Gezondheid voor mannen

Hoe groot is de gemiddelde penis?

271647 male urinary system - Hoe groot is de gemiddelde penis?

Hoe groot is de gemiddelde penis?

Veel wetenschappelijke onderzoekers hebben geprobeerd de vraag te beantwoorden die mannen - en vrouwen - wereldwijd willen duidelijke informatie over: hoe groot is de gemiddelde penis?

We zullen u feiten presenteren van alle wetenschappelijke onderzoeken die zijn gedaan naar de penisomvang, zodat wanneer u klaar bent met het lezen van dit artikel, u tevreden zult zijn dat u het meest accurate antwoord op de vraag heeft. En misschien zult u gerustgesteld zijn over uw eigen grootte of die van de penis van uw partner.

Gepubliceerde bevindingen worden vaak geïntroduceerd met achtergrondinformatie over de wijdverspreide bezorgdheid bij mannen over het al dan niet voldoende zijn van hun penissen en of seksuele partners tevreden zullen zijn. Dus wat is de waarheid?

Gezien de alomtegenwoordigheid van gratis, gemakkelijk toegankelijke internetpornografie en de toename van agressieve marketing door bedrijven die een grotere penis beloven door het gebruik van extenders en vergroters, is het gemakkelijk te begrijpen waarom de waarheid over de mannelijke geslachtslengte en -omtrek mogelijk is verdoezeld.

Misschien is het dan ook geen verrassing dat onderzoekers consequent tot de ontdekking komen dat mannen de angsten over hun mannelijkheid hebben verhoogd.

Snelle feiten over de gemiddelde penisgrootteHier zijn enkele kernpunten over de gemiddelde penisgrootte. Meer informatie en ondersteunende informatie vindt u in het hoofdartikel.

 • Hoewel 85 procent van de vrouwen tevreden is met de grootte en het aandeel van de penis van hun partner, zijn mannen minder zeker van zichzelf.
 • Maar liefst 45 procent van de mannen gelooft dat ze een kleine penis hebben.
 • Overal in studies, slappe lengte gemiddeld van 7 tot 10 centimeter (2,8 tot 3,9 inch).
 • Slappe omtrek / omtrek gemiddeld van 9 tot 10 centimeter (3,5 tot 3,9 inch).
 • Rechte lengten gemiddeld van 12 tot 16 centimeter (4,7 tot 6,3 inch).
 • De juiste omtrek is ongeveer 12 centimeter (4,7 inch).

Wanneer is de penis te klein?

De penis strekt zich achter de teelballen uit - gemeten lengtes omvatten dit deel niet.

Misschien wordt de beste maatstaf voor wat als een kleine penis wordt beschouwd, gegeven door de drempel die door artsen wordt gebruikt voor wanneer penisvergroting kan worden overwogen.

Onderzoekers die in de Journal of Urologypubliceerden, bestudeerden de penisgroottes van 80 "fysiek normale" mannen, die penisdimensies vóór en na door drugs geïnduceerde erecties meten.

Na het vinden van gemiddelde maten, concludeerden ze:

"Alleen mannen met een slappe lengte van minder dan 4 centimeter, of een uitgerekte of rechte lengte van minder dan 7,5 centimeter, moeten worden beschouwd als kandidaten voor penisverlenging."

Wat is 'normale' of gemiddelde penisgrootte? 1-3

In het Journal of Urology- onderzoek vonden onderzoekers het volgende in de groep van 80 mannen:

 • Een gemiddelde penisgrootte van 8,8 cm (3,5 inch)
 • Een gemiddelde penisgrootte van 12,9 cm (5,1 inch) 

Veel studies hebben de gemiddelde penisgrootte onderzocht.

De studie toonde ook aan dat de grootte van de penis van een man niet gecorreleerd was aan de grootte van zijn slappe penis, wat betekent dat mannen van wie de penissen verschillende lengten hebben wanneer ze slap zijn, even grote stijve penissen kunnen hebben. Er was ook geen verband tussen de leeftijd van de mannen en hun penisafmetingen.

De bevinding over hoe lang de penislengte kan 'groeien' - over of je een 'douche' of een 'kweker' bent - werd verder ondersteund door een onderzoek onder 200 Turkse mannen, waarbij 'slappe lengte weinig belang had bij het bepalen van erecte penis lengte."

Het onderzoek naar de gemiddelde penisgrootte omvat een studie die in januari 2014 werd gepubliceerd en die meer dan 1.600 Amerikaanse mannen onderzocht, hoewel er geen onafhankelijke fysieke metingen werden gedaan.

In plaats daarvan vertrouwde het onderzoek op de eigen maten van de penis van de mannen. De rapporten kunnen echter als redelijk betrouwbaar worden beschouwd, omdat de mannen condooms moeten krijgen die overeenkomen met hun zelfgerapporteerde metingen, wat betekent dat elke onnauwkeurigheid zou hebben geresulteerd in slecht passende profylactica.

Deze studie vond de gemiddelde penisgrootte als volgt:

 • Gemiddelde grootte voor een penis in erectie is 14,2 cm (5,6 inch)
 • De gemiddelde omtrek van een stijve penis is 12,2 cm (4,8 inch).

De onderzoekers zeiden dat de zelf-gerapporteerde stijgende penisdimensies consistent waren met bevindingen uit andere onderzoeken. Hun studie voegde de bevinding toe dat de precieze afmetingen van een erectie kunnen worden beïnvloed door de manier van opwinding, bijvoorbeeld of een man handstimulatie gebruikt.

Verschillende studies hebben gesuggereerd een gemiddelde penisgrootte tussen 5,1 en 5,6 inch.

Penisgrootte - vrouwen lijken er minder om te geven dan mannen 4-6

De mannelijke bezorgdheid over de vraag of penisgrootte voldoet aan de wensen van vrouwen lijkt grotendeels misplaatst. En ongegronde zorgen over tekortkomingen worden niet bevorderd door het feit dat iemands eigen kijk op zijn penis het automatisch kleiner voor hem maakt dan voor iemand anders.

Van bovenaf naar de penis kijken, lijkt kleiner, vergeleken met hoe het er rechtuit uitziet, of vanaf de zijkant.

Als je vanuit dit perspectief de eigen penis bekijkt en deze misschien vergelijkt met de aanhangsels van andere mannen vanuit een ander perspectief, kun je daarom valse ideeën over de grootte van de penis versterken . Maar hebben vrouwen een betrouwbaardere perceptie?

Een studie , gepubliceerd in het British Journal of Urology International , suggereerde dat terwijl de meerderheid van de vrouwen, zo'n 85 procent , tevreden was met de grootte en het aandeel van de penis van hun partner, mannen minder zeker van zichzelf waren.

Bijna de helft van de mannen in de studie (45 procent) geloofde dat ze een kleine penis hadden, maar de onderzoekers meldden dat de kleine penis eigenlijk zeldzaam was.

Ongeveer 170 vrouwen beantwoordden vragenlijsten in een andere studie, die aantoonde dat hoewel ze enig belang hechtten aan de penisomvang, het slechts van "substantieel" belang was voor een "duidelijke minderheid" van de vrouwen.

Terwijl de meeste zorgen van mannen over de grootte van de penis zich centreren op de lengte, zijn vrouwen meer geïnteresseerd in breedte, volgens een studie .

De studie van 50 seksueel actieve niet-gegradueerde vrouwen meldde dat penisbreedte belangrijker was voor seksuele bevrediging dan de lengte van de penis - voor een grote meerderheid, voor 45 van de vrouwen.

Vrouwen willen geen mannen met grote penissen

Een studie gepubliceerd in het open-access tijdschrift PLOS ONE in november 2015 volgde de nieuwe benadering om vrouwen te vragen hun penisgroottevoorkeuren te laten zien met behulp van 3D-geprinte modellen van 33 verschillende afmetingen.

De vrouwen werd gevraagd om te kiezen tussen 33 verschillende 3D geprinte 'penissen' - inclusief de getoonde voorbeelden. De grootste in de set was A, terwijl D de kleinste was; ze waren blauw voor raciale neutraliteit.
Afbeelding: Nicole Prause et al.

De maten waren bedrukt over een bereik van 4 inch tot 8,5 inch lang en van 2,5 inch tot 7 centimeter in omtrek, op basis van eerdere studies die een gemiddelde Amerikaanse penisgrootte gaven bij een opgaande lengte van 15,2 cm met een singel van 5 inch (12,7 cm).

De 3D-geprinte schachten waren in blauw plastic om geen enkele race te suggereren die de ideeën van vrouwen over de gemiddelde grootte zou kunnen schaden.

De 75 vrouwen die de groottevoorkeuren van de 33 blauwe modellen aangeven, kozen iets anders, afhankelijk van het soort relatie waar ze aan dachten (en in elk geval toonden ze dat ze een grootte wensten die slechts iets boven de gemiddelden uit de studies bleek te zijn):

 • Voor langdurige seksuele partners gingen ze op zoek naar een penis met een iets kortere omtrek en lengte in vergelijking met hun keuzes voor standjes van één nacht - ze kozen een gemiddelde lengte van 6,3 inch en een omtrek van 4,8 inch
 • Dit in vergelijking met hun voorkeur voor eenmalige sekspartners voor een lengte van 6,4 inch en een omtrek van 5,0 inch .

Volg ons naar de volgende pagina, waar we naar meer resultaten van studies over penisafmetingen kijken en zorgen bespreken over leeftijd, obesitas en penisvergroting.

Meer penismetingen

Een aantal verschillende onderzoeken hebben getracht een gemiddelde penisgrootte te bepalen . Een gepubliceerd in 2001 nam metingen van 3.300 jonge Italiaanse mannen tussen 17 en 19 jaar oud.

Het vond de mediane gemiddelde lengte van slappe penissen was 9 centimeter (3,5 inch), en de slappe omtrek (in het midden van de schacht) was 10 centimeter (3,9 inch).

Een andere studie onderzocht een andere populatie, van 301 fysiek normale Indiase mannen , en probeerde de resultaten te vergelijken met die in andere landen.

De resultaten, de auteurs van de studie van 2007, zeiden: "zal helpen bij het adviseren van de patiënten die zich zorgen maken over de penisgrootte en op zoek zijn naar een penisvergrotingsoperatie."

 • Flaccide: gemiddelde gemiddelde lengte was 8,2 centimeter (3,2 inch) en de omtrek (van uitgerekte slappe penis) was 9,1 centimeter (3,6 inch).
 • Erect: gemiddelde gemiddelde lengte was 13,0 centimeter (5,1 inch) en de omtrek was 11,5 centimeter (4,5 inch).

Het door de natuur gepubliceerde artikel bevatte een tabel met eerdere bevindingen over penisafmetingen (zie eerdere rapporten over penisafmetingen ).

Onderzoeksstudies hebben de grootte van de penis gemeten en een gemiddelde gevonden - de typische penis in erectie zou ruim binnen het bereik van deze liniaal passen.

Van de 16 studies die ze citeerden, uit verschillende landen, werd de vroegste uitgevoerd meer dan honderd jaar geleden en gepubliceerd in 1899. Ze kwamen allemaal op dezelfde gemiddelde penislengte:

 • Slappe lengtes varieerden van ongeveer 7 tot 10 centimeter (2,8 tot 3,9 inch)
 • De slappe omtrek varieerde van 9 tot 10 centimeter (3,5 tot 3,9 inch)
 • De juiste lengte varieerde van 12 tot 16 centimeter (4,7 tot 6,3 inch)
 • De rechte omtrek (slechts één eerdere studie) was ongeveer 12 centimeter (4,7 inch).

Verhoogde zorgen, 'misplaatste' wensen voor de uitbreiding

De auteurs van de studie uit India schreven dat de definitie van normale penisgrootte "van groot belang" was, aangezien er een "gestage toename was van het aantal mensen dat klagen over 'korte penis' en op zoek is naar penisvergrotingsprocedures. '

Ander onderzoek heeft gesuggereerd dat de meeste mannen die een operatie willen om hun penis te verlengen een overschatte kijk hebben op wat een normale penisgrootte is.

Bij de studie van 67 mannen die klaagden over een korte penis, werd er in feite geen enkele gevonden die ernstig kort was. De auteurs zeiden dat er een toenemend aantal mannen op zoek was naar een operatie om hun penis te verlengen.

Slechts een klein effect van obesitas en ouderdom op de penisomtrek

In 2015 publiceerden onderzoekers in Saoedi-Arabië de resultaten van een retrospectieve cohortstudie van 778 mannen met een gemiddelde leeftijd van 43,7 (van 20 tot 82 jaar) die deelnamen aan urologische poliklinieken in Saoedi-Arabië.

Mannen werden uitgesloten van het onderzoek als ze jonger dan 18 jaar waren, gepresenteerd met een klacht van de kleine of korte penis, de ziekte van Peyronie , congenitale kromming, klinisch hypogonadisme en / of eerdere penischirurgie of -trauma.

Na het medisch induceren van een erectie hebben de onderzoekers metingen gedaan en een gemiddelde vastgesteld:

 • Penislengte van 12,53 centimeter (4,9 inch) van de huid over het schaambeen naar de peniele tip
 • Penislengte van 14,34 centimeter (5,6 inch) van het schaambeen tot de punt van de penis
 • Penisomtrek van 11,50 centimeter (4,5 inch).

De onderzoekers maten ook de body mass index ( BMI ) van mannen , die toeneemt met obesitas. Er was een zwakke correlatie tussen een grotere BMI en een kortere penislengte toen deze werd gemeten vanaf de huid boven het schaamstreek, maar niet toen de meting van het bot naar de punt werd uitgevoerd.

Gezond verstand vertelt ons daarom dat de penis korter lijkt te zijn als er meer vet onder de huid zit aan de zichtbare basis van de penis.

Deze studie toonde ook een zwakke correlatie met toenemende leeftijd voor stijgende penisafmetingen, hoewel de auteurs opmerkten dat kleine afname in grootte een beperkte zorg kan zijn voor "ouder wordende mannen" - ze vonden "het verschil tussen mannen van 70 en 20 was minder dan een centimeter."

Recente ontwikkelingen op penisgrootte van MNT-nieuwsMaakt grootte uit? Link gevonden tussen vinger, penisgrootte

Een nieuwe bevinding wijst op een verband tussen de relatieve lengte van de index en de ringvinger van een man en een manier om de lengte van zijn penis te voorspellen.

Wil je een langere penis? Tractie verslaat chirurgie, zeggen onderzoekers

Mannen die een operatie willen om de lengte van hun penis te vergroten, moeten eerst niet-invasieve methoden zoals penistrekker of extenders proberen, en in sommige gevallen proberen ze zelfs therapie om hen meer zelfvertrouwen te geven over hun lichaam, zeiden Italiaanse urologen in een gepubliceerd artikel in het aprilnummer van British Journal of Urology International .

Onderzoekers onthullen de gemiddelde penislengte met nieuwe studie

Veel mannen maken zich zorgen over hun penisgrootte. Maar onderzoekers hopen dat de resultaten van een nieuwe studie, die de gemiddelde penislengte onthult, veel mannen zullen verzekeren dat ze 'normaal' zijn.

Hoe groot is de gemiddelde penis?