Lichaam

ELEKTROLYSE VERSUS LASER ONTHARING – WAT IS HET VERSCHIL?

ELEKTROLYSE VERSUS LASER ONTHARING - WAT IS HET VERSCHIL?

De volgende discussie behandelt twee van de meest voorkomende procedures die vandaag worden nagestreefd door cliënten die op zoek zijn naar duurzame methoden om het haar uit bepaalde delen van hun lichaam te verwijderen.

Zowel laserbehandeling als elektrolyse zijn permanente opties voor het verwijderen van ongewenst haar en veel mensen kiezen voor een combinatie van deze twee methoden om de gewenste resultaten te bereiken.

Zie hieronder voor wat u van beide procedures kunt verwachten en hoe u kunt overwegen welke ontharingsoplossing het beste bij u past.

 

Laser

 

Een laser is een populaire methode om ongewenst haar te verwijderen.

Verschillende soorten lasers kunnen worden gebruikt voor ontharing, maar het belangrijkste kenmerk van deze is dat ze de haarfollikel zullen vernietigen door het proces van selectieve fotothermolyse.

Dit betekent in eenvoudige bewoordingen dat het haar wordt verwarmd en vervolgens wordt vernietigd zonder het omliggende weefsel te beschadigen.

Haarpigment, melanine genaamd, absorbeert de laser, die op zijn beurt opwarmt en de follikel vernietigt.

Het licht dat door de lasers wordt uitgezonden bij dit type ontharing wordt zorgvuldig gekalibreerd om te werken bij een specifieke golflengte die zich op de melanine zal richten.

Afhankelijk van uw huidskleur en uw haarkleur, zijn er verschillende lasersbehandelingen die op uw persoonlijke behoeften zijn afgestemd.

Bij een afspraak zal de clinicus een beoordeling uitvoeren om uw huidtint en haartype te evalueren voordat u het meest geschikte behandelplan voor u maakt.

Afhankelijk van de groeicyclus die uw haar op het moment van afspraak doormaakt, heeft u mogelijk vervolgbehandelingen nodig om het beste resultaat te krijgen.

Follow-up-sessies kunnen het beste 4 tot 6 weken uit elkaar worden gehouden om het haar in verschillende fasen te laten groeien.

Als hergroei van de behandelde haren optreedt, zal deze lichter en dunner zijn en kan een follow-up-sessie deze volledig verwijderen.

Laser ontharing is vooral handig voor grotere delen van haarverwijdering wanneer een laser met een bredere straal wordt gebruikt, omdat het in staat zal zijn meerdere follikels tegelijkertijd te verwijderen.

Dit wordt vergeleken met elektrolyse die zich individueel richt op haartjes.

Daarom is laser ontharing een efficiënter proces van ontharing vanuit een tijdsperspectief, je kunt een snellere behandeling verwachten.

Vóór uw sessie in een gevestigde kliniek, zal uw raadpleging niet alleen uw behandelplan opstellen, maar zal er ook een medische geschiedenis worden verzameld om eventuele contra-indicaties te identificeren die van invloed zijn op uw procedure.

U krijgt ook advies over hoe u uw huid kunt voorbereiden op uw sessie.

U wordt geadviseerd om voor uw afspraak geen pincet, bleekmiddel, ontharingscrèmes of waxen te gebruiken.

U kunt echter de dag voor een lasersessie scheren omdat dit de huidirritatie vermindert.

Na uw procedure is het belangrijk om UV-blootstelling aan het gebied dat is behandeld met laserstralen te vermijden en zorg ervoor dat u zonnebrandcrème toepast indien nodig gedurende twee tot vier weken na de procedure.

In de onmiddellijke 24 uur na uw behandeling, moet u ook voorkomen dat uw huid oververhit raakt, zodat spa's, sauna's en warme douches het best vermeden worden.

Dit betekent ook dat overmatig zweten van fysieke activiteiten zoals krachtige oefeningen zoveel mogelijk moet worden geminimaliseerd.

Sommige chemicaliën kunnen ook je huid irriteren, dus onthoud de blootstelling van het zwembad aan chemicaliën en geurige cosmetica en geuren worden niet aanbevolen voor gebruik direct na een behandeling.

Scheren en epileren worden ook niet aangemoedigd omdat ze de huid kunnen irriteren.

Sommige klinieken bieden een verkoelende, gelachtige lotion die op de huid kan worden aangebracht om de warmte in de epidermislaag te verminderen en om zwelling te helpen verminderen.

Sommige lotions zijn ook antibacterieel en werken om elke infectie van de follikels te voorkomen die kan optreden als het oppervlak van de huid niet goed schoon wordt gehouden.

Een ongeparfumeerde, vochtinbrengende crème zal ook voldoende zijn om de huid koel en gehydrateerd te houden.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle lasers even worden gemaakt, daarom adviseert Dr. Ashley Granot bij Me Clinic dat als u op zoek bent naar een permanente oplossing voor ongewenst haar , u op zoek bent naar artsen die medische lasers gebruiken.

Een groot deel van de machines voor schoonheidsproducten zal in de resultaten variëren en is alleen echt in staat om haarreductie te bereiken.

Lasers van medische kwaliteit, eenmaal geabsorbeerd door de melanine, zullen de wortel van de follikel zelf vernietigen, waardoor voorkomen wordt dat het haar opnieuw groeit.

Over het algemeen kan laser ontharing 90% permanente verwijdering van de haargroei bieden wanneer een reeks behandelingen op de juiste manier wordt gevolgd.

Neem daarom de tijd om onderzoek te doen en een kliniek te vinden die hooggekwalificeerd personeel biedt met ultramoderne apparatuur die u de meest geavanceerde behandelingsopties biedt.

Pluspunten:

 • Goed voor grotere plekken van de huid zoals armen, benen en rug, omdat de behandelingstijden sneller zijn.
 • Klinieken die een verscheidenheid aan geavanceerde, medische lasers gebruiken, kunnen verschillende soorten haar behandelen bij mensen met verschillende huidskleuren, dus het loont om te investeren in een behandeling van goede kwaliteit.
 • Een huid die contrasteert met de kleur van het haar krijgt de beste resultaten, zoals donker haar op de lichte huid.
 • Minder pijnlijk dan andere ontharingsprocedures.

minpunten:

 • Werkt niet op grijs haar en is van oudsher minder effectief op haar dat vergelijkbaar is met de tint van de huid. De meeste moderne machines van de nieuwste generatie kunnen dit nu echter overwinnen.
 • Beauty-grade lasers bieden alleen haarreductie en zijn niet permanent.
 • Na de behandeling kan enige jeuk of zwelling van de huid optreden.
 • Soms voorkomende bijwerkingen zijn infectie van de haarzakjes.

 

electrolyse

 

Elektrolyse werkt op een andere manier dan laser en wordt ook beschouwd als een effectieve behandeling voor permanente ontharing.

Het is in staat resultaten op te leveren voor alle huidtypen en haartypen en wordt al meer dan 100 jaar toegepast.

Een succesvolle elektrolyseprocedure verwijdert het haar volledig aan de wortel.

De manier waarop dit wordt bereikt, is via het gebruik van een sonde die in de haarzak wordt gestoken en een elektrische stroom genereert die het haar doodt.

Dus in tegenstelling tot harsen, zal het haar gemakkelijk met een pincet van de schacht te verwijderen zijn zodra het is gedood omdat er geen weerstand zal zijn van de follikel.

De elektrische stroom die door de sonde wordt gegenereerd, vernietigt ook de cellen die bijdragen aan de haargroei en hoe deze hergroei voorkomt.

Veel delen van het lichaam kunnen worden behandeld met elektrolyse zoals het gezicht, de buik, de dijen, de borst, de bikinilijn, de vingers, de tenen en de rug.

Het is belangrijk op te merken dat de machines die beroepsbeoefenaars gebruiken, variëren van de draagbare elektrolyseapparaten die beschikbaar zijn voor thuisgebruik.

In een kliniek of salon zullen de gebruikte machines een hogere stroom genereren en zijn daarom een ​​effectievere optie om haar permanent te verminderen.

U kunt echter nog steeds verschillende behandelingen nodig hebben, zelfs met behulp van een professionele krachtmachine om het haar op de lange termijn te verwijderen.

Dit komt door de verschillende groeicycli van haar.

Hoewel er na een eerste behandeling wat hergroei van het haar kan zijn, zal het normaal gesproken fijner en ook lichter zijn.

Als echter het haar dat wordt behandeld zich in het eerste, actieve stadium van zijn groeicyclus bevindt, is het waarschijnlijk dat het niet zal groeien, zelfs na slechts één behandeling.

Als een deel van het lichaam wordt behandeld waar het haar is geconcentreerd in een dicht gebied, zijn gewoonlijk meerdere behandelingen nodig om overmatige beweging van de huid te voorkomen, die zou optreden als elke afzonderlijke follikel in één sessie gepulseerd zou zijn.

Om het beste uit een elektrolysebehandeling te halen, kan enige voorbereiding in de weken voorafgaand aan uw afspraak resulteren in minder hergroei en dus minder behandelingen.

Dit houdt in dat u 2 tot 4 weken voorafgaand aan uw behandeling geen was, pincet, ontharingscrème of andere ontharingsapparatuur gebruikt.

Bij uw afspraak moet u er ook rekening mee houden dat het gebied dat wordt behandeld, schoon moet zijn.

Dit betekent dat je make-up, moisturizers, crèmes of lotions niet moet aanbrengen voordat je het bijwoont.

Afhankelijk van uw drempelwaarde, kan elektrolyse ook ongemakkelijk voor u zijn, vooral als u een gevoelige huid ervaart op het moment van uw behandelingen.

Over het algemeen beschrijven mensen het gevoel van elektrolyse als een tintelend gevoel dat varieert in intensiteit van een milde sensatie tot een gematigd niveau van ongemak.

U kunt echter helemaal geen ongemak ervaren, dus de individuele ervaring van deze behandeling zal variëren.

Het is een goede oefening als uw arts een pleistertest uitvoert op een kleiner gedeelte van de huid, zodat u zelf de sensatie kunt ervaren voordat u doorgaat met een volledige behandeling.

Hier kunt u ook zien of uw huid reageert op de elektrolyse.

Het goede nieuws is dat naarmate de technologie zich ontwikkelt, machines steeds efficiënter en minder pijnlijk worden, wat betekent dat u minder tijd aan behandelingen zult besteden en over het geheel genomen een aangenamere ervaring zult hebben.

Sommige klinieken en salons bieden de toepassing van een plaatselijke verdoving die sommige van de ongemakken die u kunt ervaren tijdens het ondergaan van een elektrolysebehandeling kunt voorkomen.

Nadat u een elektrolysebehandeling hebt voltooid, is de nazorg van uw huid ook belangrijk om eventuele bijwerkingen te minimaliseren.

Kalmerende gels zoals aloë vera kunnen worden toegepast om het oppervlak van de opperhuid af te koelen, wat enige irritatie kan veroorzaken.

Zwelling en roodheid kunnen ook optreden na uw behandeling, die maximaal drie dagen of slechts enkele korte uren kan duren.

Naast koeling van lotions, wil je misschien een milde pijnstiller gebruiken of een koud kompres gebruiken om deze zachtheid te verminderen.

Als u denkt dat de huid het niet goed aanpakt of als u pijn voelt, wordt u geadviseerd om terug te gaan naar uw arts en uw huid te laten beoordelen.

Andere overwegingen na de elektrolyse omvatten het waarborgen dat het behandelde gebied schoon wordt gehouden, daarom wordt overmatig zweten gedurende 24 na een behandeling niet aanbevolen, omdat de open follikels kunnen worden geïnfecteerd door de blootstelling aan bacteriën.

Er kunnen ook uitbarstingen optreden als de follikel vervuild raakt door oppervlaktevuil op de huid.

Evenzo moet blootstelling aan de zon ook worden beperkt om de huid te beschermen als de open follikel eindigt, dus zorg ervoor dat SPF30 wordt toegepast op alle gebieden die worden behandeld door elektrolyse en na 2 weken de zon op hebben na een behandeling.

Vermijd ook waxen en epileren tussen afspraken in.

Het niveau van ervaring en vaardigheid van de gebruiker zal van invloed zijn op een elektrolysebehandeling.

Factoren zoals de selectie van de grootte van de sonde en de intensiteit van de elektrische stroom of puls kunnen van invloed zijn op uw resultaten.

Zoek daarom een ​​ervaren en gerenommeerde operator voor een effectievere behandeling die op de lange termijn geld bespaart.

Pluspunten:

 • Goed voor lichter haar op de lichtere huid dat andere haarverwijderingsbehandelingen traditioneel niet aankunnen.
 • Relatief weinig bijwerkingen in vergelijking met andere methoden voor ontharing.
 • Geschikt voor de meeste delen van het lichaam.
 • Is een langdurige ontharingsoptie, vooral als aanvullende behandelingen worden ontvangen zoals voorgeschreven.
 • Effectief voor de behandeling van gebieden met schaarse haargroei.

minpunten:

 • Het kan tijdrovend zijn om een ​​groot oppervlak met elektrolyse te behandelen, omdat het elk haar afzonderlijk aanpakt. Om deze reden kan het voor u een extreem langdurig en daarom kostbaar proces zijn om uw benen of armen behandeld te krijgen met deze methode.
 • U heeft mogelijk meerdere afspraken nodig om het haar permanent te verwijderen en met de leeftijd kunnen zich nieuwe haarzakjes ontwikkelen in een eerder behandeld gebied.
 • De behandeling kan onaangenaam zijn met een prikkelend gevoel op de huid, zelfs met verdovende creme kan het gemiddeld matig pijnlijk zijn voor diegenen die ongemak ervaren.
 • Zwelling en roodheid kunnen na uw behandeling meerdere dagen voorkomen.
 • Resultaten variëren afhankelijk van de behandelaar.
 • Soms voorkomende bijwerkingen zijn mogelijk littekens en pigmentveranderingen.

 

Conclusie

 

Samengevat, zowel elektrolyse als laser zullen permanent het haar van uw lichaam verwijderen.

Elektrolyse bestaat al meer dan een eeuw en thuiskits bestaan, maar krijg een professionele behandeling voor de beste resultaten.

Het werkt op alle haartypes.

Aangezien elektrolyse individueel haar verwijdert, kan dit tijdrovend en kostbaar zijn voor grotere gebieden.

Als u denkt dat u mogelijk gevoelig bent voor lichte tot matige pijn of zich ongemakkelijk voelt met de nabijheid van de sonde tot gevoelige gebieden, is elektrolyse misschien niet de beste behandeling voor u.

De laser is een sneller proces en daarom geschikt voor ontharing van grotere oppervlakken.

Het is vooral effectief op haar dat contrasteert in kleur met de huid waarop het groeit, maar grijze haren worden niet verwijderd.

Zorg ervoor dat u medische lasers zoekt voor het beste resultaat, en net als bij elektrolyse zijn er ook meerdere afspraken nodig om blijvende resultaten te verkrijgen.

Wat is de beste keuze voor jou?

Het hangt af van het soort haarverwijderingsresultaat dat u zoekt, dus boek bij sommige consulten in sommige klinieken bij u in de buurt en zie welke permanente haarverwijderingsopties kunnen worden aangepast aan uw huid, levensstijl en budget.

ELEKTROLYSE VERSUS LASER ONTHARING - WAT IS HET VERSCHIL?