Lichaam

BRANDENDE GEVOEL BIJ LONGEN: IS HET EEN NOODGEVAL?

OMRON nebulizer what is Pneumonia - BRANDENDE GEVOEL BIJ LONGEN: IS HET EEN NOODGEVAL?BRANDENDE GEVOEL BIJ LONGEN: IS HET EEN NOODGEVAL?

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - BRANDENDE GEVOEL BIJ LONGEN: IS HET EEN NOODGEVAL?

betaal - BRANDENDE GEVOEL BIJ LONGEN: IS HET EEN NOODGEVAL?

Een brandend gevoel in de longen is een veel voorkomend symptoom van paniekaanvallen, hartaandoeningen en nog veel meer. Laten we het een beetje verder verkennen.

Als je borst brandt, is een mogelijke oorzaak hartklachten als gevolg van een spasme.

Als de bekleding van je slokdarm ontstoken is (vanwege GERD), kan dit ook een branderig gevoel veroorzaken.

Een andere mogelijke oorzaak is musculoskeletale pijn in uw borstgebied . Wat hartaandoeningen betreft, kunnen zaken als een hartaanval, pericarditis en angina allemaal dit enge symptoom veroorzaken.

Zelfs embolieën, die verstoppingen van bloedvaten in de longen zijn, zijn erom bekend dat ze het veroorzaken.

Tot slot, als u pleuritis heeft, wat een ontsteking van de lining van de longen is, dan is dit mogelijk een mogelijke boosdoener.

Hartbranden versus een ernstiger probleem

Vaak is het brandend maagzuur en veroorzaakt het je brandende gevoel in de longen. Eigenlijk heeft maagzuur weinig te maken met het hart of de longen.

Het gebeurt wanneer het zuur in je maag de bekleding van de slokdarm aantast. Hier is een handige illustratie:

gerd - BRANDENDE GEVOEL BIJ LONGEN: IS HET EEN NOODGEVAL?

Naarmate het zuur door de slokdarm omhoog komt, kan het ernstige brandwonden veroorzaken. Veel mensen zullen dit interpreteren als pijn in de longen of in het hart, terwijl het in werkelijkheid niet is.

Maagzuur kan ook andere symptomen veroorzaken, zoals een bittere smaak na het eten of zelfs een zoete smaak in de mond .

Zuurbranden is geen onmiddellijk medisch noodgeval, maar het kan je op de lange duur vatbaarder maken voor kanker.

Andere symptomen geassocieerd met een brandende sensatie bij de longen

Borstverbranding gaat vaak gepaard met een paar andere symptomen, waarvan sommige een teken kunnen zijn van iets ernstigs.

Specifiek, kunt u cardiovasculaire symptomen samen met het branden ervaren. Deze omvatten:

 • Aritmie (onregelmatige hartslag)
 • Tachycardie (snelle hartslag)
 • Kortademigheid
 • Tachypnea (snelle ademhaling)
 • Borstpijn die naar de schouder straalt

Als je deze symptomen ervaart en ze blijven aanhouden / erger worden, ga dan meteen naar een ziekenhuis. Borstpijn die naar de arm, de schouder of de kaak straalt, kan heel goed een teken zijn van een hartaanval .

Bovendien kunnen hartritmestoornissen of tachycardie een ernstig onderliggend probleem betekenen dat nader moet worden bekeken.

pleuris

Het is mogelijk dat dit symptoom het gevolg is van pleuritis . Het gebeurt wanneer het borstvlies (een zak) ontstoken raakt. Wanneer het borstvlies ontstoken raakt, kan dit ervoor zorgen dat u brandend en pijn ervaart.

Het verbranden kan chronisch zijn of sporadisch zijn. Als u een jonge, gezonde persoon bent, kan pleuritis vanzelf verdwijnen met voldoende rust.

Maar als u ouder bent, chronische ziekten hebt of niet voldoende rust krijgt, kan de pleuritis erger worden en moet de vloeistof uit de longen worden afgevoerd.

Als u een brandend gevoel in de longen ervaart, praat dan met een arts om pleuritis uit te sluiten.

Welke oorzaken Pleurisy?

Er zijn veel dingen die pleuritis kunnen veroorzaken:

 • Kanker (zoals mesothelioom)
 • Infectieziekten
 • Trauma (zoals gebroken ribben)
 • Lupus
 • Reumatoïde artritis
 • Gastro-intestinale aandoening
 • Bijwerkingen op bepaalde geneesmiddelen (zoals methotrexaat)

Andere oorzaken zijn bestralingstherapie, bloedstolsels in de longen, uremie en zelfs asbest.

Mensen met HIV of sikkelcelanemie hebben ook een verhoogd risico op het ontwikkelen van een brandend gevoel in de longen als gevolg van pleuritis.

Wanneer moet u een arts raadplegen?

Voor pijn op de borst, wanneer is de tijd om een ​​dokter te bezoeken? Als u rillingen ervaart, koorts of als u geel sputum ophoest, kunt u longontsteking hebben.

In dit geval wilt u een ziekenhuis bezoeken om een ​​thoraxfoto te krijgen. Ook als u een opgezwollen been heeft naast borstverbranding, kan dit een teken zijn van een veneuze trombose .

Het bloedstolsel in het been kan wegbreken en naar de longen reizen, wat de dood tot gevolg heeft. Dus pijn in de benen, vooral als je ouder bent, is een teken dat je meteen naar een ziekenhuis moet.

Conclusie

Samenvattend kan een brandend gevoel in de longen te wijten zijn aan een heleboel dingen. Als je een verder gezond persoon bent, kan het heel goed GERD zijn.

Maar als het wordt geassocieerd met extra, ernstiger symptomen (zoals koorts, koude rillingen of pijn), moet u naar een ziekenhuis gaan om iets ernstigs uit te sluiten.

Als het branden wordt geassocieerd met zaken als een onregelmatige hartslag of pijn in de schouder, kaak of bovenarm, kan dit een teken zijn van een hartaanval, dus let daar ook op.

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - BRANDENDE GEVOEL BIJ LONGEN: IS HET EEN NOODGEVAL?

betaal - BRANDENDE GEVOEL BIJ LONGEN: IS HET EEN NOODGEVAL?