Gezondheid

DE HELENDE GENEZENDE KRACHT VAN SLAAP

Als je wegknikt, lijkt het alsof je lichaam voor de nacht uitrust. Maar terwijl je slaapt, herstelt je lichaam zichzelf en herstelt het zichzelf.

"Denk aan slaap als de tuneup die je nodig hebt om soepel te werken," zegt David M. Rapoport, MD. Rapoport is directeur van het Sleep Medicine-programma in NYU Langone Medical Center.

Je zou elke nacht moeten proberen 7 tot 8 uur stil te worden. Dat geeft je lichaam de tijd die het nodig heeft om te slapen, om voor je te zorgen, inclusief deze zeven belangrijke dingen.

1. Slaat je honderden calorieën op

Om uw taille te beschermen, moet u voor het slapen gaan een prioriteit maken. Een studie in het American Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat mensen gemiddeld bijna 300 calorieën per dag aten als ze goed uitgerust waren.

Een stevige nachtrust kan extra wilskracht bieden om die cookies of chips te weerstaan. "We ontdekken dat een deel van de hersenen dat de slaap controleert ook een rol speelt in eetlust en metabolisme," zegt Rapoport.

Wanneer je je ZZZ's beknibbelt, maakt je lichaam meer ghreline en minder leptine aan. Ghreline is een hongerhormoon en leptine is een hormoon dat je vertelt wanneer je vol bent.

2. Maakt je slimmer

Je absorbeert elke dag duizenden dingen, zoals nieuwe woorden of een nieuwe routine in je Zumba-klas. Als je slaapt, sorteert je hersens al deze informatie.

"Het beslist wat te bewaren en wat te gooien", zegt Rapoport. De belangrijke details worden herinneringen waar je later een beroep op kunt doen.

"Als je iets wilt leren, ga naar bed", zegt Rapoport. De kans is groot dat je je die toespraak herinnert of die danspasjes beter uitvoert in de ochtend.

3. Verheldert uw stemming

Als je de hele nacht gooit en draait, is de kans groot dat je de volgende dag chagrijnig bent. Maar wanneer u zich verfrist voelt, is het zoveel gemakkelijker om aangenaam te zijn.

"Slaap laat je geest en lichaam rusten," zegt Rapoport. "Dit kan je energie en een positievere kijk bieden." Het kan je ook helpen stress te beheersen.

Op lange termijn kunnen deze voordelen uw geestelijke gezondheid beschermen. Onderzoek in het tijdschrift SLEEP toonde aan dat mensen die 7 tot 9 uur per nacht snoozed minder symptomen van depressie hadden dan degenen die meer of minder sliepen.

4. Geneest je van binnenuit

Terwijl je slaapt, triggeren je hersenen hormonen die de groei van weefsel stimuleren. Dit kan je helpen herstellen van blessures zoals snijwonden of zelfs pijnlijke spieren van je laatste training.

Kwaliteit ZZZ's helpen je lichaam ook om zichzelf te verdedigen. Tijdens de slaap maak je meer witte bloedcellen die virussen en bacteriën aanvallen, zegt Sunita Kumar, MD. Kumar co-regisseert het centrum voor slaapstoornissen in Loyola Universitair Medisch Centrum.

In één onderzoek waren mensen die minstens 8 uur per nacht sliepen 3 keer minder geneigd om verkouden te worden dan degenen die 7 uur of minder kregen.

5. Bewakers uw hart

Je bloeddruk daalt terwijl je dut. Dat kan je hart een pauze geven. Er kunnen ook andere voordelen voor de gezondheid van het hart zijn.

Bijvoorbeeld, je lichaam tweaks je stresshormonen tijdens de slaap, zegt Kumar. Dit kan op zijn beurt de ontsteking remmen, die verband houdt met hartaandoeningen, diabetes en vele andere aandoeningen.

6. Revs You Up

Zorg voor voldoende slaap en je hebt genoeg energie om van alles te doen. Een studie in de Journal of Sexual Medicine vond dat vrouwen die beter sliepen ook meer seksueel verlangen hadden.

7. Maakt moeilijke beslissingen gemakkelijker

Heb je ergens last van? Raak het hooi en je kunt wakker worden voor een nieuwe manier om ernaar te kijken. Het klopt: je zou op grote problemen moeten slapen.

Je moet voldoende slaap krijgen om goed na te denken. "Het is het verschil tussen vuren op vier en zes cilinders," zegt Rapoport.

Het kan ook je creativiteit stimuleren. Je geruste brein is beter voorbereid om je onbewuste gedachten aan te boren. En dat helpt u de beste oplossing te vinden .