Gezondheid voor Vrouwen

De 10 dingen die je moet weten over je vagina

De 10 dingen die je moet weten over je vagina

Hoewel de helft van de wereldbevolking een vagina heeft, is er waarschijnlijk veel dat u niet weet over dit essentiële stuk reproductieve machines. Wel, bereid je voor om te leren, terwijl we je door 10 verrassende feiten vertellen over je vrouwelijke delen.

De helft van de bevolking heeft een vagina, maar er is veel dat we niet weten.

Als je simpelweg het woord 'vagina' hoort, word je verlegen van schaamte, je bent niet de enige.

In feite ontdekte een enquête uit 2016 dat een enorme 65 procent van de jonge vrouwen problemen heeft met het zeggen van 'vagina', waarbij velen de voorkeur geven aan andere termen, zoals 'vrouwenbeetjes'.

Hoe je het ook noemt, er is één ding waar we het allemaal over eens kunnen zijn: de vagina is van vitaal belang voor de menselijke voortplanting en speelt een belangrijke rol bij seksuele bevrediging.

Maar er is zoveel meer aan de vagina dan velen van ons beseffen. Wist je bijvoorbeeld dat het woord 'vagina' is afgeleid van het Latijnse woord voor 'schede' of 'schede'?

Hier kijken we nog eens naar 10 andere dingen die je waarschijnlijk niet wist over je "vajayjay" (ja, ik haat dat woord ook).

1. De 'vagina' is waarschijnlijk niet wat je denkt

Dit is een feit dat we nodig hebben uit de weg te krijgen. Wanneer je over de vagina praat, zou je kunnen denken dat je verwijst naar de collectieve privé-delen van een vrouw - maar dan heb je het mis.

In plaats daarvan verwijst het woord vagina eigenlijk naar een specifiek deel van het vrouwelijke voortplantingssysteem. Het is de gespierde buis die loopt van de vulva - die verwijst naar de externe vrouwelijke genitaliën, inclusief de schaamlippen en clitoris - naar de baarmoederhals.

Als je je afvroeg over de grootte, is uit onderzoek gebleken dat de vaginale diepte kan variëren van 2,7 tot 3,1 inch. Tijdens seksuele opwinding, wordt geschat dat de diepte kan variëren van 4,3 tot 4,7 inch.

2. Je kunt daar geen tampon verliezen

Je hebt misschien wat horrorverhalen gehoord, maar je bent opgelucht dat het onmogelijk is om een ​​tampon kwijt te raken in je vagina; de opening aan de bovenkant van je vagina is gewoon te klein om er doorheen te kunnen ontsnappen.

Het is echter mogelijk om een ​​tampon vast te zetten. Als dit het geval is, moet u uw arts raadplegen om het te laten verwijderen. Als u het te lang laat staan, kan het risico op toxisch shocksyndroom toenemen .

3. Je vagina kan baat hebben bij een training

We bedoelen niet een "workout" in seksuele zin - hoewel onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige seksuele activiteit kan helpen om je vagina gezond te houden.

Nee, we hebben het over bekkenbodemoefeningen, die ook wel Kegel-oefeningen worden genoemd . Ze worden normaal gesproken gedaan om urine-incontinentie te beheersen , maar onderzoek heeft aangetoond dat ze ook kunnen helpen bij het verbeteren van de seksuele tevredenheid.

Hoe? Welnu, Kegel-oefeningen helpen de vagina strakker te maken, seks aangenamer te maken en leiden eerder tot een orgasme .

4. Je vagina is als wijn

Dat is juist. De normale pH van de vagina is minder dan 4,5 , wat vergelijkbaar is met de pH van wijn.

Lactobacillen zijn de "goede" bacteriën die de vagina domineren; ze helpen de pH-waarden normaal te houden in onze vrouwelijke delen en voorkomen de groei van infectieverwekkende bacteriën.

Wanneer de niveaus van lactobacilli dalen, kunnen vaginale pH-niveaus stijgen tot boven 4,5, wat een ideale voedingsbodem is voor vaginale infecties, zoals schimmelinfecties en bacteriële vaginose .

5. Laat je niet meeslepen door het schoonmaken

En dat is precies waarom we zouden moeten vermijden geurende zepen en andere geparfumeerde producten te gebruiken om onze vagina's schoon te maken.

Het gebruik van dergelijke producten verstoort de natuurlijke balans van vaginale bacteriën , die aanleiding kunnen geven tot de bovengenoemde infecties. In feite hoeven we ons niet echt te veel bezig te houden met onze vaginale reinheid; het zorgt voor zichzelf.

Er zijn klieren in de vagina die vocht afscheiden, of "ontladen", en dit helpt om het schoon te houden.

"Ik zie vrouwen van alle leeftijden met irritatie, pijn en jeuk," zei gynaecoloog en verloskundige Dr. Sangeeta Agnihotri tegen The Telegraph , "omdat vrouwen geneigd zijn overijverig te zijn met hun reinheid. Dit veroorzaakt ongemak."

"Onze vagina's zijn kwetsbare gebieden, ik zou aanraden om eenmaal per dag te wassen met water," voegde ze eraan toe.

6. Wat je eet beïnvloedt de geur

Maar als je bang bent dat je door het slopen van de zeep minder ruikt dan vers daar beneden, zou het kunnen dat je ge tonteresseerd bent om vast te stellen dat eventuele onaangename geuren te wijten zijn aan je dieet.

onions and garlic - De 10 dingen die je moet weten over je vagina

Sterk ruikend voedsel, zoals uien en knoflook, kan je minder ruiken dan vers daar beneden.

Als het gaat om de geur van je vrouwelijke delen, is er enig anekdotisch bewijs dat we zijn wat we eten.

Er is bijvoorbeeld een wijdverspreide overtuiging dat het consumeren van ananas je vagina een zoetere geur kan geven. Andere voedingsmiddelen waarvan wordt aangenomen dat ze de vaginale geur veranderen, zijnknoflook, ui en vis, evenals kaas en pepers.

Een woord van waarschuwing is echter: als je merkt dat je vrouwelijke delen stank ruiken of hun geur dramatisch is veranderd, kan dit een teken van infectie zijn , dus het is de moeite waard om het uit te laten zoeken.

7. Je clitoris heeft duizenden zenuwen

Hoewel de clitoris geen deel uitmaakt van de vagina, konden we gewoon niet de kans voorbij laten gaan om over dit geweldige stuk vrouwelijke geslachtsdelen te praten.

De clitoris wordt door veel vrouwen beschouwd als de crux van seksueel genot, en het is geen wonder; de punt van de clitoris alleen al heeft maar liefst 8.000 zenuwuiteinden - meer dan het dubbele van het aantal zenuwuiteinden in de penis - waardoor dit het gevoeligste deel is van de erogene zone van een vrouw.

En alsof dat nog niet genoeg was, heeft onderzoek aangetoond dat de clitoris tijdens seksuele opwinding met maximaal 300 procent kan toenemen.

8. Je vagina doet niet 'scheten'

Alle vrouwen hebben het op een of ander moment ervaren: die gênante, maar toch niet te beheersen emissie van lucht uit de vagina, die algemeen bekend staat als 'queefing'.

Ja, queefing klinkt veel als scheten, maar geluiden kunnen bedriegen. Die kleine luchtjes die uit onze vrouwelijke delen komen, zijn gewoon die - opgesloten lucht die uit het vaginale kanaal komt.

Ze zijn geen "scheten" in de traditionele zin omdat ze geen afvalgassen zijn en geen onaangename geur afgeven.

Dat gezegd hebbende, kan in sommige zeldzame gevallen vaginale winderigheid worden veroorzaakt door een vaginale fistel , wat een abnormale opening is van de vagina naar de blaas, colon of rectum.

9. Het verband tussen vagina's en haaien

Terwijl je normaal je vagina niet zou vergelijken met Jaws (en voordat je het vraagt, nee, vagina dentata is geen echte aandoening), hebben je vrouwelijke delen meer gemeen met haaien dan je beseft.

Het smeermiddel geproduceerd door de vagina bevat een samenstelling genaamd squaleen, wat dezelfde samenstelling is die wordt gevonden in de lever van haaien.

Controversieel wordt squaleen ook in veel cosmetische producten gebruikt , zoals vochtinbrengende lotions, zonnefilters en haarproducten.

10. Het gaat niet alleen om de G-spot

We hebben allemaal gehoord van de G-spot - een erogene zone van de vagina die, wanneer gestimuleerd, kan leiden tot seksuele opwinding en orgasme.

Maar heb je gehoord van de A-spot? Ook bekend als de erogene zone anterior fornix, wordt aangenomen dat de A-plek zich diep in de vagina, tussen de baarmoederhals en de blaas bevindt.

De A-spot is een relatief nieuwe ontdekking door de Maleisische onderzoeker Dr. Chua Chee Ann. In een onderzoek meldde hij dat 10-15 minuten A-spot stimulatie leidde tot instant orgasmen en vaginale smering bij 15 procent van de vrouwen die pijn en droogte meldden tijdens geslachtsgemeenschap.

En aangezien we het over seks hebben, wil je misschien een artikel bekijken dat vijf van de meest voorkomende seksmythen ontkracht .