Lichaam

HOE ARGANOLIE TE GEBRUIKEN VOOR HAARGROEI?

Arganolie wordt terecht 'vloeibaar goud' genoemd. Ja, het is een magisch elixer dat je haar lang, dik en glanzend maakt. Gehoord van mystieke nimfen? Als je arganolie op je haar gebruikt, voel je je er één.

Arganolie wordt gewonnen uit de Marokkaanse Argan-boom en wordt al sinds mensenheugenis gebruikt als haarverduurzamingsmiddel en om het haar beter te laten groeien. Het helpt enorm bij het bevorderen van gezond en sterk haar.

Arganolie is gevuld met vitaminen, voedingsstoffen en vetzuren die genezen en wonderen verrichten voor je haar. Oorspronkelijk gegroeid in Marokko, staat de arganboom lokaal bekend als 'de boom gezegend door goden'.

Vraagt ​​u zich af wat er zo uniek aan arganolie is, of wel soms? Lees verder om erachter te komen.

Voordelen van Arganolie voor de haargroei

De voordelen van arganolie voor haar zijn eindeloos. Het werkt geweldig als een haar behandeling en is uiterst gunstig voor je haar en hoofdhuid. Bekijk enkele van de beste voordelen van arganolie hieronder.

 1. Effectieve conditioner
 2. Bevat antioxidanten
 3. Hydrateert de hoofdhuid
 4. Schade ongedaan maken
 5. Behandelt droog haar
 6. Beschermt tegen zon
 7. Bestrijdt haarverlies
 8. Voedt de hoofdhuid

1. Effectieve conditioner

Arganolie is de beste conditioner, zonder twijfel. Het werkt het beste als leave-in conditioner en helpt je kroezen en die vervelende vliegjes onder controle te houden. Het werkt ook als magie op je gespleten haarpunten en repareert ze efficiënt. Het houdt je haar zachter en beter beheersbaar.

2. Bevat antioxidanten

Antioxidanten zijn superhelend en arganolie is ermee gevuld. Het bevat een grote hoeveelheid vitamine E-olie die antioxidanten bevat die de haarcellen revitaliseren, waardoor deze worden aangemoedigd gezond haar te laten groeien. Het is ook een perfecte oplossing voor haargroei.

De antioxiderende eigenschappen van Arganolie, zoals vetzuren, omega-6 en linolzuur, maken je haar opknappen en helpen het haar verloren glans terug te krijgen.

3. Hydrateert de hoofdhuid

Je hebt geen idee wat een gebrek aan vocht kan doen voor je haar. Arganolie werkt als een vochtinbrengende crème op je droge hoofdhuid en bestrijdt roos.

Het geneest zelfs je hoofdhuid van de schade die het heeft aangericht door chemisch gevulde haarbehandelingen en stylingsmachines. Ook verzachten de vetzuren in arganolie de ontstoken huid van je hoofdhuid.

Terug naar TOC

4. Maakt schade ongedaan

Je haar loopt ernstige schade op met alledaagse vervuiling, chemische haarproducten en stylingapparaten. Arganolie komt te hulp en keert de schade aan je haar terug.

Arganolie bevat tocoferol, een vitamine E-verbinding die de haarzakjes regenereert door de celproductie te stimuleren. Het voedt keratine, de bouwsteen van haarlokken. Kortom, de met voedingsstoffen gevulde arganolie herstelt de schade aan je haar en hoofdhuid.

Terug naar TOC

5. Behandelt droog haar

Droog haar is een voorloper voor haaruitval. Arganolie zorgt voor de perfecte 'overnight' conditionerende behandeling die je droge en broze haar fixeert.

Terug naar TOC

6. Beschermt tegen zon

UV-stralen beschadigen je haar op manieren die je je niet kunt voorstellen. Arganolie heeft zonbeschermingsmiddelen die uw haar beschermen tegen de zon, zelfs wanneer u de dag doorbrengt.

Terug naar TOC

7. Bestrijdt haarverlies

Wat doe je om de haargroei te bevorderen? Je beperkt het probleem van haaruitval tot het maximum. Arganolie stopt de haargroei en stimuleert zelfs nieuwe haargroei.

Arganolie zorgt ervoor dat je niet meer haarzakjes verliest dan het aantal dat je groeit. Arganolie stimuleert je hoofdhuid om meer haar te produceren en daarmee de hoeveelheid verloren haarzakjes te verslaan.

[Lees: 15 effectieve haarmaskers om haarverlies te behandelen ]

Terug naar TOC

8. Voedt de hoofdhuid

Voeding en verzorging zijn van vitaal belang om het haar goed te houden en dik te houden. Arganolie houdt je uit de buurt van problemen zoals dermatitis, roos, een droge hoofdhuid die jeuk veroorzaakt, verbrandt en de haarzakjes verstopt waardoor de haargroei wordt afgeraden.

Arganolie verbetert daardoor de kwaliteit van uw hoofdhuid, waardoor haarverlies wordt ontmoedigd en de haargroei wordt bevorderd.

Terug naar TOC

Ik kan niet wachten om arganolie uit te proberen om te zien welke voordelen het biedt, toch? Probeer arganolie op de volgende manieren voor de beste resultaten.

Hoe Arganolie gebruiken voor haargroei?

1. Arganolie Shampoo

Arganolie-shampoo is een perfect product voor de haargroei en wordt in veel shampooproducten als hoofdbestanddeel gebruikt.

Het helpt bij het herstellen van zachtheid, kracht en glans in het haar. Het is een ideaal ingrediënt om droog, broos en beschadigd haar te bestrijden.

Het beste van een shampoo met arganolie is dat je het als elke andere shampoo kunt gebruiken zonder iets extra's te hoeven doen.

Knijp gewoon een bepaalde hoeveelheid van de shampoo op je handpalmen en wrijf het in je hoofdhuid en langs de lengte van je haar. Gebruik de shampoo één keer per twee dagen om het haar te voeden en te verbeteren.

2. Arganolie leave-in conditioner

Een arganolie-conditioner is ideaal voor de haargroei. U kunt zuivere arganolie als leave-in-conditioner gebruiken. Het is effectief en vrij van chemicaliën.

Neem een ​​paar druppels arganolie in en wrijf het in je handpalmen. Vinger voorzichtig door je gewassen haar en masseer de hoofdhuid grondig.

3. Argan-oliemasker

3. Argan Oil Mask 1 - HOE ARGANOLIE TE GEBRUIKEN VOOR HAARGROEI?

Bewaren

Shutterstock

Je kunt zelfs pure arganolie gebruiken als een masker voor de haargroei door het een nacht op je haar te laten als een masker om de voordelen ervan te maximaliseren.

Neem een ​​ruime hoeveelheid olie en verwarm het. Masseer de olie in je hoofdhuid, haar en tips en laat niets onbedekt achter. Begin vanaf de haarlijn en werk achteruit, terwijl je de zijkanten bedekt. Ga door met de massage gedurende 15 minuten.

Wikkel vervolgens uw haar in met een handdoek en laat het 's nachts aan zodat de olie goed in uw haar en hoofdhuid kan weken. Was je haar in de ochtend met een gewone shampoo.

Als u het haarmasker een nacht laat staan, helpt uw ​​haar alle voedingsstoffen in arganolie volledig op te nemen en het in een ongelooflijk glad, zacht en glanzend haar te veranderen.

4. Arganolie en wonderolie masker

Ricinusolie en arganolie is een perfecte combinatie voor haargroei. Wanneer ze worden gecombineerd, brengen ze hun voordelen samen en zorgen ze voor een uitstekende remedie voor de haargroei. Je kunt een hydraterende haarmasker maken door de twee oliën te combineren.

ingrediënten
 • 1 eetlepel ricinusolie
 • 2 eetlepels arganolie
 • 50-100 ml kokosmelk (afhankelijk van de lengte en dikte van je haar)

Meng alle ingrediënten goed in een bak en breng het masker goed aan op je haar en hoofdhuid. Laat het een nacht staan ​​en spoel het 's morgens af met shampoo.

5. Arganolie en kokosolie masker

Kokosolie en arganolie is een andere ideale combinatie voor haargroei. Maak een masker met de twee oliën om al je haarproblemen tegen te gaan.

ingrediënten
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 10 druppels arganolie
 • Kunststof kam
 • Haarband

Meng de argan en kokosolie en bewaar het opzij. Kam je haar. Breng het oliemengsel aan op je haar en hoofdhuid. Concentreer je meer op de onderste helft van het haar. Nadat je de olie in je haar hebt aangebracht, kam je je haar opnieuw om het oliemengsel gelijkmatig te verdelen.

Knoop je haar in een knoop en draag een haarkap. Laat het 30 minuten staan ​​en was het af. Je kunt het zelfs 's nachts laten staan.

HOE ARGANOLIE TE GEBRUIKEN VOOR HAARGROEI?