Lichaam

HOE KOM JE VAN BLAREN AF OP DE VEILIGE MANIER EN HOE BEHANDEL JE BLAREN

NP Prevent and Treat Blisters In Post - HOE KOM JE VAN BLAREN AF OP DE VEILIGE MANIER EN HOE BEHANDEL JE BLAREN

Voorkom schuren om vervelende blaren te voorkomen.

Blaren hebben geen introductie nodig omdat de pijnlijke huidirritaties overal en voor iedereen kunnen voorkomen. Het resultaat van de huid die tegen elkaar wrijft, we zijn allemaal, op een bepaald moment in ons leven, het slachtoffer geworden van deze hinderlijke ergernissen, toch weten maar weinigen onder ons hoe ze een blaar op de juiste manier moeten behandelen . Nee, als het knalt, verspreidt het alleen de infectie en brengt er een pleister op aan. Het doet niets om de wond te genezen. Om blaren te behandelen, is het voorkomen van schuren cruciaal. Hoe ijveriger u bent over uw mode- en levensstijlgewoonten, hoe gemakkelijker het is om blisters uit de buurt van uw huid te houden.

Om nagelstylisten en consumenten voor te lichten over preventieve maatregelen voor blaren, evenals over hoe ze te behandelen, publiceerde de AAD een video met hun aanbevelingen voor veilige blaar behandeling en -preventie.

Voor de gecertificeerde dermatoloog, Anthony Rossi, MD, FAAD, die "aandacht besteedt aan uw huid en voorzorgsmaatregelen neemt" zou het verschil kunnen zijn tussen een leven zonder blaarvorming en een doorzeefd met de pijnlijke uitsteeksels.Om schaafwonden te voorkomen die kunnen leiden tot blaren, beveelt Dr. Rossi het volgende aan:

  • Bescherm je voeten door nylon of vochtafvoerende sokken te dragen. Je moet er ook voor zorgen dat je schoenen goed passen en niet te strak en niet te los zitten.
  • De juiste kleding dragen. Als je voor een run gaat, draag dan vochtafvoerende, loszittende kleding. Vermijd activewear gemaakt van katoen omdat de stof kan leiden tot wrijving en schuren.
  • Zachte banden overwegen voor probleemgebieden zoals voeten of dijen. Moleskin of andere zachte verbanden zijn ook een optie.
  • Poeder of vaseline aanbrengen op probleemzones om wrijving te verminderen wanneer je huid tegen elkaar of tegen kleding aan wrijft.
  • Je activiteit onmiddellijk stopzetten als je pijn of ongemak ervaart , of als je huid rood wordt.

Als je momenteel last hebt van een blaar of iemand kent die dat wel is, verlies dan geen hoop, want er zijn eenvoudige manieren om een ​​bestaande zweer te behandelen! Bestaande blisters kunnen altijd beter alleen gelaten worden (lees: onaangeraakt) en zullen vanzelfsprekend genezen in één tot twee weken. Om te voorkomen dat de blister verergert of geïnfecteerd raakt, beveelt Dr. Rossi het volgende aan:

  • De blister bedekken met een verband . Zorg ervoor dat u een beetje ruimte tussen het midden van het verband en uw huid laat door de zijkanten omhoog te brengen.
  • Padding gebruiken om blaren te beschermen in drukgebieden zoals de onderkant van uw voeten. Knip de padding in een donutvorm met een gat in het midden en plaats deze rond de blister. Bedek vervolgens de blister en de opvulling met een losjes passend verband.
  • Voorkom het ploffen van een blaar , want dit kan infecties veroorzaken. Als uw blaar echter groter is dan het leven, kunt u deze laten leeglopen om ongemak te verminderen. Als u draineert, steriliseert u een kleine naald met ontsmettingsalcohol en gebruikt u de naald om een ​​rand van de blister te doorboren.
  • Houd het gebied schoon en bedekt met zeep, water en vaseline . Als zich een "dak" boven de blister heeft gevormd, verwijder deze dan niet, want deze laag huid fungeert als een beschermende barrière.

Met deze tips in gedachten kunt u voorkomen dat nieuwe blaren zich vormen en bestaande blaren behandelen zonder angst voor infectie. Als uw blaar is genezen en een litteken heeft gevormd, raden we aan om regelmatig aloë vera en / of vitamine E toe te passen om de vlek geleidelijk te vervagen.

Trakteer je voeten goed en ze zullen je er dankbaar voor zijn!