Lichaam

HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTEN

OMRON nebulizer what is Pneumonia - HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTENhelp! mijn hoofd doet pijn bij hoesten

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTEN

betaal - HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTEN

Als je hoofd pijn doet bij hoesten, kun je een aantal dingen hebben. U kunt bijvoorbeeld bronchitis hebben, een zwelling van het strottenhoofd en meer.

Bekend als hoest hoofdpijn, kunnen deze vormen van hoofdpijn optreden bij het maken van elke plotselinge-mutaties niezen, huilen, etc.

Sommige mensen kunnen zelfs hoofdpijn krijgen als ze bukken of lachen. Het lijdt geen twijfel dat dit symptoom zeer vervelend is en u het zo snel mogelijk wilt behandelen.

Primaire versus secundaire hoesthoofdpijn

Ten eerste moet je jezelf een gezin vormen met de twee belangrijkste soorten hoesthoofdpijn: primair en secundair . Hier is wat informatie over elk:

 • Primair : dit type begint heel plotseling en zal gebeuren direct na een hoest of ander soort inspanning. Het kan van enkele seconden tot enkele minuten duren. In zeldzame gevallen kan het tot twee uur duren. Het zal meestal beide kanten van je hoofd beïnvloeden. Voor sommige mensen kan de pijn zeer ernstig zijn in de achterkant van het hoofd.
 • Secundair : dit zal leiden tot langdurige hoofdpijn en kan ook gepaard gaan met duizeligheid. In meer ernstige gevallen kan de persoon zelfs flauwvallen. Let op, als je hoofd pijn doet bij hoesten, en het duurt enkele uren, wil je misschien een dokter zien. Secundaire types vereisen een veel uitgebreidere behandeling dan primaire typen.

De pijn en het ongemak kunnen zeer slopend zijn. In sommige gevallen kunnen mensen zich niet concentreren op iets anders dan de pijn.

In de volgende secties zullen we meer vertellen over elk type en ook wat we eraan kunnen doen.

Bottom Line : de twee belangrijkste soorten hoestende hoofdpijnen zijn primair en secundair. Ze kunnen leiden tot pijn, duizeligheid en in extreme gevallen flauwvallen.

Wanneer moet je een dokter zien?

Head Pain 2 - HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTEN

Zoals voor elk symptoom, hangt het af van de ernst en frequentie. Milde hoofdpijn is meestal geen medisch noodgeval.

Als ze echter gepaard gaan met dubbel zien of duizeligheid, wordt het serieuzer.

Als je hoofd pijn doet als je hoest en het niet weggaat (of erger wordt), is het tijd om naar een dokter te gaan.

Hoe eerder u de diagnose krijgt, hoe sneller u uw symptomen kunt verlichten.

Let op, het is niet aan te raden om zelf naar het ziekenhuis te rijden als u duizelig wordt of een wazig zicht ervaart .

Kort gezegd : als u plotseling last krijgt van hoesten, niezen of huilen krijgt u chronische hoofdpijn, ga dan naar een arts. Als je duizelig bent, zorg er dan voor dat iemand anders je rijdt.

Wat zijn de oorzaken?

Voor een primaire hoesthoofdpijn zijn er momenteel geen bekende oorzaken . Houd in gedachten dat hoewel ze niet weten, dat niet betekent dat ze niet bestaan.

Er zijn echter veel bekende oorzaken voor een secundaire hoest hoofdpijn. Deze omvatten:

 • Defect in schedelvorm
 • Cerebellum defect (dit is het deel van de hersenen dat de balans controleert)
 • Zwakte in hersenbloedvaten
 • Hersentumor (goedaardig of kwaadaardig)
 • Lekkage van hersenvocht

Zoals u kunt zien, zijn de oorzaken van een secundair type veel ernstiger dan het primaire.

Daarom zijn de behandelingsmogelijkheden voor secundaire typen veel uitgebreider.

Sommige mensen zijn meer geneigd dan anderen om dit soort hoofdpijn te krijgen. Laten we het nu over die risicofactoren hebben.

Conclusie : er zijn geen bekende oorzaken voor een primaire hoesthoofdpijn. Maar er zijn er veel voor een secundaire hoesthoofdpijn.

Risicofactoren

Als je hoofd pijn doet bij hoesten, kan dit te wijten zijn aan twee risicofactoren. Zij zijn:

 • Leeftijd : Zoals met de meeste ziekten en aandoeningen, hoe ouder je bent, hoe groter de kans dat je het krijgt.
 • Geslacht : om onbekende redenen hebben mannen meer kans op hoesthoofdpijn in vergelijking met vrouwen

De uitzondering is met het secundaire type. Mensen jonger dan 40 hebben meestal een hoger risico op dit soort hoesthoofdpijn.

Het voorbereiden van een afspraak begint waarschijnlijk bij uw huisarts. Vanaf hier verwijzen ze je door naar een specialist die het probleem beter kan lokaliseren.

Schrijf ondertussen uw symptomen op. Zelfs een symptoom lijkt geen verband te houden, het zal de arts helpen om u beter te diagnosticeren.

Maak vervolgens een lijst van alle medicijnen, supplementen en vitamines die u gebruikt. Deze informatie is cruciaal en kan de arts ook helpen bepalen wat u heeft.

Kortom : de twee belangrijkste risicofactoren voor deze aandoening zijn leeftijd en geslacht. Meer specifiek, mannen ouder dan 40 hebben meer kans om het te krijgen.

Diagnose en tests

MRI - HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTEN

Verschillende hersenafbeeldingsonderzoeken kunnen worden gebruikt om de oorzaak van uw symptoom te bepalen. De twee belangrijkste benaderingen zijn:

 • MRI (Magnetic Resonance Imaging) : Radiogolven en een magnetisch veld creëren gecomputeriseerde beelden van de binnenkant van uw lichaam.
 • CT (computertomografie) Scan : deze diagnostische methode lijkt op die van een MRI. Het belangrijkste verschil is dat het een röntgenunit gebruikt.

Beide diagnostische tests zijn niet-invasief . Hierdoor kan de dokter je hersenen bestuderen zonder je open te hoeven snijden.

In sommige gevallen zal een arts u allebei geven. Als de arts een probleem vindt, stellen ze het juiste behandelplan op.

In de volgende sectie zullen we het hebben over de behandelingsmogelijkheden voor mensen die lijden aan primaire en tweede hoesthoofdpijn.

Kortom : de twee niet-invasieve diagnostische tests die worden gebruikt om in het lichaam te kijken, zijn de MRI en de CT-scan.

Primaire hoesthoofdpijnbehandelingen

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTEN

betaal - HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTEN

Drugs - HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTEN

Als je hoofd pijn doet als je hoest, en het komt door het primaire type, kun je een van de volgende behandelingen krijgen:

 • Ontstekingsremmende geneesmiddelen : de twee meest populaire zijn Tivorbex en Indocin.
 • Bloedvat Relaxer : deze omvatten Inderal en Innopran XL.
 • Diuretica : een diureticum, zoals Diamox, kan de druk in de schedel verminderen.

Andere medicijnen die uw arts u kan geven zijn ergonovine, fenelzine en naproxen. In zeldzame gevallen is een wervelkolom nodig.

Het doel van een wervelkolomtap is om de vloeistof rond de hersenen te verwijderen. Hoe zal dit helpen?

Door de druk in de schedel te verlichten, waardoor hoofdpijnverdwijnt. Diuretica doen hetzelfde: ze verminderen de druk in de schedel.

Als de intracraniale druk afneemt, zou dat "rond het hoofd" -gevoel moeten schitteren om weg te gaan.

Kortom : ontstekingsremmers, bloedladers en diuretica zijn de belangrijkste behandelingsopties voor uw symptoom (als het primair is).

Secundaire hoesthoofdpijnbehandelingen

Secundaire hoesthoofdpijnen zullen in het algemeen een operatie vereisen om de symptomen weg te nemen.

Helaas werken preventieve geneesmiddelen niet. In sommige gevallen zal iemand met secundaire hoesthoofdpijn op medicijnen reageren.

Dit betekent echter niet dat ze een primair type hebben. Zorg ervoor dat u met uw arts praat over uw mogelijke behandelingsopties.

Conclusie : in de meeste gevallen kan een secundaire hoesthoofdpijn alleen via een operatie worden behandeld. Het is duidelijk dat deze behandeloptie enig risico met zich meebrengt.

het voorkomen

Als je hoofd pijn doet als je hoest, dan is er goed nieuws: het is te voorkomen . Hier zijn enkele preventieve maatregelen die u vanaf vandaag kunt nemen:

 • Krijg een jaarlijkse griepprik
 • Minimaliseer zwaar tillen
 • Buig niet voor lange tijd
 • Stop met het innemen van medicijnen met hoest als bijwerking
 • Eet meer vezels (om constipatie te voorkomen).

Zoals we eerder hebben vermeld, kan overbelasting je symptoom activeren. Als je verstopt bent, probeer je vaak de ontlasting te "forceren".

Deze overmatige inspanning kan leiden tot verhoogde hoofddruk en pijn. Ook, door een jaarlijkse griepprik te krijgen, vermindert u uw kansen om ziek en hoest te worden.

Tot slot, als een specifiek medicijn ervoor zorgt dat je veel hoest, neem dan contact op met je arts. Ze kunnen mogelijk een vervanger voor je vinden.

Kortom : de beste manier om uw symptomen vanaf vandaag te minimaliseren is om meer vezels te eten, geen zware dingen te tillen en medicijnen te veranderen die hoesten veroorzaken.
Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTEN

betaal - HELP! MIJN HOOFD DOET PIJN BIJ HOESTEN