Lichaam

HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR VERBRANDING DOOR DE ZON IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN!

coconut oil for sunburn - HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR VERBRANDING DOOR DE ZON IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN!

HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR VERBRANDING DOOR DE ZON IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN!

Heb je opnieuw geslapen tijdens een strandsessie op het strand ? Of, gewoon te veel onder de zon gespeeld? Ongeacht het geval, die krassende, gierige brandwonden moeten een echte pijn in de nek zijn - letterlijk en figuurlijk gesproken. Een Advil of twee doen kan de pijn even verlichten, maar dat zou zeker niet voldoende zijn om die vlammende vlekjes weg te jagen. Gelukkig heeft je tropische strandparadijs misschien gewoon de hulp die je nodig hebt - ga over coco! Leer hoe je kokosolie kunt gebruiken voor verbranding door de zon  en zeg ta-ta tegen pijnlijke zomerherinneringen!

bigstockphoto 145274750 6 - HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR VERBRANDING DOOR DE ZON IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN!

Van kokosnoot wordt gezegd dat hij de wonderdoener is van de boomfamilie. Alles aan de boom heeft echte, praktische toepassingen en dat is waar. Van zijn overkoepelende bladeren die kunnen worden gebruikt om strandhutten te bouwen met zijn verreikende wortels met geneeskrachtige eigenschappen, scoren kokosnoten een A + op bruikbaarheid.

En dan hebben we kokosolie. Voeg nog een extra voordeel toe aan die A.

Snelle navigatie
Hoe weet je wanneer een kokosolie goed is?
Afgezien van het gebruik van kokosolie voor zonnebrand, wat anders kan het doen?
Wat heb je nodig voor zonnebrandcrème
# 1. Kokosolie (klaarblijkelijk)
# 2. Een doek
# 3. Bekken met koud water
# 4. Aloë Vera
# 5. Azijn
Hoe kokosolie te gebruiken voor zonnebrand
1. Apply Cold Compress to Sunburn
2. Rehydrate om Burnt Skin, Chapped Lips en / of Blisters te herstellen
3. Neem veel zure baden om Zonnebrand te kalmeren
4. Pas kokosolie toe op zonnebrand
Conclusie

Hoe weet je wanneer een kokosolie goed is?

Je moet een paar keer eerder kokosolie hebben gebruikt, dus je moet bekend zijn met hoe het eruit ziet en ruikt. Kokosolie wordt meestal stevig voordat de pot zelfs aan je deur wordt afgeleverd. En dat is volkomen normaal. Goede kokosolie begint te kristalliseren en uiteindelijk vast wanneer de temperatuur onder 24 ° C of ongeveer 76 ° C . Je weet dat je iets legitiems hebt wanneer het gevoelig is voor de kilte.

Afgezien van het gebruik van kokosolie voor zonnebrand, wat anders kan het doen?

Je kunt kokosolie gebruiken in schoonheidsbehandelingen, kruidenmedicijnen en zelfs wanneer je alleen wat wafels wilt bereiden. Ondanks dat het veel vet en calorieën bevat, kan het ook helpen bij het opeten en verlaagt het het cholesterolgehalte . In een onderzoek uit 2004 is de effectiviteit van kokosolie als huidverzorgingsproduct gevalideerd met positieve resultaten. Het bleek dat kokosolie een veilig en effectief vochtinbrenger is zoals elke andere minerale olie. De mogelijkheden zijn eindeloos met kokosolie, daarom is het geen verrassing dat het ook kan worden gebruikt voor het genezen van zonnebrand en blaren.

Maar voordat je alle kokosolie gaat smeren, kun je op je zonnebrandhuid komen, je kunt maar beter leren hoe het werkt en hoe het moet. Voor zover je weet, doe je misschien meer kwaad dan goed. Voordat we laten zien hoe je kokosolie kunt gebruiken om je brandwonden beter te laten genezen, is het het beste om je voor te bereiden op wat je nodig hebt.

bigstockphoto 177862054 6 - HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR VERBRANDING DOOR DE ZON IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN!

Wat heb je nodig voor zonnebrandcrème

# 1. Kokosolie (klaarblijkelijk)

Wanneer je erop uit gaat om er een te kopen, selecteer dan het soort dat maagdelijk, extra-maagdelijk, vold-pressed, ongeraffineerd of iets dergelijks zegt. Ik gebruik Nutiva Organic Virgin Coconut Oil en het werkt best goed voor mijn huid.

Notitie:

Opmerking: als u een niet-geraffineerde soort gebruikt, krijgt u alle voedingsstoffen en mineralen te zien alsof deze vers uit de boom komen. Beste deel - geen andere toevoegingen - alleen pure kokosolie. U kunt dus alle geneeskrachtige eigenschappen gebruiken die ermee gepaard gaan.

# 2. Een doek

Dit moet schoon en zacht zijn - bij voorkeur gemaakt van katoen.

# 3. Bekken met koud water

Neem een ​​kleine bak met schoon, gezuiverd water (500 ml) in de vriezer gedurende 10-15 minuten. Of u kunt gewoon een paar kubussen ijs in lauw water laten vallen voor een snellere voorbereiding. Zorg ervoor dat zowel vaste als vloeibare vormen schoon en hygiënisch zijn.

# 4. Aloë Vera

Je hebt de mogelijkheid om de plantenbalsem zelf te extraheren of om kant-en-klare gels of oliën in een cosmeticawinkel te kopen. U kunt dit ook vervangen door andere vochtinbrengende middelen zoals vitamine E- extracten of een Hydrocortison-crème (1%).

Notitie:

Kies Aloe Vera als je de optie hebt. Het is een natuurlijk koelmiddel en het is altijd een veilige keuze om kruiden te gaan gebruiken. Vitamine E geeft je zeker meer vocht, maar het mist het "koel" gedeelte.

Hydrocortison is geclassificeerd als een steroïde en steroïden kunnen onze huid verdunnen na langdurig gebruik . Hoewel lage concentraties doorgaans veiliger zijn om te gebruiken, zou het dan niet beter zijn ze gewoon te vermijden?

# 5. Azijn

Kies Apple Cider Vinegar in plaats van kookazijn - het doet nauwelijks iets voor u.

Opmerking : De gebruikelijke die ik gebruik, is Bragg's Raw en Unfiltered Apple Cider Vinegar , voor het geval u op zoek bent naar een aanbeveling.

iStock 481974176 - HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR VERBRANDING DOOR DE ZON IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN!

Je hebt deze een paar dagen nodig, dus misschien wil je een beetje extra voor meerdere doeleinden. Je kunt de gels en azijn opslaan, omdat ze toch niet snel verlopen.

Hoe kokosolie te gebruiken voor zonnebrand

Vooruitkijkend, nu je alles hebt wat je nodig hebt, is het tijd om coco-magie te doen. De volgende stappen laten zien hoe je jezelf snel en gemakkelijk kunt verlichten van een verbrande huid:

1. Apply Cold Compress to Sunburn

Zonnebrand kan een nare steek geven, en kokosolie zal niet veel helpen als je het toepast direct nadat de roodheid en blaren beginnen te verschijnen. Net als een heethoofdige baas, moet je hem eerst laten afkoelen voordat je kunt onderhandelen - of de behandeling toepassen, in dit geval. Maak een schone doek vochtig met koud water en gebruik hem voorzichtig op het getroffen gebied. Klop het alsof je het hoofd van een pasgeboren baby tikt.

2. hydrateer de huid

Ga de eerste paar dagen na het verbranden van de zon door met stap # 1. Hierna volgt het door aloë vera-extract (of een van de andere genoemde alternatieven) op het getroffen gebied toe te passen. Afgezien van het feit dat het een zeer hoog watergehalte heeft, ligt de effectiviteit van aloë vera in de twee essentiële componenten: glycoproteïnen en polysacchariden .

Glycoproteïnen helpen bij de ontsteking, terwijl polysacchariden het best bekend zijn vanwege hun huidhersteleffect. Aan de andere kant, als aloë vera geen haalbare optie is, kun je overwegen om vitamine E te gebruiken, wat ook helpt bij het verminderen van ontstekingen .

Als u van plan bent de Aloë Vera zelf te extraheren, kunt u deze stappen volgen

bigstock 138243881 - HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR VERBRANDING DOOR DE ZON IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN!
 • Was een aloë verablad in schoon stromend water.
 • Verwijder met een mes de ruwe randen rond het blad.
 • Zoek het middelpunt en maak een verticale incisie vanaf de bovenkant tot aan de uiteinden van het blad om de huid af te pellen.
 • Verwijder met uw mes langzaam de huid met het blad en maak een opwaartse beweging. Probeer dit heel licht te doen om te voorkomen dat je wat van de gel verspilt.
 • Pak een lepel en schep het vlees langzaam uit en doe het in een aparte kom. Pas op dat u het gele gedeelte niet schraapt, want het kan giftige stoffen bevatten.
 • Om het tot een gel te maken, gooi je de pulp gewoon in een blender en draai je hem goed (30 seconden). Of klop het met de hand als u dat wilt.
 • Breng het over in een luchtdichte container en daar heb je het - je frisse, nieuwe aloë vera-gel!

Voor meer informatie over het verwerken en bewaren van aloë vera, bekijk hier het geweldige artikel . Ook als u nieuwsgierig bent om te weten, heeft aloë vera ook een ontgiftende functie in het lichaam.

Na het aanbrengen voelt u bijna onmiddellijk het verkoelende gevoel dat Aloë Vera aan uw huid geeft. Het helpt de brandende pijn te verlichten die door de brandwonden wordt veroorzaakt en de huid ook te hydrateren. Drink naast de aloë vera-behandeling veel vocht - vooral water - aangezien hydratie het meest effectief is tegen de droge huid. Zorg ervoor dat je op zijn minst het ideale aantal glazen per dag haalt ( 9 kopjes voor vrouwen en 13 kopjes voor mannen ) - en nee, koffie telt niet.

3. Neem veel zure baden om Zonnebrand te kalmeren

Geen grapje. Je moet denken dat het aanbrengen van een zure verbinding op je door de zonverbrande huid nog meer zal prikken. Het zal niet - als we het juiste soort zuur gebruiken. In dit geval gebruiken we Apple Cider Vinega r . Dit type azijn is al lang de spreekbuis van voedingsdeskundigen en herboristen vanwege zijn verbazingwekkende geneeskrachtige eigenschappen, vooral als het rauw wordt ingenomen. Bij zonnebrand gebruiken we een verdunde versie .

Voeg 1 kopje Apple Cider-azijn per 1 gallon schoon badwater toe en gebruik het als een alternatief voor je gewone douche terwijl je huid herstelt. De azijn helpt de pH-balans van je huid te herstellen en zal wonderen verrichten voor het genezen van je huid!

iStock 34830758 - HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR VERBRANDING DOOR DE ZON IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN!

4. Pas kokosolie toe op zonnebrand

Zonnebrand is in essentie verbrande delen van de huid die worden veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de UV-straling van de zon. Het wordt vaak gevoeld als een branderig gevoel op de huid dat gepaard kan gaan met jeuk, zwelling en afschilfering.

Dit is waar kokosolie binnenkomt.

Kokosolie heeft een hoog vetgehalte - verzadigd vet, om precies te zijn. Verzadigde vetten krijgen vaak het korte uiteinde van de stok en zijn naar verluidt slecht voor de gezondheid. Er zijn echter verschillende claims die verschillen. Verzadigd vet in kokosolie heeft bijvoorbeeld veel voordelen voor de gezondheid en dat betekent een uitstekende vochtinbrengende crème voor de huid. Dit is wat het zo nuttig maakt bij de behandeling van zonnebrand en eerste graads brandwonden.

Hoewel de meeste gegevens verzameld over hoe kokosolieherstel sneller verbrandt, zijn behoorlijk subjectief, er zit nog steeds een kern van waarheid achter. Laurinezuur heeftbijvoorbeeld antimicrobiële eigenschappen die bijdragen aan de recuperatie van brandwonden. Caprinezuur , een andere stof die aanwezig is in kokosolie, helpt infecties te voorkomen. Meer nog, de zachtere zorg van kokosolie voor gevoelige gebieden zoals de nek en gezichtshuid heeft de populariteit van vrouwen in het algemeen versterkt.

Wat je kunt doen

coconut oil for sunburn in 4 easy ways - HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR VERBRANDING DOOR DE ZON IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN!
 • Reinig het getroffen gebied met een koude, vochtige doek.
 • Neem 2 eetlepels kokosolie en wrijf het zachtjes op de zonverbrande huid. Als de brandwonden vrij slecht zijn jeuk, probeer het mengen van 2 eetlepels kokosolie met 3 druppels van tea tree olie en toe te passen. Dit zou de jeuk helpen verminderen.
 • Laat de olie 5-8 minuten inwerken voor het spoelen.
 • Het aanbrengen van aloë vera-gel na de behandeling met kokosolie geeft u betere resultaten.

Pro-tip:

Breng kokosolie niet meteen aan als de brandwonden en blaren nog vers zijn. Laat het zitten en pas de eerste 2 dagen behandelingen 1-3 toe .

Kokosolie wordt het best gebruikt als de blaren van de brandwond beginnen te sluiten en de roodheid enigszins is weggezakt. Het aanbrengen van kokosolie maakt het genezingsproces niet noodzakelijkerwijs sneller, maar het voedt je huid terug naar zijn gebruikelijke glans - misschien nog beter!

Als bonus kan kokosolie worden gebruikt voor en na het krijgen van een zonnebrand. Het blijkt te hebben zonnescherm eigenschappen rond SPF 7.1 . Het is misschien niet genoeg om je af te schermen van verbranding op een dag op het strand, maar het kan je helpen op gewone dagen wanneer je zin hebt om een ​​wandeling in het park te maken of wanneer je je weg naar het werk baant.

In totaal kan het houden van een fles kokosolie ergens thuis weggestopt u helpen in tijden van nood - vooral wanneer de zomertijd komt. Naast het uitstekende effect op zonnebrand, is kokosolie ook nuttig voor de behandeling van cellulitis en jeuk .

HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR VERBRANDING DOOR DE ZON IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN!