Gezondheid

DIT ORGANISCHE KOFFIEALTERNATIEF IS 10X GEZONDER EN MEER SMAKELIJK

01 17 - DIT ORGANISCHE KOFFIEALTERNATIEF IS 10X GEZONDER EN MEER SMAKELIJKDIT ORGANISCHE KOFFIEALTERNATIEF IS 10X GEZONDER EN MEER SMAKELIJK

Als u afscheid wilt nemen van cafeïne , maar nog steeds hunkert naar de smaak van koffie , dan is dit iets dat u graag wilt weten. Cichoreiwortel is een goede vervanger voor koffie die smaakt naar koffie zonder cafeïne. Dit biologische en natuurlijke alternatief heeft dezelfde rijke, donkere smaak als je favoriete drankje in de ochtend (of waarschijnlijk op elk moment van de dag). Het is echter compleet uniek als u het wilt vergelijken met koffiebonen.

Cichoreiwortel is extreem gezond. Terwijl het smaakt en bijna hetzelfde ruikt als het cafeïnehoudende drankje, ontneemt het je niet uit de slaap en verzwakt het je botten niet.

De voordelen voor de gezondheid zijn een mijl lang:
1. Oplosbare vezels: Je moet voedingsvezels fiber elke dag als deze is een essentiële voedingsstof. Dit type vezels kan helpen om uw bloeddruk en cholesterolniveau te verlagen . Het verbetert ook uw gastro-intestinale functie, evenals andere spijsverteringsactiviteiten. De oplosbare vezel in cichoreiwortel staat bekend als inuline, dat het lichaam beschermt tegen ophoping van vrije cholesterol, terwijl het de ijzerabsorptie bevordert.

2. Lage calorieën: in vergelijking met koffie en de meeste dranken die cafeïne bevatten, heeft witloof weinig calorieën. Eigenlijk wordt deze wortel gebruikt als een alternatief voor suiker vanwege de verminderde hoeveelheid calorieën die het bevat.

3. Antimicrobiële effecten: Cichoreiwortel vormt zuur wanneer het wordt gebrouwen en omgezet in koffie. Maar dit zuur hoeft helemaal niet bang te zijn, want het beschermt uw lichaam tegen bacteriėn, vooral degenen die opnieuw rond de tanden reraisen.

4. Schimmeldodende voordelen: Het consumeren van witloofkoffie kan u helpen om schimmelproblemen op te lossen. In feite is deze wortel in de loop van de geschiedenis gebruikt voor het behandelen van malaria-koorts.

5. Levervriendelijk: het gebruik van cichorei en koffie drinken op basis van de plant kan bescherming bieden voor uw lever . Een onderzoek met laboratoriumratten wees uit dat het dagelijks aanvullen van cichorei het aantal lipiden en cholesterolniveaus in de lever kan reguleren. Dit kan de schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen als gevolg van de antioxiderende eigenschappen in de cichoreiwortel belemmeren.

Hoe cichoreikoffie te maken

Hoewel er tal van recepten van cichorei-koffie zijn, is deze uitstekend voor personen die dit koffiesurrogaat nog niet hebben geprobeerd.

  • 2/3 gemalen koffie
  • 1/3 cichorei, gemalen of versneden naargelang uw voorkeur

Brouw de ingrediënten zoals je normaal zou doen. U kunt een Franse pers of een koffiezetapparaat gebruiken. Terwijl u doorgaat, kunt u de gemalen koffie weghalen en alleen witlofwortel gebruiken. Je kunt ook proberen koffie te vervangen door paardenbloemwortel of geroosterde maca voor extra energie .