Groente en Fruit,  Voedsel

BROMELAINE 7 GEZONDE EIGENSCHAPPEN

bromelain - BROMELAINE 7 GEZONDE EIGENSCHAPPEN

Het gebruik van bromelaïne voor de behandeling van bepaalde gezondheidsproblemen is een populaire traditionele remedie, maar er zijn enkele bijwerkingen waarvan u op de hoogte moet zijn.

Wat Is Bromelaïne?

Bromelaïne is een enzymextract dat afkomstig kan zijn van bepaald fruit in de familie Bromeliaceae, met name van de stelen van ananas . Bromelaïne is eigenlijk een combinatie van proteolytische enzymen, die eiwitten kunnen verteren / metaboliseren . Dit kan belangrijk zijn voor alles, van het spijsverteringsstelsel tot de gewrichten en botten. Het is al honderden, zo niet duizenden jaren een onderdeel van de traditionele geneeskunde en dit ananasenzym heeft bepaalde gezondheidsvoordelen. Hoewel er de afgelopen jaren veel discussie is geweest over de werkzaamheid van bromelaïne, beweren anekdotische en traditionele gegevens dat het veel indrukwekkend effect op de menselijke gezondheid heeft.

Voordelen Van Bromelaïne

De vele voordelen van bromelaïne zijn het effect dat het kan hebben op astma , auto-immuunziekten , artritisen gewrichtspijn en spijsverteringsstoornissen, onder anderen.

ACL Tears

Er is enig onderzoek gedaan naar de ontstekingsremmende en genezende eigenschappen van dit extract, en voor diegenen die een peesruptuur hebben gehad, zoals de ACL, kan consumptie van dit extract het genezingsproces versnellen en de pijn verlichten.

Allergieën en astma

Dit enzym is in staat om allergische reacties en astmatische episoden aan te pakken bij de bron - het immuunsysteem. Door onnodige allergische reacties te onderdrukken, kan dit supplement uw kwaliteit van leven verbeteren en ontstekingen in het hele lichaam verminderen.

Kanker

Sommige studies hebben aangetoond dat dit extract in staat is de productie van cytokinen te verminderen die het risico op kanker kunnen verhogen . Het kan ook leiden tot verhoogde niveaus van apoptose - cellulaire dood - en het vermogen van kankercellen om te metastatiseren en te vermenigvuldigen zo snel te verminderen.

Inflammatoire darmaandoening

Als een krachtige ontstekingsremmende stof kan dit extract de darm helpen kalmeren en veel van de ergste symptomen van inflammatoire darmaandoeningen verminderen, zoals diarree , maagklachten, een opgeblazen gevoel en krampen. Dit extract kan ook helpen bij andere spijsverteringsstoornissen.

Sinus-infecties

Wanneer u een chronische ontsteking van de sinussen, het kan aanrichten ravage op je leven, maar het gebruik van dit supplement kan deze inflammatoire episodes te verminderen en het versterken van uw immuunrespons in dat deel van het lichaam.

Chirurgische herstel

Na een operatie of verwonding heeft uw lichaam tijd nodig om uit te rusten en te herstellen. Van Bromelaïne-extract is gebleken dat het het genezingsproces versnelt, zowel intern als extern.

Artritis en gewrichtspijn

Voor mensen die regelmatig last hebben van artritis en gewrichtspijn, evenals andere aandoeningen zoals tendinitis, kan het gebruik van dit supplement pijnstillende en ontstekingsremmende voordelen bieden, waardoor pijn wordt verminderd en de kwaliteit van leven wordt verhoogd.

Voedselbronnen Van Bromelaïne

Als u meer van deze stof in uw dieet wilt opnemen, is het vinden van een poedervormig bromelaïne-extract een gemakkelijke optie, maar er zijn ook enkele voedselbronnen die werken. De hoogste concentratiebromelaïne wordt aangetroffen in de kern en de stengel van de ananas, dus het eten of persen hiervan voor het sap is een goede manier om wat van dit enzymatische mengsel in te nemen. Als je ananassen mixt en vervolgens het geconcentreerde sap eruit zuigt, kun je ook een gezonde dosis van deze enzymen krijgen. Zoals eerder vermeld, is het kopen van het uittreksel uit de winkel misschien wel de gemakkelijkste manier om uw niveaus te verhogen.

Bijwerkingen Van Bromelaïne

Er zijn enkele bijwerkingen van het nuttigen van dit extract, hetzij in uw voedsel of in supplementvorm, inclusief complicaties met het volgende:

  • Zwangerschap:  als u zwanger bent of borstvoeding geeft , is er onvoldoende onderzoek gedaan om de risico's te kennen, dus vermijd het gebruik van dit extract.
  • Allergieën:  als u vatbaar bent voor allergieën of een allergie heeft voor latex, ananas, pollen , venkel , tarwe of selderie , kunt u negatief reageren op dit enzymextract.
  • Gastro-intestinale problemen:  sommige mensen melden ook diarree en maagklachten, vooral wanneer ze voor het eerst het extract beginnen te gebruiken.