Groente en Fruit

GRANAATAPPEL, GROENE THEE, KURKUMA EN BROCCOLI KUNNEN HELPEN BIJ HET BESTRIJDEN VAN PROSTAATKANKER

256px Granadas  Pomegranates - GRANAATAPPEL, GROENE THEE, KURKUMA EN BROCCOLI KUNNEN HELPEN BIJ HET BESTRIJDEN VAN PROSTAATKANKER

GRANAATAPPEL, GROENE THEE, KURKUMA EN BROCCOLI KUNNEN HELPEN BIJ HET BESTRIJDEN VAN PROSTAATKANKER

Britse onderzoekers hebben wetenschappelijk bewezen dat broccoli, kurkuma, groene thee en granaatappel helpen de meest voorkomende kanker te bestrijden bij mannen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk - prostaatkanker. 

Professor Robert Thomas, werkzaam als oncoloog in het ziekenhuis Bedford Hospital en Addenbrooke, onderdeel van Cambridge University Hospitals, en team heeft een menselijke studie van 203 maanden uitgevoerd onder 203 volwassen mannen, allemaal met prostaatkanker .

De mannen werden in twee groepen verdeeld:

 • De essentie van granaatappel, kurkuma, groene thee en broccoligroep
 • De placebo -groep

Ze namen allemaal elke dag een capsule, met ofwel de doelbestanddelen ("Pomi-t" genoemd) of placebo. Na zes maanden ontdekten de onderzoekers dat de PSA-waarden  lager waren onder degenen die capsules innamen met de essentie van granaatappel, kurkuma, groene thee en broccoli in vergelijking met die in de placebogroep.

Wat is PSA (prostaatspecifiek antigeen)?

PSA (prostaatspecifiek antigeen) is een eiwit dat wordt geproduceerd door prostaatcellen. Een bloedtest kan PSA-niveaus meten, wat kan helpen vroege prostaatkanker te detecteren.

Mensen met prostaatkanker hebben hogere en stijgende bloed-PSA-waarden. De PSA-bloedtest helpt artsen alleen om te beslissen of ze verdere tests moeten uitvoeren, zoals biopsieën, om te bepalen of een patiënt prostaatkanker heeft - het is geen definitieve test. Sommige patiënten hebben mogelijk hogere PSA-waarden dan normaal en geen maligniteit.

Deze studie was een "dubbelblinde" studie - noch de artsen noch de deelnemers wisten wie dummy-capsules (placebo) of Pomi-t-capsules innamen.

Behalve dat ze effectief waren, waren Pomi-t-capsules ook veilig

Niet alleen hadden de Pomi-t-capsules significant PSA-spiegels, er waren ook vrijwel geen nadelige effecten.

Eerdere studies, die zich hadden gericht op het in supplementen stoppen van mineralen, lycopeen en vitamines , vonden dat ze meer kwaad dan goed deden.

Laboratoriumtests en zeer kleine gerandomiseerde onderzoeken hadden de antikankereffecten aangetoond van polyfenolrijke voedingsmiddelen, zoals broccoli, kurkuma, groene thee en granaatappel. Deze studie, zo legde professor Thomas uit, is de eerste om duidelijk een invloed te hebben op markers voor progressie van kanker binnen een wetenschappelijk verantwoorde evaluatie.

Thomas en zijn team presenteerden hun bevindingen tijdens de ASCO (American Society of Clinical Oncology) conferentie, Chicago, Illinois.

Professor Thomas zei:

"Onze ervaring met het aanbieden van hoogwaardige klinische zorg, samenwerking met kankerhulporganisaties en onderzoek van wereldklasse met de Universiteit van Cambridge heeft geresulteerd in bevindingen die een wereldwijde impact zullen hebben. We hopen dat dit miljoenen mannen zal helpen bij het bestrijden van het begin van prostaatkanker Bij de Primrose Unit in Bedford is er een lange geschiedenis van het ontwerpen en evalueren van leefstijlstrategieën, dus dit was een natuurlijke vooruitgang.

"Gezond eten en levensstijl is de belangrijkste manier om de ontwikkeling van kanker te bestrijden, maar mannen kunnen nu ook wenden tot een hele voedingssupplement waarvan is aangetoond dat het werkt. "

Gezondheidsvoordelen van granaatappel, broccoli, kurkuma en groene thee

Granaatappel

Eerdere studies hebben de kwaliteiten van granaatappel aangetoond:

  • Granaatappel helpt voorkomen dat prostaatkanker zich verspreidt - wetenschappers van de Universiteit van Californië hebben componenten in granaatappelsap geïdentificeerd die prostaatkanker metastase helpen voorkomen.
  • Granaatappel heeft voordelen voor dialysepatiënten - wetenschappers van het Technion-Israel Institute of Technology, Haifa, Israël, ontdekten in voorbereidende studies dat granaatappelsap verschillende complicaties kan voorkomen bij patiënten met nierziekte die dialyse ondergaan, inclusief het hoge morbiditeitscijfer voor hart- en vaatziekten en infecties.
 • Granaatappelverbindingen kunnen helpen de groei van borstkanker te stoppen - een onderzoek aan de Universiteit van Los Angeles heeft aangetoond dat granaatappels zes stoffen bevatten die de groei van hormoonafhankelijke borstkanker stoppen door aromatase te blokkeren, een enzym dat androgeen verandert in oestrogeen . De wetenschappers waarschuwden dat hun een in vitro onderzoek was dat niet op dieren of mensen is getest.

Broccoli

256px Broccoli and cross section edit - GRANAATAPPEL, GROENE THEE, KURKUMA EN BROCCOLI KUNNEN HELPEN BIJ HET BESTRIJDEN VAN PROSTAATKANKER

 

De gezondheidsvoordelen van broccoli zijn ook uitgebreid bestudeerd, met name twee componenten, sulforafaan en myrosinase:

  • Broccoli's enzym myrosinase heeft krachtige anti-kanker eigenschappen - om een ​​goed myrosinase gehalte te behouden, moet de broccoli lichtjes worden gestoomd, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Illinois in Urbana.
  • Broccoli bevat sulforafaan dat beschermt tegen artritis - een team van onderzoekers van de Universiteit van East Anglia, Engeland, voerde een onderzoek uit naar het broccoli-ingrediënt sulforafaan, dat de enzymen blokkeert die gewrichtsvernietiging veroorzaken bij artrose, het meest voorkomende type artritis . Er moet nog worden vastgesteld of broccoli voldoende sulforafaan bevat om enig significant verschil te maken.
  • Broccoli component, sulforafaan, kan borstkanker voorkomen of behandelen - wetenschappers van de University of Michigan Comprehensive Cancer Center injecteerden muizen met kanker met verschillende concentraties sulforafaan uit broccoli-extract. Zij vonden dat het aantal kankergevallen stamcellen daalde aanzienlijk. Ze vonden ook dat de kankercellen niet in staat waren om nieuwe tumoren te genereren.
 • Broccoli-component, sulforafaan, kan de voortgang van COPD vertragen - wetenschappers van de Johns Hopkins School of Medicine in Baltimore meldden dat sulforafaan de activiteit verhoogt van een gen dat de longen beschermt tegen oxidatieve schade veroorzaakt door COPD (chronische obstructieve longziekte), een ziekte vaak ontwikkeld door regelmatige langetermijnrokers.

Kurkuma

256px A closeup of Turmeric - GRANAATAPPEL, GROENE THEE, KURKUMA EN BROCCOLI KUNNEN HELPEN BIJ HET BESTRIJDEN VAN PROSTAATKANKER

 

Verschillende studies hebben zich gericht op de specerijenturmerica, met name de hoofdcomponent curcumine:

  • Kurkuma helpt de groei van hoofd- en nekkanker te onderdrukken - Dr. Marilene Wang en het team van het Jonsson Comprehensive Cancer Center van UCLA voerden een pilootstudie uit die aantoonde dat curcumine een signaaltransductiepad onderdrukt dat de groei van hoofd- en nekkankers bevordert.Dr. Marilene Wang zei: "De remming van de cel signaleringsroute correleerde ook met verminderde expressie van een aantal pro-inflammatoire cytokines, of signaalmoleculen, in het speeksel dat de groei van kanker bevordert. Deze studie toont aan dat curcumine kan werken in de mond van patiënten met hoofd- en halsmaligniteiten en activiteiten die de groei van kanker bevorderen, en het niet alleen de kanker beïnvloedde door een kritieke cel signalerende route te remmen, maar ook het speeksel zelf beïnvloedde door pro-inflammatoire cytokines in het speeksel te verminderen. "
  • Kurkuma en kaneel verminderen de negatieve reactie van het lichaam op vetrijke maaltijden - Professor Sheila West en collega's van de Pennsylvania State University ontdekten dat mensen die een dieet eten dat rijk is aan kruiden, met name kaneel en kurkuma, minder negatieve reacties op vetrijke maaltijden hebben - hun bloedniveaus van triglyceriden (type vet) eindigen niet zo hoog als die van anderen op vetrijke diëten.
 • Kurkuma kan cystic fibrosis defect corrigeren - kurkuma's primaire component, curcumine, bleek het cystic fibrosis- defect in laboratoriummuizen te corrigeren , meldden wetenschappers in het Hospital for Sick Children en Yale University School of Medicine.

Groene thee

Er zijn tientallen studies uitgevoerd naar groene thee, waarvan er vele rapporteren over de belangrijke voordelen voor de menselijke gezondheid van epigallocatechin-3 gallate, de belangrijkste component van de thee:

  • Groene thee (en koffie) verminderen het risico op een beroerte - mensen die groene thee (en / of koffie ) drinken , hebben regelmatig een lager risico op beroerte , onderzoekers van het nationale cerebrale centrum en het cardiovasculaire centrum van Japan vonden een onderzoek met 83.269 Japanse volwassenen van 45 jaar en ouder tot 74 jaar.
  • Groene thee kan het ruimtelijk bewustzijn en de herinnering ten goede komen - Yun Bai, van de Derde Militaire Medische Universiteit in Chongqing, China, en collega's meldden dat EGCG (epigallocatechin-3 gallate), een organisch chemisch product en hoofdbestanddeel van groene thee, bij regelmatig gebruik mensen helpt geheugen en ruimtelijk bewustzijn.
 • Groene thee vermindert het risico op functionele beperkingen op oudere leeftijd - een team van onderzoekers van Tohoku University Graduate School of Medicine, Sendai, Japan, ontdekte dat langdurige reguliere groene thee drinkers minder snel een functionele handicap ontwikkelden tijdens het ouder worden. Ze voegde eraan toe dat hoe meer groene thee mensen dronken hoe lager hun risico.