Dieet en Gewichtsverlies

HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

DE VROUWENGIDS VOOR CBD OLIE DE BESTE CANNABIS OLIE WIETOLIE  - HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

betaal - HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

Hoe lang duurt het om in ketose te komen? Eerlijk gezegd had ik pas een paar jaar geleden van ketose gehoord. En ik vroeg zeker niet hoe lang het zou duren om ketose te krijgen! Nu ben ik blij dat ik erover gehoord heb en dat ik in ketose ben geraakt, omdat het een groot verschil heeft gemaakt voor mijn gezondheid en mijn leven.

Als je je nog steeds afvraagt ​​wat ketose is en of het belangrijk is, hoop ik dat ik een aantal van je vragen kan beantwoorden. Op het einde, zal ik vraag u : "Hoe lang duurt het echt, eerlijk, oprecht nemen om in ketose?"

Wat is ketose?
Waarom zou je in ketose willen zijn?
Gewichtsverlies
Geen hongerstuipen
Meer energie en focus
Gewichtsverlies door inspanning
Slaap
Spijsverteringsproblemen
Slechte adem
Hoe kom je in ketose
Wat zijn de maximale koolhydraten toegestaan ​​voor ketose?
Hoe te vertellen of je in ketose bent
Hoe lang duurt het voordat ik Ketosis krijg?
Dus, hoe lang duurt het echt, eerlijk, echt om in ketose te komen?

Wat is ketose?

Ketosis betekent dat je lichaam ketonen produceert en dat je hersenen de ketonen gebruiken als een bron van brandstof. Ketonen worden geproduceerd door de lever, als een product van het afbreken van vetten.

Ketosis is de natuurlijke reactie van uw lichaam op verhongering. Het is de reden dat mensen in periodes van schaarste hebben kunnen overleven. Wat er gebeurt, is dat je lichaam overschakelt van het gebruik van glucose als brandstof en je eigen opgeslagen lichaamsvet gebruikt als brandstof. (En sommigen van ons hebben voldoende winkels!)

Dus dat is het antwoord op een van de eerste vragen die je kunt stellen: "Is ketose veilig?" Ja, het is veilig, het is hoe je lichaam van nature werkt. We hebben er echt mee geknoeid, omdat we niet voor lange periodes zonder voedsel gaan, dus ons lichaam leeft voortdurend van glucose.

De ketose die slecht voor u is , is ketoacidose , een levensbedreigende aandoening voor type 1-diabetici, wanneer er te veel ketonen in het bloed zijn, samen met hoge glucosewaarden.

Je lever is altijd bezig vet af te breken, dus er zitten altijd wat ketonen in je bloed. Maar u bent "in ketose" wanneer het niveau van ketonen in het bloed tussen 0,5 mmol / dl en 5 mmol / dl ligt. Dit zijn de niveaus gegeven door Dr. Stephen Finney die een echte expert is op het gebied van ketose. (Als je serieus wilt weten hoe je controle kunt krijgen over je gewicht en je gezondheid, Google " Dr. Stephen Finney - ketosis ". Er zijn meerdere video's die je kunt bekijken.)

Waarom zou je in ketose willen zijn?

Er zijn echt dwingende gezondheidsredenen voor zowat iedereen die in ketose wil willen zijn - je zult er meer over te weten komen als je een aantal video's bekijkt die ik heb aanbevolen. Maar voor velen is de belangrijkste reden om af te vallen en de gezondheidsvoordelen te behalen die daaruit voortvloeien.

Hier zijn enkele uitkomsten van ketose

Gewichtsverlies

iStock 50971068 - HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

Je zult vrij snel afvallen. Het goede nieuws is dat, hoewel je in de eerste week opgeslagen water en koolhydraten verliest, je vanaf dat moment vet aan het verliezen bent. Je zult geen droge spiermassa verliezen en je huid zal niet los en slap worden.

Geen hongerstuipen

De redenen hiervoor zijn vrij complex en hebben betrekking op de interactie van ghreline, het zogenaamde hongerhormoon en leptine , de hormoonwisseling die ons vertelt wanneer we genoeg hebben gehad en stoppen met eten. Beide zijn meestal defect wanneer we te zwaar of zwaarlijvig zijn en beide vrij snel weer normaal worden op een ketogeen dieet.

Meer energie en focus

In het begin voelt u zich misschien een beetje misselijk, moe, hebt u een beetje "hersenkraker" of hoofdpijn, terwijl uw lichaam zich aanpast aan de nieuwe energiebron. Mensen noemen dit 'low carb griep' of 'keto griep'. Het gaat over een paar dagen voorbij en je energie- en focusniveau zal dan aanzienlijk verbeteren. Het helpt om supplementen te nemen, met name elektrolyten, zowel omdat je water elimineert, en ook omdat je zout vermindert terwijl je verandert wat je eet. Je zou elke dag moeten aanvullen met natrium, kalium en magnesium.

Gewichtsverlies door inspanning

Sporters met zeer hoge prestaties kunnen in het begin minder presteren en hebben mogelijk een aangepast ketogeen dieet nodig. Voor degenen onder ons die alleen thuis of in de sportschool trainen, is het goede nieuws dat als u een ketogeen dieet volgt, lichaamsbeweging zal leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies. Een studie toonde aan dat degenen die een ketogeen dieet volgden 230% meer vet verloren dan degenen met een koolhydraatrijk dieet.

Slaap

iStock 25157921 - HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

Je hebt misschien een beetje slapeloosheid aan het begin, maar je zult waarschijnlijk veel beter slapen als je eenmaal hebt aangepast.

Spijsverteringsproblemen

Dit kan een tijdje constipatie of diarree inhouden totdat je lichaam zich aanpast. Vergeet niet om veel vezels toe te voegen, vooral van groene bladgroenten, en veel water te drinken.

Slechte adem

Je adem kan fruitig ruiken of als nagellakremover. Dit komt omdat een van de ketonen aceton is en wordt uitgescheiden via je urine en adem. Het gaat weg zodra je lichaam zich aanpast.

Dus, als je wat wilt afvallen en wat gezondheid wilt winnen, is het misschien een goed idee om ketose te krijgen.

Hoe kom je in ketose

De manier om ketose te induceren is om je lichaam te dwingen om te schakelen van het gebruik van glucose als brandstof naar het gebruik van vet als brandstof. Je doet dit door te veranderenwat je bent aan het eten en hoe veeljij bent aan het eten. Dit wordt 'nutritionele ketose' genoemd.

U kunt dit op twee manieren doen:

De eerste is om te bezuinigen op koolhydraten in uw dieet. Dit omvat suikers, zetmelen, verpakte en bewerkte voedingsmiddelen.

De tweede is om koolhydraten te vervangen door eiwitten en vetten.

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

betaal - HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

  • Er is veel discussie over welk type vetten het beste is, en dat hebben we in een ander artikel besproken . Sommige vetten die bijzonder goed zijn, zijn kokos en palmolie, omdat ze MCT (medium-chain triglycerides) oliën zijn en ze gemakkelijk in ketonen omzetten . U kunt een aantal ideeën over de hoge kwaliteit kokosolie krijgen hier .
  • Goede eiwitten zijn essentieel, zodat je geen spiermassa verliest in plaats van vet. Dit zou in gematigde hoeveelheden moeten zijn - ongeveer een gram per kilogram van uw magere lichaamsmassa.

Toen ik voor het eerst begon, was ik verbaasd hoe weinig ik eigenlijk wist over koolhydraten. Wist je bijvoorbeeld dat er meer koolhydraten in een middelgrote appel zitten dan in een sneetje brood? Wees dus voorbereid op een leertraject.

Wat zijn de maximale koolhydraten toegestaan ​​voor ketose?

Je zou je kunnen afvragen hoeveel koolhydraten je zou moeten hebben om je lichaam in ketose te brengen, en om in te blijven. Daar is geen eenvoudig antwoord voor, omdat het afhangt van je grootte en je activiteitenniveau. Het hangt ook af van uw gezondheidsprofiel. Dus als u bijvoorbeeld zwaarlijvig en pre-diabetisch bent of het risico loopt op diabetes, moet u uw koolhydraten misschien minder dan 20 per dag bewaren (zoals in het Atkins-dieet). Als je een atleet bent, heb je misschien meer nodig en met verschillende timing-intervallen. Voor de meeste mensen die willen afvallen, ligt de aanbevolen koolhydratenlimiet tussen 50 en 100 per dag.

We zullen hier meer over vertellen in ons artikel over groenten voor ketogene diëten.

De snelste manier om ketose binnen te krijgen, is door alleen vasten of alleen eiwit te gebruiken. Het nemen van een supplement zoals berberine zal ook helpen. U kunt lezen over de echt geweldige voordelen van berberine voor gewichtsverlies hier .

Hoe te vertellen of je in ketose bent

Het is moeilijk om de vragen te scheiden: " Hoe weet je dat je in ketose zit? " Van " Wat zijn de voordelen van ketose? " En " Wat zijn de bijwerkingen van ketose? " Het antwoord op alle vragen is hetzelfde : Er zijn belangrijke veranderingen in uw metabolisme als u overschakelt naar een ketose-dieet, of, nauwkeuriger gezegd, naar een ketogeen dieet. Als u een van de eerder genoemde uitkomsten ervaart, bevindt u zich waarschijnlijk in ketose.

In het begin kunt u enkele "bijwerkingen" ervaren, maar deze verdwijnen in het algemeen als uw lichaam zich aanpast en de bijwerkingen worden dan voordelen.

Een duidelijk teken is een toename van ketonen in het bloed. De beste manier om dit te meten is via een bloedtest. Dit vereist echter speciale apparatuur. Dus, de meeste mensen doen een urinetest, met behulp van een keton-stick of teststrip. Dit is niet zo nauwkeurig, maar het is meestal genoeg een gids.

Hoe lang duurt het voordat ik Ketosis krijg?

Je hebt waarschijnlijk het grootste deel van je leven op een koolhydraatarm, glucose-gestuurd brandstofsysteem gereden. Het is verrassend hoe snel je lichaam zich zal aanpassen aan het draaien op vet als brandstof.

Als u op glucose werkt, zorgt insuline ervoor dat een deel ervan wordt opgeslagen als glycogeen in uw lever en in uw spieren. Als je een tijdje niet eet, wendt het lichaam zich eerst tot het glycogeen voor brandstof. Wanneer het glycogeen opgebruikt is, zoekt het lichaam naar ketonen, en dit is wanneer ketose begint . Het duurt meestal ongeveer 12 uur. Je bent waarschijnlijk binnen 2 tot 3 dagen ketonen in je urine aan het meten als je begint met vasten of als je een paar dagen alleen eiwit eet.

U bent echter nog niet in volledige "aangepaste modus". Je moet lang genoeg in ketose blijven om je lichaam volledig aan te passen. Normaal duurt het 4 tot 6 weken om volledig ketose te krijgen of om "keto-aangepast" te zijn.

Een deel van de verklaring voor de benodigde tijd is dat je spieren en je hersenen ketonen anders gebruiken.

  • Spieren gebruiken ketonen als brandstof wanneer de bloedspiegels laag zijn - dit is wat er gebeurt op uw gebruikelijke dieet. Wanneer ketonniveaus zijn hoog, zal je spieren vet direct te gebruiken, zonder dat eerst wordt omgezet in ketonen.
  • Je hersenen gebruiken ketonen in verhouding tot wat zich in je bloed bevindt.

Dus, wanneer de niveaus van ketonen lang genoeg hoog blijven, zullen spieren vet als brandstof gebruiken en zullen je hersenen ketonen gebruiken. Wanneer dit gebeurt, ben je aan keto aangepast (en al die ongewenste vetrollen zullen letterlijk van je afbranden!).

HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?

betaal - HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK KETOSIS KRIJG? WANNEER BEN IK IN KETOSE?