Groente en Fruit

HOE EET JE EEN CACTUS PEAR (PRICKLY PEAR) ?

Leren hoe een cactus peren te eten is belangrijk, vooral als je in een deel van de wereld woont waar deze vrucht veel voorkomt.

Hoe Cactus Pear Te Eten?

Voordat je leert hoe je een cactuspeer eet, ook wel een stekelige peer genoemd , moet je eerst weten hoe je ze moet oogsten. De stekelige haarachtige vezels aan de buitenkant van deze vruchten , glochiden genoemd, zijn pijnlijk en moeilijk te zien , dus oogst altijd terwijl je handschoenen draagt.

  • Stap 1: Nadat je de cactus-peer hebt gepakt, moet je de glochiden verwijderen voordat je deze vruchten gaat bereiden en eten. Sommige mensen geven de voorkeur aan het verbranden van glochiden boven een open vlam, omdat de hitte ervoor zorgt dat ze knappen en verbranden.

cactuspear - HOE EET JE EEN CACTUS PEAR (PRICKLY PEAR) ?

  • Stap 2: Hierna moet je het fruit grondig wassen.
  • Stap 3: Nadat het droog is, wil je beginnen met het afsnijden van zowel de bovenkant als de onderkant van het fruit.
  • Stap 4: Snijd vervolgens onder de schil , ongeveer 1/4 inch diep. Je kunt op dit moment meestal de schil van de vrucht halen, waardoor alleen het rijpe fruit eronder achterblijft.
  • Stap 5: Er zijn twee lagen van de huid, dus zorg ervoor dat u beide verwijdert voordat u de vrucht eet.

De beste manier om een ​​cactuspeer te eten is om het  fruit eenvoudig te snijden en rauw te eten. Dit komt grotendeels door de aanwezigheid van kleine zaadjes in de vrucht die niet kunnen worden gekauwd, dus het opnemen in andere recepten of smoothies kan moeilijk zijn. Indien gewenst, kunt u de vrucht verpulveren en de zaden uitzaaien voordat u gaat eten.

HOE EET JE EEN CACTUS PEAR (PRICKLY PEAR) ?