Slaap & Dromen

HOE LANG DUURT HET OM LUCIDE DROMEN TE LEREN, KAN HET IN 1 DAG?

De hoeveelheid tijd die het kost om een ​​lucide droom te leren, hangt af van een paar dingen, maar het kan binnen slechts enkele nachten gebeuren.

Zoals alles in het leven dat je probeert te leren, zal het afhangen van je natuurlijke aanleg ervoor (hoe goed je geschikt bent voor de vaardigheid) en de hoeveelheid werk en moeite die je erin steekt. Verwacht geen onmiddellijke resultaten, maar bij de dezelfde tijd, beschouw niets als onmogelijk.

Er zijn heel veel mensen die heel snel een lucide droom kunnen leren, en lijken hun dromen zonder veel moeite te kunnen beheersen. Dit zijn gelukkige mensen en mogen hun geschenk niet verspillen. Lucid Dreaming is een kunst en een vaardigheid die normaal een beetje tijd en regelmatige inspanning kost om te leren.

Hoe lang het duurt, hangt af van de volgende dingen:

  • Je normale vermogen om een ​​nieuwe vaardigheid te leren. Iedereen is anders in dit opzicht, maar bedenk hoe snel je een geheel nieuwe vaardigheid op andere gebieden van je leven kunt oppikken. Hoe natuurlijk intelligent en ontvankelijk bent u? Ben jij het soort persoon dat al na een paar uur wiskundige vergelijkingen kan leren, of duurt het wat langer om het kader voor een vaardigheid te leren?
  • Hoeveel tijd moet je besteden aan het leren van Lucid Dream? Dit is een grote factor, omdat het leren van deze vaardigheid tijd kost. Je kunt heel snel leren hoe je Lucid droomt, maar je moet de aspecten regelmatig oefenen, zoals realiteitscontroles en het vastleggen van je dromen.
  • Geloof je er echt in? Lucid Dreaming is een vaardigheid waarvan de meeste mensen niet eens geloven dat ze bestaan. Het wordt soms geclassificeerd als 'mumbo jumbo' of 'hippie-onzin' en voor mensen die het niet kunnen, lijkt het idee van 'wakker worden in hun dromen' onmogelijk. Als je het niet gelooft, kun je het niet doen. (Het is wetenschappelijk bewezen, maak je geen zorgen, het is geen onzin!)
  • Of je de realiteit controleert of niet Leren om je realiteit regelmatig te testen, is de beste manier om lucide dromen snel te leren. Dit zal een enorme beslissende factor zijn in hoe lang het je zal duren om te leren. Raak elke dag gewend aan het testen van je realiteit door een van deze controles uit te voeren.

Hoe lang duurt het om te leren?

Daar is echt geen kort antwoord op.

Als je een bepaald tijdsbestek wilt om aan te werken, dan zouden we gemiddeld ongeveer 2-6 weken zeggen. De kans is groot dat je er niet al te lang over hebt nagedacht om je dromen te beheersen, dus het zal wat werk kosten om de vaardigheid en mindset op te bouwen. Het is meer een levensstijl, omdat je jezelf traint om altijd alles in vraag te stellen.

Learning lucid dreaming fast - HOE LANG DUURT HET OM LUCIDE DROMEN TE LEREN, KAN HET IN 1 DAG?

Je zou een zeer ervaren lucide dromer kunnen zijn, maar als je je realiteitscontroles de hele dag niet doet, stop je met zelfbewustzijn in je dromen. Het is zoals bij de meeste vaardigheden: 'Gebruik het of verlies het'. Het toepassen van deze mentaliteit zal je hopelijk motiveren om de realiteit vaker te checken gedurende de dag.

Kun je lucide dromen leren in slechts één dag?

Ja en nee. Je kunt zeker veel leren over de vaardigheid, wat het is, hoe het werkt, enz. Op één dag. Dat zijn de makkelijke dingen, maar de kans is groot dat je de eerste avond dat je het probeert geen lucide ervaring zult hebben. Het is gewoon niet waarschijnlijk. Je zou het kunnen doen, maar de kans is groot dat je dit moet oefenen en je een weg omhoog moet banen in de loop van de tijd.

'Maar er zijn verhalen over mensen die het op één dag leerden, en mijn maat had er de eerste keer dat hij het probeerde'. Ja, er zijn zeker veel verhalen zoals deze, en er ZIJN mensen die het op één dag kunnen leren. Ze hebben veel geluk, omdat het voor de MEERDERHEID van ons veel werk kost en niet van de ene op de andere dag zal gebeuren.

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar dingen die je kunt doen om de kansen te maximaliseren en om sneller te leren lucide dromen te leren.

Probeer je te herinneren dat er niet echt sprake is van haast, en veel mensen worden afgeschrikt als ze de eerste nacht geen resultaten krijgen. Zelfs als het je een paar maanden kost om het te leren, is dat zeker de moeite waard, want je hebt nu een leven lang dromen voor je liggen die je kunt beheersen! Ondanks hoe moeilijk het in eerste instantie lijkt, heb je waarschijnlijk binnen ongeveer een week of twee een lucide droom. Blijf proberen!

Hoe je een lucide droom sneller kunt hebben

HOE LANG DUURT HET OM LUCIDE DROMEN TE LEREN, KAN HET IN 1 DAG?