Groente en Fruit

HOE GEZOND ZIJN PEREN? GEZOND + GENEESKRACHTIG PEREN helpen bij het afvallen en vermindert het risico op het ontwikkelen van kanker , hypertensie , diabetes en hartaandoeningen

Alles wat je moet weten over peren

pears - HOE GEZOND ZIJN PEREN? GEZOND + GENEESKRACHTIG PEREN helpen bij het afvallen en vermindert het risico op het ontwikkelen van kanker , hypertensie , diabetes en hartaandoeningen
Peren zijn een zacht, zoet fruit met een vezelig midden. Ze zijn rijk aan belangrijke antioxidanten, flavonoïden en voedingsvezels en verpakken al deze voedingsstoffen in een vetvrij, cholesterolvrij, 100 calorieënpakket.

Consumptie van peren kan helpen bij het afvallen en vermindert het risico op het ontwikkelen van kanker , hypertensie , diabetes en hartaandoeningen als het wordt gegeten als onderdeel van een algemeen gezond dieet.

Dit medische nieuws vandaag Knowledge Centre-functie maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen . Het geeft een overzicht van de voedingswaarde van de peer en een diepgaande kijk op de mogelijke voordelen voor de gezondheid, hoe meer peren in uw dieet te verwerken en eventuele gezondheidsrisico's van het consumeren van peren.

 

Voordelen

Het consumeren van allerlei groenten en fruit is al lang geassocieerd met een verminderd risico op een reeks gezondheidsomstandigheden.

Veel studies hebben gesuggereerd dat het verhogen van de consumptie van plantaardig voedsel zoals peren het risico op obesitas , diabetes, hartaandoeningen en algehele mortaliteit verlaagt , terwijl het een gezonde teint, verhoogde energie en een lager gewicht bevordert.

Vezel

Peren zijn rijk aan belangrijke antioxidanten, flavonoïden en voedingsvezels.

De Food and Nutrition Board van het National Institute of Medicine heeft een Adequate Intake (AI) richtlijn voor vezels ontwikkeld.

Ze adviseren dat mannen jonger dan 50 jaar 38 gram per dag consumeren en vrouwen jonger dan 50 jaar 25 gram per dag consumeren.

Voor volwassenen ouder dan 50 is de aanbeveling voor mannen 30 gram per dag en 21 gram per dag voor vrouwen.

Veel mensen in Amerika krijgen niet eens 50 procent van hun dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Het National Institute of Medicine baseerde zijn aanbeveling op een beoordeling van de bevindingen van verschillende grote studies. Ze vonden dat diëten met 14 gram vezels voor elke 1.000 calorieën geassocieerd waren met significante verminderingen van het risico op zowel coronaire hartziekten als type 2 diabetes .

De eenvoudigste manier om de vezelinname te verhogen, is door het gebruik van groenten en fruit te verhogen. Slechts één middelgrote peer levert 6 gram vezels op, ongeveer 24 procent van de dagelijkse behoefte aan een vrouw jonger dan 50 jaar.

Behandeling van diverticulosis

Diverticulitis is wanneer opbollende zakjes in de bekleding van de dikke darm worden geïnfecteerd of ontstoken. Van vezelrijke diëten wordt aangenomen dat ze de frequentie van opflakkeringen van diverticulitis verminderen door water in de dikke darm te absorberen en de stoelgang gemakkelijker door te laten. Het eten van een gezond dieet inclusief veel fruit, groenten en vezels kan de druk en ontsteking in de dikke darm verminderen.

Hoewel de exacte oorzaak van diverticulaire aandoeningen nog steeds onbekend is, is het herhaaldelijk in verband gebracht met een vezelarm dieet.

Gewichtsverlies

Fruit en groenten met veel vezels helpen je langer vol te blijven en hebben ook weinig calorieën. Verhoogde vezelinname is in verband gebracht met een verbeterd gewichtsverlies voor obese personen.

Hart- en vaatziekten en cholesterol

Verhoogde vezelinname heeft ook aangetoond dat het het cholesterolgehalte verlaagt. Een overzicht van 67 afzonderlijke gecontroleerde onderzoeken wees uit dat zelfs een bescheiden toename van 10 gram per dag in vezelinname LDL (lipoproteïne met lage dichtheid of "slechte" cholesterol) en totaal cholesterol verlaagde.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat voedingsvezel zelfs een rol kan spelen bij het reguleren van het immuunsysteem en de ontsteking en mogelijk het risico op ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en obesitas kunnen verminderen.

suikerziekte

Een vezelrijk dieet wordt geassocieerd met een lager risico op het ontwikkelen van diabetes en een stabielere bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes.

Spijsvertering

Het vezelgehalte in peren voorkomt constipatie en bevordert de regelmaat voor een gezond spijsverteringskanaal.

Detox

Regelmatige, adequate stoelgang is cruciaal voor de dagelijkse uitscheiding van gifstoffen door de gal en ontlasting. Peren bevatten ongeveer 84 procent water, wat helpt de stoelgang zacht te houden en het spijsverteringssysteem van gifstoffen te spoelen.

Bestrijding van vrije radicalen

Peren bevatten veel antioxidanten , waaronder vitamine C en K en koper . Deze chemicaliën zuiveren vrije radicalen en beschermen onze cellen tegen de schade die ze kunnen veroorzaken.

Soorten

Er zijn meer dan 3000 soorten peren over de hele wereld. Ze variëren naar grootte, vorm, zoetheid en knapperigheid.

Enkele van de meer voorkomende soorten peren in de Verenigde Staten zijn:

 • Green Anjou
 • Rode Anjou
 • Bartlett
 • Red Bartlett
 • Bosc
 • Comice
 • Forelle
 • Concorde
 • Seckel
 • Starkrimson

Als u wilt beginnen met het opnemen van peren in uw dieet, waarom vraagt ​​u dan niet aan uw plaatselijke groenteboer wat voor soort peer het beste is voor uw smaak?

 

Voeding

Volgens de nationale voedingsdatabank van USDA bevat een middelgrote peer met een gewicht van ongeveer 178 gram (g):

 • 101 calorieën
 • 0 g vet
 • 27 g koolhydraat , inclusief 17 g suiker en 6 g
 • 1 g eiwit

Het eten van een medium peer biedt 12 procent van de dagelijkse vitamine C-behoeften, evenals 10 procent van vitamine K, 6 procent van kalium en kleinere hoeveelheden calcium , ijzer, magnesium , riboflavine, vitamine B-6 en foliumzuur .

Peren, vooral die met rode schil, bevatten ook carotenoïden, flavonolen en anthocyanines. In de Baltimore Longitudinal Study of Ageing bleken peren en appels een van de belangrijkste bijdragers aan flavonols in het dieet te zijn.

Dieet

poached pears - HOE GEZOND ZIJN PEREN? GEZOND + GENEESKRACHTIG PEREN helpen bij het afvallen en vermindert het risico op het ontwikkelen van kanker , hypertensie , diabetes en hartaandoeningen

Peren smaken heerlijk gepocheerd met kaneel en anijs.

Peren rijpen niet in de boom. Voor de beste smaak, laat de peren rijpen in een warme, zonnige ruimte voor meerdere dagen of totdat de hals van de peer slaagt. Koeling stopt het rijpingsproces.

Probeer enkele van deze gezonde en heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

 • Peer-fect grapefruit smoothie
 • Gekruide peren gebakken havermout
 • Perenboter
 • Gemberpeer quinoa brokkelig

Risico's

Fruit, zoals appels en peren, bevat een hogere hoeveelheid fructose in vergelijking met glucose. Ze worden beschouwd als een hoog FODMAP- voedsel. Een dieet met veel FODMAP's kan gas, opgeblazen gevoel, pijn en diarree veroorzaken bij sommige mensen met prikkelbare darmaandoeningen.

FODMAP staat voor "fermenteerbare oligosacchariden, disachariden, monosacchariden en polyolen." Dit zijn alle vormen van fermenteerbare koolhydraten met een korte keten. Van een dieet met weinig koolhydraten is aangetoond dat het gewone symptomen verlaagt voor mensen die gevoelig zijn voor FODMAP.

Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan zich te concentreren op afzonderlijke voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.