Voedsel

BIER VERSUS WIJN: WAT IS GEZONDER ?

01 298 - BIER VERSUS WIJN: WAT IS GEZONDER ?BIER VERSUS WIJN: WAT IS GEZONDER VOOR U?

De meesten van ons genieten af ​​en toe van een goed glas wijn of bier. Of we nu alleen of met onze vrienden drinken, we hadden waarschijnlijk een probleem over welke van beide te drinken. Sommigen kiezen voor wijn boven het bier met de 'gezondheidsvoordelen'. Maar zijn ze echt waar?

Met mate is wijn inderdaad geen ongewenst drankje. Maar dit betekent niet dat bier slecht is, vooral als het met mate wordt geconsumeerd. Laten we eens een kijkje nemen naar wat we eigenlijk zouden moeten krijgen als we bier en wijn drinken:

calorieën

De hoeveelheid calorieën is afhankelijk van het type wijn en bier. Maar meestal heeft een fles wijn 750 calorieën, terwijl een sixpack 900 calorieën bevat. Eén glas gewone wijn per nacht gedurende één week (gelijk aan zes gram) kan ongeveer 1260 calorieën bevatten. Aan de andere kant geeft een stuk bier per nacht gedurende één week (ongeveer 14 ounces) ongeveer 1500 calorieën.

Je hebt waarschijnlijk gezien dat veel van degenen die veel bier drinken de zogenaamde "bierbuik" hebben. Alcohol bevat al calorieën en suiker om het drankje smaakvol te maken. Een biertje heeft onmiskenbaar meer calorieën dan alleen maar een glas wijn. Maar als je een matige drinker bent, is het verschil niet zo veel.

Alcohol- en koolhydrateninhoud

In vergelijking met bier is de alcohol in slechts een glas wijn hetzelfde als in anderhalf flesjes light bier. Wijn heeft zeker meer alcohol dan light-bier, maar heeft bijna precies hetzelfde als een pilsje. Je kunt sneller dronken worden als je wijn drinkt dan met een pint bier. Met betrekking tot katers is de jury nog niet uit, maar deskundigen zijn van mening dat donkere dranken slechter kunnen werken vanwege grotere hoeveelheden congeneren. Dit zijn organische en natuurlijke moleculen die dranken hun unieke aroma en smaak geven, maar kunnen ook schadelijk zijn voor ons lichaam en misselijkheid en hoofdpijn veroorzaken .

Wat koolhydraten betreft, kan wijn minstens 9,1 tot 19,3 koolhydraten bevatten, terwijl een halve liter bier je minstens 15,6 tot 22,4 koolhydraten kan geven.

Andere feiten die u moet weten

Zowel bier als wijn kunnen negatieve effecten hebben op onze gezondheid , waaronder:

  • Sommige ambachtelijke bieren kunnen voor elke fles meer dan 300 calorieën bevatten.
  • Witte wijn kan tandenglazuur vernietigen vanwege de hoge zuurgraad.
  • Eén onderzoek toonde aan dat burgandy of merlot-wijn migraine kan veroorzaken .

Eén glas wijn wordt bijna net zo goed gezien voor onze gezondheid en welzijn, met name voor ons centrum vanwege de polyfenolen. Het kan ook de bloedcirculatiedruk en het diabetesrisico verminderen. Hoewel bier niet iets is dat de voordelen aanbevelen, biedt het ook polyfenolen en zou het dezelfde voordelen kunnen hebben als witte wijn.

BIER VERSUS WIJN: WAT IS GEZONDER VOOR U?