Gezondheid

Het mengen van Red Bull en alcohol om wakker te blijven op feestjes kan een gevaarlijke combinatie zijn

Het mengen van Red Bull en alcohol om wakker te blijven op feestjes kan een gevaarlijke combinatie zijn

Geloof het of niet, je lichaam weet wanneer en hoeveel alcohol je drinkt en zendt signalen uit wanneer je moet stoppen voor de avond en rust neemt. Veel mensen proberen dit te bestrijden door populaire energiedranken te drinken met hun favoriete gelukkige drank.

Een nieuw onderzoek toont echter aan dat wanneer je drank mixt met andere substanties, zoals deze "raketbrandstoffen", je hersenen deze natuurlijke aanwijzingen die je beschermen tegen het maken van fouten in het beoordelingsvermogen, zelfs uitschakelen.

Cecile Marczinski, een psycholoog aan de Northern Kentucky University, ontdekte dat het combineren van energiedrankjes zoals Red Bull met wodka of andere likeuren effectief alle ingebouwde controles verwijdert die je lichaam heeft om te overlopen.

"Zelfs met alleen alcohol alleen, jonge, minderjarige drinkers zijn slecht in het beslissen hoe veilig een bestuurder ze zijn, maar ik denk dat dit die situatie veel erger zou maken."

Drinken kan je een gevoel van extreem "geluk" geven, maar wanneer je te lang kijkt, weet je lichaam het en begint het stil te worden; je begint je moe, slaperig en meer verdoofd dan gestimuleerd te voelen. Dat is tijd voor rust. Marczinski ontdekte dat mensen die de combinatie van alcohol en energiedrankjes neersloeg deze natuurlijke controle verloren. Marczinski liet vrijwilligers opdagen in haar lab en alcoholische dranken drinken; gemengde dranken die alcohol en energiedranken bevatten; energiedranken alleen; of een niet-alcoholische drank.

Deelnemers aan het onderzoek toonden aan dat het nuttigen van de combinatie van alcohol en energiedranken twee keer zoveel stimulatie opleverde als die alcohol alleen. Ze hadden de neiging minder verdoving te melden en minder symptomen zoals vermoeidheid of slaperigheid.

Marczinski zei:

"De scheiding tussen wat je voelt en hoe je handelt, is wat hier het probleem is. Stimulatie is misschien niet goed als je drinkt, omdat je langer kunt drinken, besluit om op een feest te blijven waar je langer drinkt, en drink veel meer dan je oorspronkelijk had bedoeld. "

Je zou ook denken dat de cafeïne in deze drankjes de schuld is voor de afname van het oordeel, maar het blijkt dat het de mix is ​​van andere ontwakingsingrediënten in de dranken die kunnen bijdragen aan de verhoogde alcoholische high.

"Ik dacht altijd dat het iets marketing was als ze de andere dingen noemden die ze inleverden zoals taurine, glucose en ginseng , maar ik denk dat ze die stimulans wel bevorderen, het is niet alleen de cafeïne."

Alle populaire energiedrankjes bevatten verschillende varianten van cafeïne en de meeste van deze drankjes worden niet als gezond beschouwd voor het menselijk lichaam. De meeste van deze energiedranken moeten zorgvuldig worden gecontroleerd vanwege de ingrediënten en hoe krachtig ze kunnen zijn. Alleen omdat ze krachtig zijn, betekent het niet altijd goed.

De meeste energiedrankjes stimuleren en triggeren reacties naar ons toe die kunnen helpen onze bloeddruk en hartslag te verhogen, wat opnieuw niet goed voor ons is. Deze kunnen vaak voorkomen dat ze gaan slapen als ze op het verkeerde moment worden ingenomen en uw lichaam uitdrogen.

Enkele van de belangrijkste redenen waarom mensen energiedranken gebruiken voor hun oplossing, zijn voor school, work outs of on the job moeheid. Gebruik geen energiedrankjes tijdens het trainen, omdat de combinatie van alle stimulerende middelen en andere ingrediënten in energiedrankjes kan leiden tot vochtverlies door zweten en uitdroging kan veroorzaken .