Gezondheid

De geheimen om nooit ziek te worden

De geheimen om nooit ziek te worden

3594 female workout resting hands wall 732x549 thumbnail - De geheimen om nooit ziek te worden

Overzicht

De meeste geheimen voor een goede gezondheid zijn helemaal geen geheimen, maar gezond verstand. U moet bijvoorbeeld contact met bacteriën en virussen op school en op het werk vermijden. Maar een hele reeks andere feel-good-oplossingen kunnen u helpen gezonder te leven terwijl u een loopneus of keelontsporing vermijdt. Hier zijn 12 tips voor het voorkomen van verkoudheid en griep.

1. Eet groene groenten

Groene, bladgroente is rijk aan vitaminen die u helpen om een uitgebalanceerd dieet te behouden - en een gezond immuunsysteem te ondersteunen. Volgens een studie bij muizenstuurt het eten van kruisbloemige groenten een chemisch signaal naar het lichaam dat specifieke celoppervlakte-eiwitten stimuleert die nodig zijn voor een efficiënte immuunsysteemfunctie. In deze studie verloren gezonde muizen zonder groene groenten 70 tot 80 procent van de eiwitten aan het celoppervlak.

2. Krijg vitamine D

Uit rapporten blijkt dat veel Amerikanen tekortschieten in hun dagelijkse vitamine D-vereisten . Tekort aan vitamine D kan leiden tot symptomen zoals slechte botgroei, cardiovasculaire problemen en een zwak immuunsysteem.

Resultaten van een onderzoek uit 2012 in het tijdschrift Kindergeneeskunde suggereren dat alle kinderen moeten worden gecontroleerd op voldoende vitamine D-spiegels. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een donkere huid, omdat ze niet zo gemakkelijk vitamine D krijgen van blootstelling aan zonlicht .

Voedingsmiddelen die goede bronnen van vitamine D zijn, omvatten eigeel, champignons, zalm, ingeblikte tonijn en runderlever. U kunt ook vitamine D-supplementen kopen bij uw plaatselijke supermarkt of apotheek. Kies supplementen die D3 (cholecalciferol) bevatten, want het is beter in het verhogen van uw bloedspiegels van vitamine D.

3. Blijf bewegen

Actief blijven door een regelmatige oefeningsroutine te volgen - zoals drie keer per week lopen - doet meer dan je fit en bijgesneden houden. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Neurologic Clinicians, regelmatige oefening ook:

 
 • houdt ontstekingen en chronische ziekten op afstand
 • vermindert stress en de afgifte van stress-gerelateerde hormonen
 • versnelt de circulatie van ziektebestrijdende witte bloedcellen (WBC's), die het lichaam helpen bij de verkoudheid

4. Zorg voor voldoende slaap

Het krijgen van voldoende slaap is uiterst belangrijk als u bent blootgesteld aan een virus, volgens een studie gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine. Gezonde volwassen deelnemers die minimaal acht uur per nacht sliepen gedurende een periode van twee weken vertoonden een grotere weerstand tegen het virus. Degenen die elke nacht zeven uur of minder sliepen, hadden ongeveer drie procent meer kans om het virus na blootstelling te ontwikkelen.

Een reden kan zijn dat het lichaam cytokines afgeeft tijdens langere perioden van slaap. Cytokines zijn een soort eiwit. Ze helpen het lichaam infecties te bestrijden door het immuunsysteem te reguleren.

5. Sla de alcohol over

Nieuw onderzoek toont aan dat alcoholgebruik de dendritische cellen van het lichaam kan beschadigen, een essentieel onderdeel van het immuunsysteem. Een toename van alcoholgebruik in de loop van de tijd kan iemands blootstelling aan bacteriële en virale infecties verhogen.

Een studie in het tijdschrift Clinical and Vaccin Immunology vergeleek de dendritische cellen en reacties van het immuunsysteem in met alcohol gevoede muizen met muizen die geen alcohol hadden gekregen. Alcohol onderdrukte de immuniteit bij muizen in verschillende mate. Artsen zeggen dat de studie helpt verklaren waarom vaccins minder effectief zijn voor mensen met alcoholverslaving .

6. Rustig aan

Jarenlang vermoedden artsen dat er een verband was tussen chronische mentale stress en lichamelijke ziekte. Het vinden van een effectieve manier om persoonlijke stress te reguleren kan een lange weg naar een betere algemene gezondheid gaan, volgens een studie van 2012,gepubliceerd door de National Academy of Sciences. Probeer yoga of meditatie te beoefenen om stress te verlichten.

Cortisol helpt het lichaam om ontstekingen en ziektes te bestrijden. De constante afgifte van het hormoon bij mensen die chronisch worden gestrest, vermindert de algehele effectiviteit. Dit kan resulteren in een verhoogde ontsteking en ziekte, evenals in een minder effectief immuunsysteem.

7. Drink groene thee

 

Eeuwenlang is groene thee in verband gebracht met een goede gezondheid. De voordelen van groene thee voor de gezondheid kunnen te wijten zijn aan het hoge gehalte aan antioxidanten , flavonoïden genaamd.

Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition , kunnenverschillende versgezette kopjes per dag leiden tot potentiële gezondheidsvoordelen. Deze omvatten een lagere bloeddruk en een verminderd risico op hart- en vaatziekten .

8. Kleur toevoegen aan maaltijden

Heeft u moeite om te onthouden om uw fruit en groenten te eten bij elke maaltijd? Koken met alle kleuren van de regenboog zal je helpen om een ​​breed scala aan vitamines te krijgen , zoals vitamine C.

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat vitamine C de ernst of de duur van de ziekte kan verminderen, blijkt uit een onderzoek van 2006 uit het European Journal of Clinical Nutrition dat het immuunsysteem kan helpen om verkoudheid en griep te voorkomen, vooral bij gestreste personen.

9. Wees sociaal

Artsen hebben al lang een verband gezien tussen chronische ziekten en eenzaamheid , vooral bij mensen die herstellen van een hartoperatie. Sommige gezondheidsautoriteiten beschouwen sociale isolatie zelfs als een risicofactor voor chronische ziekten.

Onderzoek gepubliceerd door de American Psychological Association suggereert dat sociaal isolement stress kan verhogen, waardoor de immuunrespons van het lichaam en het vermogen om snel te genezen worden vertraagd. In het onderzoek waren mannelijke ratten iets gevoeliger voor schade door sociaal isolement dan vrouwtjes.

10. Krijg een griepvaccin

De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat alle mensen ouder dan zes maanden jaarlijks een griepvaccin krijgen. Er moeten echter uitzonderingen worden gemaakt voor bepaalde mensen, inclusief mensen met ernstige allergische reacties op kippeneieren . Een ernstige allergie leidt tot symptomen zoals netelroos of anafylaxie .

Mensen die in het verleden ernstige reacties op influenzavaccinaties hebben gehad, moeten ook jaarlijkse vaccins vermijden. In zeldzame gevallen kan het vaccin leiden tot de ontwikkeling van het Guillain-Barré-syndroom .

11. Oefen goede hygiëne

Het beperken van je blootstelling aan ziekte door het vermijden van ziektekiemen is de sleutel tot gezond blijven. Hier zijn enkele andere manieren om goede hygiëne te oefenen:

 • Douche dagelijks.
 • Was uw handen voor het eten of bereiden van voedsel.
 • Was uw handen voordat u contactlenzen opzet of een andere activiteit uitvoert waarbij u in contact komt met de ogen of de mond.
 • Was je handen gedurende 20 seconden en schrob onder je vingernagels.
 • Bedek je mond en neus met een tissue wanneer je hoest of niest.
 • Draag een handreiniger op alcoholbasis voor gebruik onderweg. Gedeelde oppervlakken, zoals toetsenborden, telefoons, deurknoppen en afstandsbedieningen desinfecteren.

12. Houd het persoonlijk

Griepvirussen overleven over het algemeen 24 uur op oppervlakken, aldus de National Health Service . Dat laat genoeg tijd over voor verspreiding van ziektekiemen onder familieleden. Slechts één ziek kind kan een ziekte doorgeven aan een heel gezin in de juiste setting.

Om te voorkomen dat ziektekiemen worden gedeeld, moeten persoonlijke spullen gescheiden worden gehouden. Persoonlijke items zijn onder meer:

 • tandenborstels
 • handdoeken
 • gereedschap
 • drinkglazen

Was besmette voorwerpen - vooral speelgoed dat wordt gedeeld - in heet zeepwater. Kies bij twijfel voor wegwerpbekers, gebruiksvoorwerpen en handdoeken.

Afhaal

Gezond blijven is meer dan alleen een paar goede technieken oefenen als je je niet goed voelt. Het houdt regelmatige lichaamsbeweging , gezond voedsel in en blijft de hele dag gehydrateerd .

Je lichaam werkt hard om je in beweging en actief te houden, dus zorg ervoor dat je het voedsel geeft dat het nodig heeft om in topvorm te blijven.