Slaap & Dromen

HOE BETER TE SLAPEN TIJDENS HET HOOIKOORTS SEIZOEN

Couple walking through field - HOE BETER TE SLAPEN TIJDENS HET HOOIKOORTS SEIZOENHOE BETER TE SLAPEN TIJDENS HET HOOIKOORTS SEIZOEN

Nu zijn we midden in de zomer, veel mensen brengen meer tijd buitenshuis door. Sommigen vermijden echter de tijd doorgebracht in het warmere weer als gevolg van seizoensgebonden allergische rhinitis, bekend als hooikoorts.

Seizoensallergieën komen voor wanneer stuifmeel in de lucht van bomen, bloemen, grassen en onkruid het lichaam binnendringen via de neus, ogen of mond.

Een gebied dat aanzienlijk wordt beïnvloed door hooikoorts is slaap. Hooikoortspatiënten worden wakker gehouden door ademhalingsmoeilijkheden, niezen en neusblazen, wat kan resulteren in significante slaperigheid overdag en vermoeidheid.

In één onderzoek beoordeelde slechts 17% van de patiënten met allergieën hun slaap als optimaal. Ongeveer de helft van alle mensen in de studie zei dat hun allergieën ze 's nachts wakker maakten en het moeilijker maakten om in slaap te vallen.

couple with hayfever - HOE BETER TE SLAPEN TIJDENS HET HOOIKOORTS SEIZOEN

Hooikoorts treft een op de vier mensen en helaas is er geen echte remedie.

Veel patiënten zullen merken dat de hooikoortssymptomen 's nachts verslechteren. Sommigen geloven dat dit komt omdat als de temperatuur 's avonds afkoelt, er minder warme lucht stijgt en er een laag stuifmeelrijke lucht rond het grondniveau achterblijft.

Wat kunnen hooikoortspatiënten doen om beter te slapen?

Gelukkig zijn er maatregelen die hooikoortspatiënten kunnen nemen om te genieten van een betere nachtrust. Hier zijn enkele ideeën:

Verminder je stress

Er zijn verbanden gelegd tussen stress en de ernst van hooikoortssymptomen. Stress kan je 's nachts wakker houden, maar verminderde stressniveaus kunnen betekenen dat je symptomen milder worden. Focussen hierop is een geruststelling.

Lees meer:  10 Slaapontspanningstechnieken waar je misschien nog niet van gehoord hebt

Houd je slaapkamer schoon

Het is belangrijk dat u uw slaapkamer schoonhoudt om er zeker van te zijn dat zich geen stof ophoopt op plaatsen zoals uw oppervlakken en plinten. Natuurlijk is uw slaapkamer waar u slaapt, dus voor mensen met allergieën is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat uw slaapkamer schoon is. Door aandacht te besteden aan de netheid van uw huis en slaapkamer kunt u uw hooikoortssymptomen drastisch verminderen.

Douche voor het slapengaan

Een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u een betere nachtrust krijgt, is om een ​​hete, stomende douche te nemen voordat u naar bed gaat om uw sinussen op te ruimen. Met een douche kunt u alle stuifmeel afwassen dat u overdag op uw huid en in uw haar zou hebben verzameld.

Probeer een douche met eucalyptus want het is geweldig in het opruimen van de sinussen en kalmeren van de keel.

 

Verwijder kleding die buiten gedragen wordt

Wanneer u instapt, verwijder alle kleding die u buiten hebt gedragen en zet deze in de wasmachine. Zodra de kleding schoon is, moet u ze niet naar buiten hangen, omdat ze pollen kunnen oppikken, waardoor het voorwerp wordt versleten.

Gerelateerd:  Waterdicht anti-allergie gewatteerde matrasbeschermer

Zorg ervoor dat je weet wanneer het tijd is voor een nieuwe matras

Naarmate uw matras ouder wordt, verzamelen uw matras en kussens huisstofmijt, huidcellen, zweet en lichaamsoliën. De huisstofmijt in uw matras kan uw hooikoortssymptomen veroorzaken, dus het is belangrijk dat u huisstofmijt op een afstand houdt. Maak uw lakens zo vaak mogelijk schoon en zuig regelmatig uw matras om te voorkomen dat zich huisstofmijt opbouwt.

Het is ook belangrijk dat u weet wanneer u uw matras moet vervangen. Het wordt geadviseerd om uw matras om de 8 jaar te vervangen.

Als u lijdt aan hooikoorts en deze tips voor u werken, kunt u ons dit laten weten in de sectie Opmerkingen.