Gezondheid

Energiedrankconsumptie nu een ernstige bezorgdheid voor de volksgezondheid

energy drinks - Energiedrankconsumptie nu een ernstige bezorgdheid voor de volksgezondheidEnergiedrankconsumptie nu een ernstige bezorgdheid voor de volksgezondheid

Het aantal mensen dat een noodbehandeling kreeg omdat ze energiedranken gebruikten, is de afgelopen jaren in de VS sterk gestegen. Met. zijn steeds toenemende populariteit en beschikbaarheid heeft de energiedrankindustrie een enorme groei doorgemaakt omdat steeds meer mensen van alle demografieën hun producten consumeren. 

Uit een recente enquête van de regering blijkt dat het aantal bezoeken aan spoedeisende hulp (ED) in verband met de consumptie van energiedrank tussen 2007 en 2011 bijna is verdubbeld, van 10.068 tot 20.783.

De drankjes bevatten grote hoeveelheden additieven, zoals cafeïne, taurine, vitamines en suikers. In feite hebben ze een aanzienlijk hogere hoeveelheid cafeïne dan een gewone kop koffie , wat het centrale zenuwstelsel aanzienlijk stimuleerten cardiovasculair systeem. Veel mensen zijn zich niet bewust van het grote aantal additieven in deze dranken, waarbij artsen melden dat er patiënten zijn binnengekomen die wel drie of vier energiedranken binnen een uur hebben gedronken, wat overeenkomt met bijna vijftien kopjes koffie.

Gezondheidsproblemen in verband met de consumptie van energiedrank

Overmatige consumptie van energiedrank kan ernstige medische en gedragsconsequenties hebben; het blijkt een serieus probleem voor de volksgezondheid te worden. Het veroorzaakt vaak gezondheidscomplicaties, zoals slapeloosheid, migraine, toevallen en hartproblemen .

Veel artsen hebben gezegd dat ze een toenemend aantal patiënten in het ziekenhuis zien na het nuttigen van een energiedrank met een snelle en onregelmatige hartslag en in sommige gevallen zelfs hartaanvallen .

Van alle ED-gevallen met betrekking tot energiedranken betrof 58 patiënten die alleen energiedranken hadden verbruikt, terwijl de andere 42 ook een combinatie van geneesmiddelen betrof. Uit het rapport bleek dat 27 procent van de geneesmiddelen in combinatie met energiedrankjes pillen waren, waarvan stimulerende middelen zoals Adderall en Ritalin vertegenwoordigden, illegale en recreatieve drugs zoals marihuana bijna

Het rapport vermeldt:

"De meerderheid van energiedrankgerelateerde ED-bezoeken omvatte ofwel bijwerkingen, misbruik of drugsmisbruik, andere redenen worden niet gepresenteerd omdat ze minder dan 5 procent van de bezoeken vertegenwoordigen. In elk jaar van 2007 tot 2011 gingen bezoeken met bijwerkingen over twee keer zo vaak gemeld als bezoeken met misbruik of misbruik. "

Mannen waren goed voor tweederde van de energiedrankgerelateerde ED-bezoeken. Misschien komt dit omdat mannen veel vaker energiedranken kopen dan vrouwen, schreven de auteurs. Bezoeken voor zowel mannen als vrouwen zijn in de afgelopen vier jaar echter verdubbeld (7.000 tot 15.000 en 3.000 en 6.000), wat een vergelijkbare trend in beide geslachten aangeeft.

In 2004 hebben de Franse autoriteiten de verkoop van Red Bull, een energiedrank, verboden . Over een periode van vier jaar verdubbelde het aantal ED-bezoeken in verband met de consumptie van energiedranken

Energiedrankconsumptie komt het meest voor bij jongeren

De meeste gevallen werden geïdentificeerd bij patiënten van 18 tot 25 jaar, gevolgd door ouderen van 26 tot 39 jaar. De grootste procentuele toename in de afgelopen jaren werd echter gevonden bij mensen boven de 40 jaar, van 2007 tot 2011 het aantal ED bezoeken in deze leeftijdsgroep stegen met 279 procent.

De marketing van deze dranken maakt ze aantrekkelijker voor een jongere bevolking. De gezondheidscomplicaties die verband houden met jongeren die energiedranken consumeren, werden onderzocht in een studie gepubliceerd in Kindergeneeskunde . De onderzoekers klagen dat energiedranken onveilig kunnen zijn voor sommige kinderen, vooral degenen met toevallen, hartafwijkingen, diabetes of stemmings- en gedragsstoornissen.

Het rapport zei:

"Het optreden van energiedrankgerelateerde ED-bezoeken bij adolescenten en jongvolwassenen toont aan dat deze kwetsbare bevolkingsgroepen negatieve gezondheidsevents ervaren na het nuttigen van energiedranken.Een energiedrank kan ook problematisch zijn bij jongvolwassenen, met name studenten, wanneer ze worden gebruikt in combinatie met alcohol. "

De auteurs concludeerden:

"Gezondheidswerkers kunnen het gebruik van energiedranken ontmoedigen door uit te leggen dat waargenomen gezondheidsvoordelen grotendeels te danken zijn aan marketingtechnieken in plaats van wetenschappelijk bewijs. Vanwege het wijdverspreide gebruik van de drank, kan het nuttig zijn voor ED-medewerkers om te informeren naar het gebruik van energiedranken bij het beoordelen van het gebruik van elke patiënt van medicijnen of andere drugs. "

Afgelopen herfst stierven 18 mensen vanwege een probleem van energiedrank-consumptie, wat veel druk op de FDA veroorzaakte om te onderzoeken of deze dranken ernstige schade toebrengen aan het grote publiek. Zij hebben kort daarna een verklaring afgelegd waarin zij bevestigen dat zij later dit jaar een volledige evaluatie zullen uitvoeren van energiedranken en hun effect op de volksgezondheid.

Energiedrankconsumptie nu een ernstige bezorgdheid voor de volksgezondheid