die willen afvallen of voor degenen die hun gezond gewicht willen behouden.

De volgende keer dat u een dosis cafeïne wilt, kunt u genieten van zwarte thee in plaats van espresso of zelfs frisdrank om overtollige calorieën en suiker te vermijden. Bovendien zijn er een groot aantal voordelen die uw welzijn kunnen verbeteren met slechts een kopje.