overig

VOETREFLEXOLOGIE: 7 DRUKPUNTEN OM STRESS TE VERMINDEREN EN METABOLISME TE STIMULEREN

IMG 2340 768x571 - VOETREFLEXOLOGIE: 7 DRUKPUNTEN OM STRESS TE VERMINDEREN EN METABOLISME TE STIMULEREN

VOETREFLEXOLOGIE: 7 DRUKPUNTEN OM STRESS TE VERMINDEREN EN METABOLISME TE STIMULEREN

Onze gedachten en visualisaties beïnvloeden de wereld om ons heen, maar ze hebben het grootste effect op ons lichaam.

Onze verbeelding is het meest effectief als we ontspannen zijn, en het wordt aanbevolen om de beste versie van onszelf in de ochtend na het ontwaken te visualiseren en dan weer voordat we 's nachts in slaap vallen. En, natuurlijk, na sessies van yoga, meditatie, massage of reflexologie, wanneer we ons heel ontspannen voelen.

Reflexologie kalmeert ons in een staat van diepe rust en ontspanning, waarbij we open staan ​​voor de suggesties die we onszelf geven - net zoals bij hypnose. Het plaatst ons op een ontvankelijke plaats waar we de verlangens van ons hart laten manifesteren.

Onze hersenen werken als computers - we hebben de mogelijkheid om iets over onszelf of onze levens te programmeren en te verwijderen dat we willen.

Reflexologie beïnvloedt stilletjes de organen, klieren en elk deel van het lichaam door reflexgebieden / -punten op de voeten, handen, gezicht en oren te stimuleren.

Daar hebben onze lichamen duizenden zenuwen - alleen al 15.000 zenuwen in onze voeten! Dit is de reden waarom reflexologie zulke kalmerende en kalmerende effecten heeft.

Veel mensen zoeken troost door overmatig eten, wat uiteindelijk resulteert in een negatieve invloed op ons welzijn, en reflexologie kan een prachtige, voedende vervanging zijn voor schadelijke zelfgenoegzaamheid. We eten vaak te veel als reactie op spanning en stress.

Elke keer dat we onszelf verwennen met elke vorm van ontspanning, laat het ons voelen gevoed, geliefd, geaard en met een veel beter gevoel over wie we werkelijk zijn. En reflexologie kan ons ook helpen overtollige kilo's kwijt te raken en betere levensstijlkeuzes te maken. Door de gebieden op de voet te stimuleren die in deze tabel worden aangegeven, hebben we een directe correlatie met de klieren, organen en het zenuwstelsel, waardoor we ons goed voelen en er op ons best uitzien.

Gebruik uw duim of wijsvinger om gedurende vijf seconden op elk van de volgende hierboven aangegeven gebieden te drukken.

feet - VOETREFLEXOLOGIE: 7 DRUKPUNTEN OM STRESS TE VERMINDEREN EN METABOLISME TE STIMULEREN

Opmerking:  deze kaart vertegenwoordigt de zool van de linkervoet.

 • De buitenkant van de grote teen (het gebied van de hypothalamus van je hersenen) reguleert de eetlust en dorst.
  • Het midden van de grote teen (de hypofyse of "meester klier") stimuleert en balanceert hormonale afscheidingen van alle andere klieren.
  • De onderkant van de grote teen (de  schildklier ) reguleert de stofwisseling.
  • De  solar plexus / het diafragma  ( onder de bal van de voet ) vermindert stress.
  • De bal onder de voet (de bijnieren ) helpt om het energieniveau te handhaven en calorieën te verbranden.
  • Het stimuleren van het  urinestelsel  zal u helpen waterretentie vrij te maken.
  • De onderkant van de voet bij de middelste zool (dedikke darm en darmen  van het spijsverteringsstelsel) worden gestimuleerd om eliminatie te bevorderen en een opgeblazen gevoel te verminderen.

Het beoefenen van reflexologie zal je helpen om je beste zelf te ontdekken, één voet per keer.