Gezondheid

HOE MAAK JE SHEA BOTER ZACHT SHEA BOTER VOOR HUID EN HAAR

manteiga karite - HOE MAAK JE SHEA BOTER ZACHT SHEA BOTER VOOR HUID EN HAAR

HOE MAAK JE SHEA BOTER ZACHT

SHEA BOTER VOOR HUID EN HAAR

sheabutter cc jessicareeder - HOE MAAK JE SHEA BOTER ZACHT SHEA BOTER VOOR HUID EN HAAR

Als natuurlijke schoonheidsproducten gaan, kunnen maar weinig dingen rauwe sheaboomboter verslaan. Geoogst van de noot van de kariteboom en verwerkt tot een rijke, kruimelige homp-o-antioxidant, hydrateert sheaboter, helpt de huid te helen en kan het verouderingsproces vertragen. Dat komt door het hoge gehalte aan cinnamaten en acetaten met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat ook UV-beschermend cafeïnezuur, samen met vitamine A, E, F en rijke onverzeepbare vetten die hydrateren zonder uw huid te verstoppen.

Merk op dat ik bovenstaande "rauwe" sheaboter heb gespecificeerd. Shea wordt na verloop van tijd afgebroken en wanneer het wordt geraffineerd, gaan veel van zijn actieve componenten ook achteruit. De in massa geproduceerde shea boter -producten die je op drogisterijplanken ziet, zijn allemaal gemaakt met verfijnde shea! Ben je niet zeker van je favoriete product? U kunt aan de kleur zien. Shea is van nature ivoor of grijsachtig geel. Zuivere witte crèmes zijn verfijnd.

Om het meest huidverlichtende voordeel te krijgen, koopt u rauwe, ongeraffineerde A-karitéboter rechtstreeks bij de Afrikaanse distributeurs. Je krijgt een kruimelige, wasachtige substantie. Hier is hoe je het in je eigen zelfgemaakte vochtinbrengende crème kunt veranderen - een heerlijke luxe voor jezelf en een prachtig geschenk. Dit is mijn persoonlijk recept, dat ik bijna een jaar lang bijna uitsluitend als vochtinbrenger heb gebruikt - gezicht, handen, ellebogen, alles -. Helaas is het verouderingsproces nog niet omgekeerd, maar mijn huid is merkbaar gezonder. Dat is goed genoeg voor mij.

ingrediënten

  • 8 ons (1 kop) rauwe shea boter *
  • 3 ons extra vierge olijfolie, jojoba-olie of een andere niet-comedogene notenolie
  • 1 theelepel vitamine E-olie
  • Essentiële geuroliën (ik hou van amandel en sinaasappel)

* Als je een krullend meisje bent zoals ik, maak dan een haarcrème door de hoeveelheid shea boter te halveren en 4 ons kokosolie toe te voegen.

Methode

  1. Plaats de sheaboter in een kleine metalen kom. Zet de kom in een pan met water en verwarm hem langzaam, af en toe roerend.
  2. Wanneer de sheaboter zacht genoeg is om te roeren maar niet gesmolten (het zal klonterig zijn), voeg dan de olijfolie en E-olie toe.
  3. Klop het mengsel in de hoge hemel met een eierklopper. Om het te versnellen, probeer je gedurende vijf minuten op hoge snelheid te kloppen en zet je de kom dan vijf minuten in de koelkast. Ga door tot het afkoelt tot kamertemperatuur en het is zacht en glad, tot een half uur.
  4. Vouw een paar druppels etherische olie in en schep de room vervolgens in een bak met een deksel.
  5. Probeer het te gebruiken of geef het weg binnen zes maanden tot een jaar voor het beste resultaat.