Vitamine en mineralen

CREATINE 6 GEZONDE EIGENSCHAPPEN WAT IS CREATINE HOE WERKT HET EN IS HET VEILIG OM TE GEBRUIKEN ?

6 Verrassende gezondheidsvoordelen van creatine

 • Waarom creatine
 • Gezondheidsvoordelen van Creatine
  • Verbetert energie
  • Bevordert gezonde spieren
  • Verbetert de trainingsprestaties
  • Helpt verschillende ziekten te voorkomen en te bestrijden
  • Werkt actief om de hersenfunctie te verbeteren
  • Helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen en diabetes te bestrijden

Waarom creatine

Mensen zijn recent opgetogen over de gezondheids- en prestatievoordelen van creatine, een stikstofhoudend organisch zuur dat de energie en spiervoorraad in uw lichaam verhoogt. ( 1 )

Hoewel mensen creatine gebruiken voor verschillende doeleinden, wordt het meestal gebruikt door bodybuilders, trainers en sporters, omdat het hen in staat stelt om goede supplementen te krijgen om hun algehele sterkte te verbeteren.

Hoewel creatine een populair supplement is, hebben veel mensen zich afgevraagd of het echt veilig en effectief is.

Gelukkig voor degenen die geïnteresseerd zijn in het nemen van creatine, zijn er meer dan 500 geloofwaardige onderzoeken gevonden die veilig en effectief zijn. (

Als u nog steeds sceptisch bent of er gewoon meer over wilt weten, lees dan hieronder om meer te weten te komen over zes voordelen van creatine.

 

creatine Improves Energy - CREATINE 6 GEZONDE EIGENSCHAPPEN WAT IS CREATINE HOE WERKT HET EN IS HET VEILIG OM TE GEBRUIKEN ?

 

Gezondheidsvoordelen van Creatine

 

Verbetert energie

 

Creatine werkt actief om het niveau fosfocreatine in uw spier te verhogen, wat een cruciaal bestanddeel is dat wordt gevonden in de gewervelde van uw spier die fosfaten helpt opslaan voor spierkracht. ( 5 )

Fosfocreatine werkt ook met ATP , dat een moleculaire verbinding is die algemene energie voor uw lichaam levert. ( 6 )

In wezen, zonder de juiste hoeveelheden fosfocreatine en ATP, zou uw lichaam niet in staat zijn om dagelijkse functies uit te voeren.

Omdat creatine de hoeveelheid fosfocreatine en ATP in uw lichaam verhoogt, zult u een algehele toename in energie zien. ( 7 )

Niet alleen is dit gunstig voor bodybuilders, atleten en trainers, maar ook voor mensen die symptomen van overmatige vermoeidheid en vermoeidheid ervaren.

In feite heeft één wetenschappelijke studie chronische inspanninggerelateerde vermoeidheid geconstateerd bij sporters die betrokken zijn bij een fietstest.

Degenen die creatine namen meldden een significante afname van vermoeidheid, zelfs bij extreme temperaturen, vergeleken met degenen die het niet gebruikten. ( 8 )

 

creatine Promotes Healthy Muscles - CREATINE 6 GEZONDE EIGENSCHAPPEN WAT IS CREATINE HOE WERKT HET EN IS HET VEILIG OM TE GEBRUIKEN ?

 

Bevordert gezonde spieren

 

Creatine is vooral populair onder bodybuilders, atleten en trainers omdat het bekend is om de spiermassa te verbeteren. ( 9 )

Creatine helpt uw lichaam spieren op de volgende manieren te bouwen:

 • Werkt actief aan het verbeteren van cellulaire paden, die bijdragen aan nieuwe spiergroei
 • Verbetert functies die uw lichaam signaleren om meer spiermassa op te bouwen, zoals IGF-1-niveaus en het Akt / PKB-pad
 • Verhoogt de celvolumisatie, wat het proces is van het verhogen van het watergehalte van uw spieren; dit proces draagt ​​bij aan een snelle ontwikkeling van spieren
 • Verlaagt het niveau van myostatin, dat de spierontwikkeling remt

 

creatine Improves Exercise Performance - CREATINE 6 GEZONDE EIGENSCHAPPEN WAT IS CREATINE HOE WERKT HET EN IS HET VEILIG OM TE GEBRUIKEN ?

 

Verbetert de trainingsprestaties

 

Omdat creatine de hoeveelheden fosfocreatine en ATP verhoogt, ontvangt uw lichaam een ​​instroom van energie, wat belangrijk is voor het verbeteren van uw vermogen om intensieve oefeningen te volhouden en uit te voeren. ( 10 )

Talrijke studies hebben aangetoond dat creatine u helpt beter te presteren, omdat het verbetert:

 • Kracht
 • Sprint vermogen
 • Spieruithoudingsvermogen en massa
 • Herstel
 • Hersenen prestaties

In feite heeft een recente wetenschappelijke studie aangetoond dat creatine uw hoge intensiteit trainingsprestaties met maximaal 15 procent kan verbeteren.

 

creatine Helps Prevent and Fight Various Diseases - CREATINE 6 GEZONDE EIGENSCHAPPEN WAT IS CREATINE HOE WERKT HET EN IS HET VEILIG OM TE GEBRUIKEN ?

 

Helpt verschillende ziekten te voorkomen en te bestrijden

 

Naast het helpen opbouwen van spieren en het verbeteren van je workouts, is het bewezen dat creatine helpt bij het voorkomen en bestrijden van verschillende ziekten, vooral die zich ontwikkelen in de hersenen. ( 11 )

Fosfocreatine, dezelfde verbinding die cruciaal is bij het opbouwen van energie en spieren, is ook in verband gebracht met vele neurologische aandoeningen. ( 12 )

Wanneer het fosfocreatinespiegel laag is, is er een hogere kans op het ontwikkelen van neurologische aandoeningen.

Aangezien een van de belangrijkste voordelen van creatine het verhogen van het niveau van fosfocreatine is, werkt het actief om de ontwikkeling van vele neurologische ziekten te helpen voorkomen en verminderen.

Creatine werkt ook actief aan het voorkomen en verminderen van de ontwikkeling van:

 • Ziekte van Alzheimer ( 13 )
 • Ischemische beroerte ( 14 )
 • Epilepsie ( 15 )
 • Hersenen en ruggenmergletsel ( 16 )
 • ALS (17)
 • Ziekte van Parkinson ( 18 )

Al met al kan creatine een ziekte mogelijk niet volledig voorkomen, maar onderzoek heeft aangetoond dat creatine de symptomen aanzienlijk kan verminderen en de progressie van de ziekte kan vertragen en uw levensverwachting kan verbeteren als u een bepaalde ziekte heeft ontwikkeld.

 

creatine Actively Works to Improve Brain Function - CREATINE 6 GEZONDE EIGENSCHAPPEN WAT IS CREATINE HOE WERKT HET EN IS HET VEILIG OM TE GEBRUIKEN ?

 

Werkt actief om de hersenfunctie te verbeteren

 

Inmiddels weet je dat creatine de niveaus van fosfocreatine en ATP aanzienlijk verhoogt, maar deze zijn niet alleen nuttig voor het opbouwen van spieren, het verbeteren van energie en het voorkomen van ziekten. ( 19 )

Deze cruciale verbindingen stimuleren en verbeteren ook de gezondheid en functie van de hersenen .

Naast creatine dat verhoogde niveaus van fosfocreatine en ATP stimuleert, verhoogt het ook de dopaminegehalten en de mitochondria-functie. ( 20 )

Door uw lichaam en hersenen te voorzien van deze verbeteringen in cruciale samengestelde niveaus, zullen uw hersenen een verbeterd geheugen, intelligentieniveau hebben en in staat zijn om moeilijke taken uit te voeren en uit te voeren.

Als u geen creatinesupplement inneemt, krijgt u hoogstwaarschijnlijk al uw creatine van vlees, tenzij u vegetariër of veganist bent.

Mensen die geen vlees eten, hebben vaak een laag creatieniveau, tenzij ze een supplement nemen.

In een recent onderzoek gaven onderzoekers vegetariërs een creatinesupplement en zagen ze een verbetering van 20 tot 50 procent in scores op het gebied van geheugen en intelligentietests. ( 21 )

 

creatine Helps Lower Blood Sugar Levels and Fight Diabetes - CREATINE 6 GEZONDE EIGENSCHAPPEN WAT IS CREATINE HOE WERKT HET EN IS HET VEILIG OM TE GEBRUIKEN ?

 

Helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen en diabetes te bestrijden

 

Creatine is ook nuttig voor het verhogen van de functie van GLUT4. ( 22 )

In de eenvoudigste bewoording is GLUT4 een transportmolecuul dat ervoor zorgt dat een juiste hoeveelheid bloedsuikerspiegel in uw spieren wordt opgenomen. ( 23 )

Soms functioneert GLUT4 niet goed, wat kan resulteren in veel gezondheidsproblemen.

Dus door creatine dat de functie van GLUT4 verhoogt, zullen uw bloedsuikerspiegels dalen en uiteindelijk stabiliseren. ( 24 )

Naast het helpen verlagen en onderhouden van uw bloedsuikerspiegels, werkt creatine actief om uw lichaam suiker sneller te laten verwijderen, wat uiteindelijk uw risico op het ontwikkelen van diabetes kan verminderen.

Dit risico wordt vaak beoordeeld aan de hand van hoe snel u uw suikerniveau na een maaltijd verhoogt .

Degenen die langzamer suiker ontwikkelen, lopen een hoger risico om diabetes te ontwikkelen. ( 25 )

Dus, door uw inname van creatine te verhogen, verlaagt u uiteindelijk uw risico op het ontwikkelen van diabetes.

Conclusie

Over het algemeen is creatine een belangrijke natuurlijke verbinding die vele opmerkelijke voordelen heeft voor uw gezondheid en prestaties.

Mensen consumeren creatine vaak door vlees te eten, maar als je geen vlees eet of als je de gezondheids- en prestatievoordelen van creatine wilt maximaliseren, kun je overwegen om een ​​bekend creatine supplement te kopen

 

.WAT IS CREATINE HOE WERKT HET EN IS HET VEILIG OM TE GEBRUIKEN ?