Gezondheid

HOE LAVENDEL LIMONADE SAP TE MAKEN OM HOOFDPIJN EN ANGST TE VERLICHTEN

01 11 - HOE LAVENDEL LIMONADE SAP TE MAKEN OM HOOFDPIJN EN ANGST TE VERLICHTEN

Angst is wereldwijd het derde meest voorkomende probleem met geestelijke gezondheid en iedereen heeft af en toe last van hoofdpijn. Artsen kunnen medicijnen voorschrijven om ons te helpen terug te vechten, en hoewel het nuttig kan zijn voor sommige acute gevallen, zullen niet veel mensen de vruchten van medicijnen plukken.

Een paar natuurlijke manieren om angst en hoofdpijn te bestrijden. Een van de lekkerste manieren is deze lavendellimonade.

Lavendel olie

Je limonade op smaak brengen met lavendel is een uitstekende manier om te werken met de verbazingwekkende geneeskrachtige eigenschappen van lavendel. Lavendel is een uitstekend aromatisch supplement dat de zintuigen kalmeert.

U kunt kiezen voor de olie van lavendel of de bloem, wat u ook voelt, is meer ideaal voor uw gezondheid en welzijn.

Pure lavendelolie is een ongelooflijke essentiële olie om te gebruiken voor uw eigen gezondheid en welzijn. Het is een van de zachtste essentiële oliën, maar ook een van de krachtigste, waardoor het een favoriet is van huishoudens voor de genezende eigenschappen en het gebruik van lavendelgas.

Voordelen van lavendelolie

 • Lavendelolie heeft een chemisch complexe structuur met meer dan 150 actieve bestanddelen, wat zijn prestaties bij het helpen met veel gezondheidsproblemen verklaart. Lavendelolie heeft een verbazingwekkende ontstekingsremmende, schimmelwerende, antidepressieve, antiseptische, antibacteriële, antimicrobiële, krampstillend, pijnstillende, ontgiftende, hypotensieve en kalmerende eigenschappen. Lavendelolie heeft geweldige eigenschappen:
 • Anti-inflammatoire
 • Anti-schimmel
 • Antidepressiva
 • antiseptisch
 • antibacteriële
 • antimicrobial
 • krampstillend
 • pijnstillend
 • detoxifier
 • hypotensieve
 • Sedatieve eigenschappen

Experts in Florida hebben ontdekt dat de voordelen van lavendelolie zijn: het verminderen van angstgevoelens en het verlagen van de polsfrequentie bij verpleegkundestudenten die belastende controles uitvoeren. En in configuraties in medische centra is bewezen dat aromatherapie met lavendel het vóórkomen van een operatie vermindert en ook rustiger is dan massagetherapie of gewoon ontspant. (1)

Lavendelgas heeft ook geneeskrachtige eigenschappen. Het is bewezen dat het depressiviteit vermindert, slapeloosheid verbetert en arbeidsongevallen vergemakkelijkt. En anekdotisch bewijs suggereert dat lavendelolie goed is voor mensen met hoofdpijn, katers, sinussen en pijnstilling.

"Veel eerder onderzoek naar lavendel heeft zich gericht op het toedienen van lavendel via een olfactorische route. De anxiolytische activiteit van lavendelgeur is aangetoond in verschillende kleie en middelgrote medische tests. (2-9) De effectiviteit van aromatherapie van lavendel wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de psychologische effecten van de geur in combinatie met fysiologische vertakkingen van vluchtige oliën in het limbisch systeem. (10)

Deze kalmerende vertakkingen van lavendelolie en een bestanddeel kunnen de basis zijn van het oorspronkelijke gebruik van lavendel. Van geur van etherische olie van lavendel is aangetoond dat het de nervositeit vermindert, zoals bepaald door het Hamilton-bereik, 51 en kan het de dispositiescores verhogen.

Klinische studies over lavendelaromatherapie

Hieronder worden geselecteerde soorten klinische proeven op lavendelaromatherapie weergegeven:

Dunn en collega's toonden anxiolytische activiteit van aromatherapie met lavendeletherapie aan bij patiënten in extensieve zorgeenheden. Onderwerpen kregen minimaal 1 aromatherapie-programma met 1% lavendelgas. Significante anxiolytische resultaten werden genoemd in de allereerste behandeling, hoewel de tweede en derde behandeling er niet zo effectief uitzagen.
Alaoui-Ismaili en haar collega's ontdekten dat het aroma van lavendel per onderwerp zeer aangenaam is en in verband staat met veranderingen in het autonome zenuwstelsel.
Tysoe en collega's voerden een onderzoek uit naar lavendelolie bij het gebruik van branders op de stemming en stress van het personeel in een ziekenhuisomgeving. Een aanzienlijk aantal respondenten (85%) geloofde dat het lavendelaroma de werkomgeving verbeterde na het gebruik van de lavendeloliebranders.
Diego en collega's toonden aan dat individuen die gedurende drie minuten essentiële geurolie met lavendelolie (10%) kregen, zich veel meer ontspannen voelden en verminderde angstscores, verbeterd gevoel en verhoogde beoordelingen van alfakracht op EEG (een teken van alertheid) en een verhoogde versnelling van wiskundige berekeningen.
Lewith en medewerkers hebben de gevolgen onderzocht van lavendelaromatherapie op depressief gevoel en angst bij vrouwelijke patiënten die werden behandeld met chronische hemodialyse. (15) De gevolgen van aromatherapie werden gemeten met behulp van de Hamilton-beoordelingsschaal voor depressie (HAMD) en de Hamilton-beoordelingsschaal voor angst (HAMA). Het aroma van lavendel verminderde de gemiddelde scores van HAMA significant, wat een effectief, niet-invasief middel voor de behandeling van angst bij hemodialysepatiënten suggereert.
Lavendelaromatherapie, met of zonder massage, kan ook de perceptie van pijn en de behoefte aan conventionele pijnstillers bij volwassenen en kinderen verminderen, hoewel er strengere gecontroleerde onderzoeken nodig zijn. "

Lavendellimonade

ingrediënten

 • 1 kopje rauwe honing
 • 5 kopjes zuiver water
 • 1/4 kop gedroogde lavendel. uitgedroogde, natuurlijke en biologische culinaire lavendel
 • 6 citroenen, geschild en geperst ca.
 • Lavendel takjes voor garnering

Routebeschrijving

 1. Giet 1/2 water in een koekenpan, breng aan de kook en haal van het vuur
 2. Voeg honing en gedroogde lavendel toe laat ongeveer 20 minuten trekken.
 3.  Zeefmengsel en giet in veel grotere container.
 4. Voeg citroensap en de rest van het water toe. Goed mengen.
  De koelkast.

Andere manieren waarop u lavendel moet gebruiken voor angst en hoofdpijn

 1. Meng 5 tot 6 druppels lavendel naar je douche drinkwater als je een droge huid hebt.
 2. Verspreid 10 tot 12 druppels lavendel tijdens de werkdag in de lucht voor natuurlijke stressverlichting.
 3. Voeg 2 druppels lavendel toe per ons van je favoriete licht geurende, ongeraffineerde biologische olie (zoals
 4. amandelolie of olijfolie) voor een lichaamsolie met alle voordelen van lavendel voor het verbeteren van je huid, het ontspannen van je geest, het afweren van insecten of het helpen bij je slaap.

HOE LAVENDELLIMONADE TE MAKEN OM HOOFDPIJN EN ANGST TE VERLICHTEN